icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misha8
10. apr 2011

@sirael u nas na slovensku je napisané od 3 mesiacov ale že v čechach v pohode aj mladšim .... my kým sme nemali 3 m sme davali tri kvapky denne teraz 5 kvapiek ako je na flaške 😉

sirael
10. apr 2011

@misha8 To mi v lekarmi povedali, ze je to od 3 mesiacov, som sa zlakla, ze to nemozem davat, ale tetuska mi povedala, ze uz ma dva a pol mesiaca, tak uz mozem. Dobre, takze este dva tyzdne budem davat tri kvapky, potom pat. 🙂 Dakujem za radu. Ozaj - a kedy vam to zacalo zaberat?

misha8
10. apr 2011

@sirael my sme tiež nemali tri mesiace ked sme to začli brať ale dr. my to aj tak odporučila a zabralo tak po dvoch týždnoch 🙂

janettan
10. apr 2011

@haniula V našom meste tiež fúkal studený silný vietor, radšej som s malou zostala doma 😖 ale kočíkovanie nám dnes veľmi chýbalo ....snáď bude zajtra lepšie počasie 😉

sirael
10. apr 2011

@misha8 Az po dvoch tyzdnoch? ja by som najradsej hned....😀 😀 😀

misha8
10. apr 2011

@sirael verím ale všetko chce svoj čas .... 🙂 možno vam to zabere skôr 😉 ozi ešte som sa ťa chcela spýtať ty si tie finalne fotky videla dopredu ??teda mohla si si vybrať ??alebo si to nechala nanu ???a videla si až hotové???

sirael
10. apr 2011

@misha8 Dufam, ze to zaberie co najskor...😀 No takto, Peta prisla, priniesla si vsetky rekvizity, bola toho total plna obyvacka...😀 a toho sa Saska asi vylakala a nechcela spolupracovat...🙂 Chcela som cca 30 zaberov. Vo fotaku mi ukazala obcas ked sa nieco krasne podarilo, ale v podstate som vsetko nechala na Petru, ona vymyslala co, kam a tak a ja som ukludnovala malinku...🙂 Len som vyslovene chcela detajl noziciek a potom spolocnu fotku, ale k tomu sme sa uz nedostali, lebo Sasenka dostala brutal zachvat placu a uz to neslo....☹ Potom davala postupne ako stihala fotky na FB a vzdy mi povedala, ze kuk, tak som tam sledovala. 😀 (som s nou kamoska) potom mi volala, ze sa podarilo 19 zaberov z toho spravit. Teda fotiek. Na dalsi tyzden prisla s CD a sme ich obdivovali, takze finale som videla az na konci, ked to vsetko poupravovala. Ja som bola rada, ze je aspon tolko zaberov, tak som jasnacka chcela vsetky. 🙂 Ale Peta mi nechala aj tie neupravene, cize komplet vsetko co nafotila a to bolo 72 ci tak nejako fotiek...🙂

ellahop
11. apr 2011

@sirael my sme ich brali asi od prveho mesiaca a hned 5 kvapiek, vlastne nema to ako uskodit, neviem ci nam oni pomohli, to skor zmena nutrilonu

zuzu1983
11. apr 2011

dobré ránko. my sme dneska spali prvýkrát bez zavinovačky. no ale čo malý zvádza počas noci, to je umenie. najprv sme nemohli zaspať, ale nejako sme zaspali. no a ruky a nohy pracovali samizdá celú noc. 🙂 stále sa mrvil, kopal, našla som ho naprieč celej postielky. ale vydržal do 3h. a potom ráno 7.30h. aj vám sa detúrence mrvia počas noci ako ten moj Matejko?

kamusek
11. apr 2011

@zuzu1983 Jojo, to tak asi dětičky dělají. Naše Domča taky háže rukama a nožkama 🙂 Musela jsem ji teď dávat tenké rukavičky, protože měla šíleně studené ruce a ona tak dlouho s rukama máchala, až je sundala (asi se jí nelíbilo s nima spinkat 🙂 )! A deku ji musím taky jakoby podložit pod matraci, jinak by ji celou odkopala 🙂

lavazza
11. apr 2011

Ten náš mrňous se naučil si rukou vyndat dudlík,párkrát se mu podařilo ho už dát i zpět do pusiny,pěkně si hraje z hračkama,dobře uchopuje,hlavně levou rukou,ale to pasení nám moc nejde.

sjussi
11. apr 2011

jak poznam ze ma um 50-60 stupnu??? 😀 chci udelat potom tu nemlecnou kasicku a tam je ze to ma mit 50-60st

haniula
11. apr 2011

@sjussi to neřeš... zkus, jestli tě to pálí nebo ne na zápěstí či jazyku... já to dělám od oka... malá to vždy zblajzne během pěti min... 😀

haniula
11. apr 2011

@lavazza malá se to naučila taky a pak tu strašně vřeští, že ho chce zpět 😀

sjussi
11. apr 2011

@haniula tak mi to budem jist prvne tak jen 3 lzicky a taky se myslim nasmejeme 😀

haniula
11. apr 2011

@sjussi já to dávám do lahvičky... dostane 170ml kaše a jde spinkat... vše je ok a v pohodě!!

sjussi
11. apr 2011

@haniula a kdyz si ji to davala poprve tak si ji toho hned davala tolik?nezkousela si to jako s mrkvickou?

haniula
11. apr 2011

@sjussi když jsem jí to dávala pooprvé, tak to dostala jen 2 čaj. lžičky do mlíčka.... a nic jí z toho nebylo, tak jsem postupně přidávala, až pak dostala plnou dávku...

sjussi
11. apr 2011

@haniula no uvidime,snad mu to bude chutnat 🙂 a kdyz si ji zkousela poprve tak si ji ji taky davala az vecer?

haniula
11. apr 2011

@sjussi jojo až večer... před spaním...

sirenita
11. apr 2011

Ahojky holky, zase bych potřebovala menší radu 🙂 Moc vás tu ale asi nebude, ale kdyby jste některá věděla, písněte prosím...týká se to prvního dokrmu...
Začínali jste, nebo budete začínat, s kašičkama co se prodávají pro děti od ukon. 4. měsíce, nebo zeleninkou? Trošku v tom tápu 🙂 Mám strach, abych nezačala tou kašičkou, např. rýžovou... je asi chuťově lepší než mrkev....a pak bude se zeleninkou trošku problém.... 🙂
???

verca84
11. apr 2011

@sirael tak to my za chvíli spapáme i ty nožičky, jen čekám, kdy objeví, že může prstíky dát do pusinky.. 😀

haniula
11. apr 2011

@sirenita ahoj!! já začínala mrkví i kaší... žádný problém s tím, aby to malá snědla nemám... hlavně kup neochucenou kaši, třeba tu rýžovou... já markétce dávám mrkvičku na oběd a dojí se mléčkem a večer poslední jídlo před spaním ji dám kašíčku z lahvičky... ze začátku jsem jí kaši míchala do mléčka a to jen trošičku na zkkoušku... ted už jí dělám poctivou porci a malá to zblajzne jako nic... mrkvičku kupuji od Hamé, tu první lžičku, jednu skleničku mám na 3 dny... dnes ji do ní zkusím dát brambůrek, tak uvidíme... klidně se ptej dál, kdybys ještě něco nevěděla...

skubanekka
11. apr 2011

@haniula Ty jo, Markétka jede jako drak🙂, za chvilku budeš dávat rohlíček 😝 😀 , jste holky šikovný!!

cufinka
11. apr 2011

@haniula ste šikulky!!! Zrovna nad tím jsem taky přemýšlela a holky se tu ptají tak vás pěkně čtu 😀

sirenita
11. apr 2011

@haniula Ahojky, super, díky za radu. Jak na to za 2 týdny naběhnu, pokud bude třeba, určo zase písnu 🙂 Moc díky!

louisiana
11. apr 2011

ahojte, musim sa pochvalit, podarilo sa mi dat video na youtube 😉

https://www.youtube.com/watch?v=ABSwfSfVkWw
misha8
11. apr 2011

tak a musíme cvičiť VOJTOVKU 😒 prerevala pol hodinu v kuse a normálne zaspala od unavy bubatko moje malinkatéé

misha8
11. apr 2011

@louisiana jeeeee Šimino 😵 😵 😵 zlatýýý

haniula
11. apr 2011

@louisiana ten je sladký 😵 😵 😵 😵 😵 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ani Markétka se takhle nesměje ☹ ☹ , a to je starší o nějaký ten týden.. já bych ji taky chtěla slyšet takhle smát se....