Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ja by som sa chcela spytat, mate problem s tym ze vas bolia klby?ak ano neviete poradit nejaku masticku alebo nieco co by to troska zmiernilo, lebo to citim hlavne pri chodzi, chodim ako kacka ☹
@svetlusska Mna bolia klby najma v noci ked lezim na jednom boku, potom sa musim pretulenit na druhy lebo ten ma od lezania zacne boliet a casto sa zobudim na to ze si neviem nijak nohu ulozit lebo ma boli klb.Pri chodzi to este nastastie necitim.Neviem ci na to nieco je....oni bolia jednak od zvysenej zataze a jednak aj tym trpia bedrove klby ze sa roztahuje krizova kost a tym aj klby co su medzi krizovou kostou a panvou a tym su ovplyvnene aj bedrove klby lebo je troska ine postavenie panvy.......vsetko na seba navzajom je naviazane.....mozno skor nejake cvicenie by tomu pomohlo
@janusha33 aha, tak v noci nastastie ich moc necitim hlavne cez den.ja ich citim aj pri chodzi coz neni moc prijemne. jjj to mi uz viaceri vraveli ze sa mi roztahuje panva.takze to budem zrejme musiet prezit 🙂a ake cvicenie by si mi vedela poradit?
@svetlusska Mohli by stacit uplne zakladne pohyby ale v lahu a zase nie vela, tiez dvihanie panvy by mohlo pomoct,alebo nieco s fit loptou ale nie poskakovanie na nej.....alebo bicykel ak mas stacionar ale vsetko len po trosku......to sa zvykne cvicit pri problemoch s bedrami ale nezarucujem ze to zaberie aj teraz.Alebo skus niekde pozriet cvicenie pre tehotne.
@svetlusska Mna strášne bolia už asi 2 mesiac-ani spať sa mi nedá-lekárka ma ,,potešila"že to bude len horšie🙂Ale všimla som si,že ak veľa chodím ,tak ma menej bolia🙂
@nena13 tak ja lekarkovi uz radsej ani nevravim ze ma bolia klby ked som mu minule povedala ze ma boli chrbtica tak mi povedal presne to iste co tebe tvoja lekarka ze to bude len horsie a ze si mam zvyknut.tak ja ked chodim ich citim najviac, hlavne pravy lavy akosi nic ale ten pravy fuuf. :( spat ako tak este spim ale som si vsimla ze mam taky ako keby povrchny spanok :(som sa dneska celu noc len prehadzovala lebo mi nijak nebolo dobre :(
@janusha33 aha tak skusim ale kuknem aj nieco na nete ked tak 🙂 dakujem 🙂
ahojte zienky, akurat kukam, ze uz sme v 30tt, huraa, dufam, ze mala vydrzi v brusku cim najdlhsie. A uz som konecne zacala priberat na vahe, za tento tyzden 2 kilecka 🙂
@svetlusska Presne, ja mam tiez taky stale sa prehadzujem kvoli tym klbom, lebo raz ma boli jeden, potom druhy, potom mi ruka strpne.Cez den je to relativne v pohode, cez den ma boli neskutocne chrbat ze ani sediet ani lezat......uz to nejak vydrzime ved uz to nemame daleko.
@janusha33
@svetlusska ej veru baby asi to mame vsetky podobne, ja som dnes v noci cumela na hodinky a zaspala som nieco po druhej 😒 asi to je taka forma predpripravy na babo ked budeme v noci musiet casto vstavat a byt pri nich...Ale maminy to vzdy nejako zvladnu teraz ked ma mala 3 roky tak zase mam problem ju zobudit 😀
@tinci No len tie nase bambinka by nas mohli nechat teraz vyspat lebo potom je otazne ci nam daju spat.Ale ako pises, maminky to stale zvladnu.....aj ked nevladzu a padaju castokrat od unavy na hubu stale to zvladnu.....to bude tym ze sme zeny.Keby mali toto prezivat muzi,cest vynimkam.......neviem neviem,lebo poniektory su aj pri obycajnom nachladnuti neskutocne chory...
@janusha33 teraz odpocivaj ako len mozes, lebo babetka nas veruze nenechaju vyspat. Ked sa nam narodil syncek, manzel tiez staval k nemu, ja som ho nakojila a potom manzel prebalil, aj to bola velka pomoc od neho. Priprav svojho manzelika, co ho bude cakat 😉
No a klby bolia aj mna, kazdu noc sa len prehadzujem a najlespie sa mi spi na chrbte, vtedy ma nic neboli..a k tomu ma uz dost dlho boli lonova kost 😒
@mimi Nooo tak moj muz ked zaspi tak jeho maly urcite nezobudi.......a zase ja ho budit v noci velmi ani nechcem lebo je vodic z povolania a ked pojde nevyspaty do prace nemusi to byt stastne......cez vikend mu nedam dychat, nech si uzije aj on,ale cez tyzden to budem musiet zmaknut sama
@cimage tak ja by som nemohla pozerat porody, raz som o tom citala a som povedala drahemu že ja rodit nejdem tak sa rehotal že už teraz chcem robit 😀 ja mam z toho paniku, radšej už nečitam
dievcata, ked chcete vidiet fakt pekny dokument o porodoch, tak si pozrite Orgasmic birth, to ma clovek az chut rodit, ked to vidi 😅
Ahojte mamicky tak vy ste toho tu stihli popisat... my sme mali navstevu tak som sa snazila venovať...alebo lepšie povedane..moji rodicia dosli po 2,5 mesiaci...a ja som im dala pucovať byt... tak sme sa na chvílu zbavili pliesni a celkom dobre sa dycha... 😎 hadam sa nam to do porodu este aspon raz podarí... velmi rýchlo ten cas leti..skoda ze este nie su na dochodku aby si mohli dovolit zostat dlhsie...tak ale sestricka ma na dalsi tyzden prázdniny tak zas dojde ona a budeme triedit vecicky pre maleho...
ja som pocas praxe bola na dvoch porodoch, nevyzeralo to hrozne, neviem, mozno tie zienky mali lahky porod, ale iba zatlacili a babo bolo vonku. Pravdu povedat, sama sa toho bojim, tych porodnych bolesti, ale ja sa asi vyhnem spontanemu porodu, kedze ma caka cisarsky. Ale urcite je lespie rodit spontanne, cisarsky je predsa chir.zakrok.
@pifina to videjko si urcite pozriem, ja sa rada na to pozeram a potom placem, ked vidim tie babetka..
@tinci hehe no veru veru asi sa pomaly pripravujeme 🙂
@janusha33 NOOO tak chrbat ma tiez boli cez den obcas neskutocne hlavne ked robim nejaku cinnost pri ktorej sa treba aj zohnut aj dlho stat tak potom som hotova :(
@danculka24 Ja to tiez tazsie znasam v poslednej dobekedze sa to rychlo blizi,ale vidno ako rozne zeny znasaju inak tie porody. Niekedy aj zeny co rodia 3x, tak su viac vyplasene ako prvorodicky. Ja uz chcem mat po tom 😅
Ja som nepozrela ani jedno video a kazdy ma zakazane mi rozpravat o porode a problemoch pri nom,ja nechcem vediet co ma caka 😅 .....
@cimage tak urcite zaleži od priebehu porodu, ja ked len pocujem slovo nemocnica mi je zle, a ked som si citala este o nastrihnutiach, natrhnutiach a všetkom ostatnom no katastrofa, takže necitam nepozeram, ked pride na to budem musiet zvladnut a zatial nechcem stresovat
No baby a vcera co som zistila vecer......ze mi zacinaju puchnut nohy.Cez den som viac stala lebo som varila obed a potom som este poobde varila gulas na dnes a maminu som poslala spat lebo bola po nocnej a vecer som sedela s prekrizenymi nohami a ked som ich vystrela pozeram to co za jamku tu mam na lytku......pozeram a nohy jemnucko opuchnute........no parada.......a to este nie je ani teplo.....a co bude v maji ked pridu horucavy.....
@lilianka1199 Ja som video videla v skole a snazim sa nemysliet na to co ma caka aby som sa zbytocne nezostresovala,ale zhruba viem co ma caka, nejak sa nad tym nezamyslam takze sa nejak brutalne nebojim.Ale niekedy je lepsie vediet co ta caka a byt na to pripravena ako zazit sok a potom zacat stresovat a bat sa......niekedy ked sa clovek bojim tak sa mu postahuju vsetky svaly z napatia a to moze byt este horsie..
@mimi ahoj, Ikeu uz mame za sebou 🙂. Myslela som, ze toho kupime viac, ale nakoniec sme dosli domov len s nejakymi prkotinami a spacim vakom pre baby. Zvysok tam uz bol vykupeny ostatnymi tehotnymi coskoromamickami. Taku koncentraciu tehotnych bab som naposledy videla u lekara, uplne vazne 🙂.
Ahojte,juj ide ma porazit ked pozriem na svoje nohy:( vcera mi praskli zilky na pravej nohe,predkoleni,tak to stipalo☹uz som dnes kompresivnu pancuchu natiahla na nohu,ale co uz modrina tam je uz riadna.Rovnako mi praskli aj v prvom tehotenstve ale na lavej nohe,ale stratilo sa mi to potom,akurat ze nie zilky zostali ale riadny varix tahajuci sa od kolena az hore k ingvine,viditelny a skaredy.az tak ze si to musim dat po tehotenstve odoperovat..a teraz druha noha....dufam ze sa to nebude zhorsovat...

@janusha33 ja kazdy tyzden pozeram porody. Vola sa to One born every minute, ale da sa to len UK pozerat, na SVK som to chcela ukazat mame, ale je to zakodovane. To su original zabery z porodnic. Terajsia seria je priamo v nasej nemocnici, takze mam aspon predstavu ako to tam vyzera a co sa tam deje. A vzdy na konci revem ked sa tie deticky narodia, je to krasne. Ja sa tiez zacinam klepat na porod, ale potom ten koniec bude krasny 😉