Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@tiuska77 Ako som to tak prepocitavala tak aj postelne obliecky na detsky paplon vyjdu lacnejsie usit ako kupovat.......pre dospelych na paplon uz nie lebo tam toho treba vela lenze detsky palon ma zvycajne rozmery 120 x60 cm......latka v metrovom textile ma zvycajne sirku 160 cm....takze ked kupis aj meter latky aj tak to vyjde lacnejsie....mna vysiel meter latky na 4,99 a kupovala som 2 m plus este molitan takze cela suprava ma vyjde na nejakych 15 eur lebo nitky doma mam a svoju pracu nepocitam lebo ja tym zabijam cas...
@adikasala dakujem......vsade to stoji nehorazne eurace preto som sa rozhodla si to usit.....a to sijem asi tak ze max otcovi nohavice skracujem.Nie som vyucena krajcirka,to je moja sestra, len mi ukazala ako sa sije na stroji, ako sa navlieka nit a tie zakladne veci no a nejak sijem.Ale chystam sa aj nejake nohavice usit malinkemu ale to mi bude musiet sestra urobit strih a robit odborneho poradcu.
@jagu81 Ja som bola naposledy u lekara 8.2...najblizsia navsteva 4.4. Ked som sa pytala, ze preco tak neskoro, tak sa len pozerali, ze sak pokial nemam problemy, tak to staci.
Nastastie dochadzam len 10 km, co je v pohode, ale zistila som, ze moje auto je mi lepsie ako manzelove. Z jeho auticka som sa minule nevedela vyhrabat a stale mi spodny pas vyskakuje na brusko. S tym sedenim ta uplne chapem....ja tiez len kvasim za stolom pri pocitaci a ked je tu sefstvo tak lietam hore-dole po schodoch. Oni su dole, ja mam kanclik hore a stale nieco potrebuju - raz fakturu, potom vypis, potom cosi odfaxovat. Teraz akurat cakam, ze pride navsteva z inej firmy na meeting...uz tu mali byt hodinu, ale irsky cas je velmi pruzny 🙂
@cobhan Fiha to ťa ozaj dosť neskoro objednali, ja zvyknem chodiť každé 4 týždne, možno v Írsku je to inak, to netuším. Hlavne že ste v poriadku 🙂 Ja tiež keď chcem niekam ísť tak len na mojom aute, to je vyššie. Z toho druhého som minule už ani zo sedadla spolujazdca nešla vystúpiť 😒 No nejako to už v tej práci vydrž, hádam to nejak dobojujete do 4.4, a potom by si už mala ísť na materskú? či vlastne ako to je u vás? Ja mám nástup 9.4. a termín pôrodu 21.5.
@jagu81 no ja dúfam, že sa dr. nesekol...lebo zo začiatku som kupovala univerzálne vecičky ale teraz už idem aj do ružových odtieňov, včera som bola v tescu a maju super výpredaje tak nenakúp 😀 ... aj keď by mi to bolo jedno nech to je hlavne zdravučke a bude aj chlapček v ružovom...tak držim palce nech sa huncut otoči aby ste videli čo to bude...ja už mam isť až začiatkom apríla na kontrolu a vypiše mi rovno matersku. 🙂
@tiuska77 🙂 ďakujeme, presne len nech sú tie naše detičky zdravučké, modré ružové to je jedno. Zatiaľ mám aj ja neutrál vecičky, aj keď veľmi málo, ale po neterke máme plno ružových, tak uvidíme čo využijeme 🙂 Inak máme asi podobný vkus - máš krásny kočík - my sme si objednali Tako Balilla tiež s tými väčšími kolesami, už je na predajni, v piatok ideme poň, tak sa tešíme 🙂
@jagu81 no ja som nevedela vôbec aký kočiar si kúpiť, šli sme do Poľska a tam sa mi strašne zapáčil takýto "retro" chceli sme veľmi čierny manžel ho už držal za rúčky a ani ho nepustil, ale nakoniec sme usúdili tým, že bábo príde na svet vlastne v letných mesiacoch asi by bolo dosť krute kúpiť čierny (a keď bude príliš horúce leto) tak sme šli do smotanovej varianty, ale boli zlatý v predajni vajičko mam čierne, keďže s tým sa viac narába a manipuluje aby nebolo hneď špinavé, mali tam aj ten čo budeš mať Ty, tiež sa mi páčil, mali k nemu aj pekný dažniček aj rukavniky,ale mali len ružovy a hnedy...vyzerali pekne ale chcela som inšiu farbu, tak sme sa nakoniec rozhodli pre tento..hádam budeme spokojný 🙂 ..ja som v tom Poľsku vtedy nakúpila úplne všetko, takže už len také male prkotinky dokupujem , a budem musieť už začať pre seba niečo aj do tej pôrodnice 😒
@tiuska77 ja som kočíky pozerala len u nás, do Poľska to máme predsa trocha ďalej 😉 ale mali tu aj ten čo máš ty, presne smotankový, páčil sa mi, ale nakoniec sme sa rozhodli pre ballilu, lebo má väčšiu vaničku. Na živo som ho videla len v hnedej farbe a páčil sa, tak sme ho objednali. No ja mám inak nachystané málo, pre seba nič, pre bábo, čo sme dostali. Už sa chystám aj ja pokúpiť dačo, lebo sa to kráti tak nech máme pochystané 🙂
@tiuska77 aj ja som pred 3 rokmi bola kupovat vybavu v Polsku a tiez sme tam kupili uplne vsetko. Od vanicky, cez postielku, kocik, veci, no proste vsetko. Auto sme mali take nalozene, ze nam bolo vidno iba oci a to mame kombika. 😀 A to nehovorim kolko sme usetrili oproti tomu keby sme to mali kupovat tu.
@janja2502 hehe presne aj my kombičko octavku čo ma kufor ako ľoď..a ešte som mala aj pod nohami vpredu veci taky sme boli nabalený, lebo sme boli aj na potraviny v obchode (ale mäso som nekupovala xi), ja som za celý nákup od matraca, vaničky, obliečok, nejakých hračiek až po kočiar nakúpila a necelých 400€ som platila... a to som len na plnej nádrži benzínu a plynu (máme v aute splynovač) ušetrila 30€. Ale je to smutne, že musíme chodiť takto nakupovať, určite by som tie éčka nechala radšej na Slovensku ale čo už 😒
@tiuska77 presne, ja by som tiez rada minala peniazky na slovensku, ale objednavala som postielku a znackove oblecko z ciech, tam to mali lacnejsie, potom som kupvala komplet sadu do postielky cez rajdeti.sk a tam ma to vyslo necelych 60 ecok aj s postovnym a to som kupila baldachyn+drziak, hniezdo, vreckar, postelne pradlo, dve frote plachty a tie volaniky pod matrac 🙂 Na inej stranke to iste stalo 99e. Je tam nejaka akcia ze ked to maju skladom tak je to cca o 30% lacnejsie, tak sa tesiiim
23.3. piatok v Košiciach organizujem 3-hodinovú prednášku:
Všetko o pôrode (príznaky začínajúceho sa pôrodu, všetky fázy-čo sa deje s mamičkou a bábätkom, čo je dôležité vedieť, ako to prebieha v pôrodniciach, ako môže byť blízka osoba nápomocná rodičke). Prednáška je vhodná pre tehuľky nad 30.týž.grav. aj pre páry, ktoré obdržia potvrdenie o absolvovaní prípravy pre blízku osobu k pôrodu.
čas a miesto doplním najneskôr začiatkom budúceho týždňa, cena pre pár 22 eur, pre jednu osobu 11 eur.
Záujem poprosím nahlásiť mailom: por.asist@gmail.com
pôrodná asistentka, ďakujem 🙂

@janusha33 aka si ty sikulka krasne si to usila...tu v it to stoji strasne eurace 🙂 nastastie mam uz par zdedenych a jedno budem mat darovane od svokry aj s vysitym menom 🙂