Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Ahojte;o)
Na pasení koníků nám plavací teta radila nosit na tygříka (mrňous je položený na předloktí). Kryštof tak kouká co kde lítá, posiluje tak záda a pasení už mu tolik nevadí.
Koupání máme 2x do týdne. Manža je ekzematik, tak nechceme pokožku zbytečně dráždit. Ale každý den myjeme zadeček, ruce a obličej. Až bude tepleji začneme koupat častěji, ale spíš jen na rychlo osprchovat.
@maova jsem zvědavá co ti řekne Dr. na to přitahování. Mě Dr v poradně řekla, ať v tom mrňouse nepodporuju. Ale on si stejně nedá říct a přitahuje se.
@albao a @misha8 od půlnoci spinká do šesti, to se pak většinou sama probudí na jídlo. Pije 7x denně 120 ml. Taky přemýšlím, jak jí to jinak upravit, ale zatím nevím jak. Víc než těch 120 nevypije, většinou na konci už je vidět, že jí to stačí a trochu i nechává. Takže zvýšit dávky přes den asi k ničemu nebude, tak nevím?
@ivkaj zítra se na to zeptám, tak vám pak řeknu 🙂 Jsem taky zvědavá, už se chci zeptat na tři věci, tak doufám, že na nic nezapomenu 😀 Jdeme tam jen na odběry, tak už vidím, jak to bude rychlovka a já vyjdu ven a zjistím, že nic nevím 😀
@ellahop přesně takový pocit právě mám taky, takže radši koupeme tak často 🙂 Vždycky jí pak pořádně promažu a tím, že neumýváme pokaždé mýdlem, tak si říkám, že to snad nevadí 🙂
@maova a co tak skusit jeden den nechat to len na nej? 😉 My kojime a postupom casu sme si nasli taky rytmus - 6:00, 10:00, 15:00, 19:00, 01:00 a 4:00, takze vlastne papkame len 6x a s rozdielnymi medzerami, ale jej to vyhovuje. Tak skus mozno niektore nocne papkanie vynechat a uvidis - pre istotu si pripav viac ako tych 120ml, ak by si to potrebovala dobehnut 😉
@misha8 no vojtovku cvicime,, niekedy je to lepsie inokedy horsie,, teraz mame uz tri cviky,,, a ten treti maly nema rad,,, vsak ani druhy nie, pri prvom sa uz chechce. je to na prd, tri krat denne vyzliekat obliekat a este aj pocuvat babatko. ale pomaha to, tak co uz... a vyzera to na dlho u nas.. teda vraj kym sa nenauci lozit a mozno az chodit. takze tak, sa bojim toho co to spravi ked bude mat maly uz vacsiu silu,,, najviac sa bojim aby mi netresol pri tom ako sa brani zo stola...
@albao přes den to na ní radši nenechám, protože to chce jíst klidně už po dvou hodinách 😀 A doktorka říkala, že ten interval nemáme dělat kratší než tři hodiny, že by to nestihla strávit. Mě ta noc docela vyhovuje, že se od půl jedné do šesti vyspím taky 🙂 Ale ráda bych jí to trochu upravila, to zase jo. Ona teda to jídlo skoro prospí, tak si myslím, že jí to nijak nevadí. Jen si neodříhne, protože si na mě lehne a spí dál. Pak jí položím do postýlky a spinká dál 🙂
My koupeme po sedmé hodině, v půl osmé dostane najíst a kolem osmé chodí spát. Někdy už u jídla usíná. A koupeme každý druhý den, když není koupací den, tak jen umýváme mokrou žínkou. V noci se budí na spaní kolem třetí a pak kolem šesté. To už vstává manžel do práce, tak si ho beru k sobě do postele, v postýlce už být nechce. Většinou ještě spolu usneme a vstáváme kolem osmé. I když dneska měl nějaký blbý den už od rána. Jedl v půl šesté a pak už neusnul, jen jsme spolu leželi a v sedm jsme už museli vstát. Tak to měl celý den nějaké posunuté a chtěl i častěji jíst. Tak uvidíme zítra, jestli to bylo jen výjimečné.
@maova My taky pijeme 120 ml 7x denně. Ale na jídlo ho nebudím. Máme už celkem pravidelný režim, teda až na dnešek, to se nám nějak nedařilo, tak se to zítra snad zase upraví. Jíme ve 3, v 6, 9, 12, 15, 18, 20. Myslím, že kdybych mu udělala víc, tak to i vypije. Ale doktorka říkala, že takhle má až moc. A kolik Nelinka váží? Já bych ji nebudila, pokud přibírá.
@ajkalc Tak fakt krasne pije vodicku....🙂 Nam sa to zatial nedari...🙂 Juj chudatko este aj dnes teplotka....☹ Ale tak snad uz zajtra bude vsetko v normale...🙂 Drzim palce. Jasne, potom napisem ako sme my dopadli...☹
@maova Juj a nemyslis, ze by bolo lepsie ju nechat, nech si spinka a nech si proste sama vypyta? Aj cez den - ja som nikdy nebola zastancom toho, ze ma babatko papat kazde 3 hodiny. Saska niekedy papa po hodine, ked tvrdo zaspinka a stane sa zazrak, tak zasa aj po 4 hodinach...🙂 Ja myslim, ze tam staci nastavit len ten vecerny ritual, aby sa naucila pekne spinkat kazdy den rovnako a uvidis, ze ona bude spokojna a ty tiez...🙂 A to, ze vynechas jedno papanie, neboj, keby bola hladnucka, tak si ona pekne popapa viac ci uz cez den, alebo v noci...🙂 Teda to je len moj nazor samozrejme...🙂
@ellahop My nemame na hlavicke ziadne take miestocka. Mne ostava len Vam straaaaaaaasne drzat palceky, nech to vsetko dobre dopadne...... Uvidis, dobre bude....🙂
Dobré ránko!!! Já jsem ted skoro celé dny pryč, je solidní počasko, tak lítám s malou po venku. Opět a zase všem připomínám: DĚVČATA, CO SE CHCETE SEJÍT!!!! NAPIŠTE MI DO ZPRÁVY, KAM JSTE OCHOTNY A SCHOPNY DOJET A CO SI PŘEDSTAVUJETE, ZDA CHCETE BÝT OBSLOUŽENY NEBO SE OBSLOUŽÍME SAMY , PODLE TOHO SE PODÍVÁM NA CHATU ČI PENZION. POPŘÍPADĚ MI PÍSNĚTE ODKUD JSTE A VAŠE TELEFONNÍ ČÍSLO!! A JESTLI MÁTE NĚJAKÝ DOBRÝ TIP, NAPIŠTE HO TAKY, POUVAŽUJI O TOM. VŠEM PŘEDEM DĚKUJI!!!! DEJTE VĚDĚT, PROSÍM, POKUD MÁTE NA NĚ ČÍSLO, I OSTATNÍM. POTŘEBUJI TO VĚDĚT DO KONCE KVĚTNA!!!! ZATÍM ZVAŽUJI OLOMOUC, JE TO ZLATÝ STŘED!
Dobré ránko holky,
teda vy toho tolik naplkáte, že vás při těch dvou dětech nestíhám dočítat 😀 Moooc mě to mrzí, jste tady všechny super 😉 🙂
My byly včera na poradně...Kristýnka má 6 200 g a 64 cm. Krásně se paní doktorce otáčela, krásně pásla. Mudr. jí pochválila, že vše dělá správně, dostala hexavakcínu a šly jsme domů. Tak mám radost...je poznat, že je to holčička. Ty jsou prý rychlejší...teda aspoň u nás to tak zatím je. Ondra byl takovej flegmouš 😀
Zahlédla jsem, že plánujete srazík, a možná v OLOMOUCI...Tam se vám bude líbit, já jsem z Prostějova, takže to mám asi 15 km 😀
@maova Nám říkali v porodnici, že by se nemělo papat dřív jak po hodině, to by vadilo bříšku, nestačilo by to ztrávit, ale po 2hodinách už to je určitě v pohodě. My papáme okolo 6:00, pak okolo půl 10, okolo 12:00, okolo 15:00, před 18:00 a pak po koupání okolo půl 8 dostává malá příkrm, protože mám málo mlíka. A pak spinká celou noc 🙂 Sice je to možná tím, že to poslední jídlo je UM, ale je spokojená a v noci se vůbec nevzbudí.... 🙂
@ivkaj Som fakt zvedava co ti povedia...🙂
@maova Aj my davame UM - kojim len v noci, to ma asi miesto cajika, parkrat cucne a spinka dalej, ale uz dva dni je hore od pol piatej, prsko uz nechce, tak aj vtedy som uz davala UM. Takze ja som to nechala na Sasku ako si pyta papat.Aj lekarka mi vcera na poradni povedala, ze by som jej nemala davat skor ako o hodinu,lebo by ju bolelo brusko, ale potom to je v pohode. Dnes papala o tej pol piatej 90ml, potom o pol siedmej zasa pytala a dostala 120ml. Teraz spinka...🙂 A schvalne som to ratala a vacsinou pije tak 6-7x denne. Niekedy spravime 90 a ked dlho spinkala, tak spravim 120 a krasne spapa. 🙂 A co keby si to skusila a sama uvidis, ci vam to vyhovuje, alebo nie? A prosim ta, ked si pyta papat po hodine - place od hladu, tak ako s nou vydrzis este tie dve hodiny jej nedat papat? To si neviem pri Saske ani trosku predstavit....☹
@zuzik28 Super miery veru...🙂 Ja som si myslela, aka je Saska tazka a dlha a ako vidim, sme tu najchudsie a najkratsie...🙂 Ale zasa skoro najmladsie...🙂 A uz sa ti otaca ze z chrbatika na brusko? Ci ako? No sikulka malinka to je veru....🙂
@kamusek Jeeej, ale tak to mas super s tym papanim. ja ked som kojila, tak mala papala max. po 2 hodinach, viac nevydrzala - ci cez den, ci v noci. A spanok celu noc, tak to je ti veru co zavidiet....🙂 Nech vam to tak aj dlho vydrzi...🙂 Drzim palec...🙂
@sirael tak jsme včera s Terezkou byly na té rahabilitaci... No, ono to vzniklo celé tak, že ve cca 3 měsíce a týden jsme byly u pediatričky, té se nezdálo pasení koníků, tak nás poslala na neurologii, kde nás vzali v době, kdy malá byla po očkování a ještě hladová, tak nespolupracovala a ještě ke všemu pořád vřískala - byla totálně vyčerpaná, což není divu:o/... No a neuroložka nás poslala na sono (posílá tam každého, kdo se k ní dostane) a objednala nás na rehabilitace.. jenže na rehabilitacích měli "školení a dovolenou", tak do trvalo cca 3 týdny než jsme se tam dostaly.. A to se Terezka mezitím naučila pást koníky🙂.
Včéra dopoledne jsme absolvovali to sono (ultrazvuk) - vše prý OK.
A zároveň odpoledne jsme šly na rehabilitace - a prý trošku uhybáme do leva (když paseme) a i pravou léhe zvedá hračky, takže nám dala první cvik z Vojtovky.. kvůli symetrii /nebo jak to říkala/ a máme jej cvičit 4x denně.. zatím jsme to dělali 2x a nejsem si jistá, že to dělám dobře, páč malá se u toho směje a chytá mě za ruce.. tak nevím.. v ordinaci pištěla:/.. jdeme tam zase v pondělí, tak uvidíme.. ale jak jsem se toho bála, tak to asi nebude tak hrozné, páč na miminko se netlačí, jde jen o to, že je v poloze, kde musí zabírat a asi se jim to nelíbí..:/
mamči, vy toho vždy tolik napíšete, že vás ani nestíhám dočítat🙂)))

@ellahop a hej dam namiesto zeleninky ovocnu presnidavku 😉