Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@maova tak to nase bambulky su sedmickove 😝 😀
Ale vy uz sa pretacate! No toto! My este nie, aj ked uz by to aj mohlo ist, ale nie je vola 😅 😀
A kupeme asi kazdy druhy den. Ked nekupeme, tak umyvam tavricku a tak podobne pred spanim. Ja som dostala odporucanie, ze naozaj netreba kazdy den. Kvoli dennemu rytmu ano, ale pre pokozku to nie je najlepsie vraj - ale osobne si myslim, ze rychle preplachnutie nemoze uskodit.
@sjussi no tak nie sme nijak mimo, poviem mamke, ze vsetky deticky chodia tak spat 😀
@albao My koupeme po půl sedmé a o půl osmé fičí do postýlky a do 20h spí - uspím ho tak na půl na prsu a pak překládám do postýlky, to má tak polotoveřené oči a tak ještě zpívám a dělám pššš 😀 a do osmi spí 😉 My taky v noci kojíme a vstává většinou hned po šesté ráno 😝 (já bych tak ráda spala aspoň do osmi) 😎 😀
@verca84 jéé Verčo, to by bylo super, kdybys chodila na čapkárnu taky.. no, já chci začít chodit až to bude možné - takže v půl roce Dominička - tj. od 22.července 😀
@sirenita Chudáček Karolínka, přejem ať jí rýma přejde 😉
@neposedna @skubanekka gratulujem k čtyřměsíčninám - jo to jsou ty vaše dvě Terezky co se narodily ve stejný den 😀 😀
@sirael máte krásné míry z poradny a neboj to přitahování za ručičky - určitě se to naučí 😉 S naším malým to hodně trénovala moje mamča, mě to ani nějak nenapadlo nebo spíš jsem nevěděla, že se to dělá 😉
Je tu někdo kdo měl ve třech měsících přes 6 kg? My máme 6,20 kg.. snad tu nemám největší dítě 😀 😀
@maova My koupeme každý den, prý se to nemusí, v porodce říkali ob den a někde jsem i slyšela 2x týdně... ale my to máme spíš jako součást rituálu, že ví, že po koupání se fičí spát 😉
@albao Dnes sme po kupsani veru trenovali a islo nam to...🙂 No a na vecerny spanok davame cca o pol 8 az o 8.
@verca84 Tak super, ze ocakavas zlepsenie do dvoch tyzdnov....🙂 Ja tiez dufam, ze co najskor pride na to, co s tou rucickou ma robit...🙂
@maova No snad hej...🙂 Saske sa to dnes napriklad pacilo po kupani...🙂 Aj si pri tom kecala...🙂 Jeeej, super, ze sa jej to podarilo....🙂 Sa jej to zapaci a o chvilu ju budes po gauci nahanat...🙂 A co sa tyka kupania, nam lekarka povedala, ze mame kupat kazde 3dni. Ale kupeme kazdy den, pretoze takto sme sa naucili nejakemu rezimu. Po zobudeni sa napapa, pohrame sa, pokecame, okupeme okolo 7, zasa napapame a ideme spinkat. Takto to mame zauzivane a krasne nam to funguje. A vy ako s kupanim?
@ssirael my Nelinku v těch šest nakrmíme, a kolem půl sedmé vykoupeme a v sedm jde spinkat, potom jí probudíme v devět na papání a ještě o půlnoci. A spinkat jde hned po koupání, protože už při oblékání začne být unavená. Ze začátku jsme to chtěli udělat tak, že jí před šestou vykoupeme a v šest se napapá a pak si bude chvíli hrát a půjde spinkat, ale ona už má před šestou takový hlad, že to koupání proplakala, takže jsme to změnili.
@maova A preco ju budis na papanie o deviatej? Neskusala si pockat, kym si sama vypyta? Inak aj Saska po kupani niekedy zaspinkava pri papani, ale tak hladkam ju po licku, tak sa vzdy nejak preberie a popapa aspon trosku a potom vstava cca o 2-3 a potom okolo 5. No a vstavame niekedy o pol siedmej, niekedy sme spinkali aj do 8. 🙂 Ale dnes sme boli hore od pol piatej...☹
@albao Tak tak, dnes to presne Saska ukazala...🙂 Ona nebude robit to, co kaze lekarka. Ona si bude robit to, co sama uzna za vhodne...😀
tak dneska usínání bez problémů po týdnu,konečně,snad to za s nějakou dobu vydrží 😉
@sirael dakujeme.my denne vypijeme tak 200-220 ml tekutin.bud cajik,Lucku,ktoru uz neprevarame,alebo prevarenu vodicku s domacim sirupom,niekedy aj riedeny dzusik od 4 mes co je.a dnes teplotku mal uz iba max 37,8.ale uz neplakal vobec,len bol spavy.a vam rdzim palceky.....potom napis,ako ste to znasali vy
@sirael tak nech si pozrie nasledky fajčenia v tehu na nete možno sa spamätá 😲
@skubanekka gratulujeme a vy máte krásny klobúčik 😉
@ssirael tak nějak, když jsme si jí přivezli, chtěli jsme jí nastavit nějaký režim. Měla papat sedmkrát denně po třech hodinách a tak jsme se to snažili dodržet. Taky si říkám, že už bych to nějak změnila, netuším, kdy by se sama probudila. Ale jednou jsem jí v těch devět nebudila, protože pozdě usnula a do dvanácti spinkala, než jsem jí zase probudila sama. Tak nevím jak to udělat. Když vynechám jídlo v devět, měla bych jí zvýšit dávky přes den a ona toho víc asi nevypije.
v nedelu si manzel vsimol ze maly ma na hlave take modre miesta. tak sme boli na vysetrenie, brali nam krv,, no katastrofa,,, ale zvladol to, tak cakame na vysledky, nasa dr, si mysli, ze to budu len cievky v hlavicke, a tak sa chcem spytat ze ci aj vase deticky nemaju v hlavicke tak modre miesta, ako modrinky.. ja uz zacinam byt co sa tyka tomaskovej hlavicky uplne zufala, stale nieco, 😒
@misha8 aj hrusku jej das na obed. inak dnes tomiko zjedol polovicku tej mrkvicky, a normalne ze plakal ked uz nebolo... a kupili sme aj brokolicu, spenat so zemiakom, zemiak s mrkvou a potom hruskovu, slivkovu jablckovu presnidavku a este mrkvu s jablckom,,, len neviem ci ovocie teraz alebo pockat aspon do 5 mesiaca

A koupete děti každý den nebo ne?