Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@cara.m a jake cviky cvicite?hanka strasne plakavala a tiez zato ze zle cez den spavala..ja som sa divila,ze na tej RHB boli normalne aj take deticky,co pri tom vobec neplakali 😨 nasa hanka furt 😒 a teraz uz spava dobre cez den maly?hanka nebola predcasne narodena a tiez sermovala jak diva
@annmarie aj vy sa majte pekne a posluchajte sa a skola nech sa dari!ci uz je po skuskach? 😕
dobru nocku 🙂
@misha8 ale myslím si, že to je spíše u dříve předčasně narozených. Měsíc není moc 😉 co jsem kdysi studovala, tak od 35 tt jsou už jako donošení, jen nemají tuk 😉 Takže v klidu 😉 nastudovala jsem to kdysi na porodnice.cz, psal tam jeden doktor a i on je narozený předčasně v 35 tt a kam to dotáhnul 🙂 😉
jaj sak som sa zabudla opytat,ze ako dlho su vase deticky hore pred vecernym spankom?
lebo zuzanka byvala tak 2,5hodky,inak cez den medzi spankami je hore tak hodinu.ale ked bola vecer tak dlho hore(uz mi od piatej nechcela spat ani papat 😔 )tak potom strasne tazko zaspavala a s placom a teraz ked sme na dome,tak si da este pol hodku vonku v kociku tak do siestej,potom prchame na byt,papa,kupe sa a o siedmej ju dam spat,sice zaspava tak do pol desiatej,ale aspon je to bez placu 😒 len jej chodim davat dudlik
takze ako dlho byvaju vase deticky hore?
baby davali ste po očkovaní aj studený obkladík na nožku???
@misha8 hm, velmi rychlo myslim, ze ani tyzden to netrvalo a maly sa zacal chaporit, fakt, vela som si o tom potom citala, hlavne o tom dvihani hlavicky, robila som vsetko co mi rehabilitacna kazala. a este som aj davala svoje dlane pod jeho hrud ked bol na brusku, bola to taka opora, a on sa zacal krasne dvihat, ja si myslim, ze to nam pomohlo najviac. aky mas teraz cvik? asi ten prvy, ked sa tlacia body na plecku a pod bradavkou? na dvihanie noziciek? tak to uz maly robi s radostou sa pri tom na mna chechce. 😉
jaj a ak sa da, tak si z toho spravte sradicky, vybozkavaj ju, posmej sa s nou, jednoducho maznas sa s nou ako sa da, no a potom pride na rad to neprijemne... ja malemu po cviceni hned menim plienku lebo mal tendenciu plakat aj ked sa uz necvicilo. ale ked mu ju dam dolu, tak to je pre neho znamenie, ze koniec cvicenia, uz ma oblecie
@kostri neboj aj zuzanka tomu raz pride na chut deturence sa velmi menia..aj tvoja tak vyska a vykrikuje? nas uz objavil caro vlastneho hlasu tak rano budi bratov a nemozem mu zapchat tu pusu dudou vytlaci a vykrikuje o zivot🙂
inak simo poslucha celkom, vecer uz zaspava sam supnem pod kolotoc a spi, sem tam zaplace ked ho dvojky budia krikom alebo mu chyba duda, ale tu aj tak vypluje a spi bez nej ale na zaspavanie vacsinou ma, ale nie vzdy..a takto uz vyse mesiaca spinka..ale budi sa ako kedy..cca v priemere o 2-3 rano apotom ako kedy bud haja,a lebo je hore potvorka a ja ani neviem ci spim ci nie🙂uff a zajtra ockovanie, drz palce:(ale vsimla som si ze mi nejak plesatie🙂)))
@ellahoptak super ked je vidieť vysledok tak skoro to motivuje 🙂 hej ten prvý pod bradavkou len nas dnes očkovali tak do konca týždna nemame cvičiť nazbieram psychickej sily a ideme na vec 😒 no budem sa snažiť jej to čo najviac sprijemniť 🙂 tak uvidíme a dakujem za radu 😉
@cara.m @kamusek Holky, super, že tady řešíte opalovací krémy, zrovna jsem se chtěla ptát, zda už nějaký používáte. Tak mrknu na ty, co o nich píšete a nějaký taky pomalu pořídíme. Taky jsem tuhle slyšela v tv o té ozonové díře a docela mě to vyděsilo 😒
@monik1 Moni, úžasná fotka, Dominiček je úplně boží 🙂 🙂 Super, že máte za sebou úspěšně další kontrolu kyčlí, my jdeme až na konci 4. měsíce.
Bozinku, vam tak dobre zaspavaju deticky! Hanicka place pri KAZDOM zaspavani, aspon trochu proste place. Nikdy to nie je uplne bez placu. A zaspava tazko, bud v kociku alebo ju hojdam v hojdacej sieti. Nechapem preco, hm. Ale tisko vam zavidim 😀
Najhorsi je vecerny plac, ked od unavy (od posledneho spanku je cca 1.5-2 hodinky hore), nevie zaspat a placka, ani napapat sa potom nevie. A uspavam ju dllllho, aspon pol hodiny a niekedy aj hodinu.
@kostri aj nasa Hanka chce cez den papat tak najskor po 3 hodinach 😉
@misag23 jéé ten je nádhernej 😵 😵 Jinak máte konečně odeslané sunary 🙂
Moc se omlovám ale nenacpala jsem tam ten zbytek po Vojtíškovi, mám to v pixle od beby ha a už se tam nevešla tak jsem Ti dala navíc alespoň dvoje ubrousky a ten sunar dávám dojíst Kačence 😀
Jinak jsme nějaká špatná, nervní tak ani moc na diskuze nechodím. Byla jsem s Kačkou na zápise a jestli je přijatá nebo ne budu vědět až 27.4. a to mě fakt žere, že nevím na čem jsem 😒
jinak Nutrilon nám pomoh, za 8 dní +170g 😀
Ještě k těm opalovákům, vím, že kamarádka měla miminko v létě a doktorka jí říkala, že tak malé miminko nemá opalovákama mazat. Že má být ve stínu, jenže tam stejně nějaké to sluneční záření je 😒 Já ještě počkám a zeptám se doktorky až tam půjdu. Korba kočárku má faktor 50+ jenže někdy mi tam svítí přímo a to neovlivním 😒
Jinak Adík začal mít problémy s usínáním přes den. Trvá šíleně dlouho než usne, pláče, většinou mi usne u prsa (vím, že se to nemá 😒 ) ale pak když ho přenáším stejně se vzbudí. Chjo. A když usne, tak spí jen chviličku a to mu nestačí, je pak nevyspalý ☹ Snad se to brzy zase zlepší
@cara.m Ahojky, chtěla jsem se tě zeptat. Tys to tak hodně studovala, co jsem tady četla, ty růstové spurty. Může se ten 3. měsíční projevovat tak, že malá už 3den večer okolo 5-6 začne z ničeho nic šíleně plakat. Ale fakt hodně....Je rudá, až skoro neumí dýchat. Jinak skoro vůbec nepláče....A vyrostala za 14dní o 2cm (domácí měření). Tak mě napadlo, jestli víc neroste a nějak jí to nebolí.....Asi blbost že? ☹ Myslela jsem, že je to bříškem, ale nejedla jsem vůbec nic, co by jí mohlo uškodit.....Pomohlo nošení, huštání, ale jedině u mě, u nikoho jiného být nechtěla. I když jindy je jí to jedno...Díky za každou radu 🙂

@cara.m no predčasne narodené deti môžu mať v buducnosti problémy s učením a správaním 😒 oneskorovanie sa vo vývoji....častejšie trpia kolikami, záchvatmi plaču, bruško nafuknuté, zle zaspavajú, problémy s dýchaním,zaostavajú v motorike..zvýšené svalové napätie , hypertonus ☹ ale jasne že budu OK !!! No a vy budete musieť cvičiť??