Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@lunnka tie dlhe prechadzky aj na mna zle posobia,ale taketo "extremne" som este bolesti nemala. ak mam dakam ist a nejde mi bus,tak volam taxika.nastastie u nas jazdia po trnave za 2,50 za jazdu.neni som nejaka taxikova panicka,ale ked mi v buse byvalo zle,tak mi nic ine neostavalo.........
@mirkave ved by sme volali ale zas nebolo to az tak daleko.. ja si stale myslim ze to vydrzim, teraz som sa precenila..nechapem co to bolo, ci tvrdnutie, ci len panva..proste zmeska vsetkeho :( dost ma stve ze este nemam vsetko nachystane do nemocky takze som zacala mm lamentovat co som este nestihla no panikarka ukazkova som bola ;)
@mirkave jaajjj no lebo je to chlap !!!!!!! doverne poznam 😀
@tiuska77 ahoj, a otazka a v akom meste ste boli v polsku?my sa chystame do krosna.tak hadam tam mozno nieco podobne zozeniem 🙂
@lunnka Mna to uz tiez napadlo ze cokeby som teraz porodila a do nemcnice nemam v podstate nic.Budem to musiet nejak riesit.A sa mi dnes snivalo o nasom malom.....sice to boli krstiny a nas maly bol uz nejaky vacsi ale nevadi.....a mal take krasne nebickove ocka ako jeho ocko....a taku okruhlu baculatu tvaricku.....len sa mi zda divne ze mal aj zuby...
@svetlusska Aj moja mama sa tam chysta a si mysli ze aj ja sa tam chystam......ale ja sa bojim ze nezvladnem tu cestu takze sa radsej nikam nechystam.Ona ked sa chysta nech sa paci, nech si ide.....ja nejdem nikam....ja si pokupim vsetko tu.......aj ked je pravda ze plienky take nekupim ale mozno ich nebudem potrebovat ,cakam na putovne veci od svagriny .Uz ich ma nachystane len ich muzik musi doniest domov aby som si ich prebrala co vlastne mam a poprala vsetko a tak.
@svetlusska No ja to mam kusok do Noweho Targu a tam je taky veľky detstky obchod Baby boo...tak tam maju cele jedno poschodie s kočikami od vymyslu sveta 😉
No pekne ......ono moja mama stale hovori mamickam ked vysetri sluch dietatka ze do 15.rokov bude pocut a potom bude pocut uz len co bude chciet.Tak som zvedava co nam nase ratolesti nachystaju......ale zase na druhej stranke stale hovorim ze ako si vychovam tak budem mat.Ale co dostane do vienka s tym asi nepohneme....takze ak bude nas maly po mne a bude chciet mat stale posledne slovo ako ja tak to sa mam na co tesit.Sa mi vrati co som ja stvarala otcovi.... 😀 😀
@tiuska77 jaaaj tak to my mame troska dalej, ja skusim stastie v krosne 🙂urcite aj tam nieco najdem.
@janusha33 aha tak tej cesty sa bojim aj ja lebo mi treba skoro stale curat,takze moja prve kroky ked vystupim z auta bude wc, ale tak ja chccem ist hlavne kvoli kociku lebo ten si chcem vybrat sama 🙂
Ahojte maminky, ja mam tiež termin začiatkom mája (zatial 6.5.),tak sa pripájam, čakáme druhe mimi, a prvorodeny syn ma 5 ročkov, ako s te na tom vy? 🙂
@svetlusska Kocik sme kupili z bazaru,takze to uz chvalabohu mame.Sme si povedali s muzom ze nepotrebujeme novy.A ked bude pekny zachovaly, co aj je tak preco nie.Sa nam to nejak zdala zbytocna investicia.Radsej dame peniazky na nieco ine.
@maminkajanka84 Ahoj, vitaj, ja cakam prve babo.
@svetlusska Aj my mame to Krosno blizsie ako Nowy Targ.Takze tam sa mama chysta....
@janusha33 Ahojky, uplne s tebou suhlasim a aky si si vybrala?
Ved pri prvom mimi, je výdavkov dooost, i ked niektore vymoženosti
dnešnej ponuky su zbytočne..
@maminkajanka84 Je to starsi typ s vacsimi kolesami, 2-kombinacia, vajicko bduem mat od brata takze to mi netreba,farba je taka zeleno-sedo-kremova.Taky obycajny,ten starsi typ, nie je ani znackovy.Preto pozeram co mi vlastne bude treba a co mi treba asi ani nebude.A nieco si viem vyrobit aj sama.Napr.postielku som obrusila a nalakovala este tu co ja som v nej spala.Je zachovala, pevna, srubky mi oco pomenil, ja som iba obrusila stary lak dole, manzel nalakoval na novo s nezavadnym lakom a matrac sme kupili novy.A mame perfektnu postielku.
Aha, noto aj zaleži ako ho budeš použivať, ved ak len vydeš z domu a na prechádzky, že sa nebudeš musieť nejako premiestnovať autom, a pod. tak je to vpohode..a čo take si vyrobiš sama?
Ano takto maš pravdu postielka, každa korunka je dobrá... 😉
a kedy maš presne termín?
@janusha33 tak ja som chcela kocik novy, ved ho vyuzijem este aj pri druhom, ale zas nie vsetky veci kupujem nove. postielku mam napr.pozicanu od kamosky.a vajicko si chcem tiez pozicat ved naco mi je na tych par mesiacov kupovat nove. 🙂
ahojte kocky, som tu dlhsie zas nebola 🙂
chcem sa vas opytat kolko ste uz pribrali? lebo mne sa zda ze sa mi to akosi zastavilo, uz tyzden mam furt rovnaku vahu 🙂 je to ok? mam hore asi 9kg, citim sa dobre, jem normalne vsetko je ok.. maleho citim tiez ze sa hybe hoci viac spinka ako je hore..
inac ja este cestujem na sk, je to 600km a chodime asi raz za 3 tyzdne a v pohode, ale je pravda ze mi netreba nejak casto na wc, a stale sa citim dobre 🙂 tak neviem..
kedy si zacinate balit veci do porodky? ja som este ani nezacala 🙂 mne to stale pride ze je este skoro 🙂
@lunnka davaj na seba pozor. Minule tu baby rozoberali tie menzesove bolesti a v ten vecer som ich aj ja mala, totalne som sa vystrasila, lebo boli dost caste a intenzivne. Beriem magnezko a vonku ani nejdem, ked nemusim..
@lucyfuk77 nasla som jednu odsavacku AVENT za 23,90 z mmb, to je asi ta co si si kupila, vsak? Tiez je nova, zda sa mi lacna oproti inym 🙂
@maminkajanka84 vitaj medzi nami. Ja mam tiez 5 rocneho chlapceka, termin porodu mas ako ja a tiez byvame v ZA. Kopec nahod, nie 😀 😉
@mimi jeej super, teišm sa možno budeme spolu kočikovať:o)) Teši aj mna ,som Janka 🙂 😉 😉 😉
@maminkajanka84 to by bolo super, moje kamosky uz maju starsie deticky, teda druhe si naplanovali skor. Planujes rodit v ZA? Nevies v ktorom tyzdni sa chodi na monitor do nemocky? Pri prvom som bola hospitalizovana, tak nemam prehlad.
No ,ano planujem ist rodit do ZA, aj prvy krat som tu rodila a bola som spokojná, n opresne nad tym som premyšlala aj ja ,ale nepametám si to ,idem zajtra na screening tak sa doktorky opytam...
Super ,že sme sa tu našli:o)) teraz si v ktorom tt?ja 31
@maminkajanka84 ako ty v 31tt, termin mam 6.5., ale asi to bude skor, kedze budem rodit cisarskym, vraj sa robi tyzden, dva pred terminom. Ja som tiez rodila v ZA, bola som vlastne hospitalizovana, tak som nemala na vyber. Ale vsetko v pohode, mozno tentokrat, ak bude volne, pojdem na nadstardant 🙂
hm tak ty to budeš mat isto skôr, no to ti verim, ano vraj sa to planuje, kamaratky tak boli tiež, a ideš prvy krat na cisarsky?už to maš iste? ja isto nepojdem na nadštandard, pride mi to vela penazi..
@maminkajanka84 ved prave, prvy sa narodil cisarskym, tak aj to druhe pojde tak von. JA by som sla na to jednolozkove, je to o polovicu lacnejsie tusim. Uvidim ako to vsetko dopadne, ak tam mam lezat mesiac ako pri prvom, tak urcite zostanem na normalnom oddeleni. Kamoska tiez planovala ist na nadstadart a nakoniec zostala na 4 poschodi, kedze trojka bola plna...
Ake mas tehu, v pohodicke? Pracujes, alebo si domka? Ja som PN od zaciatku tehu a na poslednej navstene mi dr. vravel, ze na konci marca pojdem na MD. Konecne sa to blizi 🙂

@janusha33 praveze uz bojim.. aj ked to preslo, ostala som vyplasena