Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
dnes nas caka navsteva u neurologicky a nasladne na to, konecne po 6 tyzdnoch poradna. takze drzte palce nech je vsetko ok, hlavne u tej neurol. a na poradni nech nam navazia krasne kg.
tak dnes sme prvýkrááát spinkali celú noc od 22 do 6 hodiny 😵 😵 😵
ahojte maminy, obcas sem k Vam nakuknem, lebo nasa Borca je sice 3.1. ale povodne mala byt na Silvestra tak viacej kecam v decembrovkach. Chcem sa ale opytat - v polohe na brusku uz vase mimca aj daco robia? Borca sa chce akoby plazit ale zabuda na ruky 😀 Ruky ma stale vacsinou v past alebo ich uplne rozhodi za seba ako lietadlo a padne rovno na nos... Niekto tu tusim spominal ze uz by nemali mat ruky v past - ako ju mam stimulovat aby s nimi zacala daco robit?Na neuro ideme az 2.5. na kontrolu, to sa mi zda este dost daleko.
@ellahop budem na vas myslet,ale verim ze vse bude jak ma byt
@misha8 jeeee vy se mate,my sme vstavaly co 2 hodiny
@kvojtanikova my kdyz paseme tak mame rucicky v pest a stridave je i roztahuje,nekdy se jakoby snazi pretocit,jindy plazit a kdyz pred neho dam hrkavku tak si ji vezme a pak az ho to zmuze tak polozi hlavicku a cuca prosteradlo 😅 😀 😀 😀 😀
@kostri ked spomínaš kojenie. áno, chvílu musí poťahať, až potom sa spustí. ja na jeden prsník používam nadstavec, tak tam to vidím, že musí chvílu poťahať naprázdno, až potom ide mliečko. a tiež je občas nedočkavý, kedy už začne to mliečko ísť. 🙂 a ked sa začne mrviť, tak buď ideme grgať, alebo ho priložím k druhému prsníku.
@kostri tak co sa tyka kojenia, u nas este stale je to hruuuza, ale mlieko tecie hned ako dam dole podprdu. maly taha 3 minuty a dost. dlhsie sa koji len pred vecernym spanim a to uz ho musim "oklamat" 😒 po kupani ho idem kojit - taha 3min, potom sa odtiahne, dam ho odgrgnut a do postielky. tam mu zaspievam "spi Šimonko spiže", pustim kolotoc a do piatich minut ked uz skoro buvka, ho vezmem a este dokojim. potom spinka tak do 2, dalsie kojenie je kratko po 5 a budi sa uz o 7. to sa tiez koji zas len 3 minuty. cele prso este nikdy naraz nevypil 😢
ale problemy s vecernym zaspavanim uz nemame 🙂
@lavazza nam radila dr dat capik len ak bude mat teplotu viac ako 38. vecer bol placlivy, celu noc som ho nechala v nasej posteli a v noci veru horucku dostal tak som mu dala capik-nurofen. no a potom som mu merala teplotu skoro kazdu hodinu, a tiez chcel byt stale na prse a dudlovat. ale uz mu viac ako 38,5myslim nestupla. ale neboj, vela miminiek vobec neteplotuje, budem drzat palce, aby ste ani vy nie! 😉
@louisiana skusame uz uplne vsetko. Ten nutriton davame, aj kojim po sediacky, ale pomaha to len minimalne. Uz som kupila gastrotuss a ten skusame teraz. Dokonca mam od vcera doma aj homeopatika, vraj do 3 dni zaberu, tak som zvedava. Ale pravdou je, ze uz z toho placu som na nervy. Najhorsie je, ze sa mi zda este hladna, len uz ju to boli a nemoze sa napapat ☹ To je nase prekliatie ☹
Inak ale ked stihnem, tak ju dam odgrgnut a pomaha to 😵 Aspon nieco. Len musim vystihnut chvilku pred rozplakanim sa, lebo to uz je neskoro
@ellahop Drzim palceky...🙂
@misha8 Tak to gratulujem a neskutocne zavidim...🙂 Saska je posledne tri noci hore kazdu hod a pol a ja som uplne mrtva....☹
@kvojtanikova Nasa mala je na brusku a krasne pasie, ale ruciciky ma stale v pasticky. Po chvilke ju to prestane bavit a zacne vrestat....🙂 Ale uz sa snazi dat sa na bok, aj ked to velmi nejde...🙂
@kvojtanikova sme na tom rovnako! Narodila sa 4.1., takze sme aj vekovo blizky 😉 Akoby zabudla past baranceky a snazi sa chytat veci pred sebou, ale tym sa jej cela hlavicka prepadne dopredu a vlastne barancekuje horsie ako pred mesiacom 😀 Ale netrapim sa tym, viem, ze sa to zase nauci.
Inak ked uz robi "lietadielko", daj ju z tej polohy prec. To sa uz nema, mohla by si to zapamatat a potom bude mat zly navyk. 😉 Radsej vyskusaj dat ruku pod hrudnicek.
Ale co sa tyka inej motoriky, zacina sa prevalovat, aj ked zatial to vie ba z chrbta na bok a z boku na brucho. Este to nespojila dokopy 😀 A aj to len na pravy bok. Ale na to ma este casu. Radsej nech si spomenie ako past barancekov 😀
ahojky, venku se nám dělá krásně, tak jsme pořád někde v luftě.. ani vás nestíhám dočíst.. tak jen rychle něco přečtu.. 🙂 Jinak malá už váží 6600g, dostala další dávky hexy, prevenar a Rotateq. Ty dvě včeličky teda oplakala hodně.. bobeček maličký, nešla mi ani utišit. Já tam s ní příjdu v klidu a veselou náladou a mudr. mi ji vrátí s pláčem. ☹ Včera začla s nějakým novým zvukem tak mi tu pořád brblá, a já se u toho řežu.. to je super.. včera povídala i tatínkovi, když ji koupal, tak si pokecali 😀 ale to AHOJ co ji učí, teda pořád nezvládá 😀 ba naopak umí mé agrr 🙂 a to pak zuří když mi to zopakuje a jemu ne.. 😀
Holky chtěla jsem se zeptat zda už koukáte po autosedačkách do auta? My už pomaličku do vajíčka nevejdeme, a tak chcem na červen koupit autosedačku. Koukám po netu, ale je jich tolik že se v tom totálně ztrácím. Nevíte jaká je dobrá? děkuji za rady 😀 a přeji krásný sluníčkový den 🙂
my uz mame tiez krem na opalovanie, ale teda ta cena ma skoro zabila 😠

@neposedna hej mam malu k sebe nech ju vidím 😀 aj moja je tam stratená ale zasa aspon môže aj pozerať po vonku nie ako v hlbokom a teraz je naozaj krásne 🙂