icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

albao
29. apr 2011

My sme na cviceni tiez "trenovali" pretacanie, ako to ma vyzerat. Babo lezi na chrbatiku a zdvihneme nozicky. Pretocime nozicky do strany napravo a babo by si malo aj rucicky tam tahat a samo sa pretocit napravo. Ak si nechava ruku upazenu ako na lietadlo, tak sa este neciti dobre pri pretacani a treba ho natacat len do tej polohy, ked ma uvolnene rucky, to upazenie znamena STOP. Trochu sme to skusali a Hanka uz prestava davat rucku na lietadielko, takze uz len aby nabrala silu a odvahu do toho ist sama 🙂

Otocka z bruska na chrbatik je jednoducha - jedna rucicka sa napne a druha sa podlomi v lakti, takze sa cez tu podlomenu rucicku babo prevali naspat na chrbat. ALe ani toto jednoduche Hanka nerobi sama a musim na jej hulakanie pribehnut a prevalit ju 😀

misag23
29. apr 2011

@sirael Já jsem to teď počítala a dneska jsme vypili 950 ml. Tak snad to není moc. Odhadem vážíme tak 5,5-6 kg. Na vážení jdeme příští čtvrtek. Většinou pijeme tak 840 ml za den.

albao
29. apr 2011

@janula13 no esteze sa Simonkovi paci v satke 😵 Ste zlatunki cela rodinka 😵 Aj ja chcem 3 deti 😅 😀 Cim som s Hankou dlhsie, tym viac sa mi paci predstava velkej rodiny

ivkaj
29. apr 2011

@cara.m ona ta smecta je taková nasládlá, tak možná proto mu chutná.
@maova tak mrňous by měl koukat na tebe. Ručička na straně kam se bude přetáčet je v lokti ohnutá do pravého úhlu a je na podložce (něco jako když se člověk vzdává). Palec tvojí ruky je v dlani (ona se ta ručka tím i trošku přidrží u země). Palec druhé ruky dáš do volné ručičky a začneš pomalu přetáčet. Při tom by měl prcek pokrčit kolínka a přehodit se tak na bok. Když by zadeček převažoval zpátky, tak klidně rukou pomoct a dokulit na bříško. Ta ruka co byla na podložce zůstane pod tělíčkem, ale s tím jim už prý pomáhat nemáme, ať se porovnají sami.
Snad to z toho popisu nějak pochopíš, když tak mrkni na jěkaá videa, kde se prckové už přetáčí sami

https://www.youtube.com/watch?v=LEI35UoZtRU

@janula13 smekám, mě dává zabrat jeden raubíř.

misha8
29. apr 2011

@ajkalc mne začala znova vrackať s mlieka 😠 😠 😠 s príkrmu nie 😒

misha8
29. apr 2011

@kostri iné zubadlo 😀

misha8
29. apr 2011

@janula13 zlatý 🙂

haniula
30. apr 2011

@janula13 já ti to říkala 😀... znám cestování s jedním dítětem natož se třemi 😀!! ale máš to dobře vymyšlené s procházkami!!! klobouk dolů!!!!!!!!!!!!!!! a malý je nádherný a rozkošný!!!!!!!!!!

sirael
30. apr 2011

@janula13 Dobry link veru..... Ale prosim ta, zblizka ci zdaleka, mas tri malinke deticky a si ich pekna maminka...😀

sirael
30. apr 2011

@albao Oni to vsetko zvladnu tie nase krasavice, len je na nich, ze kedy...🙂
@misag23 Tak tolko Saska este nevypila...🙂 A tych 840 sa jej podarilo len raz...🙂 Ale ked nechce, tak nechce. A ked si pyta, tak jej vzdy dam....🙂

ajkalc
30. apr 2011

@misha8 no tak je to s tymi prikrmmi.preto som zacala skor.nam teda pomohli na reflux

ajkalc
30. apr 2011

my sme tuto noc po dllllhom case papali 2X mliecko.asi Maxik chcel zapit vyhru nasich SVK:SLO 3:1. 🙂 🙂

ajkalc
30. apr 2011

@kostri no to su tie moderne veci,co ma napriklad Tom Cruise, Peter Batanyi..... ked ti Boh niekde prida,tak zakonite musi inde ubrat. Kubko ma nadpriemerne IQ na svoj vek a preto ma dysgrafia-problem s pisanim.pletu sa mu napr d,b.nieje schopny najst chybu v texte.dysotrografia:gramatiku ovlada bezchybne,napr. vybrane slova,ale ked to ma napisat v texte,tak sa mu to pletie.dyskalkulia:matika.on ked rata z hlavy tak napr. 62,63,65,66,68..... a ani si to neuvedomi.vypocita aj ten najtazsi priklad,vyriesi najtazsiu rovnicu,aku jeho rovesnici nie,ale len s kalkulackou.lebo nevie jednoduche veci.vyratat z hlavy.dyslexia:problem s citanim.no tak on chodi na specialnu zakladnu skolu,kde sa ucia sposobmi,ktore im vyhovuju.niekedy boli taketo deti povazovane za zlych ziakov koncili skolu so 4,5.ale on je cisty jednotkar,lebo sa ucia sposobom,ktory mu vyhovuje.on je deviatak a musi chodit do druziny.nemoze bez nasho suhlasu odist domov hocikedy.ak nema listok,tak ho nepustia.a domov si nenosi knihy,zosity.nic.oni sa vsetko ucia v skole.tak ked pride domov,tak ma fajront uz. v skolke sa mu ucitelky stale smiali ako skaredo kresli a ked videl obrazky odbornik,tak iba žasol,ake dokonale a krasne.ucitelky,take stare kozy chceli zlte okruhle slniecko,modry oblacik,hnedeho psika.a on nakreslil cierny žeriav so skrutkami ako 5 rocny a tie tekvice ohrnali nosom,ze co to je za ciernu machulu. 😝 😝 on mi plienky nenosil uz ako 15 mes.a v noci uz nie ako 18 mes.

luuca1
30. apr 2011

@sirael a kam budeš chodiť???

luuca1
30. apr 2011

baby prosím vás chodíte už niektorá von s malými v športovom kočiari??? moja malá má 3 1/2 mesiaca a chodíme iba vo vaničke tak neviem či už môžeme do špotového alebo až ked začne sedieť,

lavazza
30. apr 2011

Tak máme u nás nový obchod a co sem tak koukala,tak co prodávají za nehorázný ceny na mimibazaru,tak u nás je mají za super ceny,hlavně ta disney baby moda je za fajn ceny.Hned sem Mikýskovi koupila pár věciček.Sem spokojená 🙂

sirael
30. apr 2011

@luuca1 No bud do Devinskej alebo som pocula, ze aj v Hodonine je dobre a lacnejsie ako v BA. 🙂 A ty si priamo z BA? A nie je skoro este na sportak v takomto veku? Ja sa len pytam, neviem, ja este o sportaku ani neuvazujem......🙂

zuzu1983
30. apr 2011

@luuca1 ja si myslím že na šporťák je ešte zavčasu. my sme stále vo vaničke. až keď budeme začínať sedieť pôjdeme do šporťáka. okolo toho 6.mesiaca asi.

misha8
30. apr 2011

@haniula a už sa ti keliška točí na bok??? my na jeden ano ked sa podarí aj na druhý 🙂

haniula
30. apr 2011

@misha8 té hrozí rehabky!!! nechce se otáčet ani na bok... ani náznak že by se otočila... bud leží jak placka na zádech a max kope a kroutí nohama nebo dlouho pase koníky, když je na břiše - cca 10 - 15 min... jinak nic... má na to měsíc, jinak rehabky...

ellahop
30. apr 2011

nas maly dnes na obed zjedol celu presnidavku mrkva a zemiak.. potom to vydatne zapil cajom,,, hoci mu to trvalo asi hodinu , je to super....:D

ellahop
30. apr 2011

@haniula ahoj, a ked zacala ta tvoja mala past sama rano koniky, ako sa dostala na brusko? zeby sa pretocila?? alebo tak spinka..

haniula
30. apr 2011

@ellahop spinká, spinká 😀... jinak ani v noci nespí...

maova
30. apr 2011

Ahoj holky,
@sirael ano, dávám Nelinku spinkat přes den do postýlky 🙂 Ono se jí tam spinká nejlíp, na hrací dece začne kňučet a jen tak tam neusne, to už musí být hodně unavená. Takže jí přenesu do postýlky a tam si chvíli zanadává a pak usne 🙂

@janula13 obdivuju, jak to se všema třema dětma zvládáš 😵

@ivkaj děkuju moc za popis pomoci s přetáčením 🙂

@luuca1 my zatím používáme taky jen vaničku. Přijdu mi na sportovní ještě brzy.

@lavazza tak to máte super, že vám otevřeli takový hezký obchůdek 🙂

sirael
30. apr 2011

@maova Aj ja ju uz chcem skusit dat spinkat aj cez den do postielky, lebo to vecne trmacanie kocika (v poslednej dobe) ma uz fakt nebavi, hodinu natrasam a ona zaspi na pol hodinu. Dnes spala cez den max. 3 hodiny...☹ A teraz po kupani ani uz nevladala jest a zaspala...☹ Tak som zvedava, kolkokrat v noci zasa budeme hore...☹ A ako dlho ti vydrzi spinkat cez den v postielke?

maova
30. apr 2011

@sirael v poslední době se v postýlce budí docela brzy, řekla bych, že spinká tak max. hodinku. Dneska si jí vzala mamka v půl desáté na procházku a spala do dvanácti v kočárku, potom spinkala asi od jedné do dvou v postýlce a odpoledne zase na procházce v kočárku, to nevím jak dlouho, ale měla to nějak trhané, tak se probudila s řevem a utišilo jí až jídlo doma. A taky v sedm usnula jak miminko, ani nedutla v té postýlce 😀

ajkalc
30. apr 2011

baby,pozerali ste spravy na JOJ? podla najnovsich imunologickych vyskumov sa ma u dojcenych deti zacinat s prikrmmi o 2 mesiace skor.takze od ukonceneho 4 mesiaca.dietatko ma totiz od 4. do 6. mes potravinove "okno",takze nie je mozne,alebo velmi malo mozne schytat nejaku potravinovu alergiu.deti,ktore zacinaju s prikrmmi od 6. mes,maju vyssiu pravdepodobnost nieco nachytat.

lavazza
30. apr 2011

@maova Miky mi taky během dne moc nespí,usne třeba na 30-45 minut,pak je vzhůru,pak třeba zas usne takhle krátce,když jdem po obědě ven tak vždycky v kočárku usnul a spal pěkně,ale teď mu to trvá a ještě spí jen chvilku

Tak poslední dva dny,když Mikýska odložím,tak se začne šílěně vztekat jak kdybychom ho vraždili.Manžel s ním dnes dělal blbiny,pak ho měl opřeného zádíčkama k sobě a když ho položil tak se tak vztekal.Si říkám jestli se mu líbí když má rozhled nebo začíná být závislák nebo mu rostou třeba zoubky a jen potřebuje blízkost.Protože tak hrozně slintá a strká všechno do pusiny.Ale to snad dělají všechny mimča v jeho věku.

maova
30. apr 2011

@ajkalc to je zajímavý. Těžko říct, co je na tom pravdy, mě přijde, že si vždycky někdo něco vymyslí 😉

@lavazza tak bych řekla, že jsme na tom s Nelinkou dost podobně s tím spinkáním jako vy 😉 Oni taky asi jak už rostou, tak nepotřebují spát tolik, si myslím. Ale jinak už je to hezký, jak začínají víc vnímat, dneska si tady Nelinka snad půl hodiny povídala s manželem a když jsme pak šli na procházku, tak z něj nemohla spustit oči. Maminka jí vůbec nezajímala 😀
Jo a Neloušek taky potřebuje rozhled, na zádech vydrží už mnohem kratší dobu a začne remcat a někdy plakat a stačí jí vzít a kouká všude okolo. My jsme jí koupili lehátko a střídáme to, chvíli leží na zádech a hraje si, pak jí dáme na bříško a pak třeba do lehátka a je spokojená, že neleží pořád stejně 🙂

cara.m
30. apr 2011

@ajkalc já už ten názor taky někde četla. Ale já jsem rozhodnuta začít s příkrmama až od 6. měsíce. už to máme za pár 😀