icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

maova
27. apr 2011

A koupete děti každý den nebo ne?

albao
27. apr 2011

@maova tak to nase bambulky su sedmickove 😝 😀
Ale vy uz sa pretacate! No toto! My este nie, aj ked uz by to aj mohlo ist, ale nie je vola 😅 😀
A kupeme asi kazdy druhy den. Ked nekupeme, tak umyvam tavricku a tak podobne pred spanim. Ja som dostala odporucanie, ze naozaj netreba kazdy den. Kvoli dennemu rytmu ano, ale pre pokozku to nie je najlepsie vraj - ale osobne si myslim, ze rychle preplachnutie nemoze uskodit.

@sjussi no tak nie sme nijak mimo, poviem mamke, ze vsetky deticky chodia tak spat 😀

monik1
27. apr 2011

@albao My koupeme po půl sedmé a o půl osmé fičí do postýlky a do 20h spí - uspím ho tak na půl na prsu a pak překládám do postýlky, to má tak polotoveřené oči a tak ještě zpívám a dělám pššš 😀 a do osmi spí 😉 My taky v noci kojíme a vstává většinou hned po šesté ráno 😝 (já bych tak ráda spala aspoň do osmi) 😎 😀
@verca84 jéé Verčo, to by bylo super, kdybys chodila na čapkárnu taky.. no, já chci začít chodit až to bude možné - takže v půl roce Dominička - tj. od 22.července 😀
@sirenita Chudáček Karolínka, přejem ať jí rýma přejde 😉
@neposedna @skubanekka gratulujem k čtyřměsíčninám - jo to jsou ty vaše dvě Terezky co se narodily ve stejný den 😀 😀

monik1
27. apr 2011

@sirael máte krásné míry z poradny a neboj to přitahování za ručičky - určitě se to naučí 😉 S naším malým to hodně trénovala moje mamča, mě to ani nějak nenapadlo nebo spíš jsem nevěděla, že se to dělá 😉
Je tu někdo kdo měl ve třech měsících přes 6 kg? My máme 6,20 kg.. snad tu nemám největší dítě 😀 😀

@maova My koupeme každý den, prý se to nemusí, v porodce říkali ob den a někde jsem i slyšela 2x týdně... ale my to máme spíš jako součást rituálu, že ví, že po koupání se fičí spát 😉

ssirael
27. apr 2011

@albao Dnes sme po kupsani veru trenovali a islo nam to...🙂 No a na vecerny spanok davame cca o pol 8 az o 8.
@verca84 Tak super, ze ocakavas zlepsenie do dvoch tyzdnov....🙂 Ja tiez dufam, ze co najskor pride na to, co s tou rucickou ma robit...🙂
@maova No snad hej...🙂 Saske sa to dnes napriklad pacilo po kupani...🙂 Aj si pri tom kecala...🙂 Jeeej, super, ze sa jej to podarilo....🙂 Sa jej to zapaci a o chvilu ju budes po gauci nahanat...🙂 A co sa tyka kupania, nam lekarka povedala, ze mame kupat kazde 3dni. Ale kupeme kazdy den, pretoze takto sme sa naucili nejakemu rezimu. Po zobudeni sa napapa, pohrame sa, pokecame, okupeme okolo 7, zasa napapame a ideme spinkat. Takto to mame zauzivane a krasne nam to funguje. A vy ako s kupanim?

maova
27. apr 2011

@albao ono to přetáčení u nás taky nebude tak žhavé 😀 Byla to fakt náhoda 😉
My koupeme jeden den s mýdlem a druhý den jen ve vodě 🙂 Ale nějak mám takový lepší pocit, když jí vykoupeme každý den. Jen jednou jsme nekoupali a pak mi přišlo, že už byla taková ušmudlaná 😅

monik1
27. apr 2011

@cara.m No ještě, žes mi v tom Lindexu cosik nechala 😀 😀 😀 máme 3 nové body (pořád super akce 3 za cenu 2) 😎 😀

albao
27. apr 2011

@monik1 tak to aj ja by som do osmej pospinkala 😀 Niekedy sa mi ju podari este udrzat v posteli do siedmej - ale to ju musim mat uz u seba v posteli a ona sa upokoji a len si tak lezi, niekedy este zadrieme so mnou 😅

ssirael
27. apr 2011

@monik1 Jeeeej, vy mate cez 6kilo? a ja som si myslela, ze aka je Saska velka...🙂 A Dominicek sa ti teda krasne uz pritahuje? Cize to chce asi len trening...☹ No ved ja som tiez nevedela ze sa to takto ma....☹

maova
27. apr 2011

@ssirael my Nelinku v těch šest nakrmíme, a kolem půl sedmé vykoupeme a v sedm jde spinkat, potom jí probudíme v devět na papání a ještě o půlnoci. A spinkat jde hned po koupání, protože už při oblékání začne být unavená. Ze začátku jsme to chtěli udělat tak, že jí před šestou vykoupeme a v šest se napapá a pak si bude chvíli hrát a půjde spinkat, ale ona už má před šestou takový hlad, že to koupání proplakala, takže jsme to změnili.

albao
27. apr 2011

@ssirael blahozelam!!! To vies, mimi si robia co chcu a kedy chcu oni a nie nejaka pani doktorka 😀

monik1
27. apr 2011

@ajkalc chudáček takové teplotky ☹ tak on už tě tak krásně oslovuje 😵 a furt kuká na Panelák 😀 😀 😀 😀

albao
27. apr 2011

@monik1 a my mame okolo 6.2 kg teraz 😅 Mas doma macka 😵

monik1
27. apr 2011

@albao no ale Hanča je o tři týdny starší než Domík, takže macka máme spíš my 😀 No já už Domimu ráno v těch 6h jak vstane rvu do pusy i prso ať si žužlá jen ať mě nechá ještě chvilinečku pospat a on říká-řve: "NEEE, pojď jako do obýváku, už nechci být v ložnici" 😎 😀 😝

ssirael
27. apr 2011

@maova A preco ju budis na papanie o deviatej? Neskusala si pockat, kym si sama vypyta? Inak aj Saska po kupani niekedy zaspinkava pri papani, ale tak hladkam ju po licku, tak sa vzdy nejak preberie a popapa aspon trosku a potom vstava cca o 2-3 a potom okolo 5. No a vstavame niekedy o pol siedmej, niekedy sme spinkali aj do 8. 🙂 Ale dnes sme boli hore od pol piatej...☹
@albao Tak tak, dnes to presne Saska ukazala...🙂 Ona nebude robit to, co kaze lekarka. Ona si bude robit to, co sama uzna za vhodne...😀

lavazza
27. apr 2011

tak dneska usínání bez problémů po týdnu,konečně,snad to za s nějakou dobu vydrží 😉

ajkalc
27. apr 2011

@sirael dakujeme.my denne vypijeme tak 200-220 ml tekutin.bud cajik,Lucku,ktoru uz neprevarame,alebo prevarenu vodicku s domacim sirupom,niekedy aj riedeny dzusik od 4 mes co je.a dnes teplotku mal uz iba max 37,8.ale uz neplakal vobec,len bol spavy.a vam rdzim palceky.....potom napis,ako ste to znasali vy

ajkalc
27. apr 2011

@monik1 no pekne ma oslovuje,aj ked si to neuvedomuje 😉 😉 . ale skoda,ze len vtedy,ked place 🙄 🙄

ajkalc
27. apr 2011

@maova my kupeme kazdy den.aj ked mal teploty,tak sme rychle okupali.raz sme neokupali,lebo sme prisli pozde domov a chudak nevel,co sa deje.my kupeme o osmej a o 20.45 uz spi.sam.dame do postielky a spi.predtym kuka asi 10 min Panelak.

misha8
27. apr 2011

@sirael tak nech si pozrie nasledky fajčenia v tehu na nete možno sa spamätá 😲
@skubanekka gratulujeme a vy máte krásny klobúčik 😉

maova
27. apr 2011

@ssirael tak nějak, když jsme si jí přivezli, chtěli jsme jí nastavit nějaký režim. Měla papat sedmkrát denně po třech hodinách a tak jsme se to snažili dodržet. Taky si říkám, že už bych to nějak změnila, netuším, kdy by se sama probudila. Ale jednou jsem jí v těch devět nebudila, protože pozdě usnula a do dvanácti spinkala, než jsem jí zase probudila sama. Tak nevím jak to udělat. Když vynechám jídlo v devět, měla bych jí zvýšit dávky přes den a ona toho víc asi nevypije.

albao
27. apr 2011

@monik1 no prave tak som to myslela, Dominik je Macko 😵 Hanka je zizala, dlha a tenka 😝 😀 Som zvedava, co nameriame u lekarky, lebo uz su nam niektore veci 68 kratke 😅 Ale podla mna moze mat tak 65-66 cm, lebo niektore znacky robia tie vecicky jednoducho mensie

misha8
27. apr 2011

@ajkalc chudatko malinkatééé no a to pitie Maximko je šikuliačik 😉 my sme dnes papali karfiolik s mrkvičkou a zemiačikom a spapala vždy si pýta ako kapor 😀 ani nestiham davať 😀 zajtra dame presnídavku hruškovú 🙂 už mu variš aj domace???
@neposedna gratulujeme Terezke 🙂

albao
27. apr 2011

@maova podla mna je to velmi miminkovsky rezim kazde 3 hodiny. Urcite je to take stabilne pre nu, ale na druhej strane uz mozno pomalicky by aj presla na dlhsi spanok. Ja by som to skusila mozno v noci predlzit na kazde 4 hodiny - alebo pockat kym sa ona zobudi

ellahop
27. apr 2011

v nedelu si manzel vsimol ze maly ma na hlave take modre miesta. tak sme boli na vysetrenie, brali nam krv,, no katastrofa,,, ale zvladol to, tak cakame na vysledky, nasa dr, si mysli, ze to budu len cievky v hlavicke, a tak sa chcem spytat ze ci aj vase deticky nemaju v hlavicke tak modre miesta, ako modrinky.. ja uz zacinam byt co sa tyka tomaskovej hlavicky uplne zufala, stale nieco, 😒

misha8
27. apr 2011

@maova ja nekupem každý den ....
@maova a koľko ti teraz vypije ml??

ellahop
27. apr 2011

@misha8 aj hrusku jej das na obed. inak dnes tomiko zjedol polovicku tej mrkvicky, a normalne ze plakal ked uz nebolo... a kupili sme aj brokolicu, spenat so zemiakom, zemiak s mrkvou a potom hruskovu, slivkovu jablckovu presnidavku a este mrkvu s jablckom,,, len neviem ci ovocie teraz alebo pockat aspon do 5 mesiaca

misha8
27. apr 2011

@ellahop držim palčeky snad to nebude nič vážne

misha8
27. apr 2011

@ellahop ovocie môžeš po zeleninke kľudne ja davam druhý týžden zeleninku a idem pridať presnidávky 🙂 vy ste tiež na UM ??? a nemate aj vy reflux či sa mylim ???

ellahop
27. apr 2011

@misha8 nemame reflux, nastastie, a das jej tu vyzivku na desiatu alebo namiesto zeleninky... ? dakujem za drzanie palcov,,, 🙂