icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

albao
28. apr 2011

@ellahop 😀 😀 som na tom rovnako! Rifle, tenisky, tricko a vlasy videli hreben vcera 😝 😀

labutka
28. apr 2011

Ahojte, pozyvam vas na workshop na temu Moderne latkove plienky. Bude sa konat v stredu, 11.5.2011 o 16:00, v materskom centre Podunajske Biskupice, Latoricka 4, Bratislava. Viac je na www.latkovky.sk/prezentacie
Ak chcete vidiet alebo kupit si nejaky konkretny produkt zo sortimentu www.latkovky.sk dajte mi pls vediet najneskor do utorka 10.5. do 17:00 do IP.
A aby ste mali predstavu, latkova plienka vyzera napriklad takto:

sirael
28. apr 2011

@ellahop 😀 Ja tak isto.....🙂 Rifle, tricko, tenisky a vlasy tiez videli hreben tusim vcera...ale to som si neni ista...🙂
@luuca1 A uz teda planujete chodit na plavanie? Super ze vsetko dobre dopadlo...🙂

haniula
28. apr 2011

Jak Vás tak čtu, jsem na tom zcela stejně... Vlasy přehrábnu rukou, hodím do gumičky, místo čištění zubů si dím ústní vodu, protože ráno při odchodu fakt nestíhám, nahodím rifle, triko, botasky a pádím s malou ven... Ona je jak cukrová panenka či modelka a já jak uklízečka z 1.patra 😀 ...
Jinak nás v úterý vážili a v necelých 5 měsících malá váží 6,7kg... Už je pěkně těžká!!!

knedluska
28. apr 2011

@monik1 - jo, tak to jsou ty naše dětičky skoro stejný. 🙂 My kojíme přes den tak po dvou a půl až třech hodinách, večer pořád usínáme u prsa. A v noci se budí jednou, usne tak v 9, pak se vzbudí kolem třetí ( někdy až ve čtyři, někdy v pět, minulý týden až v půl 6 🙂 ) a pak se nadobro probere kolem tý 6. A když si chci ještě schrupnout, tak jí dám prso a ona si dumlá a spí taky. 😀

@sirael - ano, nezdálo se jí, že se nepřetáčí. Ale já myslím, že má ještě spoustu času.

knedluska
28. apr 2011

@monik1 - jo a ještě jedna věc, naše slečna si vzpomněla, že jí nesmí chovat nikdo jiný než maminka, jinak řve jak pavián. To je fakt něco. 😒

haniula
28. apr 2011

@knedluska asi ji začíná maminkovské období... bud v klidu, to jí přejde 😀! ta naše zase řve u mojí tchýně - babičky... taky pěkné!!

knedluska
28. apr 2011

Tak máme teplotu 38,1, už jsem jí šupla čípek, tak snad to bude dobrý.

sirael
28. apr 2011

@haniula Krasne vahu ma Marketka...🙂
@knedluska Aj my mame take, ze je ticho vacsinou len u mna, u inych place, ale je to na prd z jednej strany, ze uz tazko udrzat dlho take tazke deturence, ale zasa je to krasnucke, ked sa citime take velmi potrebne, ze? 🙂 Drzim palce, nech je vsetko o.k a teplota rychlo prejde....🙂

haniula
28. apr 2011

@sirael mohla by mít více... ale i tak je to dobré...

ajkalc
28. apr 2011

@knedluska nedavaj nic od teploty,ked nieje teplota nad 38,5 st v ritke.totiz teplota do 38 st (38,5 v ritke) je najlepsi liek. davaj iba vtedy,ak mas pocit,ze ma nejaku bolest,alebo nad 38,5.

zuzik28
28. apr 2011

Jééé holky, tak to já mám obě děti prodejné 😀 😀 Ondra ten by šel s každým...ikdyž byl malý tak mohl být u kohokoliv a malá je to samé. Jsem ráda, že se nebojí...jsou oba takoví společenští. Asi po mamince 😅 😀
A přitom jsem s nimi nejvíce času já, nikam na hlídání je nedávám...že by klidně mohli být trochu "mamináči"...asi je to povaha.

haniula
28. apr 2011

@zuzik28 malá je to to stejné!! hlavně že je na rukách 😀... ale u tchýně být nechce ani za psa... málokdy se od ní nechá pochovat...

zuzik28
28. apr 2011

@haniula Jééé, to je sranda s tou tchýní...No jo...tchýně. To je asi všude stejné, tchýně a uzený....no však to znáte 😀 😀 😀

zuzik28
28. apr 2011

Jdu se osprchnout a dodělat další čepičku, mám rozdělanou už třetí...dobrou

maova
28. apr 2011

Ahoj holky 🙂
dneska jsme nebyli celý den doma, tak jsem tady až teď.

Tak jsem si ráno řekla, že zkusím zvýšit dávku mléka a že bych to jídlo upravila na 6x denně, že bych jí v noci dala jen jednou, protože ona určitě spinkat vydrží. Ale aby zase dostala za den to, co má. Takže jsem udělala místo 120 ml 150 ml a čekala jsem, že když šest hodin nejedla, že to zhltne. Vypila svých 120 a konec, ona v sobě má snad nějaké čidlo 😀 Takže nic, prostě víc nepije, tak zatím budeme pokračovat tak, jak to máme najeté a časem se uvidí 🙂

Ráno jsme byli u té doktorky, ale bohužel jsem se na nic nezeptala. Sestřička si totiž vzala Nelinku z čekárny a že máme počkat. Dělali jí odběry a chuděra tak moc plakala, pak nám jí přinesla a když se doplakala, tak z toho hned usla v náručí. Teď má z toho modřiny na ručičce. Ale pak už to byla zase naše veselá Nelinka 🙂

Jo a já se zatím pořád dál snažím líčit a aspoň trochu hezky oblékat. I když je pravda, že ne tak jako do práce, protože džíny jsou prostě pohodlnější, než jiné kalhoty. Ale když třeba vím, že půjdu jen kolem baráku na procházku, tak se taky nemaluju 😉 Ale říkám si, že nechci na té mateřské spustnout 😀 a chci se líbit i dál manželovi 🙂

cara.m
28. apr 2011

@ellahop 😀 😀 😀 😀 já kdysi nevylezla nenamalovaná z domu, ale teď fakt nemám kdy se malovat 😝 Takže to mám přesně jak ty, nahodím rifle, vlasy dám jen rukama do gumičky a jdu 😒 Teď mi hraje do noty sluníčko, dám si sluneční brýle a nejde vidět, že nejsem nalíčená 😀 Ale měla bych se sebou něco začít dělat, jenže kdy? No snad to bude lepší 😀

monik1
28. apr 2011

Ahojte holky, my jsme měli dneska tak protivný den, hrůza, jenom remcal, brečel, nic ho nebavilo... i mě se už chtělo brečet ☹ (doufám, že to byla ještě reakce na to očkování, další takový protivný den nezvládnu 😝 )

@maova Já se taky líčím každý den, už v těhu jsem si řekla, že nebudu ta uhoněná matka 😅 takže si vždy udělám čas a upravím se, líčila jsem se i v porodnici 😀 Ale po venku taky chodím v teplákách a teniskách 😉 pohodlí je pohodlí 😉
@knedluska mě taky Dr. říkala, že teplota je až od 38,5 v dupce 😉 Takže tak si Adélka vybírá kdo jí bude nosit 😀 no hezky s námi cvičí ty děti. To náš Domiš někdy řve u všech - i u mě a někdy je hodný u všech - i u mě 🙂 A ten režim teda máte zvládnutý lépe než my, já jsem z toho strašně nešťastná, že ho mám u prsa furt ☹

cara.m
28. apr 2011

@monik1 a kdy to stiháš? Potřebuju radu! Snad zítřek bude lepší!
Já mám teďka krušné dny, už vím, proč mi malý minulý týden tak plakal a nechtěl spát. O víkendu jsme byli 2 x na pohotovosti a jsme ještě pořád nemocní ☹ Brouček můj malinkatý. Ale dnešek už po těch šílených dnech byl lepší. Tak snad už je to za námi. Chjo ☹

monik1
28. apr 2011

@cara.m Bobek malý, taky se pěkně natrápil a ty s ním ☹ bude líp 😵 No hele kdy to stíhám? tak malý se mnou chodí všude s sebou v tom lehátku Fisher Price - postavím si ho i před záchod a nechám otevřené dveře a koukáme na sebe furt 😀 někdy vřeští, že už ho to v tom lehátku nebaví, ale jinak bych ranní hygienu nezvládla 😅

sirael
28. apr 2011

@zuzik28 Ty si uzasna s tymi capickami.......asi sa budem musiet naucit hackovat...🙂
@maova A co by sa stalo, keby za den vypila o jednu davku menej, ako ma? Ci ty chces presne dodrzat ze musi vypit tolko a tolko? Tak nam sa to stale pohybuje - raz vypije 700, vcera stiahla 840 a tyzden dozadu vypila maximalne 600ml...🙂 S tou krvickou, Saske tiez ked brali krv nas vyhodili z ordinacie a to bolo placuuuu.....juuuuuuj.....☹ Ale modriny sme veru nemali. Chudatko Nelinka....ale uz na to urcite zabudla...🙂

cara.m
28. apr 2011

@monik1 já doufám, že jsme z nejhoršího venku. Ale je to hrozné, jak člověk vidí, jak se to miminko trápí ☹
To máš super, Adík nechce v lehátku být. Takže ho mám na dece, ale tam sám nevydrží teda. Až se uzdraví, budu to muset vypilovat 🙂

haniula
28. apr 2011

@maova my máme mezi 5-6 dávkami denně... naučila se totiž před dvěma měsíci spát celou noc... ráno sice stáhne 180ml, ale jinak přes den klasicky 140ml... první dávku má kolem šesté, pak kolem deváté, dvanácté, třetí, šesté a poslední po desáté večer... někdy se stane, že se interval prodlouží a tím pádem vynecháme jednu dávku... malá přibírá pěkně!!! 😉

sirael
28. apr 2011

@monik1 My sme tiez dnes maly velmi zly den. Spala tak po pol hodinach a ja som nespravila vooobec nic, stale len mrncala, nedala sa uspat, potom bola unavena, vonku sme boli pol dna a aj tak sme 2x prisli domov tak, ze ani oko nezazmurila...☹ Ale potom vecer....prvykrat si chytila do ruciciek hracku!!! Najprv do jednej, potom do druhej, tak som sa aspon z toho vytesovala...🙂
@cara.m Juj a to mal vsetko z tych zubkov? Ci nakoniec to bolo z uplne niecoho ineho?

maova
28. apr 2011

@cara.m a co Adámkovi bylo, že jste byli na pohotovosti? ☹ Bobeček malinký, už aby mu bylo dobře.
Taky si Nelinku dám vždycky do sedačky (dneska už jsme přivezli i lehátko 🙂) a dám si jí k sobě a ona na mě kouká. A nebo je doma manžel a to je úplně nejlepší 🙂

@sirael tak asi by se nic nestalo, jen si říkám, aby hezky přibírala. Ale je faldíkatá dost 😀 No nevím, tak mě to nevadí a jí to tak snad taky vyhovuje, tak to zkusím zatím neřešit a pokračovat tak jak jsme zvyklí 🙂 Mám ráda, když máme nějaký režim 🙂

maova
28. apr 2011

@haniula tak přesně takhle bych si to papání taky představovala 🙂 Asi počkám, než začneme s příkrmama a taky jí to takhle upravím, aby dlouho spinkala. Dneska jí teda trápilo asi bříško, tak moc nespinkala, ale jindy je to v pohodě, tak si myslím, že potom taky vydrží dlouho 🙂

cara.m
28. apr 2011

@sirael zuby to nakonec nebyly, teda mohly bolet, ale ta hlavní příčina nebyla zubama

haniula
28. apr 2011

@maova ale my už tak jedeme dva měsíce... naučila jsem ji spinkat celou noc jak měla necelé tři měsíce...

lavazza
28. apr 2011

@skubanekka si říkám jestli něco nedělám špatně,v poslední době když je na břiše tak se řehtá a hlavně si cucá pořád ruku a nespolupracuje

cara.m
28. apr 2011

@maova začal mít hlen ve stolici, se mi to nelíbilo, když jsem vzala v potaz, jak pořád brečel. Ale na pohotovosti v sobotu ještě řekli ok, když neměl tekutou stolici. No dojeli jsme domů a byla tekutá, kreče v bříšku. Tak jsme v neděli ráno jeli znovu. Stolici tekutou měl co chvíli a pořád tlačil a taky měl křeče v bříšku. V úterý jsme už byli u doktorky. Nechali jsme udělat kultivaci na bakterie i na viry. Ale výsledky budeme mít až za 14 dní, ale zajímá mě, co chytil. Protože na rotaviry jsme očkovaní, tak jsme zvědavá, jestli je chytnul i přes to, ale nevím kde teda ☹ Ale doktorka říkala, že toho prý je teď hodně. Láduju malého Enterolem, Smectou a Kulíškem. Smectu papá nádherně, krásně otvírá pusinku brouček náš malý. Dneska se už i usmíval a i stolice je lepší. Tak snad už je to na dobré cestě.