Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@nena13 ahojky zatial som v pohode ziadne vazne problemy nemavam,bola som sice cez sviatky chora v horuckach ale nastastie som uz fit!!!niekedy sa mi stava ze vecer uz nevladzem ani na nohach stat tak ma bolia krize a ide mi to do boku strasne...ale v celku v pohode tehulo,,,som uz na materskej do roboty uz nechodim tak sa nenamaham,a co to doma porobym ma az tak nezatazuje 🙂 ja som bola na morfo sone v 21+3 akrasne sme videli bambulku a vazila 425g doky povedal ze riadna baba 🙂 🙂 🙂 uvidime ako sa budeme drzat dalej dni ubiehaju aani sa nenazdame a bude to za par 🙂
baby mne sa dnes snival krasny sen,ze som mala dievcatko- aj ked doki minule povedal, ze by to mohol byt chlapec, a bol to nadherny pocit byt maminkou. Najkrajsi, neviem sa dockat 🙂
ahojte maminky tehulky, tie ktore uz viete pohlavie, nahadzovala som nove vecicky, nas Majko bol tiez majovciatko, my sme pohlavie uz na vianoce vedeli a nakupovala som ako diva 😉
https://www.modrykonik.sk/bazar/predajca/danula2/
aj mne sa snival sen o babatku.boze ale to bola nocna mora 😀 ja som nemala ani jedno oblecko oprate,nemala som doma plienky,nemala som nic nachystane pre babo 😨 normalne som sa zobudila s tym,ze musim prebrat veci po simonke a nieco aspon najmensie nachystat,aby som neostala zaskocena 😀 ale najsamkrajsie na tom sne bolo,ze som v nom drzala babatko-bola to vlastne simonka taka malilinkata tesne z porodnice ked sme si ju doniesli-cerne huste vlasiska,taky ten malilinkaty chrbatik a strasne okakana mala spicata prdelka....... 😀 ale to,ze som nic pre babatko nemala bol strasidelny pocit 😉
@nena13 moja 1. dcéra sa narodila s váhou 3500g ale schudla na 3200g, vtedy postačovali vecičky o velkosti č. 56. Lenže po 3 týždňoch od príchodu domov už vážila 4300g a to už nam boli tie vecičky malé. U každého dieťatka je to individuálne nie každe tak pribera a rastie kozmickou rýchlostou ako naša. Treba nakupovať s rozumom, aj ked niekedy nevieme odolať.
@petra1209 Prenosna postielka je super vec my máme cam Daily plus v hnedej farbe.. v lete si možeš dať striešku proti slniečku a tiež sieťku proti hmyzu a tiež je dobrá a stabilna prebalovacia podložka. Komfortne návštevy či dovolenky... Teraz ju využivame na normalne spinkanie kedže som na rizikovom a nemozem malu dvíhať... prenosnu postielku jej iba odzipsujem.....mimochodom vy mate peknu zelenu farbu .....
No aj mne sa to zdá ako praktická vec. Túto prenosnú si nechám v obývačke a na cestovanie a do spálne si dáme klasickú drevenú postieľku 🙂
@cobhan Zvykneš si určite-ja som zasa po rokoch vždy menila bydlisko po celom Slovensku a nikde som si nejak najprv zvyknuť nemohla a hlavne ta rozdielna mentalita a ked som odchadzala ,tak mi až srdce trhalo-vždy sa mi pri odchode zdalo,že tam bolo úžasne a nikde tak dobre nebude🙂A bolo všade nakoniec fajn🙂(Viem ,že sa to s pobytom v zahraničí asi nedá porovnať...ale predsa-človek si musí najsť nejaký zmysel,niečo čo ho baví a bábatko to porieši🙂)
Maličký stále nič-ja už neviem.... ☹
@adikasala Krásny pocit keď si vidíš dieťatko🙂Ja som bola v 19-20 týždni a hneď na nás vyvalil tie babrlce 😀
A tiež sa snažím tie bolesti kĺbov pretrpieť aj keď nespím celu noc....A záha ma páli pomaly v kuse.
Žienky neviete,či môžme na záhu piť tu bystrinku-či ako sa to vola?Ta šumienka v modro obale-je dovolene v tehu?
@nena13 ahoj, ja som zo Slovenska prec uz vyse 10 rokov 🙂 a zmena statu mi az tak nevadila. Mozno skor zle znasam to pocasie, z teplucka som sla do zimy...a z velkomesta a dedinu. Ale vcera sme boli pri pobrezi a nasli sme mestecko, kde by sme sa boli ochotni obaja hned prestahovat 🙂
Baby neviete mi napisať koľko cca stoja kočiky v Poľsku?
tiuska77- suseda kupovala kocik v polsku hlboky,sportovy,autosedacka a este aj fusak 250€ podla mna super cena 🙂
babulky nechcem sa vam tu velmi miesat dufam ze mna to nezastihne skor ako v aprili len ma zaujima ak uz ste kupovali tak aky kocik ste kupovali pre babatko aku znacku, ci nie je blbost kupovat stokke xplory ci skor jane slalom pro + matrix ci nejaky iny, ja z toho zacinam mat hlavu v smutku kedze nechcem zbytocne vyhodit peniazky za nieco co sa mi pokazi alebo nebude uzitocne. Pre mna je kriterium hlavne aby bol lahsi pretoze na 3poschodie bude asi umenie ho vytrepat bez vytahu a hlavne sme obaja vysoky a nemusi byt zrovna do terenu skor mesto. Budem vam vdacna ak poradite pripadne mamicky co uz maju deticky
@huterika ahoj, ja som dnes pozerala akurat kočiky, a rozbolela ma hlava, tolko je toho na vyber ☹ takže este stalle sa rozhodujem
ahojte dievčatá, prepáčte, že som sa vám sem trochu votrela... my máme doma chlapčeka - májovčiatko 2011 a budem predávať vecičky - pekné a aj značkové - ak by tu bol niekto z NZ a okolia aj prinesiem - ďakujem pekne 😉
@huterika ahoj my síce máme baby point V3 po Eliške ale iba moj názor na stokke xplory - dieťatko staršie ako 1,5 roka v tom vyzerá komicky. Inač stále som o tom kočíku snila a druha vec čo ma odradila je malý uložný priestor neviem aky je ťažky a ako sa s nim manevruje. Naš je tiež skor do mesta a teraz sme sa sťahovali na dedinu takže uvidíme, ale nebudeme ho menit kedže hlboka casť je uplne novucka a sportovu sme zas velmi dobre vyuzili....skor by sa mi oplatilo kupit nove predne kolieska a ko riešiť novy kočik..
A inač mamičky, my už máme meno pre nášho synáčika!!!! Takže v brušku kopka Šimonko ...ale 17 .1 si to ešte pojdeme overiť nech sa ocko nevytešuje predčasne 😎
@tiuska77 hm ceny su rozne ale urcite lacnejsie ako na slovensku. A ak byvas v pohranicnej oblasti tak mas supervyhodu lebo usetris na cestovnom ... Viem o com hovorim pochadzam od BJ a najblizsi hranicny prehod je asi 20 km ... stale ked ideme k rodicom na dovolenku stravime jeden den bud v real markete alebo len na Ruskej Voli. my sme tam kupovali autosedačku zn. 4 BABY do 25 kg a dali sme za nu necelých 40 euro...Zaleži aj aku chces znacku....( skoda ze som na rizikovom a do porodu na vychod nepojdeme zistila by som ti ceny...)sama by som chcela nejake tie vecicky pre maleho...
Miruska si dnes docela makla 😀 .prebrala som vecicky po simonke a rozdelila ich na cisto dievcenske a chlapcenske.uz len pockam na 3D a uvidime,co vyuzijeme 😵 ak by to bola zase babulka,tak to zas zmiesam dokopy a bude nosit vsetko 😉 inac jeden by neveril koooolko veci clovek dokaze skladovat v nadeji na druhe babatko 😅 a kopec nenosenych-minimalne nosenych-nevyuzitych veci.......mnoho veciciek mam akoby cerstvo kupovanych........ a nadherne spomienky pri preberani....... no ved su toho 3 velike vacu bagy a este nejake 2 velke igelitky......a to mam u nasich este plienocky latkove 😅 babulky,ja sa uz taaaaaaaak mocinky moc tesim na babulatko 😵
jee sa tešim s Tebou 😀, ja cakam na utorok mam ultrazvuk tak som zvedava či sa ukaže či nie, a už hadam si začnem aj nejake vecičky kupovat, ja to stale oddialujem. opatrnost a tak si hovorim že je skoro, akurat sme kočiky dnes popozerali lebo niekde je dlhšia čakacia doba a druhá vec je výber kočika a rozhodnutie sa 😀, ale už ma to chyta, taak by som šla nakupovat. Kedy maš ultrazvuk ? hádam sa malinke ukáže 😀
@danculka24 v nedelu 15.januara ideme.aj ma slaktrafi z toho cakania 😅 .ja som si nechala dnes od nasich doniest nejake vecicky a nakoniec som presnorila aj tie,co mam doma 😀 .po kocikoch som zacala pokukovat aj ja,lebo trh je velky,ponuka obrovska,ale aj tak-farby,funkcnost,kombinacie-to si musi clovek dobre premysliet.inac mam kocik slubeny od kamosky.velmi sa mi paci a "zavidim" jej ho 😀 😀 😀 😉 .hned ako som ho zbadala,som jej povedala,ze ked budem tehu a ona ho bude predavat,tak ho kupujem 🙂 a suphotam-som tehotko a ona ho bude predavat akurat v marci.a v tom case by som aj kupovala kocik,takze super to vyslo 😀
inac som zvedava,ci vy budete mat dievcatko alebo chlapika 😉
@cobhan Ty si poriadny dobrodruh-mam rada takých ľudí🙂My sme si na dochodok vybrali Taliansko 😀 😀 😀 Už len niečo vyhrať 😀 😀 😀
@mirkave Tak dnes si ju dam,lebo ma poriadne páli a mliko nepomáha...
@tiuska77 Od 170 a kvalitné-ale fakt super to som si aj ja vybrala 250-ale da sa ešte niečo vyjednať dole-su to trojkombinácie a krásne ,kolieska si môžeš vybrať aké chceš-premontuju ti ich tam-oplatí sa-ja som tam každý týžden-mame to blízko,tak si tam chodíme výletovať🙂
@mirkave Juuuj aj ja sa tak teším na môjho drobca...Už som si toho toľko nakupila 😀
@huterika ahoj, my sme akurát včera objednali teutoniu be you - je ľahučký, s prehadzovacou rúčkou, veľkými kolesami nezapadneš do snehu, hodia sa i na prechádzky cez členitejší terén, je síce drahší, no akurát majú naň zlavu ak kúpiš celý set. Predtým som mala Casual play aj ten bol dobrý myslím, že šporťák má cca 5 kg. Poľské a české kočíky väčšinou sú strašne ťažké a mnohé neprešli ani bezpečnostnými testmi. Neviem ,či som ti pomohla...
neviete o nejakom kociku vhodnom pre sportovcov? tak aby sa dal v pohode tlacit pocas behu alebo jazdy na kolieskovych korculiach?

@nena13 No hej, asi to len musime prezit. 🙂 To moje baby sa tiez nejako moc nehybe, len obcas citim, ze sa cosi deje a zastavene vetry to nie su 😀. Kopanie este nebolo ziadne, ale asi mam este dost casu. Na ultrazvuk ideme az 18teho, tak dufam, ze zistime, co to vlastne cakame. Ja by som radsej holku, na zaciatok - nech ziskam skusenosti, potom uz moze byt aj chalan.
My sme tiez z manzelom dost energicki ludkovia, on ma snad vrtulu v zadku alebo co 🙂 akurat ja som sa v Irsku hodne zmenila. Uplne iny zivotny styl a celkom mi nesadol. Leniva som ako pes a v nicom nevidim zmysel. Ale hovorim si, ze som tu uz skoro 3 roky tak by som si mala konecne zvyknut. Mozno sa to zmeni po narodeni mimina..aspon v to dufam.