Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m Děkuji moc. Bude to asi fakt ono. Hlad neměla, dávala jsem jí papat, ale vůbec nechtěla. A bylo to právě po probuzení, takže ani únava to nebyla. No uvidíme, snad už se to dneska nebude opakovat. Ale máš pravdu. Domča taky umí jasně dát najevo, že už chce spinkat. No jo, jsou to naši drobečci a i když jsou tak malinkatí, umí si říct o svá práva 🙂 Musíme být trpěliví....přitulit, pohladit a ona to vycítí a bude všechno OK 🙂
Holky jak to funguje s žádostí o rodičovskou? Žádám si až po ukončení mateřské? Vím, že potřebuji ze sociálky potvrzení, od kdy do kdy mi byla vyplácena mateřská a kolik, takže asi až pak že?
@monik1 no já ho v sobotu zkusila dát spát do postýlky místo toho košíku a usnul na 10 min. pak se vzbudil no a pak už nechtěl vůbec spát a brečel pak skoro celou sobotu, protože už nebyl vyspaný. Koupali jsme teda v šest, aby se vyspal. Večer usíná bez problémů. No v neděli spal jen v kočáru, takže tři hodiny dopoledne, chvíli jsme pobyli doma a pak spát zase do kočáru. Takže jsme venku byli skoro celý den, aby se vyspinkal. No teď už je to lepší, ale jak jsem psala, usne u prsu, někdy ani to ne, někdy v košíku a to pláče dlouho, tře si očička, ale nezabere. Teď mi po hodině usnul 😒 O víkendu se ho chystám dát zase do postýlky přes den, se toho děsím, ale v košíku už je tak tak, takže už se tam fakt nevejde. Nemáme v ložnici zastínění, tak chceme rychle ještě objednat žaluzky, že když mu tam udělám přítmí, třeba to bude lepší? 😒 A to jsem mu přes den do té postýlky dala peřinu na matračku, ať to má jako takové měkké hnízdečko a líbí se mu tam a prdlajs ☹
@cufinka no jo já si to právě zasílala taky a oni mi to sice potvrdili - teda jen podpis, razítko tam zapoměli ale napsali mi na lísteček - doklad by měl být potvrzen až v květnu, jelikož dávka vám končí 24.5. a výplatu obdržíte v červnu. Takže z toho usuzuju, že nemá cenu jezdit na pracák s tím ale počkat do května a jít si to nechat na tu socku vyřídit znovu.
@monik1 mame to iste. Po par preplakanych nociach som zaviedla "povinne spanie". Rano kocikuje muz 2 hodiny, na obed ju hojdam v hupacej sieti a poobede kocikujem ja. A som spokojna aj ked nespi a len drieme. Hlavne nech neplace. Nech si oddychne, lebo inak je to s nou tazke, je placliva cely den ☹ Ale stale mame potom velku vecernu unavu 😅
@monik1 nooo on spí ale musím s ním jezdit 🙂 takže teď je to tak, že drandím po zahradě 😀 abych byla blízko domova, kdyby něco 🙂 ale není to řešení, protože doma něco udělat musím a když jsem celý den ven, tak je to taky na prd 😒 Od včera zkouším, když ho dávám spát otvírat okno - simuluju mu tím usínání veku 😀 a je to lepší, sice pořád je to hrůza, ale o trochu lepší hrůza 😀 jestli mi rozumíš 😀
@kamusek na socce ti dají ty papíry a ty ten fialovej musíš poslat aby ti tam dali razítko a vypsali odkdy dokdy jsi byla na mateřské. Rodičák si musíš zařídit než ti zkončí mateřská .pak o trošku dýl (do nějakýho měsíce věku dítěte se musí žádat dokdy chceš být na mateřské) ale to budu už dávat ted společně s papíry 🙂
@kamusek z práce ne, dají ti ho buď na pracáku nebo si ho tak jako já stáhneš tady 😉 https://formulare.mpsv.cz/okdavky/cs/form/edit....
@kostri si sa pytala,ako dlho byvaju deticky hore. no maximko je rano hore 2 hod,potom spanok 30 min. potom pred obednym spankom take 2 a pol hodinky.potom spi vonku aj 4-5 hod. a uz nespi potom pred vecerom.o osmej sa kupeme a spime okolo pol deviatej.takze vecer vydrzi aj 4 hod byt hore.
@cufinka 😀 😀 😀 no já teĎ nevím co s tím. Ten papír mi potvrdili na socce, napsali tam na ten lísteček to co jsem psala. No potvrdili - nepotvrdili. Nedali mi tam razítko, takže si s ním můžu leda tak vytapetovat byt 😀 ale nevím, jestli ho tam mám teda posílat ať mi tam to razítko dodají, nebo počkat na ten květen a nechat vyplnit nový. Bleeee
jdu volat kamarádce co má o půl roku starší dítko a vyzvím info 🙂

@kamusek no co jsem vyčetla, tak u růstového sprutu děti rostou do délky, to by sedět mohlo. Děti mají v tom období větší nároky na jídlo a chtějí pořád jíst.
Nebo to může být i tím, že už je přetažená a chce spát. Adík někdy večer už taky pláče a když zjistí, že už se chystá koupání, přestane, protože ví, že se umyje, napapá a jde spinkat. Aaaaaaaaaa nebo jsem ještě četla v brožuře co jsem dostala v porodnici, že pláčem na sklonku dne děti uvolňují napětí. Opisuju z brožury "často se stává, že děti bez zřejmé příčiny pláčou na sklonku dne. Pláčou večer dlouhé hodiny, aniž by se nechaly utěšit. Přestože jsou tyto nářky těžkou zkouškou pro rodiče, kteří se cítí bezmocní, dítěti prospívají, protože z něj tak vyprchá napětí celého dne. Je to jen náhoda, že to vypukne večer. Pokud se to stává vašemu dítěti, jemně je houpejte, Vaše úsilí vám možná bude připadat marné, nicméně dítě vycítí vaši podporu, lásku a pochopení.