Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@louisiana Aha, no taky mi to přijde bez těch pásů nebezpečné. A vajíčko máš taky peg perego? My ano a myslím, že tam bude malá ještě hoooodně dlouho. Jak jsme ji vezli z porodnice, tak tam byla taky šíleně ztracená 🙂 Ani ji nešly dát ty pásy, byla tam úplně zapadlá 😀 Vážila totiž při odjezdu z porodnice jenom 2,65kg, takže úplně drobek. Teď už je to v pohodě, ale já už to vajíčko málem neunesu 😀
@skubanekka Terezka je krásná princezna 😵
@skubanekka Dufam, ze bude vsetko o.k.:-) V pondelok mala presne tri mesiace. A ona konicky pase krasne, lenze tak tie tri minuty a potom sa jej nechce a spusti rev...🙂 Tak teraz som ju tak podla lekarky dala a malinka sa povrackala, az nostekom jej to islo..☹ Tak sme zasa dotrenovali. No a musime trenovat to pritahovanie, to nam ozaj vobec nejde..☹ A na rehabilitacie idete teda preco, ked uz Terezka aj pasie, aj sa pritahuje? Ci preventivne? 🙂
@maova Ja som tiez nevedela, ze uz by sme to pritahovanie mali takto trenovat a vidis, dnes ma sprdla, preco netrenujeme...☹ A Nelinka ked je na brusku, vydrzi ti tak dlhsie? Paci sa jej tak? 🙂
@skubanekka Gratulujeme k 4 mesiacikom...🙂 Leti to fakt neskutocne rychlo....☹ Krasna okana je Terezka...🙂 A uzasnu capicku ma...🙂 Teda klobucik...😀
@sirael schválně se na to zítra zeptám doktorky, doufám, že nezapomenu, jestli to přitahování trénovat. Nelinka na bříšku vydrží, ona je zvyklá, takže jí dám na bříško, dokud má sílu, tak pase, pak už jí jde ta hlava níž a když jí tam nechám dýl, tak jí úplně položí. Ale většinou, když už vidím, že nemá sílu, tak jí zase otočím. Ale jinak se na bříšku i směje, jí se to naštěstí líbí 🙂
@maova No ja ju tam urcite nenecham, ked bude plakat, to sa poznam...☹ Saska zacne plakat, az ked je ta hlava tazka a nikdy ju nepolozi, len vresti, aby soim ju otocila...🙂 jej sa nikdy na brusku velmi nepacilo. No fakt sa tej lekarky vasej spytaj, som strasne zvedava, co tebe povie...🙂 Lebo ako som si uz vsimla, co lekarka, to iny nazor...🙂
@sirael ani Hanicka si hlavu nikdy nepolozila! To je novinka poslednych 2 tyzdnov, ked si ju sice s velkymi komentarmi, ale predsa len, polozi 😀 😝 A past sa naucila zo dna na den. Sama sa vypytala a teraz je to pre nu vitana zmena vo vyhlade na svet. Takze podla mna staci pockat a vacsina babatiek sa sama vypyta na brusko.
@misha8 ako sme to zvladli?no tak ked mu pichla tie dve injekcie,tak kusok plakal.ale len takych 20 sek.potom sa uz usmieval.pichli nam o 10-tej.na obed spinkal len 30 min.a to teraz spava tak 2 hod.okolo 17-tej zacal byt mrzuty,tak sme ho dali do kocika.teplotu mal 37,3 v ušku.nechcel v kociku zaspat,tak som ho na rukach po dedine nosila 😠 😠 ,az nakoniec zaspal.no ale len 20 min.a potom to zacalo.od 18-tej tt 39,3 st.rev,rev,rev..... ani s nim pohnut.tak sa mi v hojdacom kresle kus upokojil.nechcela som zmenit polohu,ked cusal a stenkal iba.ruky mi uz trpli,nos ma svrbel,cikat mi bolo treba......ale drzala som ako hluchy dvere.vydrzala som 45 min.a ked som ho chcela prelozit okovi,tak nova davka vresku.tak sme boli do 20-tej.okupali sme ho,stiahol cele mliecko,co sa nam uz niekolko tyzdnov nepodarilo a stenkal pri Panelaku.a ked prisla prva reklama,tak zaspinkal.o polnoci vypil 120 ml cajiku a bolo.spal vynikajuco,len sem-tam zastenkal. a dnes len 37,3 tt. takze sme si vcera vytrpeli kus.ale bolo na tom aj nieco pozitivne.ked plakal,tak stenkal MAMAMMMMM.krasne.viem,ze tym nemyslel mna,ale dobre sa pocuva,ked v 4. mes povie babatko mama.a aj dnes cez den hovoril mamammmmm.a dnes zacal aj sam pit cajik z flasky.sice sa cely pokyckal a namocil,ale islo nieco aj do pusy.od dnes pije cajik uz len sam 😝 😝 😝 😝
@skubanekka gratulujeme.krasna princeznicka 🙂 🙂
@albao Myslis, ze sa jej tam zapaci? 🙂 len kedy ju tak mam davat? Ked sa zobudi, ide papat, ked je napapana, tak ju tak dat nechcem, lebo sa mi viackrat stalo, ze sa dogrckala a uz po takej hodinke po papani chce ist zasa spat, alebo zacne byt nevrla a chce zasa jest....🙂 Tak sa z toho neviem nejako vymotat....🙂
@ajkalc Juj, ked tak citam vas priebeh ockovania...☹ Chudatenko majunke...☹ Nas to caka o dva tyzdne a uz teraz sa toho bojim....☹ A dnes je uz v poriadku a pekne spinka? A krasne, kolko cajika dokaze vypit. Nasa mala vypije tak dva hlty a skoncila...☹ Caj vobec nechce....☹ Ale statocny Maxik veru.....🙂
@sirael my to mame podobne, a mala ma este reflux, takze mame prisny rezim - zobudi sa, prebalit, napapat. Pol hodinku nosim na rukach alebo si nieco rozpravame po leziacky, aby sa jej mliecko nevylialo. A po pol - tristvrte hodinke ide na brusko pokial sa jej paci (niekedy minuta, inokedy 10). A po hodine od zobudenia zacina byt nervozna, takze uz pasieme len malicko. Chce to len skusat - ked sa to Hanke velmi nepacilo, tak som ju aj 2 dni tak nedala aby si oddychla a nevytvoril sa v nej odpor k paseniu. A potom sa to nejak same zlomilo.
@sirael no vidis, tak trenujte po kupani! 😵 A skus jej podlozit dlan pod hrudnicek, uvidis ako sa vytiahne plieckami hore 😉
O kolkej davate deticky na nocny spanok? My zatial o siedmej, ale niekedy zaspi az o osmej. A spinka tak do cca siestej-siedmej rano (samozrejme v noci dojcime, ale to je v poho, ona hned zaspi). Len sa to zda mojej mame skoro 😝
@skubanekka gratulejeme!!! my budem mít za chhvilku 5 měsíců!!! strašně to letí!!!! malá je nádherná!!!!!!!!
@skubanekka gratulujem k 4. mesiaciku........ aj my dnes mame prsne 4. mesiace 😀 😀 😀
a mas ravdu, leti to ako blazon, este stale mam cerstve spomienky na tehotenstvo a porod a uz je to 4 mesiace 😀 😀 😀
@sirael taky mám někdy den, kdy mám pocit, že Nelinku nestihnu na to bříško ani dát, buď je po jídle, nebo spinká ... Takže teď to většinou dělám tak, že jak se probudí, tak jde na bříško a nebo než jde spinkat, když to ještě zvládne a není už protivná 🙂 A taky si myslím, že jednou se jim to prostě zalíbí všechno, někomu dřív, někomu později, prostě každé to děťátko je jiné 🙂 Ale postupně se naučí všechny všechno 🙂
@albao my dáváme spát Nelinku taky kolem sedmé. V šest se napapá, pak jí chvíli necháme a kolem půl sedmé jdeme připravit koupání. Dneska třeba usla snad během minuty, ale někdy jí to taky trvá.
A Neloušek se dneska poprvé otočil z bříška na záda 🙂 Ale byla to fakt jen náhoda, to je mi jasný, tak hodně se podpírala jednou ručičkou, úplně jí natahovala a tu druhou nechala skrčenou, až se překulila 🙂 A nevěděla co s hlavou, ta jí tam zůstala skrčená, jak pásla koníky 😀 Ale měla zrovna dobrou náladu, pořád se smála, tak jí to ani nevadilo, že tam má tu hlavu nějak divně 😀

@skubanekka gratulujeme k 4mesiacikom!!! Terezka je modelka, a ako sa snazi si spapat pasticku 😀 veru, ako vravi @kamusek, ani sa nenazdame a drobci narukuju do skoly! 😀 😀 😀