icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

kocica43
20. jan 2012

@mirkave ta ze v pohode len poviem ze chcem aby tam bol aj on hej?

katkamiki
20. jan 2012

@mirkave No ak bude po tatovi, tak to teda bude riadne hanblivy :D Ja som jeho tatu skor dobijala ako on mna, co sa tak hanbil :D

tinci
20. jan 2012

...takze cakame dalsie dievcatko do zbierky a to som bola dost prekvapena pretoze na chlapca mi to ukazovalo podla ovu, podla vymeny krvi, podla srdcovych oziev, este podla jednej tabulky dokonca podla cinskeho kalendara / kruzenie prstenom neratam ale tiez vysiel chlapec / no aj tak som zvedava ci to 3D je na 100 percent..Ale tiez som vzdy chcela sestru tak to Pajke veeelmi prajem 🙂
..

oxiba
20. jan 2012

@danculka24 takže budeš mať sladkého Valentína 😉

janusha33
20. jan 2012

@lilianka1199 Juj super dakujem za info.Mne povedala doktorka ze to robia iba v utorok a stredu.Parada, takze pojdem v stredu lebo v utorok uz nieco mam.

janusha33
20. jan 2012

@mirkave Joj tak on je pohodak cely cas, ozyva sa akurat rano ked ma budi ze mam ist na WC, potom okolo obeda, asi je hladny a poobede je najakcnejsi.......Ale na prvom 3D ho nevedli zmerat lebo bol skruteny a odmietal sa vystriet, na morfologii nam salutoval.......aj teraz mi kyval.....moj bogarik malicky......uz mam dve varianty mena bud Martin alebo Richard.Musi vybrat mnzel lebo taka je dohoda, chlapcovi vybera on a dievcatku ja.Takze ja az na buduce.

suzan1111
20. jan 2012

@mirkave no aj ja v to dufam,musis ho cely vyuzivat, aspon tu jednu flasku a hadam to bude vporiadku...mne vzdy zabral ale tak kazdy clovek je iny..ale treba verit 🙂

lilianka1199
20. jan 2012

@janusha33 inak,som tiez z KE a mame cca rovnaky termin 🙂,mas uz nejaku nemocnicu,kde by si chcela ist rodit?

janusha33
20. jan 2012

@lilianka1199 Ja idem urcite do starej....v novej je dost spoluobcaniek a Sacu mam od ruky.....ja som z okolia Kosic, takze tu staru mam aj najblizsie a mozno aj moja doktorka bude mat vtedy sluzbu takze pohoda a ked nie tak nevadi.Ja nejak lekara riesit nebudem.Rodila tam aj svagrina a tiez neriesila lekara a vsetko ok prebehlo....

milacik0106
20. jan 2012

@janusha33 Ahoj .. chcem sa ťa opýtať: v starej môže byť pri pôrode aj manžel? Lebo viem, že v novej nie, v šaci áno ale v starej nemám tušenie 🙂 Ďakujem

janusha33
20. jan 2012

@milacik0106 Samozrejme ze moze, len sa za to plati.Svagrina tam rodila a pri oboch porodoch bol brat.Pri tom druhom to bolo akcne lebo on bol na sluzobke v Liptovskom ale svagrina to nejak podrzala aby stihol prist.......a stihol.....s mamou sme sa smiali lebo jej volal z vlaku a jej hovoril ze sa bude ponahlat tak sa ho pytala ze ci pobezi pred vlakom taky bol chlapec v strese a svagrina v pohodicke......pockali ho.....ja napriklad nebudem mat manzela lebo to by kriesili......ale budem mat sestru....

janusha33
20. jan 2012

@milacik0106 Som pozerala na ich stranke, plati sa tam 20 eur za pritomnost jednej osoby pri porode

janusha33
20. jan 2012

@lilianka1199 A ty uz vies kam ides rodit?

fide
20. jan 2012

@simmmiiiii Nemam skusenosti s CTG ale myslim, ze je super ze ta tam posiela. Moze tym zabranit predcasnému porodu ak by sa crtal..alebo aspon stihnu pichnut tu infuzku na vyvyn pluciek..A ak by sa nemohlo CTG robit v takom stadiu tehu tak ta tam neposle. Bud rada. Ja som s Eliskou bola prvykrat na CTG ked som rodila 🙂 a to uz som bola otvorena na 5 prstov.....daj vediet ako si dopadla...

simmmiiiii
20. jan 2012

dakujem:-P no on ma tam poslal,sice sa neotvaram ale povedal ze to niekedy nic a zrazu behom troch,styroch dni sa mozem a nebolo by vhodne porodit babenko v takomto stadiu lebo zevraj je este malinke a neprezilo by☹(((

milacik0106
20. jan 2012

@janusha33 Ďakujem za vyčerpávajúce informácie 😉 A toto s tým bratom som sa super pobavila 😀 Ty si vybavuješ nejaké pôrodníka alebo to nechávaš na osud? Ja budem rodiť asi pri Dr. Dankovčíkovi

lilianka1199
20. jan 2012

@janusha33 asi Saca,ja ju mam zase najblizsie,ale lekara tiez neriesim,radsej dam tie peniaze za nadstandart,nech mam klud 🙂

janusha33
20. jan 2012

Ja to nechavam tak.......nejak to neriesim, verim lekarom ktory tam pracuju a nebudem zytocne davat peniazky a robit nejake rozdiely.Ved nejak bolo, nejak bude, ked zvladla svagrina dva porody a bez akejkolvek ujmy tak zvladnem aj ja.....a to je ona este stihlejsia odo mna.....snad ma nas synator nebude velmi trapit a vylezie sama rychlo.... 😀

janusha33
20. jan 2012

@lilianka1199 Asi tak, aj ked niekedy ani spolocnost inych mamiciek nie je na skodu.......ja to nejak neriesim aj ked s ama viacery pytaju ze ci sa nebojim......ale tak ja to nejak tak nevnimam ze to uz v maji a je skoro koniec januara.......ja mam pocit ze to je este daleko takze to neriesim...naco sa budem stresovat uz od teraz, staci ked budeme obidvaja s muzom stresovat ked to pride.....

petra1209
20. jan 2012

Rozmýšľam, že objednám nášmu drobčekovi do kúpeľne hmm?

zlobinka
20. jan 2012

@petra1209 mne sa to tiez videlo, ale kamoska ma odhovorila, ze je to zbytocne vela penazi..prebalovala na tom len do pol roka, potom to bolo male - bala sa, ze maly odtial zleti ak sa otoci pre nieco, tak potom len kupala ...ze uz by si to nekupila, tak ma odhovorila..moje nadsenie splaslo ako bublina 😀

suzan1111
20. jan 2012

ma niekto nejaky tip, kde zohnat postielku aspon o nieco kratsiu ako 123cm? Vsetky su sice 120 ale vnutorny rozmer a nam sa vojde presne 120 ale vonkajsi ☹ tie 120 v skutocnosti zvonka meraju viac...pomooc..nasla som jednu 95cm ale to manzel zavrhol..vraj to je mala..a potom som videla len jednu Pali a ta stoji tak 200e aelbo stokke pouuzita tak 400e 😢

petra1209
20. jan 2012

@zlobinka no neviem teda, si mi dala chrobáka do hlavy 🙂 .

zlobinka
20. jan 2012

@petra1209 joj nechcem ta odhovarat...urcite su mamicky, co s tym boli spokojne...ja som si len povedala, ze ked kupim vanicku za 10e a prebalovat budem na stole, ktory si na to urcim a bude len na to- napad mojej maminy, ze lepsie sa mi bude aj potom prebalovat a mastit po kupani atd, alebo komodu, tak budem prebalovat aj po polroku a usetrim 90e..lenze mi byvame v dome a mam relativne dost miesta..my s manzelom zvazujeme tu komodu, do ktorej dame vecicky a potom neskor pojde do detskej izby...

petra1209
20. jan 2012

my tiež bývame v dome, takže s miestom nieje problém. Presne ako ty plánujem do detskej dať komódu a na ňu ten prebaľovací pultík len som myslela, že toto by som dala do kúpeľne aj s kozmetikou a po kupkaní by som bábo mastila a obliekala tam ale máš pravdu možno v podstate stačí v kúpeľni okupkať a v izbičke už namastiť a obliecť. No neviem veru ale ak to ma vydržať iba na toho pol roka, tak to sa naozaj neoplatí.

zlobinka
20. jan 2012

@petra1209 jej maly bol taky dlhan, ale ja ked som sa na to pytala v obchode predavacka mi povedala, ze je to tak do pol roka tiez, lebo po pol roku sa uz deti vrtia a ze pre deti je dobre ich aj nechat pri prebalovani, nech trosku pokopu nozickami a tam si to neviem predstavit...teda aspon dufam, ze mam dobre informacie, nie ze tu bludy budem vypisovat 😀 ...ja som to preto vylucila..skus sa opytat, alebo pokukat tu vo fore, ci nie je taka tema-mozno to niekto vyuzil aj dlhsie...

penelopa
20. jan 2012

Ahojte,babula 😎 !
Ja kupujem prebaľovací pult alias komodu je oveľa stabilnejší a široke spektrum využitia v budúcnosti,čiže ladím k detskej izbe.
Papapa.

fide
20. jan 2012

@simmmiiiii Vidis a ja som citala ze v lepsich nemocniciach by ho uz vedeli zachránit... no ale asi takych lepsich nemocnic na slovensku je malo :( A hlavne doktorov ktorí by svedomito a ochotne robili vsetko preto aby zachranili..

fide
20. jan 2012

@zlobinka co sa tyka kupkania neviem ci by som na stojane ... my sme kupkali klasika na dvoch stolickach vanicka ....ale prebalovaci pult ak si kupite stabilny ...my mame IKEA obycajny najlacnejsi za nejakych 20 eur , urcite ocenis ze sa nemusis hrbit. My este teraz Elisku tam prebalujeme a ma 2,2 r, aj pre manzela neoenitelna vec...ale naozaj musi byt stabilny!

fide
20. jan 2012

@petra1209 ak mas pracku v kupelni ci uz plnenu z hora alebo zo spodu staci ti kupit podlozku a mozes aj tam cerstvo po kupkani aspon babo osusit a zabalit do sucheho uteraka...