Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@katuskaaa29 Ja som mala kilá navyše aj pred tehu, teda aj prsia 😀 takže toto mi až tak nerobí problém len nájsť tú správnu polohu je niekedy ťažké keďže som bola naučená spávať zvačša na bruchu. Akurát že sa musím v noci viackrát otočiť lebo keď pridlho ležím na jednej strane začne ma boliež bok a zase niekedy celú noc cítim ako drobec kopká tak to iba tak driememe 🙂
@simmmiiiii ahoj, keď si pozrieš vo vyhľadávači svoj týždeň tehotenstva, tak tam nájdeš práve toto - tzv. predpôrodné sťahy- vraj sa tým telo pripravuje na pôrod, ja sama s tým skúsenosti nemám, no byť tebou spýtam sa aj svojho gynekológa
@katuskaaa29 keď ti môžem poradiť, kúp si podprsenku so širokými ramienkami, môže byť i športová, ak je bavlnená tak v nej môžeš i spávať, ja som spávala v podprsenke celé obdobie dojčenia inak som bola hneď ako hasič - mlieko hneď striekalo na 2 metre... tož gravitácia 🙂
@oxiba no ano je to tam,len som chcela vediet,či ste to mali aj vy,a či sa mam niečoho obavat,ja som toho už mala až až zle tripple testy,amniocenteza negativna,krvna zrazenina pod placentou,to som bola hospitalizovana a momentalne som na rizikovom,už mi z toho dakedy....
@simmmiiiii držím palce, máš to ťažké... určite to bude všetko OK, keď si tiež májová, tak už si za polovicou, tou vývojovo/vývinovo náročnejšou
@oxiba veru mam ....ale čo narobiš,to babo je vymodlene,potom som mala aj tvrdnutie bruska dost často....duphaston som musela brat,ty maš bezproblemove tehu?
@simmmiiiii chvalabohu áno, zo začiatku som bola extra vydesená, lebo som brala gynolieky (bazénová dovolenka ☹) a to som nevedela, že som tehotná.. bála som sa, že poškodia bábo, no náš kamarát gynekológ, ma upokojoval, že keby sa niečo zlé stalo, tak malé same odíde do 3 mesiaca, tak dúfam, že je všetko ako má byť - testy sú všetky OK na morfo sone bolo všetko, tak ako má byť
@oxiba to ti závidim,že to maš takto,ja co som si uz cez tehu prešla,ale koniec bol najkrajši po amniocenteze,ked mi oznamili,ze vysledky su negativne a maly sa vyvija tak ako ma...aj my sme boli dva krat na morfologickom ultrazvuku,tiež z neho vylučili pripadné anomalie,len krvne testy neukazovali nikdy dobre....som rada,ze ste v poriadku:-P
@simmmiiiii ďakujem, takže tiež čakáš chlapčeka? ten môj tak silno kopcuje, že sa až čudujem ako niečo tak drobné cca 500g dokáže narobiť toľko rozruchu v tom mojom bruchu, sem tam ma tak šťuchne, že až "škúlim" od bolesti 🙂
@simmmiiiii Držím palce nech je už všetko dobré!
@lilly15 Dakujem aj ja Vám držim palčoky:-P
@oxiba aj ja čakám chlapčeka,tiež tak kope ako divy:-PPPniekedy tak začne,že sa toho až zlaknem:-Ptake mikave pohyby,aj sa mu čka som zistila....
@lilly15 no to poznam aj ja, pred tehu som tak isto spala na brusku, a teraz tak isto ako aj ty aj ja sa otacam z jednej strany na druhu. No ja som pred tehu nemala kila navyse, ale mala som dost velke prsia, no a teraz ich mam o 2 cisla vacsie nez predtym, tak citim tu zataz, ale nejako to vydrzim, nemam na vyber
@oxiba no mam aj sportovu podprsenku a mam aj tie z TOP SHOPU, tie su velmi pohodlne, ako keby som nic nemala na sebe ale drzi mi prsia, ale aj tak mam pocit, ze ma to taha do predu🙂
@simmmiiiii Moze to byt roztahovanie maternice ale kludne to mozu byt poslickovia, na ktorých si treba dat pozor ... ja s nimi bojujem od 10 tt odvtedy sa ani postavit z postele poriadne nemozem....ale neotváram sa 🙂 je to vsak neprijemny pocit a ked to na teba dojde treba lahnut....
@fide dakujem za radu,snad to dotiahneme az do konca 🙂
Čaute baby, myslíte si že je v tomto bode tehotenstva moc nebezpečné trochu menej spávať? (tak 5-6hod).. najbližsie dva týždne budem mať asi takýto núdzovejší režim kôli skúškam..som v pohode, cítim sa OK, nemám vôbec žiadne problémy ani tažkosti a hovorím si, že malinká aj tak spí kedy sa jej zachce, nemalo ju by to moc ovplyvniť nie?
@iukapiuka Ahoj, ja nemozem spavat poriadne a som rada, ked spim za celu noc 5 hodin. Myslim, ze sa nemusis obavat
@simmmiiiii Ahoj aj ja dostanem niekedy taky kopancek ze sa az zlaknem ale je to uzasneee 🙂 Miljem tie kopanceky 🙂
baby tie podprdky maju super v bonprixe...so sirsimi ramienkami bez kostice..ja mam vacsie prsia a tie podprsenky dobre sedia a neboli tak chrbat...su skoro ako sportove...da sa v nich aj spat ak by vam to pomohlo..inak aj cena je super
Taaak a sme doma zo sona. Drobček sa na nás krásne pozeral, dokonca nám aj zakýval ale čo skrýva medzi nôžkami nám veru opäť neukázal 😉
zajtra idem na glukózový test 😝, už teraz je mi pri tej predstave zle... rozmýšľam, že si pribalím solničku 🙂
Ahojte, pridávam sa k Vám, a chcem sa spýtať, či ste už boli na 3D utz, alebo sa chystáte neskôr?

@lilly15 aha,ja som bola tiež minuly tyžden u doktorke,neotvarala som sa ešte,ale to je taky blby pocit aj troska ako keby palenie,take neopisatelne....ale dakujem za odpoved