icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misag23
2. máj 2011

@sirael Taky jsem chtěla mít děti tak dva roky po sobě, ale jsem taky po císaři a doktorka mi povídala to samé jako tobě ☹ Jen jsem se nějak zapomněla zeptat, proč se to dřív nedoporučuje. Sestřenka rodila první císařem, malýmu byli teď dva a koncem měsíce má rodit druhý, tak to moc nedodržela.
@kamusek Já jsem ho zatím do postýlky přes den nezkoušela dávat, většinou usne na chvilku na gauči, ale musím mu před tím hladit ručičku a utěšovat ho, protože před tím většinou pláče, jak už je unavený. Ale 3-4 hodiny jako u vás to teda nejsou. Teď se zrovna probral a to spal asi 45 minut. To je doma maximum 😠

cufinka
2. máj 2011

Ahojky holky zase nestíhám sem chodit 😅
Koukám že tady řešíte zvuky miminek 😀 z naší Nelí mě bolí kolikrát hllava jak víská a piští 😀 pokaždý když vynalezne nový zvuk tak to pořád dokola opakuje 😀
Mě maličká usíná v postýlce sama od narození-neznám žádné uspávání na rukou 😀 Ale ted jak je starší tak přes den mi už moc nespí tak max dohromady 3hodky. Ale v noci spí 8-9h v kuse 🙂

Už se vám prckové sami překulují na bok a na bříško? Nelí teda vůbec ,Leží na zádech jak valibuk 😀 A když jí dám pást koníky tak pasekrásně ale sama se nepřekulí ....

misha8
2. máj 2011

@ajkalc vyzerá veľmi pohodlná 🙂 no ja tej mojej buchtičke zatiaľ kašičku nedám 🙂 a už aj mne začína piť menej mliečka ale ja som si všimla že odkedy papame príkrmy tak oni asi automaticky pijú menej mlieka 😕

kamusek
2. máj 2011

@sirael Měla jsem když se malá narodila taky kolíbku, půjčenou od známých, ale v té byla malá jenom dokud ještě moc nevnímala okolí. Pak asi od 2. měsíce se jí už tam nelíbilo, protože byla dost hluboká a nebylo z ní vidět 🙂 A ona je strašný zvědavec 😀 V postýlce přes mřížky vidí, tak tam vydrží i jen tak ležet. Kouká na kolotoč nebo na hračky okolo sebe a vydrží být po ránu, když je vyspinkaná i hodinu v klidu.
Ale čím je straší, tak samozřejmě spí míň. Dříve jenom spala a jedla 🙂 Teď už si vydrží i hrát a povídat 🙂 Ale u nás je to asi extrém to spaní. Ona spí opravdu hodně a už od 2. měsíce spí celou noc.

misha8
2. máj 2011

@misag23 do dvoch rokov sa rodí po cisaraku znovu cisarskym preto, lebo maternica je zošitá a nemusela by ten tlak vydržať a mohla by sa roztrhať tak volia znova sekciu ....po dvoch rokoch je to bezpečnejšie spontánne rodiť 😉

misha8
2. máj 2011

@cufinka aj naša Laurinka zistila že má hlas tak víska ostošesť 😀 😀 😀 mne sa otoči zatiaľ jedine z chrbatika na bok 😉

misha8
2. máj 2011

kočky už sa to tu riešilo čo mate skusenosť s hemoroidmi 😒 čo vam pomohlo ??? ale skor nejaka masť ma zaujíma

sjussi
2. máj 2011

nevite jak se dava video do fotoblogu?

misha8
2. máj 2011

@ajkalc ozi ešte som sa ťa chcela spýtať ty davaš v jedeň den aj ovocie aj zeleninku ???

cara.m
2. máj 2011

Spííímeeeee po 3. jsme dnes usli v postýlce. Já z toho mám radost jak malá 😀

ivkaj
2. máj 2011

@cara.m Tiše závidím.

Dneska jsem zkusila spaní v postýlce. Když byl malý unavený, dala jsem ho do postýlky a následoval obrovský pláč, že nešel ani utišit. Zabralo až kojení a to u toho unul, teď teda v postýlce spinká, ale jsem zvědavá jak dlouho 😕

cara.m
2. máj 2011

@ivkaj to my taky bojovali a někdy nezabralo ani to kojení a musela jsem jít s šíleným řevem ven do kočárku. Takže moc nevěřím, že to dlouho vydrží. Ale nezlobila bych se, kdyby už u toho usínání v postýlce zůstalo 😀

sirael
2. máj 2011

@cara.m @kamusek No my sme dnes uz boli so Saskou 3x vonku a spala vzdy pol hodinu. Teraz som ju ale pred desiatimi minutami dala do postielky, pohladkala, prikryla, povedala dobru nocku (tak ako pri vecernom uspesnom zaspavani) a cakam co bude...🙂 Uz som bola sice davat dvakrat dudlik, ale teraz tam je uz tusim 4 minuty tisko....🙂 No som zvedava...🙂
@misag23 Hej, oni to odporucaju kvoli tej jazve na maternici, aby sa nieco nestalo pri druhom tehotenstve. Len ako aj tu mi pisala @janula13 , tak aj ona mala CR a ani nie po dvoch rokoch rodila prirodzene. 🙂 Takze je to fakt asi individualne - no sak budeme riesit, ked sa nam nahodou podari otehotniet skor....🙂
@cufinka Nasa Saska sa uz pretaca nejake 4-5 dni na brusko, len este nevie spod seba vytiahnut rucicku a ked jej to dlhsie nejde, tak zacne plakat a jedovat sa, tak ju vzdy zasa otocim na chrbatik a skusa dalej...🙂

misag23
2. máj 2011

@cufinka My se taky ještě nepřekulíme. Maximálně když pase koníčky, tak se překulí na bok, ale to spíš náhoda. Jinak myslím, že je ještě brzy.
@kamusek Teda vy máte opravdu zlaté děťátko 🙂

ivkaj
2. máj 2011

@cufinka Kryštof se sám zatím taky nepřekuluje, od pátku se sice z pasení koníka překulí na bok, ale to je spíš "pád" než záměrný pohyb.

Tak ten můj mrňous už tři hodnky chrupe v postýlce, asi ho chudáčka zmohl ten pláč. A venku je hnusně, tak jsem ráda, že tak spinká.

cukor
2. máj 2011

@maova .......nelinka je krásna 😉

kamusek
2. máj 2011

@cufinka Naše Domča se zatím taky ještě neumí přetočit. Umí se trochu otočit na bok, ale to spíš jenom vyjímečně, ne že by to dělala automaticky 🙂 Spíš, že se jí to zrovna povede 😀 Ale začali jsme chodit do cviční pro nejmenší a tam se to učíme, tak snad to bude naše zlatíčko brzo umět 🙂
Ale ležet jí už moc právě nebaví 🙂 Je to zvědavec, zvědavý! Pokud nespí nebo si po ránu nehraje, tak by chtěla být na rukách, aby viděla 😀
Ale právě ta paní ve cvičení nám říkala, že by měli být děti co nejvíc na zemi nebo v postýlce, kde mají prostor, aby se rozvíjeli a nebyli pořád utiskováni v sedačkách a lehátkách.

luuca1
2. máj 2011

@sirael ja rozmýšlam že budeme chodiť do Ivanky....
no na ten športák ešte počkam lebo suseda mi povedala že až ked už bude malá sedieť...

kamusek
2. máj 2011

@misag23 Děkujeme. Zatím je to opravdu zlatíčko. Ale zrovna dneska jsem se byla kouknout v práci, kde jsem dělala před mateřskou. A kolega mi říkal, že si mám dávat pozor, že jejich malá byla taky zlatíčko a v 8. měsíci se to zlomilo a teď je to křikloun, nechce spát, furt pláče a vzteká se 😀 Tak se jenom modlím, ať jí to vydrží 🙂

haniula
2. máj 2011

@monik1 ahojda! já jedu určo... pro mě je to taky ideální!! určitě se sejdem!!

haniula
2. máj 2011

@ajkalc gratulujeme k čtyřměsíčninám!!

haniula
2. máj 2011

Normálně admin mi stopnul fotoalbum z mých narozek!!! chápete, co je na něm závadného?????????? ☹

lavazza
2. máj 2011

Tak nám se dneska konečně povedli koníci,měla sem zaplou televizi a to byste nevěřili jak Mikýsek zvedal hlavu,pak se málem otočil na záda.A jakou měl radost taťka.

sirael
2. máj 2011

@luuca1 Tak my mame Ivanku uplne od ruky, takze nad tym som ani nerozmyslala...🙂 ja tiez chcem dat malu do sportaka az bude hacat...🙂 No ale sak uvidime...🙂
@haniula Fuuuha....ved tam boli aj fotky s malinkou, nie? Blba otazka - sak jasne, ze boli......☹
@lavazza No paraaaaada...🙂

albao
2. máj 2011

@lavazza to je motivacia take TV 😝 😀

@haniula mne zase zrusili moju profilovu fotku, a ani mi nepovedali preco. Tak odvtedy nemam ziadnu. Niektore ich ciny nechapem 😎

maova
2. máj 2011

Podruhé je manžel v práci na noční a podruhé po půl hodině spaní řev v postýlce. Tak nevím, myslíte, že Nelinka vytuší, že není tatínek doma? Uvidím co při nějaké další noční, ale řvala tak, že jsem jí musela chovat a uklidňovat, teď to vypadá, že snad zase usíná.

lavazza
2. máj 2011

@albao však mu říkám že je to maniak od mala televizní,když kojím tak uplně vyvrací hlavu aby viděl na televizi

kostri
2. máj 2011

@cara.m a som asi preskocila ten uplne prvy prispevok,v ktorom si pisala,ako sa to adamkovi vlastne prejavilo..? 😨 zuzka kaka nariedko uz dva mesiace asi 4krat za den 🙄 a dr mi povedal,ze to je ok a ja viem,ze je to zo zubov,hanka tiez vzdy nariedko kakala,ked jej sli zuby
@janula13 no tak to ste si uzili s dvojkami pekne 😕 ja nemam fitloptu 🤐
@sirael no u nas zas vcera plac v kocari,dneska plac v kocari.. 😒 vcera sa mi aspon ukludnila na rukach a potom som ju dala do kocika a kym stihla zacat plakat,tak som ju udrndala,ale dnes to nezabralo,po dllllhom placi som vytasila vajicko,dala som ju tam a hupala do uspania 😖 skoro mi ruky odpadli 😀 potom som ju prelozila do kocika.ona je teraz vlastne skoro stale vonku,dovnutra chodi len na prebalovanie,lebo jak sme na dome,tak spi vonku v kociku a mamina ju potom vyberie,prechadza sa s nou,ja ju nakojim,prebalim,potom ona ju a da spat,alebo ja,podla toho aku mam robotu,no teraz vacsinou ja,lebo si s nou nevie rady,ked stale place v kociku 😖 ona sa tam tak mixuje,ja keby ju tam stipali blchy 😅 😀 teraz velmi lutujem,ze nemam taky kocik,kde sa vo vanicke da nadvihnut dno,aby bola v polosede 😔
@monik1 ja som pusu nedostala,som majove tela 🙄 😅

kostri
2. máj 2011

my vstavame tak o pol 6stej o 6stej..uz sa stalo ze aj o piatej 🙄 ale nemozem sa na nu hnevat 😅 lebo zdy sa na mna takto krasne usmieva 😵 toto bolo dnes rano 🙂

sirael
2. máj 2011

@kostri Nadherna je...🙂 Juj boze mame to my fakt s tym spanim zavedene obe ako vidim. A to ja som bola stastna este prednedavnom, ako Saska krasne spinka. My sme dnes boli 3x vonku a vzdy spala tak pol hodinu. Potom som ju o druhej skusila dat do postielky a ona ti do pol tretej zaspala a spinkala do pol stvrtej. No a odvtedy spat ani za svet!!! Ani v kociku, ani v postielke, nervozna bola, len vrestala, nakoniec som ju polozila na gauc a ona ti so mnou hodinu kukala telku. nemam to rada, ale uz som bola hotova a bolo mi to v ten moment jedno. 🙂 O siestej sa najedla, o siedmej sme kupali a po kupani od unavy uz ani papat nechcela a uz spinka. Tak ale nejedla, tak som zvedava, dokedy bude spat....☹ Ach jo....ale tiez milujem tie rana, aj ked je velmi skoro a pozriem do postielky a tam tie ocka na mna pozeraju a skeri sa na mna....🙂 To je hned krasny den...😀