Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@ellahop ja uz mam iba 1 kg navrch, ale nic pre to nerobim, ide to same kojenim. Mavam krizove tyzdne, ked akoby priberiem, ale potom sa to zase otoci a zacne to klesat. Nestracaj na duchu, pojde to dole 😉 Moja kamaratka pri oboch detoch schudla az ked prestala kojit.
@haniula nenechaj sa vystresovat! Vsak to by sa malo ratat akoby bola lednacek, cize este sa nemusi pretacat! To by sme od predcasniatok chceli vela. 😉 A ten ekzem ma mrzi, ale vraj to vacsine detom zmizne casom, tak snad aj vam 😉
@haniula Hani, to mě mrzí s tím ekzémem...vím co čem mluvím. Ondra ho má taky a dost. Malá zatím ne, ale čekám, že se projeví také. U malých dětí je to hlavně stravou. Dá se to celkem pěkně zvládat vysazením věcí co jí vadí...to časem vysleduješ. A samozřejmě také dobré mazátka. Kdybys potřebovala tak ti pak poradím nějaké dobré krémky. Každopádně u atopických dětí bacha na příkrmy...hoooodně opatrně....a nemíchat potraviny (např. květák s bramborem...nejdřív květák, pak brambor) nebo nepřijdeš na to co ji dělá špatně.
Tak se držte holky...
A s otáčením si nedělej nějak hlavu...každé dítko je jiné. Malá to určitě dožene...je šikovná. Mě poslala MUDr. s Ondrou na rehabilitace, protože si v 8. měsících sám nesedl, vůbec jsem s ním necvičila, protože jsem si myslela, že to nepotřeubje, a v roce už sám krásně chodil. Takže to chce všechno prostě svůj čas.
@ivkaj Nasa Saska si cpe rucicky do pusiny uz ale mesiac... Ked zistila ze ich ma, tak ich skusa cele spapat...🙂 A ty nedavas dudlik? A zaspinka ti pekne bez dudlika?
@elzu Tak super, ked ste takto krasne zvladli cestu...🙂 Nic si z otca nerob, Saska ma tiez dedka, ktory ju este nedrzal...☹ Oni prichadzaju o to najkrajsie, aj ked nas to mrzi......☹
@louisiana Tak tiez super cestovanie...🙂 A ako ze mate vanicku do auta? Nemusi byt v sedacke?
@monik1 Jeeej, tak Dominicek je super, ze takto nadherne prezil ockovanie. Super...🙂 Bodaj by aj nam sa to takto podarilo...🙂 A super miery...🙂 My ideme na poradnu zajtra, tak som zvedava co bude...🙂
@ellahop Jaaaj, moja postava? Nezmestim sa do nicoho spred tehotenstva, snazim sa nejest vela, sladke vobec, zacala som cvicit (ale po tyzdni ma seklo), takze sa snazim a kila dolu vobec nejdu...☹ Ale utesujem sa, ze pojdu, ked Saska zacne behat...🙂
@haniula Ale Hani, este mate mesiac, uvidis, ze nebudes cakat a Marketka sa ti otoci...🙂 Ten ekzem - zatial to znamena, ze len natierat mate? A to bude mat stale, ci to moze liecbou uplne zmiznut?
@sirael já to mám, manžel to má... takže může zmiznout nebo jen se zmírnit... chce to nemléčnou dietu, ale zkus dát kojenci něco jiného než mléko 😀 a my s manželem pijem mléko po litrech 😀 😀
@zuzik28 jak jsem psala, my tpo máme s manžou oba, takže víme co a jak... bohužel... je dobrý na to krémík a mýdlo z konopí... 😀
Přejeme hezký i když upršený den! Vrátili jsme se ze cvičení. Bylo to super! Bylo nás tam asi 10 a super paní cvičitelka. Ukazovala všechno na panence a my cvičili s malýma 🙂 Byli tam samé holčičky. Cvičili jsme na podložkách i na velkých míčích. Moc se mi to líbilo a malé taky. Smála se....a pak byla tak unavená, že usla hned jak jsem ji dala do sedačky 🙂 Takže příští týden jedeme zase 🙂
@kamusek Kamčo, tak to je super, že se vám oboum cvičeníčko líbilo, paráda 😵 Já volala do Hlučína do Babyclubu Chobotnička, taky tam je cvičení, ale pro malou účast to nebudou otvírat, škoda ☹ Ale 5.května jdeme poprvé na plavání do vaniček, tak to se těšííím, Domík je vodní živel, tak věřím, že se mu to bude líbit http://www.chobotnicka.eu/program
@monik1 Jojo Moni, bylo to super! To je škoda, že to neotevřeli! V Opavě je tak velká účast, že dokonce je cvičení v úterý i ve středu 🙂 Já jsem chtěla taky chodit do vaniček, ale když je teď to cvičení, tak pak budu chodit až do bazénu od 6. měsíce 🙂 Už se taky těším, protože Domča taky miluje vodu. Tak ať se vám líbí 🙂
No holky Ostravačky, kdo bude chodit na plavání od 6.měsíce na Čapkárnu - Hani, Verčo, Klári ??? 😀
Prcek spí i v tuto hodinu, což u něj není zvykem, očkování ho snad naučí spát 😀
@sirael Na kontrole v 8 m se naší MUDr. nelíbilo, že si ještě sám nesedne (ze kleku jakoby sedne na bok a pak natáhne nožky do sedu) a tak nás poslala na rehabilitace. Mimochodem, když si dítě samo sedne až v 10. m tak to není vůbec problém, je to normální. Na rehabilitaci nám nařídili Vojtovu metodu, ale já jsem byla prostě přesvědčená, že to nepotřebuje, že je jen trošku lenivější. Takže jsem cvičila vždycky jen tam před tou rehab. sestrou. Lozit začal v podstatě hned po tom 8. m a pak si sedl...určitě to nebylo Vojtovkou. Prostě to chtělo čas.
Přitahování do sedu...ani náhodou. Neposazovat...ani náhodou, nedávat do chodítka...ani náhodou. Dokonce by děti neměly polosedět v kočárku s podepřenou páteří. Prostě jen ležet než si samo dítě nesedne. Ale chápu, že se to dá dělat těžko. Klidně bych v kočárku trošku zádička zvedla...ale až bude dítě trošku pevnější...
@sjussi kupuju je v kamenném obchodě, ale co mají za věci můžeš juknout tady http://www.lindex.com/cz/shop/kids-56-86-cm/
Baby prosim vas, asi mam blbu otazku, ale boli ste tu niektora pred tehotenstvom fajciarka? Moja sesternica je v 11 tt a stale fajci a ani za nic na svete nevie prestat a neviem ako jej pomoct. Ako ste to riesili? (ked tu teda taka je....)
@haniula Nemlecnu dietu? Tak to pri babatku asi nejde....☹
@kamusek Jeeej, tak to je super...🙂 A to cvicenie je len na zabavu, ci co to podporuje? Lepsie sa babatko potom hybe?
@zuzik28 Tiez si myslim, ze Ondrejkovi sa nechcelo a potom na to prisiel sam a uz to bolo...🙂 A udrzat tych drobcov len lezat, tak to je velmi tazke - ja Sasku sediet nedavam, ale tak obcas si ju chytim tak, ze je chrbtom opreta o mna a v podstate ju podopieram pod ritkou rukou. Tak to tiez neviem ci sa smie ci nesmie....☹ A pritahovat sa Saska sama nepritahuje, tak toto ani nesilim....🙂

@ellahop to je hezké!! ta se tu na mě vždycky při jídle směje... a jak od radosti zaprdí pusou mám mrkev i brokolici všude 😀