Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@fide No ja om teplaky riesila tak ze som vyparala gumky z nich a do dvoch som navliekla snurky ale aj tak ich mam vsetky pod bruskom lebo keby som ich mala na brusku tak by sa mi smykali a tlacili ma a neviem co....takze su vsetky pod bruskom a nosim velke tricka alebo mam ten tehotensky pas tak este aj t je dobre ked beriem nahodou tricko co je nejake kratsie.....ale kratsie ani nenosim......som hakliva na krize...
@fide No s tym mam ja problem lebo mam sice tehu nohavice ktore by som mohla zobrat do kostola ale nemam co navrch.....kabat teraz este zapnem ale o mesiac neviem ci ho zapnem a ked bude teplo tak budem vyzerat ako hlupak v kabate, do kozenky sa nevtrepem aj keby neviem co bolo a kvoli tomu novu kupovat nemienim ani nahodou.takze asi bduem nutena ist v tom kabate aj tak je u nas v kostole stale taka zima.
@lunnka ja zase elastaky nie, vadi mi na nich guma, tlaci na zlych miestach 🙂 Pred dvoma tyzdnami ma drahy navigoval trosku nasilim do tehu obchodu a tam som si povinne musela kupit nohavice...ale nasla som uzasne na leto, daju sa z nich spravit aj 3/4 a taka khaki zelena farba, na snurku a krasne volne 🙂 V tych som teraz aj doma, lebo su jedinem, co su mi dobre...okrem pyzamovych na snurku 🙂
@fide ja dufam, ze vetrovka uz nebude nutna, teraz tu je tak 15 stupnov a hruba mikina to isti. Spodne pradlo zatial v pohode...mal ten moj manzel pravdu, ked mi zakazal cislo 14-16 ale hodil mi do kosika pradlo velkosti 18-20 🙂 A do nemocnice si aj tak kupim nejake lacne, bavlnene na jedno pouzitie...aj tak sa to zaspini a rovno vyhodi.
@janusha33 ja som sa spoliehala na uzasne riflove monterkovite este z gymnazialnych cias..ale nepocitala som s tym, ze sa mi panva rozsiri tak, ze ich na seba nenasukam. Takze som si kupila rifle, ktore uz teraz citimm a stale si ich napravam, ked ich mam...a najnovsie tieto tenke. Zima alebo nie...to je mi jedno..aj tak z domu sadnem do auta a vystupim pred robotou a potom zase naspat 🙂
Jeeeej pred chvilkou mi porodila spoluziacka zo zakladnej skoly....chlapcek je zdravy ma 3,90kg....a myslim 53 cm.. 😀
Babule neviete mi poradiť, keby na mna prisla kontrola zo socialky , čo mi môžu????teda keby nie som doma??? 😀 ja stale chodim vonku iba cez vychadzky a ani nevladzem moc ale tak keby som niekedy meskala alebo zeby som sa zdrzala ...
kocky vidim ze ste sa tu bavili o vlozkach bez nohaviciek na porodnici to ako funguje to si neviem ani predstavit ze vlozka bez nohaviciek ako si ju tam budem drzat 😕 😕 ,no musim sa na to popytat
caute majove velkonocne vajicka 😉 😀
@fide par minut mozes podla mna ospravedlnit hodinkami-mala si o par minut iny cas,ako kontrola 😨 ak velke meskanie neospravedlnis,tak nedostanes peniaze pn na 30 dni.ja som este rozmyslala kolkokrat,ked sme ostali trcat v kolone a tak,alebo ked mi bolo zle-ked by som si nasla nahodou listok,ze som mala kontrolu,tak by som sla na pohotovost.........
@janusha33 pozdravuj spoluziacku 😀
@mirkave Ja som inac naozaj poctivka ...sama sa nikde nevyberiem to uz vobec nie ale napr vcera sa nam stalo ze sme to mali vypocitane na chlp a mala si zmyslela cikať... este sa len uci tak sme museli zastat z cikania bolo kakanie do nocnika ktory so sebou stale nosime v aute. A ja uz som mala stresy ze sme par km pred domom a ja nebudem o 17.00 doma...
@fide presne o tomto to je.tiez poctivo dodrziavam vychadzky,ale sem-tam sa nieco necakane vysomari a som nahrata 😒 .nastastie som kontrolu nemala,ale tiez sa obavam,ze akurat moze prist,ked nebudem stihat......alebo zas naopak-ked idem z domu o par minut skor na autobus.ale uz len par dni a idem na matersku-neviem sa dockat 😀
mne uz treba len 10 dni. Jupííííí 🙂
@fide Tak ja si myslim ze aj keby si meskala tak ti enchaju listok a ty im vies dokladovat ze si bola na vychadzke...ja vychadzky ani nemam lebo mi doktorka povedala ze na moju diagnozu vychadzky nie su ale ze tehotnym nechodia kontroly, len ak by niekto cielene nahlasil....a v takom pripade ze jej mam hned volat a uz mi poriesi nejaky papier ,ze keby cez vikend tak z nejakej kliniky a ked cez tyzden tak som bola u nich.Ale ma upozornila ze chape ze nemozem byt zatvorena cele dni doma ale ze mam byt opatrna a neprehanat to.
@janusha33 asi mame podobne zmyslajucich gynekologov lebo presne to aj nariadil mne, takze to nejak neriesim a s malou chodim bezne na vychadzky aj na dlhsie, dokonca sme boli aj na nakupoch v Blave /to som mala trochu stresy kedze to je vylet asi na 8 hodin/.Dufam ze kontrola nepride posledny tyzden pred
materskou 😝 ...
...dnes som kúpila svoju prvu hracku,bola som v babetkove pre plastenku a neodolala som,sice som nechcela,lebo kazdy nieco prinesie, ked sa malicke narodi,ale ten Bonifac bol taky rozkosny 🙂
@janusha33 vidis a moja dr mi povedala ze v den ked idem na poradnu ten mozem naplno vyuzit pre seba ze vtedy ani nedojdu lebo ona stale cez net nahadzuje ktora tehu ma kedy poradne a socialka sa za nami v tom case neunuva ...ale upozornila ma ze prave cas od 9-15 ze vtedy proste chodia ..... ako ja to vsetko chapem ja keby ze sa vyberiem sama tak nie som dlhsie ako pol hodku takze teoreticky mi tie vychadzky takto vyhovuju...ale ak ideme niekde s manzelom na aute tak je to totalna nahanacka kedze byvame 30 km od mesta.....no ale verim ze o chvilu budu poradne kazde 2 t tak uz to nebudem tak strasne vnimat..
@lilianka1199 My mame uz dve hracky co nasmu zajkovi usila jeho krstna teda moja sestra....a chysta sa na dalsie...
@adikasala co som sa ja informovala, u nas v nemocnici su povolene len tie jenorazove sietkovane nohavicky, bavlne zakazuju. Vraj odporucaju aj bez nohavicek ale co ja viem, pre istotu som si ich kupila, zda sa mi to pohodlnejsie ako bez vlozky. Vraj na vizitu staci dat tie nohavicky dolu.
@suzan1111 Dakujem pekne za tip, uz sa kurirujem...bola som u Dr. a som PN, zapalena priedusnica 😒 Detsky Paralen 125mg a Bioparox to istia a nakoniec nemam Bronchicum ale sirup Sinupret. Nejaky bylinkovy, vraj vhodny v tehotenstve, tak uvidime ako zaberie. Snad malemu to nic nerobi, lebo dnes tak kopkal a sa pretacal vselijako, az som si myslela, ze sa "prekope" von 😀
@janusha33 Tebe je fajne,co si neusijes ty,usije rodinka 🙂
@adikasala tiez som si nevedela predstavit ako to bude samedrzat, ale tie vlozky su take velke a hrube, ze tam proste medzi tymi stehnami drzi samo. U nas boli nohavicky zakazane a uprimne povedane, neviem si predstavit ako taka ubolena a dole zasita by som sa ohybala a nasadzovala a stahovala nohavicky. Ja si ich do porodnice neberiem. Len plavacie koleso!!! Moc odporucam 😉

@fide no ja som si do nemocky vzala nocne kosele poctivo ale necitila som sa v nich cez den dobre, prezliekla som si ich len na noc, cez don tam chodili normalne ako doma, teplaky, natelnik alebo take nieco a zupan ked do jedalne, preto som si teraz tiez cez MK kupila teplaky, keby som sa tam musela vratit