Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@mirkave
@janusha33
keď už píšete o tých kurencoch, my sme minule objavili v tescu kurča s rodným listom, od hyzy TO, a to kura si predstavte je ako kedysi dávno, nesmrdí a má tuhšie kompaktné (nie rozpadavé) mäso, je drahšie no stojí za to..(dochované v SR, kŕmené kukuricou a pšenicou zo SR)
čo sa týka šuniek, musíte si prečítať čo je napísané na obale - podiel mäsa by mal byť 80% a viac, šunka by nemala byť výrazne červená (čím červenšia tým viac dusitanov obsahuje E250, 251 - tie sú po novom dovolené pridávať i do syrov- čítať obaly), má byť viditeľná svalovina na priereze (Lidl exclusiv šunka v červenom obale, resp Le and Co - český výrobca - spĺňajú tieto kritéria)
posypová soľ je CaCl2 (chlorid vápenatý), kuchynská soľ NaCl(chlorid sodný) - nechápem prečo by to mali dávať do výrobkov, však kuchynská soľ vôbec nie je drahá, či to zas nie je nejaká novinárska kačica.. keby šidili na mäse tak tomu verím, toto mi pripadá nepravdepodobné
@cobhan tam sa bude spinkat 😀, ja už mam tiež tu našu nachystanu v spalni
@danculka24 tato je zlozena v kuchyni, len tak narychlo, aby sa dala odfotit...momentalne je uz rozlozena v haraburdarni (citaj buduca detska) 😝
@cobhan ¨haraburdaren 😀, naša spalna je ako po vybuchu, stale tam nieco pre malu pribuda, musim to najbližšie dni skulturnit 😀
@danculka24 už ste ukončili prerábky bytíku?
@danculka24 tak u nas spalna ok, ale vybuch v haraburdarni a ciastocne v hostovskej, kam poslo to, co sa uz do najmensej nezmestilo. A uz avizujem drahemu, ze nase spodne wc-ko sa bude musiet spojazdnit, pretoze zatial funguje ako sklad a pri dietati nebudem moc kazdu chvilku behat hore na poschodie.
@oxiba už hej, aj ked este treba nejake drobnosti podokončovat ale take prkotinky napr. dolepit niekde lišty a tak a to neviem kedy ten moj dorobi furt len pracuje, až na vynimku ked minuly vikend sa do toho pustil a nakoniec nič z toho kedže je šikulak
@cobhan joojj no tak to wcko to hej, nastastie ja mam velku spalnu staci to tam zorganizovat a zmesti sa, už aj komoda tam je od minuleho vikendu a postielka a ostatne veci, akurat kočik sme museli narvat do obyvačky ☹ do predsiene sa nezmesti je mala a v hale je zas roldor, ako ja ho nemam fakt kde dat ☹
@danculka24 to nič, v byte je stále, čo dokončovať a dolaďovať, my sme pri mojom minulom tehotenstve len objednávali ( v marci a malý sa narodil v apríly ) a čakali na gauč, kompletnú sme mali len spálňu a kuchyňu (spať a jesť sa musí ostatné počká 😉 ), a to ešte keď prídu na rad záclonky, závesy, lampy, obrazy... keď si už myslíš, že OK, tak sa obije stena, resp. ťa omrzia farby v byte, skrátka "never ending story" 😀
hlavne, že máte kde spať a a jesť 😉
PS. takže pri lištách sa stal tvojmu drahému úraz?
@danculka24 to bývate vo výškovej bytovke? tie sú tak koncipované...
@danculka24 my kocik este nemame, ale ten asi zaparkujeme pod schodami...len psa s pelechom bude treba premiesnit niekam inam 🙂
@oxiba veru maš uplnu pravdu, vždy sa niečo najde, len vždy sa tomu mojmu do toho aj chcelo a poprerabal všetko a teraz už nie, aj ked je pravda že zas pracovne je ovela viac vytaženy, takže dakedy je rad že je rad 😀, no uraz som to aj pisala cez vikend sem, si zarezal nožikom do nohy ako nič važne, zašitie, par stehov
ináč ma včera normálne dojali kolegovci, som prišla po 9 dňovej OČR do práce a takí boli všetci zlatí, že som im chýbala a že im budem tie 3 roky chýbať aké to tam bude bezo mňa... tak ma ohrialo pri srdci, nuž i oni mi budú chýbať... sme teraz taká super parta (tfuj tfuj nech im to vydrží) 😉
a mne zostáva len 15 pracovných dní...
@oxiba noo 12 poschodak 😀
@danculka24 som si myslela, bývali sme v takom v podnájme 🙂 chodbička taká na prizabitie dverami od WC 😉
@oxiba jeejj zlatí 😀, no maš to za par, ja som mesiac za tebou 😀
@oxiba jaajj tak to zas nie 😀, vieš čo keby sme nedali roldor do haly tak je to ok miesta a miesta na kočik, aale no nemysleli sme vtedy na to nejak, ale ty tiež ked byvaš pri Technopole tam su tiež 12 poschodaky nie ?
@cobhan psik bude stražit 😀
@oxiba Nooo to ti verim, my sme s kolegom tiez boli v praci uz zohraty tim a teraz mi tak chyba praca.Nikdy by som neverila ze mi to tam tak bude chybat, aj ked mi trebalo vela cestovat a kolega ma niekedy vedel poriadne vytocit ale poslednu dobu sme uz boli taky zohraty lebo sme uz co to preskakali aj so sefkou a na to som musela ist na marodku a odvtedy snivam o navrate do prace.
@danculka24 nie, ja bývam v 8 poschodovom, keď sme boli v podnájme, tak som netušila kto sú naši susedia, takto máme takú geronto SBS, všetko vidia 😉
@oxiba no taketo tetušky tu mame tiež, bohužial ☹

@janusha33 super,potom daj vediet co povedala 😉