icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

fide
8. feb 2012

@janusha33 Ja mam výhodu, že moc vonku nechodím keďže som na rizikovom... ledva sa do tych vrstiev pooblekam keď idem na poradňu. a poviem ti nemam veľké bruško ani som moc nepribrala (4kg) ale obuva ma už manžel. Ja sa kvalitne zadýcham a potom mi je zle a tvrdne mi bruško... 😖

pokito
8. feb 2012

@mirkave Ahoooj, no co chucilo? Vysledky su hned? Mna to caka zajtra....

cimage
8. feb 2012

trosku od temy, ale potesilo ma to. Kolegyna dnes porodila dcerku Elizu 3,73kg, termin mali 4.2.,asi sa jej pacilo u maminky 🙂 Uz by som to aj ja chcela mat za sebou. Toto je nase prve miminko, takze ani neviem co mam ocakavat. Teoreticky samozrejme ano, ale v reali to bude asi nieco ine 😒

suzan1111
8. feb 2012

dnes som absolvovala glukozovy test...vysledky...tehotenska cukrovka ☹ ..ale podla toho co doktor povedal, nemam jest vela sladkeho a inak vpohode..horsie na tom bola jedna mamicka,kt. mi povedala, ze na morfol. jej povedali, ze babatko ma nej. poruchu s cievami ci co a ze asi nedozime 30tt, no od rana som z toho vyklepana..je mi jej tak luto a furt nad tym rozmyslam..jaaj dufam, ze to vsetky v zdravi zvladneme aj s nasimi miminkami..

pokito
8. feb 2012

@suzan1111 boze to musi byt hrozne, a neda sa s tym nic robiť? ☹ vies sky si mala vysoky cukor?

mimi
8. feb 2012

@suzan1111 juj, tak to je smutne ☹ V ktorom tyzdni bola ta pani, ked je robili morfol.sono? To jej asi robili, vsak? Ja som bola v 20 tt a teraz ma caka v 30tt a rozmyslala som, ci ist alebo nie...

suzan1111
8. feb 2012

@pokito ja som mala cukor po prvom merani 10,5 takze dost,ale o hodinku mi merali znova a to uz kleslo na 8,2..ale podla slov dokiho to neni nic vazne,len treba obmedzit sladke a mastne jedla ...dietovat troska a bude to fajn..mozno by som aj stresovala ale po tom co mi povedala ta mamicka rano,tak tehotenska cukrovka nie je ziadny problem..len ja mooc lubim sladke,aj balik cukrikov za den, nej. bombonik, kolacik...hmm to bolo doteraz moje, mohla som si to dovolit...ani som moc nepribrala..ale od dneska by som mala troska dietovat ☹ hadam sa udrzim 🙂

suzan1111
8. feb 2012

@mimi neviem ci som ju spravne pochopila, ale ak hej,tak jej robili este pred 20 tt a aj to ju gynek.poslala do Ba..asi uz vtedy sa jej nieco nezdalo a potom jej robili v 20tt a to jej povedali uz, ze to nevypada dobre..ja som bola tiez v 20tt, zatial vsetko ok ale uz mam troska paniku ...mne doki nehovorila, ze sa robi este dalsie morfo...su povinne dve?

janusha33
8. feb 2012

@oxiba Jeeeeej aj my sme sa nasli cez net.....aj ked sme so susednych dedin, ale ja som vtedy pracovala v Trencianckych Tepliciach a on v Kosiciach a ja som uz to mala take ze sa mam vratit do Kosic.....tak ked sme som sa vratila sme dali stretko a odvtedy sme nejak spolu.Ale zacali sme pisat na nete 😀

janusha33
8. feb 2012

@fide No ja tiez som na rizikovom ale tak do obchodu idem rano, to ma miesto vychadzky kedze tie som nedostala a takto cele dni doma zavreta by som sa zblaznila.A dnes ma oco nepotesil, vraj taka zima ma byt do polovice marca.Ale ja chcem uz v marci teplooooooo,som ochotna byt zazimovana este vo februari ale v marci ja uz chcem teplucku zacinajucu jar

janusha33
8. feb 2012

@cimage Som na tom rovnako.......mne muz povedal ze uz by mohlo byt tak ze maly by uz bol taky vacsi......ta mu hovori ze sak pockaj este sa ani nenarodil.....

prinzesz
8. feb 2012

@suzan1111 no pokial ja viem, tak sa robia dve morfo sono, jedno v 20tt a druhe v 30tt, pozri ber to tak ze keby sa nieco dialo uz to vies, to sono v 20tt je dost podrobne a presne aj mne moj dr robil prietoky, ukazoval ako prudi krv a vsetko.. cize ja verim ze nase babo je v poriadku! a ty tomu tiez ver! snaz sa na to nemysliet.. je mi nesmierne luto tej mamicky ale my s tym nic neurobime :(
@cimage hehe, mojmu kolegovi sa ma dnes narodit dcera 🙂 od vcera su uz v porodnici a caka a caka 🙂 no aj ja mam dnes narodky, dalsia moja kamoska caka na porod tak mozno dnes 🙂 to by boli 3 deticky v den mojich narodenin.. krasa!
@oxiba hehe aj my sme sa nasli cez net 🙂 normalne sme od seba asi 15km ked zoberiem rodne mesta.. zoznamili sme sa v prahe 🙂

mimi
8. feb 2012

@suzan1111 neviem ako to je presne, ale kedze som odmietla amniocentezu, tak mi lekar odporucil ist na morfol.sono a tam mi gynekolog povedal, ze sa mam este ukazat v 30tt. Vysledky som mala dobre, tak nechapem preco sa robi dalsie sono v 30tt. Ked pojdem k svojmu gynekologovi, tak sa ho na to spytam, vtedy som nad tym nerozmyslala, bola som happy, ze vsetko bolo OK a babo som videla v 3D.

janusha33
8. feb 2012

@suzan1111 Alebo skus tie diabeticke cukriky.......tak budes mat pocit ze mas tie svoje cukriky ale nebudu mat az tolko cukru.....

oxiba
8. feb 2012

@prinzesz to je sila, ako nám net mení život 😉 mňa môj zbalil na humor, teba si tvoja polovička namotala na čo? 🙂
+ VŠETKO NAJLEPŠIE K NARODENINÁM !!!!!!!!!! 🙂

suzan1111
8. feb 2012

@janusha33 No prave, ze doktor mi diabeticke vyrobky zakazal, povedal, ze ked uz budem mat velklu chut na sladke,tak radsej si dat jednu tu napolitanku alebo pol banana alebo nieco sladke v malom,ako dia. Tak ja som samozrejme hladna nabehla do Lidl po ceste domov a ked som videla tie sladkosti..tak som neodolala a kupila som si aspon cierneho princa Fit liniu s 0perc. pridaneho cukru..tak to hadam bude ok,hoci neviem ci to tiez nema sladidla..ale mam teoriu,ze jedla som sladke aj doteraz a bolo to ok,tak ked to odteraz obmedzim aspon na polovicu,tak to bude vporiadku 🙂

oxiba
8. feb 2012

@janusha33 🙂 takže môžme založiť i klub alergičky zamilované cez net 🙂

prinzesz
8. feb 2012

@oxiba mna prvy raz odviezol domov 🙂 sa mi ponukol kedze som kedysi pisala blogy na sme ze ma moze hodit domov ak by som chcela 🙂 ja som toho casu nechcela.. ale pak boli vianoce a ja som mu napisala ci nahodou nema volne miesto a mal 🙂 a uz to bolo... :D inac pacilo sa mi na nom to ze sa nebal.. ze bol taky odvazny, nie drzy ale odvazny ... sice ma to sokovalo ale naramne pacilo.. bolo z neho citit ze ma urcite sebevedomie ale nie je arogantny.. no a pak sa mi siiilene pacili jeho ruky a tie sa mi teda pacia do dnes!!! ja som rukami posadnuta 🙂

prinzesz
8. feb 2012

@suzan1111 inac ja na cukor idem buducu stredu, a som velmi zvedava ake to je.. sestricka mi hovorila ze to zvladnem, ze je to len jedna sklenicka so 75g tej glukozy ci tak nejak 🙂 mne budu robit glukozu priamo u mojho gyna tak som rada ze tam vlastne okrem mna nikto nebude 🙂 teda bude ale budu na poradni alebo tak.. lebo ja som vzdy na cas objednana 🙂

pokito
8. feb 2012

@mimi ahoj ak sa mozem opytat preco si mala ist na amnio? Mala si pozitivne tripple testy alebo? Ja som ju tiez odmietla, morfo bolo celkom ok az na fokus na srdiecku, co je taky maly uzlicek, ale neskodi nicomu, mal by sa stratit do 3 rokov alebo uz aj do porodu. 😒

oxiba
8. feb 2012

@suzan1111 nuž pri tehotenskej cukrovke okrem iného hrozí, že ak sa neumierniš budeš mať veľmi veľké dieťatko to jest nad 4 kg.. cukor: glukóza, sacharóza, fruktóza, maltóza, škrob ...(biela múka -biele pečivo, buchty, knedle a i.) - to by malo byť podľa toho pre teba tabu, keď sladké tak mrkvička 🙂

oxiba
8. feb 2012

@prinzesz môjho som najprv počula cez telefón, ten má zas taký sexi mužný hlas 😉 my sme teda exotky 🙂, čo vedia čo chcú 😉

mimi
8. feb 2012

@pokito kvoli veku ma posielal. Ja som ale odmietla aj pri prvom, pre mna by to bol len stres.Tiez ti kazali prist v 30tt? Nevies, co sa zistuje v tom tyzdni?

danculka24
8. feb 2012

@oxiba
@janusha33
@tiuska77
@maskyna pridavam sa do klubu, som zvedava ako zvladneme jar ☹

oxiba
8. feb 2012

@mimi
@pokito júj dievčatá nebojte sa všetko bude OK, tú najväčšiu a najdôležitejšiu časť tehotenstva už máme za sebou, najzávažnejšie poškodenia sa vraj buď úplne opravia resp. zárodok odíde do 15 dní od počatia, keď ste mali prvé morfo dobré je len malá šanca, žeby sa niečo zvrtlo, však na rtg nepôjdeme ani do Mochoviec k reaktorom, ani nedrogujeme, nefetujeme, nepijeme, skrátka sme ukážkové tehulky, tákže don´t worry be happy miminko to cíti - aké tehotenstvo (duševná pohoda) také je miminko 🙂

oxiba
8. feb 2012

@danculka24 vitaj v klube nespravodlivo alergických 🙂

danculka24
8. feb 2012

@suzan1111 no s tým sladkým to aj ja prehanam takl som zvedava, ja idem buduci tyzden

mimi
8. feb 2012

@oxiba dakujeme, ja som OK, kedze to prve sono bolo v poriadku. Ved aj ja si hovorim, ked som presla doteraz, tak uz aj keby sa to malo teraz narodit, tak by malo sancu prezit. Prvy sa mi narodil v 32 tt a teraz je z neho krasny, velky a zdravy chlapcek 🙂

pokito
8. feb 2012

@mimi tusim nejake neskorsie vzniknute vady alebo nieco take, ale to byva velmi velmi velmi zriedka 🙂

prinzesz
8. feb 2012

@oxiba no to teda 🙂 🙂 🙂 ale som rada ze sa nebal a urobil tie kroky co urobil..