Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
caute kocky, ja teda zatial nemam ziadne stahy ani mi netvrdne brusko.. vazne som happy, ale co obcas citim je taka silnejsia bolest akoby na menzes.. nie je to casto len obcas.. tak snad je to ok!
tiez stale premyslam co mam pre maleho este kupit.. ja teda perinku chcem urco, lepsie sa s tym manipuluje a hovori sa ze dieta je v nej pokojnejsie.. vraj sa dietatu stava ked zaspava tak sa zlakne a to ho zobudi a zacne plakat, a perinka v tomto pomaha.. co mi pride logicke 🙂 pancusky tiez nekupujem, bude mat dupacky, ponozticky, bodicko a perinku takze to staci.. v maji maju byt vraj velke horucavy takze to zas netreba prehanat..
@prinzesz uplne suhlasim s tym co si napisala ohladom nakupovania, akurat mi dorazila perinka, taka tensia na leto, aj ked som povodne nechcela, presvedcili ma nazory maminiek tu na forach.. a co sa tyka bolesti ja mam presne ako pises, take tie menstruacne, az do krizov to prechadza, tvrdnutie len ked nejak dlhsie pochodim- ta bolest sa tazko definuje lebo je to zmes vsetkeho- klby, panva, svaly brucha-podbruska, take stahovanie tlacenie 🙂 no potom vyzeram na pporadni ked taketo spustim- vzdy to uzavriem tak, ze to asi tak ma byt..neviem.
a dievcata kupila som olej na masaz hradze, budete masirovat? 🙂 a nazor na EPINO? uvazujete o cviceni s nim?
no baby..3d sono zase nic..dnes som mala poradnu...a taaaaaaak ma doktorka vystrasila...ze doplacu mi je...kazde jedno sono sme mensi o 2 tyzdne..doteraz to bolo v poriadku..minule mi pozerala vsetky sona, ze tak ste od zaciatku mensi to nic....a teraz mi povedala,ze to asi placenta nezasobuje akoby mala a ze sa to moze skoncit predcasnym cisarskym....ja uz fakt neviem,co si mam mysliet..samozrejme marodku mi nedala,ze naco...tak sa zas bojim... 😢 ☹
@lunnka masaz hradze staci robit az od 32tt, takze este mas chvilu cas 🙂 ale ja tiez planujem.. no len to! kamoska hovorila ze to pomohlo akurat neviem ci ju nastrihavali alebo nie.. lebo niekedy aj tak treba.. no a EPINO - to je ten balonik ci? tak to urcite nie.. mne to pride nebezpecne, este netehotna by som to mozno skusala ale ako tehula nie.. to by som sa fakt bala..
ja sa opytam inac, chcete si dat epidural? ja o tom furt premyslam, rozhodla som sa zatial tak, ze tuto moznost budem mat ale pokyn na to dam az ked zhodnotim ze je to fakt bolest ako svina a nedam to 🙂 bez pomoci.. no vzdy si poviem, ze moja mama odrodila 2 deti bez toho a hovorila ze sa to prezit da, bolest to vraj je poriadna ale prezit a vydrzat sa to da, dolezity je aj porodnik a asistentka ktora pomaha.. tak uvidime 🙂 pak si napiseme ake boli pocity a zazitky, to som vazne zvedava 🙂
@zlobinka to co mas za doktorku? to je teda krava! ja ich nechapem ze su take necitlive ved si tehotna a tie viac vsetko prezivaju ako normalne.. och.. este ti ostavaju 2 tyzdne do materskej ci? kedy nastupujes? ani ti neviem nic poradit na to.. len sa skus mysliet pozitivne! ja viem je to tazke ale snaz sa verit v dobro!
@prinzesz ano viem ze az tak 6-8 tyzdnov pred terminom, len som si chcela kupit olej, bola dobra cena v bazariku 🙂 ano epino je ten balonik, dievcata najma v Cechach si to velmi vychvaluju skuste mrknut https://www.modrykonik.sk/forum/3-trimester/epi-no-balonik-2/ mna to pokusa 🙂
co sa epiduralky tyka nemam co riesit, u nas taka moznost nie je..
@oxiba Prave to ze nie je, pretoze co mal poistku tak sme ju zrusili lebo bola nejaka divna a cez kamosa sme riesili novu.Akurat vcera prisli papiere ale platnost je az od 1.3.2012 takze by mu to aj tak nepomohlo.Ale nic sa nedeje, pretoze bola na vine ta vodicka cize vsetko plati ona.On neplati ani spoluucast,lebo ona povedala aj policajtom ze to bola jej vina.....predbiehala kamion,a zrejme bola nejaka namraza alebo poladovica na nejakom kusku a ju hodilo do ich auta,sa odrazila a potom este raz dozadu.Ale tak uz teraz bude mat aj to poistenie takze budem spokojnejsia.Len sa nam to nejak natahovalo lebo stale riesil cosi ine a na toto sa nemal cas pozriet.Esteze som ho k tomu dokopala.
@zlobinka A nezakryva ta tvoja doktorka len to ze ti vyratala blby termin?Ked ste mensi....mozno mas mat az o dva tyzdne neskor termin ako ti stanovila a tym padom ste samozrejme mensi na ten jej stanoveny termin.Nic sa ty neboj,a nestresuj, vsetko bude ok.Ved koneic koncov dobreho vela nebyva, takze porodis v poriadku tak sa patri a budes mat take dobre bambinko ze ti budeme vsetcky zavidiet ze ti da aj vyspat aj vsetko.Hlavne klud.
@prinzesz
@janusha33 no ved ja neviem podla predposledneho sona 20.1 sme boli v 23tyzdni podla sona v 14.2 sme boli v 27 podla mna ked pozeram kalendar, tak to stale sedi,ze rastieme rovnako ibaze o dva tyzdne neskor sme..ale stale mi do knizky pise o tyzden skor podla menstruacie neviem preco, potom mi vychadza, ze sme o tri tyzdne pozadu..napr. teraz som podla men. v 30tyzdni a ona mi do knizky zapisala 31 ja neviem kde to berie..mne na kazdej inter. stranke s tehotenskou kalkulackou vychadza ten 30tt......este som nemohla spat od polnoci, tak som hrozne vycerpana, mam nizky tlak..doktorka ma nepotesila lepsie povedane hrozne vystrasila... asi sa rozrevem v praci,alebo pre istotu nablacim nieco sefovi,lebo ak dnes na mna s niecim pride,tak sa asi zosypem tu
@zlobinka no to je fakt užasna lekárka...ale myslim, že asi len ozaj zakryva svoju neschopnosť vyratať Ti presne termin..neverím, že by bola taka hlupa, že by riskovala , že sa Vam niečo stane, keby to bolo zle určite by ťa poslala na ďalšie vyšetrenia, alebo ťa dala na marodku. Určite to bude dobre, mysli pozitívne a ak pomôže uľav si na šefovi 😝 , nie schvalne trocha zľahčujem drž sa bude to oki uvidiš.
@prinzesz ja to urobim asi tiež tak, budem chcieť epi v prípade, že sa to nebude dať vydržať...ale ratam s tym.. mam pocit, že mam dosť veľky prah bolesti..aj viem, že sa niekedy rodilo bez a ženy to prežilo..ale na čo trpieť, nevidim v tom vyznam, už som si dosť v živote vytrpela, kym sa mi pošťastila moja malička...a ja tiež uvažujem nad dianatal gelom..teda viac menej som presvedčená, že si ho kupim 🙂
@zlobinka mne vcera na poradni robili komplet sono plus mam ist do MT k dr.Grochalovi. Tak dufam, ze budete v poriadku, velmi ti drzim palce a skus nad tym moc nerozmyslat, babenko urcite citi tie stresy.Ja viem ono je to tazke, ale uz sme v tretom trimestri 🙂 Kamoska mi dnes akurat volala, je pediatricka a ze mala take male predcasniatko na poradni, narodene v 26tt a krasne vsetko dobehlo, tak sa vytesujem s tou maminou, aka je ta medicina uzasna, ake pokroky urobila, ze vedia zachranit take male babenka 🙂 Tiez mi ta kamoska dohovarala, ze nesmiem mysliet na to, ze sa mi babo predcasne narodi, vsetko je o psychike a kazde tehotentsvo je ine, tak ja v kutiku srdca verim, ze aj to moje bude donosene 🙂
@mimi dakujem...
byby vy viete potesit....pozerala som si tie sona,tabulky rastu a datumovo mi to sedi, ze sme stale od zaciatku o tie dva tyzdne neskor,tak sa prestavam stresovat...mozno ten nedostatok spanku, doktorka a tehotenske hormony mi to dnes robia zas horsie...ale aspon viem, ze dnes je muz vynimocne doma,tak vari veceru (aspon ja nemusim), tak sa o mna postara vecer a utesi ma...
@zlobinka no vidis, mna nejake tabulky nestresuju, pretoze posledne miery dietatka som sa dozvedela v 14tt. Odvtedy to len kazdy odbije tym, ze je to v norme. Netusim kolko meria, kolko vazi, ale hlavne, ze je to v norme. Naposledy som bola na kontrole v 25tt a najblizsiu mam v 33tt, takze asi nema zmysel tu nieco riesit 🙂
baby, tieto tabulky nas budu este strasit, ked sa nam babo narodi. Mne to totalne slo na nervy, ked mi dr. vravela, co by babo malo robit v tom a v tom mesiaci a ked nahodou nesplnalo tabulky, tak nas posielali na rehabilitacie 😒
@cobhan mne zvedavost neda a vzdy stucham do doktora, nech mi povie kolko mala vazi 😀
@zlobinka ja mam poradnu o tyzden v utorok..ale len so sestrickou u obvodaka, takze si pokecame o tom, ci nemam nejake problemy, ci ma nesvrbia ruky a nohy a pri troske stastia skontroluje drobceka dopplerom. Niekedy mam pocit, ze by mi viac vyhovoval slovensky system kontroly 🙂 tu sa vsetko nechava moc na prirodu 😝

@lunnka Ahoj to take ani nehovor.......aj ked mama mi hovorila ze teraz sa narodilo babatko co malo 1,5 kg......tak som troska znervoznela, ze hoplaaaa pozor lebo sa to moze stat aj mne....takze dievky pozor na seba a oddychovat co najviac, podla moznosti s vylozenymi nohami aby nohy nepuchli....a zobrat krizovky a lustit a nech si manzelia uzivaju.....co to je pre zenu stat pri hrncoch a skakat okolo deti a vysavaca.....taku podobnu bolest som mala aj ja minule ale som len zhlboka dychala a hladkala brusko nech sa maly upokoji a preslo to.......aj moj dnes bol v noci akcny......inokedy zvykne byt uz o deviatej klud ale teraz asi vedel ze tata nie je doma tak nebol spokojny......a rano klasika.....5 hodin a uz mi brucho podskakovalo