Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
U mna tiez vedu pomarance, jem ich na kila 😀 Pri prvom to bol zase melon, ale vtedy bolo leto. teraz si obcas kupin ten zlty. Este starsne mi chutia uhorky a tiez rybicky. Jogurty zase nie, ale vapnik nahradzam aspon kyslym mliekom.
@prinzesz ježiši ja dúfam, že som skončila s rastom pŕs DD/E (pôvodne B) však ich nebudem ťahať po zemi... asi je to individuál pri prvom sa mi to zastavilo na C a kojenecké podprsenky zvládnu rozdiel jednej veľkosti, však je to vcelku sranda, keď z jedného prsníka nakojíš, tak ti je na tej strane košíček veľký a druhý prsník narvaný na prasknutie... 😉
@zlobinka nuž určite musíš kúpiť lieh na pupček, gázové štvorčeky, a hypoalergénny leukoplast - na pupčekový kýptik, potom sa odporúča ešte rektálna rúrka a oftalmoseptonex (iba ak by malo miminko zápal očiek - časté u detí), ostatné dokúpiš na odporučenie lekára (pediater ti predpíše pre drobčeka K a D vitamín) + musíš si ešte vybrať kozmetiku pre bábo - mydielko, detský olej (buď olivový resp. iný mne sa osvedčil Hipp - nevyvoláva žiadne alergie, určite nie Johnson and Johnson - je to minerálny olej=vyrobený z ropy) + aby som nezabudla niečo na riťku - mne sa osvedčil na podráždený zadoček už spomínaný sudocrém resp. penathen krém (kupovali sme ho v Rakúsku)
@janusha33 To by ti bolo dobre u nas. Ryb je tu az az a ja odkedy som tehotna, tak ryby nemozem ani citit. Hlavne, ze ich mame plny mrazak a drahy uz zacina sledovat pocasie, ze kedy by sa uz zase dalo ist na ryby 🙂. Minule som mu spravila rybaci salat (na sposob tresky) z makrel, co mi zavadzali 😀 a inak si obcas kupi lososa, ale vzdy sa nim krmi, ked ja nie som v dosahu 😝 (tot moja jedina podmienka pre konzumaciu ryb u nas doma)
Ja som sa vcera vecer nasla pred telkou so 7deckou calamady a bagrovala som ako o zivot. Este mam polovicu odlozenu na neskor. Dnes ma chytila chut na parene buchty s makom tak po prichode z roboty sa do nich hned pustim.
@zlobinka u nasej detskej to bolo tak, ze pri privej navsteve ma vyzbrojila receptami na Nurofen,paralen cipky, nieco na zapal uska - vtedy sme to nepotrebovali, ale aspon som to mala nachystane a nestresovala som ked prisla nejaka choroba. Sice sme niektore lieky vobec nepouzili, ale tiez som sa ako prvorodicka potesila ze nieco mam ked budem surne potrebovat...
@janusha33 Aj ja vypijem vody na litre, aj v noci mam stale pol litrovy pohar pri posteli 😀 a cukrovka sa nepotvrdila, sice som bola len len na hrane a musim vylucit sladke(toho zjem strasne vela) 😉
@oxiba hehe a co budeme robit v takom 35 TT, esteze uz bude jar a nebudeme musiet nosit taku kopu siat na sebe. Mne sa tlaci drobcek uplne dopredu,v bokoch nemam nic, takze ku koncu tehotenstva urcite budem zase vyzerat akoby som cakala dvojicky - vsetko bude vpredu uffff. Uz sa tesim sa ten sposob chodze a ani spanie veru nebude ktovieco 😖
@tinci ja tiež vyzerám ako pašeráčka, celý náklad vpredu... už sa mi začínajú otvárať vrecká na vetrovke (ešte sa stále akosi zapnem do svojej starej vetrovky -taká páperová parka s kapucňou - jediná moja nezúžená v páse, ale ako sa hodila 🙂) ešte sa máme vraj mraziť cca do 20.2. tak uvidím, či sa ešte vtedy zapnem... no 8. mesiac je asi najťažší dokým sa bruško zosunie dolu... budeme fučať ako parné lokomotívy pri jazde do kopca 😉
@oxiba ja tiez hovorim, ze sa obcas citim ako kacka 🙂. Dnes ma musel sef normalne kryt. Nejako sme sa zle dohodli a ja som si myslela, ze on zabezpeci transport a zase naopak. Tak sme sa spolocne vyhovarali na zle poveternostne podmienky v Europe 🙂 a potom mi hovori, ze Lubi ty musis mat o vsetkom prehlad, ja uz ani neviem ako firma funguje odkedy ta mame. Reku to je pekne, ale ja kazdym dnom tehotenstva ten prehlad stracam a som rada ked pridem do roboty nacas bez toho, aby som sa musela z polcesty vracat domov striedavo pre laptop, doklady, penazenku, celu kabelku a podobne. Som zvedava ako preziju moju matersku 😝
@cobhan Nooo tak to si na tom asi tak ako moja segra, maju s muzom firmu, kde muz je konatel a segra robi vsetko.Cize on ma zhruba prehlad co a ako vo firme ale skor po tej riaditelovskej stranke.A horsie je este to ze v ich doma na prvom a druhom poschodi je firma a na tretom poschodi maju oni byt.Takze to ani nebude mat poriadne matersku lebo bude v podstate stale v praci kde sa ale bez nej nezaobidu, lebo technici ked nieco potrebuju tak nejdu za svagrom ale za segrou.A ona ked to nevie riesit tak az vtedy idu za svagrom.
@oxiba do Irska ma zavial manzel 🙂. Spoznali sme sa na nete, ja som dovtedy zila v Grecku, on v Irsku a nejako sme sa zamilovali az tak, ze prisla na pretras otazka, ci pride zit on za mnou alebo ja za nim. A vyhralo to Irsko..a ako neskor ukazalo, dobre sme si vybrali.
Robim v jednej malej spolocnosti managerku - sefovia lietaju po svete a uzatvaraju obchody a ja si sedim v kancliku dohliadam na vsetko ostane, aby firma fungovala a vsetko bolo ako ma byt 🙂 Nie je to sice moj obor, ale momentalne mi to vyhovuje...
@janusha33 Ja len dufam,ze budem mat nejaku matersku 🙂 Teraz sa znamy pytal, ze ci by nemohol u nas dva tyzdne akozepraxovat (len oficialne, sedel by doma a vegetil) a sefstvo ani o tom pocut. Raz sa bavime o tom, ze si na matersku najdem za seba nahradu, potom zase ze nie, lebo oni inemu neveria a nikoho tu nechcu, aby videl do zalezitosti firmy a o tyzden zase, ze keby to bol niekto spolahlivy tak hadam by to aj slo. Tak som zvedava ako to cele dopadne.
@cobhan Mas na to narok zo zakona, cize teba to vobec trapit nemusi.Ja tiez som mala dohodu so sefkou ze ked budem chciet ist na matersku tak budem musiet ist aj tak na rizikove pretoze nasa prevadzka je tak mala ze ma nema kam inam preradit a ta praca je pre mna v tehotenstve rizikova a ze jej to dam vcas vediet aby sme nasli za mna nahradu.Lenze stalo sa co sa stalo a zo dna na den ma nechala moja doktorka na PN takze sme rychlo hladali za mna nahradu.Trapilo ma to lebo som sefke povedala ze sa nechystam ist zatial nikam, lenze to som este nevedela ze som tehotna.Ale ked som jej to oznamila tak to zobrala v pohode ze proste nie stale je to tak ako chceme my.....keby som mohla hned idem spat do prace, aj ked mam idiota kolegu ale mi to tam chyba a mi chyba aj moja sefka.....to je jedna super zenska, je mi ako mama.Ale co uz, clovek mieni, Pan Boh meni.A tak si sedim doma a ked je nieco tak si napiseme so sefkou e-mail alebo si zavolame.
@mirkave No ano ked mi davala papier sestrička na diabetest tak mi dala aj na EKG preventívne vyšetrenie, ale neviem či to nahodou nieje ohraničené vekom, že až nad 30 rokov sa to robi 🙂 Ja to mam už za sebou dnes som pokiaľ som čakala na odbery na diabeteste tak som si odbehla na EKG trvalo to ani nie 5 min..........a ta glukoza je uplne v poho, nemam rada sladke, ale toto sa dalo, čakala som horšie 🙂

@mirkave Obvody najnovsie uz nesedia ani mne a vsetko ma vsade tlaci takze musim nakupit nove nejake dobre,makkucke.....lebo uz nosim radsej iba tielko lebo ma vsetky tlacia a to tiez nie je dobre.