icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

fide
17. feb 2012

@mirkave Ano asi v nom mam viacej tych guliciek ...neskúmala som kolko by ich malo byt alebo tak ...ale viem ze by sa tie gulicky mali dat aj osobitne dokupit na doplnenie....tak su tamm zrejme dokladané.....no lepsie viac ako menej...

danculka24
17. feb 2012

@alohim o tom silne pochybujem

cimage
17. feb 2012

caute baby, tusim sme tu vsetci zalubeny do Ikei. Ja som navstevu Ikei dostala ako valentinsky darcek 😀 😀 😀 . Ale kupili sme vanicku, podbradniky a take somarinky. Este neviem kde bude mat maly veci, ale ze vraj sa nam dalsia skrina uz nezmesti a drahy povedal, ze to si radsej on nejak pretriedi veci a da na policku, tak som zvedava. Zatial vsetky mini veci skladujeme v rozlozenej postielke 😉

tiuska77
17. feb 2012

@cimage wau som si pozrela tie videjka...baba je fakt dobra..normalne ma vyhecovala tak som si dala 4. časť 🙂 , dnes som bola aj na cvičení na predpôrodnej príprave..bolo to fajn taka pohodička, až pokiaľ nezačala s babami v 38. týždni nacvičovať pôrod..chytila ma panika.. 😒

cimage
17. feb 2012

@tiuska77 Ja mam zajtra volno, tak sa snad donutim. Ale inak mam pohybu dost, v praci beham a potom este chodime do parku so psom. Len este by som chcela nieco na spevnenie chrbta a celkovo pripravu na porod. Mna uz tiez chyta panika :-/

mirkave
17. feb 2012

tiez som milovnicka ikei.aj ked ma vzdy pocas navstevy ikei totalne rozboli hlava 😖 vzdy a strasne moc .neviem preco,ale vzdy je to tak.aj teraz sa chystam do ikei,ale az ked budem na materskej.sice uz ani neviem,co som chcela pokupit,ale nevadi 😀 ikea vzdy potesi 😉 a vzdy tam nieco najdem,co mi treba,alebo na co je super akcia-no a nekup to 😀 ale ako tak rozmyslam,ja som vazne zabudla,co som stade chcela 🙄 ja co si nenapisem,tak nemam...........

lilianka1199
18. feb 2012

Dnes ma moja sestra upozornila,ze mam dialkove od telky v chladnicke 🙂,moje prsty na rukach ma bolia uz tyzden, bez tehotenskeho vankusa neviem ani lezat, v noci nespim a cez den chcem spat stale a idem sa doma unudit,este k tomu take pocasie.....darmo,tehotenstvo,najkrajsie obdobie zeny 🙂

cobhan
18. feb 2012

@lilianka1199 no podobne, obcas si hovorim, ze co na tom vsetci vidia 😀. Ale ten vysledok potom stoji za to, len si to zrejme musime trosku odtrpiet. Inak dnes ideme na cely vikend prec, prespavame v BBcku a ja lamem manzela, aby mi pribalil aj tehotensky vankus, ze sa bez neho nevyspim 🙂. A ked sme pri spani, tak nasa mala ma cez vikendy svoje aktivne dni, takze ma pravidelne budi o 5tej rano kopancami a stuchancami (dnes tancovala od 3-5 rana a tak som to vzdala a sla si spravit kafe).

mimi
18. feb 2012

@cobhan prijemny vikend a dobre nakupy! To vy idete do Ikea, vsak? JA tiez zle spavam a rano som uz hore o 6.30, predtym som vedela spat aj do 9.00 😅
Dnes rano som pocuvala spravy a uz sa ma oteplit, takze teraz mozme ocakavat zaplavy 😒

janusha33
18. feb 2012

@lilianka1199 Ja tiez poslednu dobu zle spim respektive ani nespim, len driemkam.....a dnes som sa zobudila aj podrazdena ci taka dajaka nesvoja......rovno som povedala muzovi ze keby som bola hnusna nech mi to prepaci ale nie som vo svojej kozi....a na to mi oznamil ze kdesi stratil kartu vodica, je totiz vodic z povolania.....nova stoji 70 evry a caka sa na nu mesiac....vsetko sme prekutrali a nenasli sme ju......tento tyzden mi robi radost.....najprv nas priparvi o 50 eur, dostal pokutu pre neviem co.....teraz o 70......za toto nech necaka ze ho pustim na pivo.....bude sediet doma cely vikend......som dnes fakt hnusna.....ale tak ja setrim a on mina jak na pase......asi dnes zaleziem do postele a nevyleziem z nej aby som sa s niekym nepohadala......a mam aj chut plakat.....proste hormony kvalitne vyvadzaju...nas drobec to asi citi lebo dnes nejak nezapara.....cize nekopka, nestucha, vie ze mi ma dat pokoj, len od neho by som take rozptylenie prijala.

mimi
18. feb 2012

@janusha33 neboj to prejde 😉 Moj manzel ze jeden tyzden dostal dve pokuty, ale za take blbosti ako ze sme mali tmave folie na oknach, tak sme ich museli odlepit, hlavna vec, ze auto sme kupovali od jedneho policajta a on s nimi chodil a nic sa nedialo 😒 Inac, vcera som ani ja manzela nepustila von, len co otvoril dvere uz mu kamarat volal, nech ide von. Cely tyzden musel robit nadcasy, ved aj ja si ho chcem uzit, ale posluchol ma 🙂
Baby, kto u vas vybera mena pre babo? Viete sa dohodnut? Vcera sa manzel zmieril s mojim vyberom 😅

janusha33
18. feb 2012

@mimi No my mame dohodu ked bude chlapec vybera muz, ked dievca vyberam ja.....zatial som mu dala nejake typy....a spolocnymi silami a mojim neustalym dobiedzanim nam ostali dve mena a uz len medzi tymi,sestra uz maleho vola Risko aj ked sa muz este nevyjadril ci to bude fakt Risko....aj ked minule uz povedal ze bude Risko ale na druhy den si tym uz nebol isty.Takze to este nie je iste.Ale posledne slovo nechavam nanho.

janusha33
18. feb 2012

http://www.sapito.cz/hraci-deka-s-autickem-p-16... No tu ake su rozkosne deky.....a to si vieme aj same usit.....sestra mi to poslala, no nadherne....staci troska fantazie, nejake starsie latky a cas na vybavenie sa s tym...

mimi
18. feb 2012

@janusha33 ake krasne decky.

janusha33
18. feb 2012

@mimi Tiez som sa do nich zalubila.....decku asi necham usit sestre a hniezdo a vreckar si usijem sama

babush
18. feb 2012

Ahojte,

no tak som spravila v piatok prvy nakup pre malu 🙂 Skusila som objednat cez tehotka.sk a prislo bez problemov do 2.dni. Takze uz ortopedicke nohavicky, tehu nohavicky a podprdy na kojenie mam vybavene 😎
No a potom som uz malej kupila disney bodynka s kratkym rukavom v tescu za 50% ceny, takze moje prve nakupy zacali. Myslim, ze som tym odstartovala dlhy maraton nakupovania drobnosti pre malinke.
No a vysledky z cukru mam ok, akurat ze som chudokrvna, takze asi zas zelezo budeme musiet papat. Ved v stredu idem na sono, tak sa aj pozrieme na malinku, ako sa nam ma. Lebo mam pocit, ze nejak mi zacinaju uz tie treningove kontrakcie. Je pravda, ze mam tento tyzden riadny zahul, starsia dcera ma zapal priedusiek a vcera zacalo aj usko boliet, takze vstavam v noci k nej asi milion krat a nosim 14 kilove zive zavazie, takze len dufam, ze ta mensia bude v poriadku a nie som moc pretazena uff..
Inak baby dajte aj nejake fotky a linky vybaviciek, co kupujete, nech sa inspirujeme a potesime oko aj my ostatne 😀
Majte pekny vikend 🙂

tiuska77
18. feb 2012

@janusha33 ja už skôr som si naplanovala, že ked pojdem na matersku take veci si pošijem aj sama aj do hniezdočka by som sa chcela pustiť..len mi treba na to čas..teraz ked chodim do prace nieje čas 😒 , a latky si pozerala daju sa kupiť take pestre detske? 🙂 ...a neboj každa ma taky blbí deň, to prejde...ja som nezaplatila manželovi úrazovku a zistila som to až ked sme čakali po 3/4 ročnej marodke a niekoľkych operáciach na peniažky 😒 skoro ma kleplo a koľko prašuliek sme prišli....ale čo už život ide ďalej...hlavne nech mame zdrave a krasne detičky.. 🙂

janusha33
18. feb 2012

@tiuska77 No v metrovom textile urcite nieco zozeniem.Nieco sa da aj na nete lebo sestra co mi sila handrove hracky tak latku kupovala z netu.....snazim sa nebyt k nemu hnusna lebo vidim na nom jak sa preto trapi, ale proste mi to niekedy neda.....ale uz soms tym zmierena.....keby ma pocuval tak to nemuselo takto dopadnut.....dufam ze v pondelok mu daju volno aby si vsetko povybavoval.este musi na poistovnu odniest papiere co nam v nas svadobny den naburali do auta.

mimi
18. feb 2012

@janusha33 nieco na obveselenie. Maly mi dnes dokreslil stenu a ako keby nestacilo, odtrhol mi jedinu kvitnucu orchideu, a aby som nahodou na to neprisla, tak ju spat na stonku zalepil lepiacou paskou 😀
@babush vitaj v klube chudokrvnych, ale aspon ten cukor mas OK. Ja som bola tiez v Tescu, ale u nas ziadne zlavy nie su 😒

janusha33
18. feb 2012

@mimi Mozes malovat.....svagrina nalepila svojmu malemu do jeho vysky take velke kusy papiera.....takze keby chcel kreslit na stenu pokojne moze.....ja to asi urobim tiez tak ak bude mat snahu kreslit po stene....tej orchidey mi je luto, ale aspon vedel ze urobil nieco zle kedze sa to snazil zamaskovat a bal sa. Dievcata na chudokrvnost cviklu treba papat....

cimage
18. feb 2012

@janusha33 krasne deky, len skoda, ze neviem pekne sit. Skor len tak rucne, na stroji som ani neskusala, mam z toho nejak obavy. Vzdy sa to tak rychlo rozbehne, ja sa bojim, ze mi to presije aj prsty 😀 . Len ma teraz mrzi, ze neviem strikovat alebo hackovat, lebo niektore vecicky su fakt prekrasne. Ked vidim tie hracky a ciapocky co maminky vedia urobit, tak im zavidim, ale samozrejme, ze len v dobrom 🙂

cimage
18. feb 2012

@babush to mas super, ja som na seba uplne zabudla. Ja nemam este ziadnu podprsenku na kojenie, ani ziadne veci do nemocnice 😢. Zatial len malemu postupne nieco nakupujeme, dnes napriklad ponozticky a taky mini overalik na cestu z porodnice. Je krasny, zvieratkovy, trosinku zatepleny, takze aj ked bude pofukovat, tak to bude mat v pohode. Nepredpokladam, ze v maji bude v UK 30stupnov.

janusha33
18. feb 2012

@cimage Ono vies so strojom je to tak ze ako silno stlacis ten pedal tak rychlo to ide.....si to vyskusaj najprv na nejakom starom uteraku...tiez som s tym mala problem a teraz otcovi skracujem nohavice a sijem obcas jak drak.....nemozem povedat ze som v tom macher ale nestratim sa.Chystma sa malemu usit neskor aj nejake nohavice na traky a take somarinky len my musi sestra urobit strih lebo ten nemam a v burde je to problem zohnat.

janusha33
18. feb 2012

@cimage Tak to sme na tom podobne.....ja tiez na seba nejak zabudam...jedine co som si zatial kupila je druha zimna bunda lebo som sa do tamtej uz nezapla.....ale do porodnice nemam absoltune nic

cimage
18. feb 2012

@janusha33 drahy sa mi uz snazil kupit stroj, ze sa nam hodi na skracovanie nohavic, alebo niecoho, ale to zvladnem aj v rukach. Minuly tyzden som zuzovala postelnu obliecku, lebo sme omylom kupili king namiesto double, takze vtedy som si vzdychla, ze ako by sa mi to hodilo. Namiesto pol hodiny by mi to trvalo mozno 5-10minut. Takze nad tym strojom este pouzvajuzem 😉

cimage
18. feb 2012

@janusha33 ja vlastne este ani neviem co by som si mala zobrat. Su take vseobecne zoznami na nete, ale kazdy ma ine skusenosti a asi zalezi aj od porodnice co vyzaduju. Nakoniec tam pojdem s nejakym kuform 😝

janusha33
18. feb 2012

@cimage Ja tiez neviem, tak pyzamo teda asi skor nejaku nocnu koselu co ja nemam ziadnu lebo ja nosim pyzama...nejake papuce,urcite ja do sprchy nejake to asi si vezmem zabky.....a viem ze nejaky krem na bradavky treba, plienky pre maleho....ja sa v tom spolieham na mamu, robi v porodnici....viem ze nejaky krem na zadocek pre maleho......a zvysok netusim...a zupan samozrejme

janusha33
18. feb 2012

@cimage Ja tiez uvazujem nad novym, sestra co ma novy tak ten si vzala a mne ostal ten stary kde som uz nieco aj pokazila ale oco mi to opravil.....ale aj tak casom chcem novy....daju sa v pohode kupit okolo 70 eur taky normalny a nie tie mini.....ten mini mi bude na figu ked mi bude treba nejaku bundu muzovi zasit alebo nieco hrubsie....takze ked uz budem kupovat tak nejaky normalny.....no strojom mas aj nohavice za 5 minut...

janusha33
18. feb 2012

@cimage No a uz sa zacina bat toho porodu.....uz am dnes aj mama so svagrinou postrasili trosku.....a pritom v skole sme pozerali aj porod.....a mam to este v pamati.....