icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

albao
21. apr 2011

@maova neboj, z jedneho chovania na rukach sa nerozmazna 😉 To my postielku este len trenujeme, a vzdy je okolo toho asi pol hodina mrnkania, zaspavania, somrania, ... proste cely ceremonial az kym zaspi. Len dnes to neslo a plac sa stupnoval ☹ Ale to zvaldneme.
Inak aj ja som rozmyslala, ako to spravim, ked pojdeme k starym rodicom. Horko-tazko ju na postielku naucim a tam by sa ten ritual pokazil, takze asi vezmem hniezdo, spaci vak, kojenecky vankus (ma ho okolo seba, aby sa citila uzavreta), kolotoc nad postielku ... jejdanenku, bude toho plne auto 😀
A na chate bude spat s tebou v posteli? Myslim, ze taka zmena by sa jej pacila 😝 😵

maova
21. apr 2011

@haniula to je dobrý, že ti pak vydrží spinkat až do rána 🙂 Já jí dávám sunar o půlnoci a pak v šest 🙂

@albao a když nespinká ve svojí postýlce, tak spinká s vámi v posteli? 😉
Kdepak, u nás v posteli spát nebude 😝 Máme cestovní postýlku, tak jí zkusíme vzít s sebou a uvidíme 🙂 Jsem na to fakt zvědavá. Doufám, že jí tím nenarušíme, to co se tak hezky doma naučila 🙂 A o plném autě vám pak budu vyprávět 😀 Vůbec netuším, jak my to tam všechno narveme, budeme tam do pondělka.

janula13
21. apr 2011

@kostri neboj budete vo svojom a uz bude ako ty rozkazes🙂juj aj ja by som chcela domcek, vsetci sa cuduju ako to ze nestaviame ked nas uz je 5 v 3i byte..ale poviem ti vyhovuje mi to zatial nestihala by so este aj dom riadit, nemam pocit zeby sme sa tlacili kym su mali,je to tak akurat ale niektori sa na mna pozeraju ako na blazna co uz...jooj a blahozelam k zubadlu, nejako rychlo sa to tu zazubuje, simo nic aj ked ruka v puse a slinta jak bernardin, cely je mokry, a mudry tata mu nedal podbrados, bola som sama vonku a vratim sa aa simo vysmiaty ale po pas mokry od slin...camomoli som skusala na dvojkach aj ja aj viburcol, ale im nic nezaberalo, ale oni zase nenervovali kvoli zubom, isli im srandovne naraz a v rovnakom poradi raz dokonca 6 zubov naraz a nic...len stolicky kubka 3 dni trapili ze bol nervny...

haniula
21. apr 2011

@maova my se najíme kolem desáté večerní a vstáváme kolem šesté... je to brouček...

janula13
21. apr 2011

@maova @albao hi ked sa bavite o plnom aue zajtra cestujeme, tak si predstavte to nase, dve cestovne postielky, lehatko dva kufre,dvojickovy kocik..atd, doteraz nemampredstavu ako sa tam natlacime...

@kostri aj ja toho lenocha prevalujem sem tam a nist🙂))

albao
21. apr 2011

@maova zajtra je tomu tyzden, co uz nespi s nami ☹ Ale celkom sa jej to paci, zvykla si, len mne je smutno 😀 😝
No ale som zvedava ako dopadnete. Ja tiez uvazujem nad cestovnou postielkou.

maova
21. apr 2011

@haniula to je super, že se i vy hezky vyspíte 🙂 Možná by to Nelí taky stačilo, ale zatím vydržím ještě chvíli takhle 🙂

@janula13 jak velké máte auto? Obdivuju, že jste po dvojčatech šli do dalšího a ještě tak brzy 😉 A jak to děláš, když chceš vzít všechny děti na procházku? Máš nějaký kočárek pro trojčata? Musí to být hodně náročný co?

haniula
21. apr 2011

@janula13 pořidte si mikrobus 😀

maova
21. apr 2011

@albao já mám pořád pocit, že kdyby spala s námi v posteli, tak já se vůbec nevyspím, protože bych se bála, abych jí nezalehla 😀 Takže proto to raši ani nezkouším 🙂 Ale musí to být zase na druhou stranu krásný, přitulit se k tomu voňavému miminku a usnout s ním 😵

haniula
21. apr 2011

@maova my už to takhle zvládáme dva měsíce a je vše redy... přibírá pěkně, je zdravá a aspon se vyspí v noci, když přes den nechce...

maova
21. apr 2011

@haniula možná vydržím do příkrmů a pak to taky zkusím. Je fakt, že v noci spinká hezky, takže by to možná taky vydržela 🙂

maova
21. apr 2011

Holky dobrou, já si jdu lehnout 🙂

sirael
21. apr 2011

@zuzik28 Supeeeer...🙂 Sikulka malinka...🙂
@kostri Saska dnes mala podobny den. Naspala toho neskutocne malo. Takuto ju ja vobec nepoznam. Stale len plakala, nedala sa utisit a videla som na nej, ze chce spinkat, ale neslo to a neslo a neslo a od obeda spala hodinu a pol a nakoniec teraz zaspinkala az o deviatej...☹ Ach jaj - noc bude snad lepsia....☹ A gratulujem k zubkom...🙂 Teda zatial jednemu...🙂
@maova No my mame v spalni len 18 stupnov, takze malinka spava v dlhom body a teplackoch, je aj v zavinovacke a prikryta tenkym paplonikom. Kolkokrat ju ale najdem ako je mimo zavinovacky, aj mimo paplonika a je ladova.....chcela som zacat so spacim vakom, ale bez perinky spinkat nechce a takto ju stale len napravam a neustale prikryvam...☹

misha8
21. apr 2011

@ellahop ani mi nehovor mame druhý cvik ten na brušku a hučí pri tom ako šialenááá bože strašne je to aj ked viem že to pomôže ,normalne s nou bojujem a bud ma ociká alebo očura podložku alebo ju od nervov roztrhne 😲
@stanulka551 skús bud mrkvu zemiak nejakú zeleninku na ovocie sladké si ľahko zvyknú 🙂
@sirael tak to som rada 😉 mlaskoce pri tom ako pri najväčšej dobrote 😀

sirael
21. apr 2011

@misha8 Stastna babulka...🙂 A to este ani nevie, ake ine dobroty ju cakaju...🙂 Sa tesim na tieto zaciatky...🙂 Ked vy ste vsetci starsi, my sme tu tusim skoro najmladsie, tak vy vzdy vsetko skusate s detickami a kym to zacneme my, tak sa vypatujem a vy len referujete svoje odskusane...🙂

misha8
21. apr 2011

@zuzik28 baba je baba 😀
@kostri a ktorý mate vonku zubok ??? 😲

sirael
21. apr 2011

Baby prosim vas, viete mi poradit, ako Sasku naucit prijimat tekutiny? Cez den sme len na UM a ani za svet mi nechce ani cajik, ani vodicku...! Uz je velmi teplo a mala by nieco pit, ale ako???

kamusek
22. apr 2011

Dobré ránko. Chtěla bych se zeptat zkušenějších maminek......maličká už skoro měsíc spinká krásně celou noc, za což jsem samozřejmě moc ráda 🙂 Ale já se budím každé ráno s mokrým pyžamem i prostěradlem od mlíka. Samozřejmě používám vložky do podprdy, už jsem jich vyzkoušela spousty, i např. plenku místo toho, ale všechno je na nic. A odsávat v noci nechci, za prvé by se mlíko tvořilo ještě víc a za druhé jsem ráda, že se můžu vyspat 😀 Myslela jsem, že se to časem upraví, že se bude tvořit míň, ale už je to dost dlouho ne? Děkuji za každou radu. Jinak pak přes den to je v pohodě, protože kojím co 3-4hodiny, takže to se tvoří mlíčko akorát.....

ellahop
22. apr 2011

@sirael tak skus cajiky od hipp. ja som tiez nebola za ne, lebo obsahuju sacharidy, ale ked fakt chcem aby sa maly napil. tak mu ponuknem hipp cajik kamilkovy. zatial mame ten. vodu mi uz nechce, a to ju pil v pohode,. no co uz gurman mi z neho vyrasta

cara.m
22. apr 2011

Holky co už máte opalováky, jaké značky máte? Já zorvna hledala nějaký, který má fyzikální filtr né chemický a zatím jsem našla jen DAylong, tak vezmu asi nakonec ten.

ellahop
22. apr 2011

@misha8 my cvicime v plienke, vsak kde by som prisla keby naostro 😒 . ten cvik je najhorsi, a treti je teiz humus... ale aspon nepritlacas babatko k podlozke..

cara.m
22. apr 2011

Tak už nemusíte psát, už jsem to vyřešila 😀 Objednala jsem Daylong Baby je jediný co má fyzikální filtr, teda aspoň o kterém vím 😀

albao
22. apr 2011

@cara.m My mame tiez Daylong. Ale myslim, ze mi nukala aj Biodermu alebo nieco ine fyzikalne ... Ale tak zase som sa rozhodla pre mensie baleniem vsak nemam doma obrika 😝

@kamusek tak to neviem, mne sa to striekanie mliecka cez den konecne upravilo ale az teraz. V noci kojim, takze u mna je to ine. Mozno sa skus spytat laktacnej poradkyne?

cara.m
22. apr 2011

@albao Bioderma má taky fyzikální filtry? Zkusím ten Daylong a uvidím. Odpoledne si ho jdu vyzvednout a obličejíček raději budu mazat odpoledne.

zuzik28
22. apr 2011

@kamusek já můžu max. poradit sběrače na mléko. Jsou to takové tvarované kalíšky, které se dávají do podprsenky a zachycují mlíčko. Já teda v noci odsávám. Malá se budí na papání jednou, takže vypije jedno prso a když už jsem vzhůru tak to druhé odsaju.

vera1132
22. apr 2011

ahojte, zahlasujte za našú škôlku, dakujeme http://www.facebook.com/home.php#!/chutnenatur?...

sirael
22. apr 2011

@ellahop Hipp mame, ale feniklovy. Tak ako radis, skusim teda kupit kamilkovy, mozno jej bude viac chutit...🙂 No vyberave su tie nase deticky. 🙂

haniula
22. apr 2011

@vera1132 za kterou???

vera1132
22. apr 2011

@haniula Jánovce 🙂 dakujeme

haniula
22. apr 2011

@vera1132 a můžeš zase odlasovat ty nám??? a případně i známí??? do vyhledávače na FB zadej, prosím, Fotostudio Noveta, klikni na ikonku Připoj se a ve fotkách jsou soutěžní fotky mimin a dětí... Markétka má číslo 8 a 9... dej Líbí se mi to pod těmi fotkami a jelikož je FB pěkný hajzlík, tak ještě připojte pod fotku komentář "Hlasuji".... některým nezapsal hlasování a přitom hlasovali.... děkuji!!! pomožte nám udržet se první...