Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 hm ...kupovat bundu 😀 ja mam este stale to svoje "S" z H&M a v pohode sa do neho napracem ...kazdy sa ma pyta ci uz som v 4 mesiaci ..no co im mam povedat.....brusko skoro ziadne a to ma chlapisko pol kila.
No inac mamicky uz vam niekto povedal ze mate v tehotenstve byt aspon tyzden na suchároch??? som sa riadne pobavila ked mi to vcera povedala na chirurgii... este od vcera obeda do dnes poobede som to ako tak zvladala kedze som bola aj na odber ale potom nehrozi zacalo ma tak napinat ze som uz suchare nemohla ani vidiet a dala som si normal kuraciu polievku a cestoviny s masom na prirodno ...az teraz sa ,maly ukludnil zrejme od hladu sa tak trepotal ...ako sak jasne ze nebudem vyprazane alebo nieco tazke...to som ani nejedla kedze u nas teraz vari mnazel tak papame to co zvlada navarit...verim ze mi nebude zle ...
ked sme pri tom "tu ma boli,tu ma picha" : mna zacalo popichavat medzi rebrami 😒 konecne som sa zbavila ako-tak kasla,nos mam upchaty asi tak 3 krat do dna,zacina sa castejsie ozyvat zaha a teraz toto pichanie........a dnes som volala o vysledky z plucneho a sestricka mi nechcela nic povedat,ze to moze osobne len lekar ☹ tak teraz som cely den na nervy,ze ake mam vysledky ☹ zajtra rano na siedmu som tam ako na koni.neviem,co mam cakat.normalne sa bojim,aby mi nenasli nieco hrozne 😢 mg mi vravi,ze som kalika toto tehotenstvo a ma pravdu 🙄 ......
a zimna bunda? ja som uz odlozila dve,co mi tlacili na brusko a prsia a bolo mi z toho nenormalne zle a nemohla som normalne dychat.potom som par dni nosila perovu,ale v tej je neskutocne horko a dnes som nasla dalsie 2 nositelne 🙂 jednu zapnem v pohodicke a na druhej musim mat trosku rozopnuty zips od spodu,aby som mala brusko nestiahnute.....ja ani neviem,kde sa mi tolko zimnych bund nabralo 😀
@stvura ja mam bolesti v podbrusku,ked lezim nie,ale ked si idem sadnut tak vtedy,je to dost neprijemne ☹
@mirkave stale niečo musiš mat ??? srandujem, snažim sa to odlahčit, neboj určite to budu rano od pana doktora len dobre spravy, uvidiš
@lucyfuk77 jedálniček máš ukážkový, niekedy lenivým črievkam pomôže drtené ľanové semiačko, tak za kávovú lyžičku, namočiť a vypiť, resp. zopár sušených sliviek, na mňa účinkuje i mak a tvaroh.. takže podľa mňa si úplne OK, máš to iné ako pri minulom tehotenstve? ja osobne som asi nabrala viac, tiež neholdujem sladkému a vysmážané nemôžem vôbec - je mi po ňom strašne 😉 ...
@danculka24 pustili ste sa do kompletnej rekonštrukcie? nezávidím ti to, my sme ju robili pred pár rokmi, po každom upratovaní som bojovala s betónovým prachom vo vlasoch, keby nedám balzám tak by mi vlasy stáli ako ježovi pichliače 🙂
@lucyfuk77 No to si ma nepotešila stou váhou-takže sa tu zbytočne vytešujem,že zatiaľ len 5 kg-no fajnovo-budem širšia než dlhšia:-ň 😀 ☹
@janusha33
@lilianka1199 Tak ja už neodolávam od začiatku tehu nákupom-čo už(a to mam rešpekt pred poverami)Zas si hovorím predtým som nekúpila nič a 2x som potratila a teraz so už hadam od 12 týždna začala nakupovať-aspoň som myslela pozitívne a tak ma ta radosť držala v dbrej viere ,že tento krát to vyjde🙂Už mi treba len také základne veci ako plienky-ešte stále nie som rozhodnuta-ale asi budu aj látkove aj pampers🙂,kozmetika, vajíčko do kočíka,nočnú pre mňa do pôrodnice a tie hygienické veci-ale to je už nič🙂
@stvura Aj mne je zas zle-nie každý deň,ale predsa-a ráno nemám ani čo-tak ma ničí ta kyselina a páli záha celý deň.Mala som aj týždeň pokoj a potom zas a tak sa mi to strieda-neviem čím to je-či stravou,alebo si to to nejak nahovorím🙂
@mirkave Ja som zimnu bundu šľohla mamke-ešteže je silnejšia ako ja,ušetriť mi ale na oblečku pomáha to,že som doma na PN-kebyže mam chodiť do práce tak sa nedoplatím na ničom-ufff....
@lilianka1199 Mňa zvykne tak rezať v podbrušku keď som dlhšie krčena,alebo sedim,či sa prudko zohnem a vstanoa,vtedy veru chvľku od bolesti chodím v predklone a nedaj keď si kýchnem-juj,len ma tak pichá....
@nena13 Ja v predklone byt ani nemozem chvilu som nahnuta dopredu a uz ma drobec kope ze sa mu to nepaci
Ja som tiez PN takze aspon tolko usetrim ale zase musim bundu kupit tak ci tak......ale nevadi, ved teraz je to prve tehotenstvo tak ju snad vyuzijem aj neskor
Co sa tyka toho palenia tiez to mavam obcas ale som zatial neprisla na to cim je to podmienene, ci ked sa rozculim alebo nieco zjem.Byvala spoluziacka mi poradila ze jej na to pomahal muskatovy oriesok ale nejak s tym nemam skusenosti tak neviem.
keď už píšeme o našich bruškách, ja sa na sebe smejem, keď sa vidím v zrkadle so zapnutou mikinou, pripadám si ako pašeráčka s balíkom pod svetrom, fakt to tak vyzerá 🙂 mňa zas chytá morská choroba, keď sa predkloním, zohnem bez podrepu, že pozberám hračko bordel po synátorovi... Včera som skoro dostala infarkt, moje podarené za 3 mesiace 5 ročné chlapča sa vyteperilo do umývadla v kúpelni (máme umývadlo bez nohy, len s takým ozdobným kolenom).. za držania sa držiaka na uteráky, vraj vyliezol na práčku a stadiaľ šup do umývadla, jeho anjel strážny má teda pri ňom zaberák, ešte teraz je mi z toho zle...
@janusha33 ja chodim aj do prace..ale vcera som si skusala mamininu budnu a ta ma taky ackovy dobry strih, tak tu by som mohla ponosit..ved to je hrozne aj s tymi cenami, ked je to pre tehotne, tak je to hned drahsie, ale clovek je rad,ze vobec nieco na seba kupi 😀 a to este mame super, ze vacsie brusko budeme mat na jar 🙂
baby rozmyslali ste uz niektora o porodnici?? Nikto neuvazoval o Kochovi??
baby vcera som bola na krvi u doktorky a bol den pre tehotne..prisla tam jedna baba na krv a sadla si medzi mna a mamicku aj asi s 5 rocnou dcerkou..zacala s niekym telefonovat, ze aky ma doje.... den, ze musela ist na krv, ze same tehotne a deti (bolo tam jednno), ze je to horsie ako mor..mne to prislo tak luto...ten jej postoj..no pre mna a manzela je to najkrajsie obdobie, ked sme doma a mala kope a on mi hladka brusko, vecer co vecer mi ho natiera a tesi sa so mnou a..ved vam to nemusim vysvetlovat...... poslednu dobu sa mi snivaju same sny....vacsinou uplne blbosti...a potom nemozem spat..dnes pre istotu sa mi snivalo o zazitku z cakarne a zobudila som sa s placom a potom som nemohla zaspat....asi zacinam byt precitlivela...
@zlobinka xixi..ja som precitlivela furt..aj predtym som bola ale nie az takto, som sa minule rozplakala lebo manzel sa ma vycitavo opytal, ci som dala psovi jest a rpitom vie,ze ho nekrmim lebo mi to varene maso smrdi a je mi z toho zle..tak ja som hned spustila rev ako dvojrocna 🙂..katastrofa..hocico mi pride luto
btw:a take vselijake porusene zenske si nevsimaj..nie kazdy si vazi babatko a tesi sa z neho..moja kamoska nema priatela,ani neplanuje mat deti a donedavna to pre mnu boli len "mali zmrdi" vsetko..ale ona je zakoplexovana troska..takze som to brala s rezervou..teraz ked jej sestra ma dieta..zacala sa na to pozerat trosicku inak a vidim ze sa meni a tie jej detinske hlupe nazory ju pomaly opustaju.
@oxiba ahojky, pri prvom som bola posledne mesiace posadnuta makovymi slizami ;) pribrala som vtedy cca 15 kg a 10 kg som hned nechala v porodnici, avsak porod bol u mna spustacom problemov zo stitnou zlazou - nemala som mlieko a v priebehu par mesiacov som pribrala skoro 12 kg. Asi 2 roky trvalo pokym som shudla 20 kg, dlho dlho sa mi to darilo drzat na uzde az pokym som nezacala opat brat pred rokom a pol antikoncepciu. Pomalicky ale iste som pribrala 7 kg a snimi som uz nastupovala do tehotenstva....
Manzel mi vcera doniesol kavu Cigoria, nieco ako Caro a vyzera, ze funguje ;)
@lilianka1199 len ci bude aj tolko kocikat ked si uz ten kocik vybral 🙂
@stvura ja som od mala chodila s dlhými vlasmi po pas a ked dosla puberta bol zo mna taky pankac 😎 uplne nakratko vygelovane ...skoncila puberta vyrastli vlasy... vydavala som sa znova s vlasmi po pas. Sice po svadbe sla polovica dole ale teraz uz im do pása netreba daleko a to som sa v septembri bola strihat...
Tak včera nám už prišla postieľka, dnes sme kúpili do nej matrac, dve osušky na kupkanie, jednu antikolikovú fľašku a aj cumlík 😉

ano rano beriem....bušenie srdca vačšinou večer ked si ľahnem že už konečne je kľud vtedy začnem mavať bušenie....a ake berieš..mne ked dala vtedy vyššia davku som sa strašne zle citila to som citila bušenie nielen srdca ale aj v krku.. to ešte stale mavaš ranne nevoľnosti? Ja som ich vobec nemala tak si to neviem predstaviť 😒 , a robila ti uzv na štitnu a ekg? Ak mavaš take bušenie (teda ja ked som sa sťažovala mi hneď urobila)