icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

knockin
27. dec 2011

ahojte babenky, s malým meškaním sa pripájam k májovkám. Termín mam 11.5. a po minulotýždňovom UZV to vyzerá, že to bude ďalšia slečna. Jednu štvorročnú už mám doma. Prajem príjemné tehuľkovanie ...🙂

ss225
27. dec 2011

Dnesny uzv na paradu, nase dievcatko vazi 388g a kope osto tristo 🙂 len ja ju citim tak raz do dna....hlavne ze je vsetko ok a mozeme v pokoji napredovat dalej, dokonca som dostala pochvalu, ze som sa cez Vianoce drzala s kolacikmi, pretoze bola spokojna s mojou vahou. Mam stastie ze nie som na sladke v tehotenstve skor na kysle.

tinci
28. dec 2011

ahojte maminky potrebovala by som radu ohladom vecerneho trpnutia hlavne noh, doktor mi odporucil panthenol tabletky ale ze by nejako zvlast zaberali a vobec chutili ...nemate nieco overene alebo to treba jednoducho vydrzat?dakujem

danielka1982
28. dec 2011

Maminky už som kdesi na mk čitala o tych vysledkoch len neviem kde to je.Robili mi testy, skríning negatívny,riziko downovho syndromu vyšlo 1v 100 000 (v termine) a riziko NTD 1 v 3100 som z toho tupá.Aj keď doktor povedal,že výsledky su v poriadku no čítam,že niektoré maminky majú to NTD 1 v 7000 a preto rozmýšľam či to moje je naozaj ok.Trochu sa bojím lebo vraj je to bacuľka s malým noštekom aj keď doktor to povedal s úsmevom tak vraj malý noštek majú choré deti.

katkamiki
28. dec 2011

Ahojte baby... Chcela by som sa opytat, ci nemate niektora problemy s nafuknutym bruchom. Som si myslela, ze mam zastavene vetry, ale sem tam mi ujde nieco 🙂 Ale brucho ma boli ako keby som nikdy neprdela. Na velkej som bola ale len tak malinko, mozno po tych sviatkoch by som mala viac, ked som sa tak dozrala . Ale uz ked si sadnem na zachod, mam krce v brucho, take napucene ho mam... Neviem, co mam robit :( dakujem za rady

raa2
28. dec 2011

@tinci vydrzat,mne takto ruky trpli minule tehu,zacalo to cca v 32 tt a skoncilo po porode 😒

tinci
28. dec 2011

@raa2 no ved to aj mne to zacalo az okolo 30 TT ale teraz je to nejako skoro, najhorsie je ze potom nemozem zaspat vrrrr....

mirkave
28. dec 2011

@katkamiki dakedy som aj ja total nafuknuta.a to kolkokrat ani moc nezjem ☹ a ide mi pupek roztrhnut.je to velmi neprijemne.ja si vtedy lahnem,nic nerobim a masirujem si brusko a ostatne necham na prirodu 😉 😀
@knockin gratulujem 🙂

mirkave
28. dec 2011

@katuskaaa29 gratulujem 🙂

katkamiki
28. dec 2011

@mirkave No ja sa vtedy nemozem ani vystriet, ani zohnut, uplne nafuknute a pritom na zachode som bola... Mam to uz asi 2 dni, je to hrozne, chvilkami je to lepsie, chvilkami horsie... neviem, co mam s tym robit... Asi fakt nechat tak.. :(

mirkave
28. dec 2011

@katkamiki ak je to az take zle,skus zavolat lekarovi.pre istotu......

ss225
28. dec 2011

@mirkave
@katkamiki ja som este v 10tom tyzdni skoncila s takymi krcami na pohotovosti lebo som si myslela,z e nieco nieje v poriadku ani chodit som nemohla, nakoniec diagnoza bola, ze som to prehnala s fazulou a sosovicou 😕 ... nastastie uz som teraz v druhom trimestri an tom lepsie so zapchou ale mne velmi pomahalo stale tepla kasicka s ovsenych vlociek s ovocim vovnutri, po nej sa mi vzdy postastilo...teraz klop klop klop je to ovela lepsie mozno aj preto, ze jogurtik s bifidom nesmie chybat dennodenne a takisto cerstvy salat a ovocie. U mna bola zaruka ta ovsena kasa ale z cerstvych vlociek.

ss225
28. dec 2011

@katkamiki ale ja by som to s takymi krcami len tak nenechavala a pre istotu isla sa dat pozriet lekarovi...

fide
28. dec 2011

@lunnka my budeme mat kocik po dcerke...kedze hlboku cast sme pri nej vyuzili min. bol by hriech kupovat novy... teraz to vyzerá ze hlboku cast vyuzijeme viac...uz ho zobrala babka na vytepovanie 😎

fide
28. dec 2011

@katkamiki ja mam velmi casto krce nie vzdy su z nafukovania ci plneho creva ... niekedy su z vajecnika ked sadnem na Wc tak ani tlacit ani vstat a ist do postele...ano ovsene vlocky s ovocim naozaj pomahaju alebo s mliekom.

penelopa
28. dec 2011

Mne zajtra dorazí taktiež kočík už sa tešííííme.O)))):

raa2
28. dec 2011

@tinci nic mi o tom nehovor, ja som posledne dva mesiac nespavala (tak 4 hodky denne) . ja osobne si myslim ze to moze byt uz aj teraz, organy sa poposuvali a moze ti uz tlacit na nerv na chrbtici. ved to spomen na poradni ked pojdes. mne na to nic nepomahalo ☹ ja som bola ziva mrtvola...

katkamiki
28. dec 2011

@fide
@ss225
@mirkave Dakujem za odpovede... Dnes dom bola uz dva krat na velkej, je to uz lepsie, ale citim take nafuknute brucho stale.. :( V utorok idem na poradnu, tak dovtedy to hadam vydrzim... ak nie, tak vybehnem pohotovost.

danielka1982
28. dec 2011

@katkamiki mne pomahaju kvapky hylak forte alebo ananas....lahnem nakremujem brusko pomasirujem a je dobre...

katkamiki
29. dec 2011

@danielka1982 teraz v noci som na nieco prisla 🙂 Ked som mala plny mechur, isla som na wecko, tak ma to velmi bolelo v podbrusku, ako nafuknute. Ale ked som sa vymocila, tak bolo lepsie. Neviem, ci ta nafuknutost a bolesti nesuvisia s tym, ze mi babo na nieco tlaci, alebo si myslim, ze mam maternicu velmi nizko polozenu, preto ma to boli co i len ked mam slabo plny mechur... no uvidim, v utorok pojdem k lekarovi, tak budem mudrejsia.

kocica43
29. dec 2011

@katkamiki ahoj ja som mala taky isty problem, len ze ja tom uz dlhsie. uz pred tehotenstvom.myslim ten problem z nafukovanim a vyprazdnovanim. v piatok som bola v nemocnici na vysetreni, tak povedal ze vsetko je v poriadku, ze sa nam nicoho bat. dal mi magnesium. a ze to je najhorsia sarapata v tehotenstve.

stvura
Odpoveď bola odstránená
petra1209
29. dec 2011

No dnešná poradňa dopadla dobre, všetko je v poriadku a cez vianoce sme sa pekne vypapkali takže máme o 4 kg viac od posledného váženia 😒

aadulik2110
29. dec 2011

tak poradňa dopadla dobre, bábo je OK, mrví sa ako malá mrvenička :D teším na ďalšiu poradňu

katkamiki
29. dec 2011

@kocica43 ja som este rozmyslala, ci to nemozem mat nejaky zapal v podbrusku. Vytoky mam dost casto, aj ked lekar mi povedal, ze pokial nesvrbi ani nestipe, ze je to ok. Ale citala som tu, ze niektore mali tiez takto problemy s vytokmi, aj napriek tomu, ze ich nestipal ani nesvrbel, dal im nejake lieky. Tak neviem.. :( Neviem, ci mam cakat do toho utorka, ci ist na pohotovbost, lebo moj lekar teraz neordinuje.. :(

lunnka
29. dec 2011

@penelopa a aky?? 🙂) mozme vidiet?

mirkave
29. dec 2011

@petra1209 ja som teraz tiez pribrala. kilecko za tyzden.....no zabijem sa? 😀

fide
29. dec 2011

@mirkave veru ja zacinam tiez priberat ... do zaciatku 5 m som pribrala vsetkeho 1,5 kg a teraz za 2 tyzdne to vizera na dalsie kilecko 😎 A uz aj brusinko mi zacina vykukat, tak mi uz aj ludia uveria ze lezim lebo som tehotna 😀 lebo ten nas chlapík tam vnutri sa tvári totálne nenápadne akurat ja citim jeho santenie...

fide
29. dec 2011

@katkamiki a este mi napadlo tabletocky espumisan tie su 100% aj pre babatka a aj pre tehotne takze neublizia a pomozu na vetry..

lilly15
29. dec 2011

@katkamiki Skus Espumisan, mne pomaha a mozu ho v pohode aj tehulky.