icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

mimi
7. feb 2012

@cobhan pocula som, ze v Irsku je dobre postarane o zeny, ktore su na MD, je to tak? Kolko rokov u vas trva rodicovska dovolenka?

alohim
7. feb 2012

@mirkave @tiuska77
Nie je o vekom ohranicene, ja mam menej ako 30 a gynekologicka vyzaduje preventivne EKG dokonca 2x - v I. a III.trimestri a to nie som rizikova. Cize podla mna je to bezne vysetrenie.

Takze zasa vysetrenia dalsie...ekg, uz aj n prietoky ma v 30tt objednali...sa to zasa zbiera;) svokra a mama sa cuduju z za ich cias nebolo tolko vysetreni. Ja taaak nerada beham po dr. no co uz, musim to obetovat pre dobro maleho;) Dnes sme mali poradnu, malicky je ok 🙂 Cukor ok vysledky, no sa mi znizil hemglobin, som nejaka malatna, takze som dostala recet na zelezo + magezium na tvrdnutie bruska.

mimi
7. feb 2012

@alohim ja tiez uzivam zelezo, kedze som mala zle vysledky, ale poviem ti, ze riadne z neho zapeka. Dnes som si kupila cucoriedkovy kompot, som zvedava, ci zaberie 😅

alohim
7. feb 2012

@mimi och, to ani nevrav 😲 ...ja teraz v tehotestve zvyknem mavat zapchu, tak to co so mnou urobi 😀

aamanda
7. feb 2012

@mimi joooj cucuriedky su na hnacku a riadne zapekaju...to skus radsej slivky a lanove semena a este cerstve jablcka

mimi
7. feb 2012

@aamanda ja som citala, ze cucoriedky su proti zapche. Vsak ak nepomozu, dam si slivkovy kompot 😅

mimi
7. feb 2012

@alohim ako casto beries zelezo? Ja raz do dna, ale mam co robit 😅

alohim
7. feb 2012

@mimi ja mam brat 1x denne ale este som si nevzala..len dnes mi dr. predpisala..tak uvidim co to...vyskusam tipy keby nieco 😕 ja som pocula, ze je dobre zapit vodou susene figy, mne to zabralo

tinci
7. feb 2012

@mimi tiez mam zapchu a odo dnes som zacala uzivat zelezo, neviem co z toho bude 😒 ale z cucoriedok fakt dost zapeka,ja si kazdy den dam zopar susenych sliviek a hlavne je treba pit vela vela vody.Lanove semienka som tiez davala rozdrvene malej do jogurtu ked sa nevedela vykakat a to bolo tiez super..

cobhan
7. feb 2012

@mimi no dobre ako dobre 🙂. Teraz mam lekarsku starostlivost zadarmo, inak si musim vsetko platit. Zadarmo by to malo byt pre mna a pre dieta este 6 tyzdnov po porode. Potom zase nabehneme na klasicky system - navsteva u lekara 50 Euro + kupit si predpisane lieky v plnej sume. Materska je tu 6.5 mesiaca ( 26 tyzdnov - 2 pred porodom a potom 6 mesiacov doma s miminom). Da sa to rozvrhnut aj inak, ale nerada by som sa malou ostala doma menej ako tych 6 mesiacov. A potom spat do roboty.

cobhan
7. feb 2012

@pokito manzel je Slovak alebo Grek? a kde si presne zila?

tiuska77
7. feb 2012

@alohim čo sa zisťuje na prietokoch resp. ako sa to robi? 🙂

pokito
7. feb 2012

@cobhan zila som v Galaxidi, manzel nie je ani ani 😅

cobhan
7. feb 2012

@pokito poznam, dole na juhu 🙂 kamarat tam robil bachara v tamojsej vaznici 😀 kusok odtial je Amfissa a Delfi. Ja som zila na severe, v Thessalonikach

pokito
7. feb 2012

@cobhan ano galaxidi, itea, amfisa...
V Amfise som bola v nemocke po MA, neskutocne mily pristup, skvela starostlivost, nie ako na slovensku ☹
Tam je niekde basa? 😀

pokito
7. feb 2012

@cobhan Thessaloniki-pekne mesto, Galagidi bola pre mna taka dedina, ked som to povedala miestnym normalne sa urazili 🙂

cobhan
7. feb 2012

@pokito hej, ale neviem presne kde. Nebola som sa tam pozriet 🙂. Cez Iteu som prechadzala, ked sme sli do Delf a potom sme sa zastavili v Amfisse v jednej genialnej cukrarni na namesti. Nemocnice su v Grecku kazda ina, nastastie som so ziadnou nemala osobnu skusenost (ani na SK nie)

cobhan
7. feb 2012

@pokito Nikdy nemozes povedat Grekovi, ze jeho mesto je v podstate xorio 🙂. Pre nich su dediny fakt dedinky alebo uplne lazy 🙂 Inak urazit Greka nie je problem, nikdy nevies na co tak zareaguju...aj ked rozhodne funguje ked na Macedonsko povies, ze si prechadzala cez stat Makedonia ( to dvihne zo stolicky aj najvacsich flegmatikov)

pokito
7. feb 2012

@cobhan mnam chyba mi galaktobureko som si ho kupovala cele tie pekace, a skoricovy liker 😝

cobhan
7. feb 2012

@pokito mne akurat bugatsa 🙂 Inak varim grecku kuchynu aj tu, aj draheho som na nu naucila. Najskor len take veci, co som vedela, ze urcite zje - musakas, pasticio, baklava a potom som pridavala melitzanopapoutsakia, fasolakia, gemista a podobne. Ked sme boli v auguste na dovolenke v Grecku, tak som si priniesla zasoby korenia a par veci, co tu nedostat. Ale potrebovala by som aspon kamion, aby som odniesla domov vsetko to, co som chcela kupit. Nastastie som jeden obchod v Irsku zacal dovazat olivovy olej Altis, co je jeden z najlepsich..tak aspon nieco. Inak nebyt Lidlu teda Feta syra a greckeho jogurtu, co tam predavaju, tak neviem ako by som prezivala. Este pred dvoma tyzdnami som bola zavisla na greckom salate a moja spotreba fety pocas tehotenstva je asi kilo za tyzden 🙂

mirkave
7. feb 2012

@tiuska77 😀 v maji mi bude 32.drobceka si odrodim ako darcek same sebe 😀

pokito
7. feb 2012

@cobhan neblazni, normalne som vyhladla, mna bavilo ich zdvihat zo stoliciek ty grecky dedincania si normalne mysleli ze su stred vesmira co mna neskutocne vytacalo. Ma volali kako koritsi 😎 (nic proti dedinam kocky)

tiuska77
7. feb 2012

@mirkave jééééj to je fest mile 🙂 .. tak no fotke vyzeraš tak mladučko 😝

mirkave
7. feb 2012

@tiuska77 😀 diky,ale je to fotka pred tehu 😀 teraz som o nieco pribratejsia-neviem preco 😉 😅 a vlasy mam vyrastene par cm.....cize dat sem aktualnu fotku nehrozi 😕 ale chystam sa kadernicke,nech mi s tymi vlasami nieco porobi........len ci sa prehovorim v tejto zime 🙄

cobhan
7. feb 2012

@pokito Ale to si mysli skoro kazdy Grek. Je to ich vychova. Zober si, ze este donedavna ked si sa spytala Greka kolko ma deti, tak ti kludne povedal, ze ma 2 paidia (deti) a jednu dceru. Chlapci su vzdy vychovavani ako stred vesmiru (cest vynimkam) a nie je to dobre - oni skratka nic nemusia, na robotu je tam mama alebo sestra, chalan si ani jedlo sam nenaberie, ved preco by to aj robil, ked nemusi, lebo vzdy ho niekto obsluzi. Nehovoriac o tom, ze vela starsich Grekov nikdy nebolo za hranicami - nebol dovod, maju krasnu prirodu, more a ked bude dovolenkovat kazdy rok na inom ostrove, tak ani za zivot vsetky neprejde 😀 Ono na dedine ich dvihne zo stolicky aj to, ked baba dojde do kafenia, sadne si tam medzi chlapov, objedna si kafe a nedajboze zacne hrat s niektorym tavli ( ked vyhra, tak by ju cele osadnestvo najradsej vystrdnadilo prec).

janusha33
7. feb 2012

@mimi Skus miesto toho zeleza radsej jest cviklu...hoci nakladanu....som darca krvi a tiez som mala problem so zelezom kym mi jedna sestricka neodporucila cviklu a odvtedy mam super krv.....aj teraz.....vobec mi nebadat na krvi ze som tehotna, vsetky vysledky ok.....a nezapeka z nej......a cucoriedkovy kompot je pokial viem tak na hnacku a nie na zapchu......ci?

janusha33
7. feb 2012

@alohim
@mimi Dajte si radsej tu cviklu, hoci ako prilohu k masku alebo k nejakym cestovinam.

pokito
7. feb 2012

@cobhan 🙂

janusha33
7. feb 2012

@tiuska77 V ktorom meste to je?Mama nam dala chrobaka do hlavy a muz ma zajtra volno tak by sme skocili mozno zajtra

lunnka
7. feb 2012

@mimi vyzniem blbo ale mozu sa jest kysle rybky? citala som ze su akoby surove v naleve ze to je zakazane- ako sushi s rybou..a ja mam take chute niekedy!