Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
tak neurologická kontrola dopadla celkom dobre 😉 doktorka čo ma nastrašila kôli predčasnému uzavretiu fontanely na hlavičke - vôbec sa nemám nejako znepokojovať proste niektorým babatkam sa zrastie skôr a vôbec to neovlyvní rast mozgu 😉 len mame trošku zvýšený akrálny tonus a nejde nám to pasenie koníkov tak ideme na RHB ukážu nám cvičenia radšej skôr ako neskoro 😉
@misha8 tak ste tam kde mi, ale uvidis to cvicenie urobi zazraky a hlavne ta naucia co a ako robit s detmi, aby sme to robili spravne...
nas maly uz pasol po dvoch tyzdnoch cvicenia... a teraz to len zdokonaluje, a uplne ozil po tom, je vesely, stale sa hybe a uchcechtava,,, co pred tym nebolo veru.
Holky, než ho nabídnu jinde, tak prodávám šátek na nošení sv.fialové barvy. Malá mi v něm nechce být, strašně v něm řve!! Je nový, jednou praný, se zárukou na dva roky, kupní cena 390kč. Na ceně bychom se domluvili.
Holky, kdy se vám dětičky začali otáčet ze zádíček na bok a na bříško? Nemáte nějaký tipy jak je to učit? Nebo to mám nechat času? Díky
nám se už párkrát podařilo otočit z bříška na bok, ale nemyslím si že by věděl co dělá spíš náhoda, na zádech se točíme na bok, sice zatím jen levý ( to v postýlce), ale když ho mám před sebou na podložce tak ho točím na oba boky a pak na bříško, sice má tendenci u ležení na boku zaklánět hlavu, ale vždycky ho srovnám a pak přetočím bud na záda nebo na bříško, už se mi i párkrát stalo, že se otočil na bok a zaklonil hlavičku a pak nevěl jak zpět a tak začal řvát.......zjistila jsem že ted spíš preferuje někde ležet a hýbat se než být v sedačce, takže zase při vaření vozím postýlku do kuchyně, chjo 😖 😖 😖 (máme obyvák a kuchyn spojenou a při rekonstrukci jsme na toto mysleli, takže máme velké dveře i do ložnice a postýlku na kolečkách ..perfektní věc)
jinak jsem četla že když se děti pevně drží měli by se přitahovat do sedu...to nám moc nejde, zkoušel to už někdo...teda na to je taky zatím dost času taky asi ten 5-6. měsíc,ale měli by na to reagovat
@macina_k Nasa mala sa tiez este neotaca. Jedine sa odraza a posuva stale hore...🙂 alebo sa otaca len ked lezi na chrbatiku na bok. Ale este sa nestalo, ze by sa pretocila. Asi to chce este cas...🙂
@markysek2 ja som skusala Sasku parkrat takto pritahovat, ale sa jej to vobec nepaci. A mam pocit, ze aj pasenie konickov ju prestava bavit. Pasla nadherne a teraz, ked ju dam na brusko, tak sice hlavicku zodvihne, ale o chvilu spusti rev a zacne protestovat...☹
@markysek2 my se přitahujeme, a pěkně přitom už drží hlavičku, ale nechci to dělat moc často, kvůli páteři
Z bříška na záda nám to taky jde perfektně, bohužel většinou když já to nechci - třeba po koupání když jí chci natřít zádíčka
Jednou už jsem měla pocit, že se musí otočit na bok ze zad, ale nic.
Jinak malá má ráda takové to lehátko nebo šátek, takže já zakopávám o lehátko a podávám ty zahozený chrastítka, protože to je přece děsná bžunda, pustit chrastítko a pak začít brečet, protože ho úplně nutně zase potřebuji
Baby a babatka vam uz chytaju hracky do ruk? Ak ano, tak kedy asi zacali? Lebo Saska teda voooobec nechce...☹
@macina_k : my jsme si právě hráli v lehátku s hrazdičkou a tam jsou pověšený chrastítka tak to byla sranda do toho třískat, jedno se dokonce při ráně do něj rozsvítí, ale ted se tam vzteká a tluče do toho spíš zlostí než z radosti 😒 😒 😒 , v postýlce zo zajímá kolotoč (máme plastový), tak jsme mu ho pomocí šnurky spustily tak aby na něj dosáhl a tak mlátí momentálně do něj a právě se ho snaží sledovat i z toho boku 😒 😒 ..a největší sranda je když mu k tomu tlučení do koloče přidám do ruky špedlík, to je správný rachot a pak je švanda s ním házet at už po postýlce nebo rovnou na podlahu ( střílení dudlíků na podlahu ho omrzelo) a ještě líp mláti se špendlíkem do šprušlí postýlky, alá vlnitý vlnitý plech a já 😀 😀 😀
asi se ve čtvrtek budu muset zeptat doktorky co všechno má a nemá umět krom pasení , ona se mě akorát ptala jestli otáčí hlavičku na obě strany a to děla snad od začátku, sice preferuje stranu pravou, když spí a tak, ale v postýlce na něj mluvím hlavně zleva, a na gauči zprava...připadám si jak magor, ale fakt jsem to zkoumala kde kouká na kterou stranu aby musel koukat na obě 😀 😀 😀
Dítě na nějaký čas jakoby zapomene dovednost, kterou už ovládalo dobře na úkor jiné dovednosti. Např. dítě přestane žvatlat, ale posune se v pohybovém vývoji dopředu. Nebo začne lépe používat ruce k manipulaci s hračkou, ale méně zvedá nožky k bříšku, když leží na zádech...Tento proces je přirozený, dočasný a tudíž není nutné se znepokojovat, že Vaše děťátko najednou nedělá něco, co už hezky umělo. Ono se naučilo něco nového a tomu teď po nějaký čas bude dávat přednost. Dejte mu čas a ono se zase k původní dovednosti vrátí...ted hledám na netu nějaký přehled psychomotorického vývoje( prostě toho co mají umět) a našla jsem toto..příjde mi to docela zajímavě a ještě....Každou dovednost musíme 2000x zopakovat, abychom ji ovládali perfektně a nemuseli nad ní přemýšlet. .....to se ještě nakoníčkuje než se to naučí 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Holky tak jsem si to dnes zapisovala, jedl 11x za den a dal 610 ml. No nic moc ☹
jinak my se přetáčíme na bok, házíme rukama a nohama o 106 😀 jinak asi nic jiného
ale on je hodně spavej tak bude určitě pozadu 😉
Holky hoďte mi radu jak na pasení?? Jako novorozenec zvedal hlavu hezky a teď nic moc, spíš nic než moc. Ale asi je to jednak tím, že jsme ho na břicho moc nedávali, protože dost zvracel a hlavně má hlavu jako starosta 😀 Tak asi není sranda ji unést 😀
tak koukám do knížky a na 4 měsíc jediné co nesplňujeme je, že se hlasitě nesměje, směje se jen mimicky
jinak tam je:
prohlíží si obě ruce a hraje si s nimi
nohy zvedá vysoko nad podložku
začíná se převracet na bok
cíleně se otáčí za zvukem vyžaduje kontakt, hlasitě se směje.
@janettan Skoda, ze my lehatko nemame...☹ Ona najviac zatial reaguje na hracky co hraju nejaku melodiu, na tie sa rehoce najviac, ale nechce ich chytat. Aj na hrkalky - len pozera, ked jej nimi hrkam a smeje sa, ale ked jej ich dam do rucicky, tak neudrzi a vlastne sa ani nesnazi ich drzat...☹ Asi to chce este cas......🙂
@monik1 Ahoj Moni, náš Filípek už taky vyžaduje hodně pozornosti, ale přes den ještě i něco naspí. Většinou spí dopoledne tak 1,5 hod v kočárku na balkoně (někdy s přestávkou) a odpoledne chodíme aspoň na dvě hoďky ven a to většinou taky prospí. Jinak se sám moc nezabaví, vždycky jen chvilku na hrací dece nebo v lehátku, ale raději je, když někdo u něho je a povídá si s ním nebo mu ukazuje hračky. Koupání jsme zkusili posunout na 20 hodinu, pak dostane ještě najíst a jde chrnět. Dneska to máme teprve druhý den, tak jsem zvědavá, jestli se s tím časem srovná. Včera spal skoro do čtyř do rána, tak uvidíme jestli to bylo výjimečné. Jinak už máme za sebou první očkování, byli jsme v pondělí a byl statečný, brečel jen, když mu to sestřička píchala, pak mi usnul v náručí. Včera a ještě i dneska v poledne měl maličko teplotku, ale teď večer už to bylo v normě. Taky jsem koukala na nosítka, ale nějak nemůžu vybrat. Asi ještě počkáme a pořídíme až krosnu na záda, ale to až bude sedět. Teď bude jezdit v kočárku.

@verca84 co dáváš za čaj před časem jsme tu rozebírali, čaje hipp, že mají cukr a taky tady někomu nechtělo mimi pít,
my máme stále problém že toho moc nevypijem tak tu vždycky dám láhev 3x denně před kojením a hned na to lahev, ještě se nestalo, že by jsme dávku nesnědli, tak doufám, že ho aspon, trochu naučím pít čaj a a potvora musí ho mít teplý, žadná pokojová teplota, chjo ☹ ☹ ☹
ad kojení na veřejnosti, ještě když jsem kojila, tak jsem byla u kadeřnice, ještě při objednávání mě ujištovala, že nikoho neobjedná abych na kojení měla klid, ale zrovna při kojení tam vlítnul chlap a objednával snad celou rodinu ani si mě nevšiml natož aby měl nějaké kecy, já si myslím že je to fuk když bych musela nakojit dítě někde v parku protože má hlad tak to udělám a neřešila bych to (akorát že já ted už vytáhnu láhev, termosku a dávku nutrilonu 😀 😀 )