icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

suzan1111
16. jan 2012

@tinci a pouzivala si aj tie s tou meniacou vlozkou..nejake bambusovy ci ake??

tinci
16. jan 2012

@suzan1111 nie o tom som nepocula to bude nieco nove, a to je aj pre novorodencov ?

suzan1111
16. jan 2012

neveim ci som to spravne pomenovala...taketo neico myslim http://www.peluskovo.sk/latkove-plienky/kapsova...
je tam pisane ze zo saveho bambusu..su zrejme tie vlozky, ktore sa menia

lucim
16. jan 2012

ahojte babulky, tak nam prisli vecicky pre terezku na leto, sa tesim ako mala, aj matulo ich poskusal a stale hovori, ze sa mu pacia, kto chce, moze kuk do albumceka 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lucim/album/...
@suzan1111 mne sa do latkovych plienok nechce, aj ked je to vraj ekologickejsie, ale su tu na to odbornicky. 🙂 my zacneme pamperskami, dokonca uz aj mam u kamosky 2 baliky, co oni z toho stihli vyrast a potom mozno skusime DMky, ak budu na Terezkin zadocek sediet (Matko vyse roka inu znacku ako pampers netoleroval) . velkost je orientacne podla kil dietatka.

oxiba
16. jan 2012

@suzan1111 no, čo sa týka plienok môj synátor mal alergický výsyp z pampersiek bolo jedno, že sú senzitive , my sme kupovali huggies ( na začiatok ti stačia 1-2 balenia new baby) a neskôr cca od 1 r. i Tesco fialové plienky... látkové plienky som používala iba do poštoliek

danculka24
16. jan 2012

@suzan1111 už riešiš plienky ? ja este ani vecičky lebo ani neviem kolko mam čoho pokupit 😀

danculka24
16. jan 2012

@lucim j som kuk su nádherné, kočka bude

chavele
16. jan 2012

@suzan1111 to su latkove plienky, perie sa to cele 🙂 Vlozky z bambusu sa vkladaju na zvysenie savosti. Je to alternativa k jednorazovym plienkam. Viac ti poradia kocky z temy Latkove plienky. Ak planujes pouzivat jednorazovky, tak sa ta to netyka. Na siroke balenie ti stacia obycajne bavlne stvorcove plienky + postolky 🙂

suzan1111
16. jan 2012

@chavele aha ..ja som myslela ze by som to kombinovala...ked budem mat cas tak doma aj take co operiem aspon zo zaciatku a ked niekde pojdeme tak pampersky..ale asi si dieta zvykne na isty druh??a neda sa to? Neviem ani sama..asi to teda nebudem zatial kupovat a uvidim potom..opytam sa este svagrinej, lebo jej som take neico videla len vtedy ma to az tolko nezaujimalo 🙂

suzan1111
16. jan 2012

@danculka24 este nie tak detailne..len som si pozerala vecicky pre deti a bola tam kolonka plienky..tak som sa mrkla a ked som zbadala tu spustu druhov tak som ostala dost prekvapena,ze nad tym som ani neuvazovala ci aj nieco ine ako len pampersky treba pouzivat...lebo klasicke latkove som chcela len na pampersku davat kvoli nozickam na zaciatok.

petra1209
16. jan 2012

No nás zajtra čaká sono, dúfam, že drobec sa nám konečne ukáže čo je zač až viem aké vecičky treba kupovať lebo zatiaľ u nás prevláda všetko zelené 🙂 🙂 🙂

chavele
16. jan 2012

@suzan1111 ja by som chcela teraz pouzivat latkove plienky. Pri synovi som pouzivala iba jednorazovky a toho odpadu bolo teda mraky. Tak som si povedala, ze skusim latkove. Na zaciatok by som to chcela kombinovat, cast dna latkove a na noc jednorazovku. Vsak uvidime. Kazdopadne podla mna mozes pouzivat aj latkove plienky aj jednorazovky spolu 🙂

chavele
16. jan 2012

@suzan1111 este ma napadlo, na lepsie zorientovanie kocky v Teme latkovky maju super fotoblogy napr: zfidorka, katka888

stvura
Odpoveď bola odstránená
chavele
16. jan 2012

@stvura ja planujem kupit na zaciatok nejake kapsovky +flipky a stvorce, co mam po synovi. Nic nakladne. Syn mal 3780g ked sa narodil, ak druhe bude podobne, tak s velkostou by nemal byt problem 🙂 Skor sa obavam toho, ze ak bude kakat tak do 5. mes. do kazdej plienky ako starsi, tak s tym pranim to tiez nebude velka vyhra a na novosklad sa nejako neviem odhodlat 😒

stvura
Odpoveď bola odstránená
zlobinka
16. jan 2012

@suzan1111 aj ja chcem latkovat + kobinovat s jednorazovkami podla potreby..mne velmi poradili baby tu na mk co sa tyka latkovania..zopar plienociek som kupila aj tu v bazare za super cenu...mam par vkladaciek a ostatne dokupovat asi nejdem, kupit latku - tu bambusovu a usijem z toho, alebo poprosim maminu, lebo masinu som od nej dostala pod stromcek a som total amater este 😀

chavele
16. jan 2012

@stvura Tie kapsovky si kupovala z e-bay tie cinske po 5-6 eur ? Spokojna ? Ja planujem kupit nejake BG kapsovky + mozno Wonderoo a ked sa osvedci, mama mi usije za cenu tych cinskych 🙂
Inac syn kadil do kazdej plienky a v jednorazovke mu to vzdy pretieklo az na chrbatik, tak som prala bodicko, overal + este latkovu plienku a postolky, ked sme balili na siroko. Tak som nejako dufala, ze by sa mi tohoto podarilo zbavit pri tych latkovkach, ze by to lepsie udrzalo tu kojenecku kaku 🙂 aj za cenu prania pokakanej plienky 🙂

zlobinka
16. jan 2012

v piatok ideme na 3d/4d sono 🙂 , tak som zvedava, ci sa nam potvrdi dievcatko a ci je vsetko ok..manzel sa uz nevie dockat, lebo este so mnou nebol na sone...

stvura
Odpoveď bola odstránená
zlobinka
16. jan 2012

@stvura hehe ak to budem sit ja tak sa drobcek bude musiet prisposobit im 😀

suzan1111
16. jan 2012

@zlobinka xixi super,masinu som dostala aj ja a amater som tiez,moj prvy pokus boli zavesy a zaclona do izby co som usila cez sviatky 😀

zlobinka
16. jan 2012

@suzan1111 fuha ty si aka sikovna..ja som si akurat zasila pyzamo a teplaky,ale to bolo po sviku..mam nejake latky starsie, tak musim skusat..tiez sa chystam na zaclonu..este musim odvahu nabrat a skusenosti hlavne 😵

suzan1111
16. jan 2012

@zlobinka neboj sa, zaclona je lahka, sak hore spravis bud volan alebo si kupis tu riasiacu pasku a to tam nasijes..ja som s tym ale mala viac roboty ako s volanom..a inak len obsijes kraje a je to..aj zaves som tak spravila..len som si prisposobila sirku..zazehlila a rovno sila..je to fakt easy..nehovorim ze je dokonaly..ale aspon moj 😀...ja sa skor musim naucit skracovat nohavice..aj preto mi ju muz kupil pod stromcek ...z toho mam vacsiu obavu..hehe..ale urcite sa to nejak naucime..chcela som si aj burdu kupit ale ked so m videla tie strihy..prislo mi to ako spanielska dedina tak som si povedala,ze an zaciatok staci aj ta zaclona 😀

fide
16. jan 2012

@tinci Vidiš to s tymi plienkami je naozaj individuálne a záleži od pokožky babatka.... Naša Eliška išla z porodnice sčervenou ritkou, mali sme tam hugisky a tak ked nic nepomáhalo dali sme pampersky a nakoniec sme skoncili pri dm plienkach ... teraz sme z mesta vystahovaní tak kupujeme gaga a tie tiež nerobia problémy ale poviem ti riešili sme to na kožnom .. už som bola zúfala... Len teraz mi vyvstava otázka ake plienky kúpiť do porodnice teraz... vieš aký mam strach...Eliška dodnes nesmie žiadnú inú plienku ako dm a gaga...len zas pre novorodenca obyč plienky ?????

tinci
16. jan 2012

@fide no my sme ich tiez vyskusali koopec, od huggies mala zodratu kozicku, od babylove a tesco plienok mala kozne problemy a tak sme nakoniec zostali pri pamperskach tie dokonca mohli byt aj s harmancekom...no asi kazde babo reaguje inak ale bola to tiez dlha cesta, takze ja beriem do porodnice pampersky a ak by neboli dobre budem obracat mangela po obchodoch 🙂

simmmiiiii
16. jan 2012

Ahojte baby mozem sa vas nieco spytat,neviem či je celkom normalne ked mam termin až na maj a už teraz mam taky divny pocit akokeby take tlaky od spodu ako dakedy pred menstruaciou.Mate s tym daktora skusenost?

lilly15
16. jan 2012

Ahojte baby, ako riešite spánok, teda polohy v akých spávate? Ja som sa už celkom naučila spať na chrbáte ale príliš dlho tak nevydržím, teda sa prevraciam aj na bok a niekedy mám pocit že tak bábatko tlačím. Ako ste na tom vy ?

katuskaaa29
16. jan 2012

@lilly15 ahojko, no so spanim je to zaujimave aj u mna, sice na boku je to este v pohode, len problem mam v tom, ze v prsiach som velmi pribrala, a to ma cez den taha do predu a strasne ma bolia aj ramena, a vtedy na boku spat neviem, no na chrbte je to o nicom aj teraz v noci skoro celu noc som nic nespala, no neviem ako to bude dalej.

lilly15
16. jan 2012

@simmmiiiii Ja mám niekedy pocit tiež ako keby pred menštruáciou, niekedy ako keby sťahy...hovorila som to aj Dr. že to až niekedy neviem identifikovať ten pocit, tak skontroloval krčok ale všetko bolo ok takže je to pravdepodobne len z rozťahovania maternice.