Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Dnesny uzv na paradu, nase dievcatko vazi 388g a kope osto tristo 🙂 len ja ju citim tak raz do dna....hlavne ze je vsetko ok a mozeme v pokoji napredovat dalej, dokonca som dostala pochvalu, ze som sa cez Vianoce drzala s kolacikmi, pretoze bola spokojna s mojou vahou. Mam stastie ze nie som na sladke v tehotenstve skor na kysle.
ahojte maminky potrebovala by som radu ohladom vecerneho trpnutia hlavne noh, doktor mi odporucil panthenol tabletky ale ze by nejako zvlast zaberali a vobec chutili ...nemate nieco overene alebo to treba jednoducho vydrzat?dakujem
Maminky už som kdesi na mk čitala o tych vysledkoch len neviem kde to je.Robili mi testy, skríning negatívny,riziko downovho syndromu vyšlo 1v 100 000 (v termine) a riziko NTD 1 v 3100 som z toho tupá.Aj keď doktor povedal,že výsledky su v poriadku no čítam,že niektoré maminky majú to NTD 1 v 7000 a preto rozmýšľam či to moje je naozaj ok.Trochu sa bojím lebo vraj je to bacuľka s malým noštekom aj keď doktor to povedal s úsmevom tak vraj malý noštek majú choré deti.
Ahojte baby... Chcela by som sa opytat, ci nemate niektora problemy s nafuknutym bruchom. Som si myslela, ze mam zastavene vetry, ale sem tam mi ujde nieco 🙂 Ale brucho ma boli ako keby som nikdy neprdela. Na velkej som bola ale len tak malinko, mozno po tych sviatkoch by som mala viac, ked som sa tak dozrala . Ale uz ked si sadnem na zachod, mam krce v brucho, take napucene ho mam... Neviem, co mam robit :( dakujem za rady
@katuskaaa29 gratulujem 🙂
@mirkave
@katkamiki ja som este v 10tom tyzdni skoncila s takymi krcami na pohotovosti lebo som si myslela,z e nieco nieje v poriadku ani chodit som nemohla, nakoniec diagnoza bola, ze som to prehnala s fazulou a sosovicou 😕 ... nastastie uz som teraz v druhom trimestri an tom lepsie so zapchou ale mne velmi pomahalo stale tepla kasicka s ovsenych vlociek s ovocim vovnutri, po nej sa mi vzdy postastilo...teraz klop klop klop je to ovela lepsie mozno aj preto, ze jogurtik s bifidom nesmie chybat dennodenne a takisto cerstvy salat a ovocie. U mna bola zaruka ta ovsena kasa ale z cerstvych vlociek.
Mne zajtra dorazí taktiež kočík už sa tešííííme.O)))):
@tinci nic mi o tom nehovor, ja som posledne dva mesiac nespavala (tak 4 hodky denne) . ja osobne si myslim ze to moze byt uz aj teraz, organy sa poposuvali a moze ti uz tlacit na nerv na chrbtici. ved to spomen na poradni ked pojdes. mne na to nic nepomahalo ☹ ja som bola ziva mrtvola...
@katkamiki mne pomahaju kvapky hylak forte alebo ananas....lahnem nakremujem brusko pomasirujem a je dobre...
@danielka1982 teraz v noci som na nieco prisla 🙂 Ked som mala plny mechur, isla som na wecko, tak ma to velmi bolelo v podbrusku, ako nafuknute. Ale ked som sa vymocila, tak bolo lepsie. Neviem, ci ta nafuknutost a bolesti nesuvisia s tym, ze mi babo na nieco tlaci, alebo si myslim, ze mam maternicu velmi nizko polozenu, preto ma to boli co i len ked mam slabo plny mechur... no uvidim, v utorok pojdem k lekarovi, tak budem mudrejsia.
@katkamiki ahoj ja som mala taky isty problem, len ze ja tom uz dlhsie. uz pred tehotenstvom.myslim ten problem z nafukovanim a vyprazdnovanim. v piatok som bola v nemocnici na vysetreni, tak povedal ze vsetko je v poriadku, ze sa nam nicoho bat. dal mi magnesium. a ze to je najhorsia sarapata v tehotenstve.
No dnešná poradňa dopadla dobre, všetko je v poriadku a cez vianoce sme sa pekne vypapkali takže máme o 4 kg viac od posledného váženia 😒
tak poradňa dopadla dobre, bábo je OK, mrví sa ako malá mrvenička :D teším na ďalšiu poradňu
@kocica43 ja som este rozmyslala, ci to nemozem mat nejaky zapal v podbrusku. Vytoky mam dost casto, aj ked lekar mi povedal, ze pokial nesvrbi ani nestipe, ze je to ok. Ale citala som tu, ze niektore mali tiez takto problemy s vytokmi, aj napriek tomu, ze ich nestipal ani nesvrbel, dal im nejake lieky. Tak neviem.. :( Neviem, ci mam cakat do toho utorka, ci ist na pohotovbost, lebo moj lekar teraz neordinuje.. :(
@mirkave veru ja zacinam tiez priberat ... do zaciatku 5 m som pribrala vsetkeho 1,5 kg a teraz za 2 tyzdne to vizera na dalsie kilecko 😎 A uz aj brusinko mi zacina vykukat, tak mi uz aj ludia uveria ze lezim lebo som tehotna 😀 lebo ten nas chlapík tam vnutri sa tvári totálne nenápadne akurat ja citim jeho santenie...

ahojte babenky, s malým meškaním sa pripájam k májovkám. Termín mam 11.5. a po minulotýždňovom UZV to vyzerá, že to bude ďalšia slečna. Jednu štvorročnú už mám doma. Prajem príjemné tehuľkovanie ...🙂