Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@mimi 😀 😀 no ja stale pracujem...a stale cosi zujem v robote...zakazdym,ked do seba cosi tlacim,tak pride sef...zas si hladna? dnes nechapal, ze jem tvaroh s grankom...ja som zas nechapala,ze to nejedava on..nam to stale robievala mama,ked sme boli maly..taky domaci termix..heheh
uz mame kocik domka..planovala som sice kupit novy,ale tu v bazari som natrafila na super kocik v super stave (je ako novy) a za super cenu od velmi milej mamicky....no nekup to...sice som povodne chcela,aby sa na kostrukciu dalo nasadit vajicko,ale zas nechodim tolko nakupovat autom a asi by som to moc ani nevyuzila...teraz som fakt spokojna..v skutocnosti je ten kocik krasny...a skratka sa vytesujem..vajicko uz tiez mame doma..to zasa mamina kupila pre prvu vnucku 🙂
@maminkajanka84
@mimi ahojte baby, aj ja som zo Za... Tak to budeme uz 3 kocikovat 🙂 Na tu predporodnu pripravu budete chodit?
No maš pravdu, že človek si to nejako naplánuje, ale si tuácia sa môže zmeniť...
či už dietatko si to rozmysli alebo okolnosti ako si spominala môže to trvať aj dlhšie a tak to potom
ten nadštandart zrovna nie je najlacnejší...ale je to na každej:o))
No podla mna každa mamina by si zaslúžila to čo je na nadštandarde ,využívať aj normálne na odd.
alebo aspon tie sprchy, lebo tie su v hroznom stave ...
NO mne začina MD tiež koncom marca, ešte som v práci do konca februára, tak sa tešim lebo dnes mi
akurat potvrdili ,že zamestnávatel mi umožní ostat doma ,kedže nemaju pre mna už prácu a zaplatia mi to,tak
hurá od štvrtku si budem oddychovať, maleho ešte budem dávať do pôrodu do škôlky, tak sa tešim zže doteraz je všetko ok, zajtra idem na to sono, tak som zvedavá:o))
@katkamiki Ja neplanujem žiadnu predporodnu pripravu, kedže čakam druhe bábo, nepride mi to ,že by som to potrebovala, a ty? a kde je ta priprava? chystaš sa? pekne ta vítam a som rada ,že sme sa tu takto "stretli":o))
@mimi noo, ja by som chcela ist asi na ten nadstandart, tak dufam, ze bude nieco volne, kedze nas je tu uz tolko 🙂
@maminkajanka84 no ta priprava je normalne v nemocnici, a ja zacinam 3.4, trva to mesiac a kedze mam termin az 20.5,tak by som to mala stihnut odchodit 🙂
@maminkajanka84
@mimi ku komu chodite na gynekologiu?
@katkamiki aha, tak to využi, aspon ti ubehne čas:o)no ja chodim k popluharovej, a ty?
@maminkajanka84 No to uz budem na materskej, tak si pochodim raz do tyzdna 🙂 Ja mam Paucina. Neviem, ci poznas...
@prinzesz čau, keď máš taký pohodový zdravotný stav, nemusíš stresovať s vecami do pôrodnice, ja som sa zbalila až Keď som mala 2 dni po termíne... pokúpiť si môžeš už teraz vložky, podložky, podprdy a pod. daj to niekde pokope do šuflíka, ak to bude potrebné tak ti to nahádže do tašky i manžel 🙂
@mimi ták to s tým priberaním ti závidím, ja mám zas pocit, že viažem i vodu a vzduch 😒 , dúfam, že to zhodím tak ako pri Petíkovi, to som pribrala 14 kg a po pôrode mi zostali 4, z ktorých bolo po pol roku -7kg (trošku som vyzerala ako osvienčim), no teraz priberám akosi rýchlejšie - trhnem 14 kg, už som i cvičiť začala, nech to kúščik ubrzdím a to nepapám ako kombajn...
hm nuž tento resp. bud. týždeň nám začína 8.mesiac tehotenstva, takže najťažšia fáza pred nami, bruško bude najviac tlačiť...
@maminkajanka84 Napriklad take hniezdo do postielky si usijem a taky isty aj vreckar si urobim.....deku na hranie mi uz robi sestra aj nejake handrove babiky,teda take zvieratka....uz mam nejaku zirafu doma a kocku....
no vidiš ,ty si šikulka, ja v tomto nie som zručna, aspon maš nápln dna:o))
@prinzesz Mne to tiez pride este skoro....ja mam v tomto stale januar a do porodu daleko ale ma minule mama troska nalakala lebo hovorila ze sa im narodilo v praci babatko 1,5kg ze ho prekladali asi na JIs.....tak som sa zlakla ze prepanajana ved nas maly mal 1400 g pri poslednej poradni.....sak to ja mozem kedykolvek porodit.....ale tak sa snazim nestrasit a nestresovat zbytocne ze nas maly je vyberavy on si pocka na teplo 😀
@lucyfuk77 koľko vám toho ešte zostáva? snáď to stihnete, my sme celý byt komplet prerobili za jeden mesiac a to sme menili elektriku, podlahy, okná, komplet nové jadro, plus búranie jednej steny a nový dverový výrez... len si u nás podávali kľučky, my s mužíkom sme boli najprv demolačná čata, vyškubali sme tatranský profil, dlažbu a demontovali starú kuchyňu, strhli tapety... no z bruškom to máš drsnejšie podmienky 😉 Na ktorú ulicu sa idete presťahovať?
@oxiba ešte mám ja na starosti obkladanie kúpelne, mm robí sadrokartón, ešte medzi tým dorába elektriku, potom nás čakajú omietky, niekde oprava stierky, potom malovanie, parkety, dvere a môžeme skladať nábytok. Všetko si robíme sami, no problém je v mojom pokročilom tehotenstve, mm robí v práci na smeny, takže nie vždy môže ísť makať a druhá vec, že nevŕtame a nebúchame po 17.00. víkendy ak robíme (aj to mm býva v práci) tak len v sobotu, v nedelu sa venujeme sami sebe... preto nám to ide tak pomaly 😖 😖
@mimi dakujem uz si davam vacsi pozor 🙂 pozeram ze sa tu rozrastame 🙂
dnes som v sanitase kupila postolky, rosalgin, siet. nohavicky a vlozky, len neviem ci dobre. su to tena lady extra vysokoabsorbcne, jedno balenie vzdy sa da dokupit uz aj toto je riadny balik neviem ako to napcham do tasky ked len zupan zaberie polovicu hihi..neviete ake maju byt tie vlozky? tieto su fakt megace :D takze ja sa mobilizujem, lebo stres ;))
@lunnka ahoj my sme vcera boli po dlhom case vonku a presne tie iste problemy mam ... ja to mam ale aj ked pochodim aj po byte ...dokonca som si uvedomila ze v stredu som zobrala 7 magnez...co je dost a tiez som uz revala ze mi tvrdne brucho ze asi pojdeme na pohotovost ...dokonca od vcera mam nadurenu jazvu po prvom cisarskom a strasne ma svrbi...zrejme sa mi natahuju svaly a maly rychlo priberá...a ja som na to neni zvyknuta...teda dufam...inac mi dr. vravela ze ak by som mala dlhsie bolesti a tvrdnutie brucha mam ist na pohotovost ale mam ratat ze zostanem v nemocnici do porodu a to ja nechcem....
@lunnka ahoj mne kamoska poradila poporodne vlozky, ktoré sa daju kupit v zdravotnickych potrebach a v lekarni.snad som troska pomohla, ja som zatial este nekupovala ziadne-
@fide presne to iste aj ja :( dnes poctivo posedavam doma, lezat este nelezim tak ze v kuse ale mama mi presne to iste hovorila ze ked nebudem lezat doma, budem musiet v nemocke tak radsej budem dobra.. a tvrdne mi aj ked doma trocha viac pochodim - tak mam teraz strach ist aj do mesta vymyslam trasy aby som sa mohla vsade doviezt busom a pod.objednavam cez net, no musime vydrzat co najdlhsie, len chcem uz mat aspon veci do porod. pokope- aj ked mam nemocku par minut chodze a vsetko sa da priniest.. drzkaj sa, prve si mala riadne v termine?

@prinzesz vsak to si pekne pribrala, ja mam s tou vahou problemy, raz hore, raz dole a pri tom jem kazde dve hodiny. Vobec nechapem, kde sa to vo mne straca 😒
Baby, aj vy ste vkuse hladne, vsak ja nemozem ist vonku na viac ako hodinku, lebo ked ma chytia hlady, tak koniec 😅