icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lilianka1199
14. mar 2012

@janusha33 kraaaaaaaaaaaaaasne je to hniezdo a od maminky 🙂....

janusha33
14. mar 2012

@lilianka1199 Dakujem.........vidis a keby si troska pockala si mohla mat aj ty krasne biele, podla toho aku latku by si si kupila......som ti mohla usit a poslat ved nebyvas az tak daleko......a u anjela v KE maju take krasne detske latky......ja som tam pol hodinu stepovala co som si nevedela vybrat...

janusha33
14. mar 2012

A tu mame hotovy aj vreckar......len ho musim este vyprat ale to budem prat aj vsetko nech je to vonavucke ale to budem az koncom aprila ked budem chystat finalne postielku.

1982zuzka
14. mar 2012

ahojte, kolko vaše babatka vážili v 30tt? my máme 1250g a rada bych vedela či sme v priemere .... alebo či je z nás chlapisko ako hora 🙂 tiež či mi neviete pomôcť čo znamenajú tieto skratky (na nete som ich nenašla):
poloha plodu: lel./I.(rímska jednotka)
placenta lokalizácia: PS
placenta grading: II.

dakujem

lilianka1199
14. mar 2012

Dnes som bola u lekarky,vsetko ok,o 10 dni konci moja marodka,co sa strasne tesim a nastupujem na matersku,mam ist na prietoky a neviem kam 🙂, a dostala som strasnu chut na mojito-nealko-domace,takze moj manzel so mnou behal po meste a nahanala som cerstvu matu, maziarik na bylinky, limetky, zeleny cajik, nadobku na lad a slamky🙂..toto som si zmyslela a dnes vecer si urobim,aj ked neviem,ci vobec je mata dobra v tehotenstve.....

adikasala
14. mar 2012

@1982zuzka ahoj moja bambulka v 30+2 vazila 1371g doky povedal ze je trosku mensia asi 50- 100g menej ale rast je v norme tak len pockat ako bude naberat na vahe dalej 🙂 je to ajtak iba orientacna vaha....uvidime 26.3 na dalsom sone

tiuska77
14. mar 2012

@jagu81 ja som mala pocit, že už som začala neskoro keď som čítala všetko čo baby tuto už máju 🙂

cimage
14. mar 2012

ja som si uz doma od dnes, dokonca som umyla okna, ale manzel mi pomohol. Inak sa nemam nejak extra dobre, fyzicky ok, len psychicky je to horsie. Vcera ma manzel potesil, ze jeho maminka sa k nam nastahuje ☹ . Ani mysliet sa mi na to nechce, skoro som ani nespala. V noci o 2 som sa zobudila a isla radsej upratovat.

lilianka1199
14. mar 2012

@janusha33 super je to hniezdo, no keby som vedela, tak by som ti dala usit, mna to stalo 90e,co je podla mna dost, ale ja som tak chcela bielunke, tak dufam, ze nebudem sklamana, lebo len podla foto som objednala...Ty to potom svoje hniezdo este aj predas tu na MK za dobru cenu... 😉

1982zuzka
14. mar 2012

@adikasala no mi sme 29+1 takže asi sme priemerka 🙂 dakujem za odpoved.

svetlusska
14. mar 2012

@1982zuzka ahoj tak ja som v 30.t a moj maly vazi 1484 g, doktor povedal ze na dany tyzden je to v pohodke 🙂 ale tak ja cakam chlapceka neviem co cakas ty, ak dievcatko tak u tych je to mozne ine 🙂

1982zuzka
14. mar 2012

@svetlusska my tiež chalana - lekár mi tiež povedal, že je to v pohode, len ako tak čítam, zatiaľ vyzeráme na drobniatko 🙂 ale predpokladám, že teraz najbližšie týždne priberieme - minimálne ja 🙂 aj tebe dakujem za info

janusha33
14. mar 2012

@lilianka1199 Juuuj tak to si este odlozim,ved este jedno bambinko by sme chceli a farba je taka jemnucka zelenkava neutralna takze ho vyuzijem......a potom mozno posuniem niekomu dalej alebo predam.Latky maje kadejake aj bielucke ciste,aj bielucke s oveckami......no proste vela ,,,,ja som mala problem si vybrat...

janusha33
14. mar 2012

@cimage Daj si s oknami pozor......ja som umyla jedno a som to potom lutovala lebo mi bolo vselijak a som nevedela spat co mi bolo zle a mi zacalo brucho trvdnut a som myslela ze sa dogrcam......tak som si povedala ze mozu byt aj cierne tie okna ale do leta musia pockat.....mama sice povedala ze umyje aj moje ale ja si ich chcem umyt sama....Takze kasli aj na upratovanie a radsej oddychuj a ked sa svokre nieco enbude pacit tak nech si to uprace......ty musis hlavne oddychovat a mysliet a na drobca.

janusha33
14. mar 2012

@1982zuzka Placenta lokalizacia :PS je asi ze je placenta na prednej strane...ja ju mam na zadnej strane a tam mam ze ZS....Tamto ostatne neviem

cimage
14. mar 2012

@janusha33 neumyvala som ich sama a mame len 4 aj to male, uz to je hotove, takze konecne aj vidiet co sa deje vonku, lebo vzdy po zime su flakate.

janusha33
14. mar 2012

@1982zuzka No my sme mali v 29tt. 1400g.....zajtra mame kontrolu tak uvidime co sa nove dozvieme

janusha33
14. mar 2012

@cimage To su vsetky flakate......aj moje su flakate......ale kaslem na to.....zaluzie som si povysavala nech sa troska odprasia......a zaclony ani nemam......takze okna pockaju do juna.

janja2502
14. mar 2012

baby, ani ja neriesim okna. Aj svokra mi povedala, aby som sa neopovazila, tak nech su flakate kolko len chcu. 😀

janja2502
14. mar 2012

ja idem zajtra vecer na vysetrenie, sono a aj CTG, tak som zvedava co a ako.

ss225
14. mar 2012

@1982zuzka v 30tt je priemer 1300 tak ste tam niekde v priemere 😎 moja mala zaciatkom 28tt cca980g a vcera v 32tt 1720g, vsetko je ok nic neboj keby nieco nebolo v poriadku lekar ti to oznami a hlavne ta vaha je veeeelmi relativna takze radsej velmi netabulkovat 😎

mirkave
14. mar 2012

@janusha33 ono to ovocie je take divno-umele ale ako-tak to zazenie chut 🙂

esstela
14. mar 2012

tie najvačšie ani nie,normalne menštruačne a najlacnejšie,nie s tvrdou foliou

esstela
14. mar 2012

@janja2502 ..Prepač,ale večer?Prosim ta,nemali by ste večer už obaja odpočivat ako chodit po lekaroch?

janusha33
14. mar 2012

No teraz co som videla ma.......som pozerala tv noviny na markize a bolo ze v BA spadlo v porodnici babatko.A to ma mama na to upozornila ze nech sa na to pozriem.......a dali tam archivne zabery z kosickej porodnice a akurat moja mama tam odnasala nejake babatko.Ja som ju spoznala aj ked jej nevidno do tvare ale to ju mohol spoznat ktokolvek........a nedali tam ani oznacenie ze archivne zabery....mama je z toho taka vytocena,lebo podla nej to teraz vyzera tak ze je to z BA a ked ju niekto spozna......tak som ju ukludnovala ze to ju nemozu spoznat,ale ja som ju spoznala....Takze ponaucenie z toho.....neverte vsetkemu co vidite v televiznych novinach.

danculka24
14. mar 2012

@cimage a to nastahovanie maminky ste neprebrali najskor spolu ???

mirkave
14. mar 2012

@janusha33 krasna oblecena postielka-v nej sa bude spinkat........ 😔

mirkave
14. mar 2012

@cimage jezkove oci-svokra nastahovana na navsteve????? daj pokoj.s prepacenim-ja som rada,ze tu svoju svokru nevidim 😅 🙄 zelam vela pevnych nervov,asi ich budes potrebovat 😖

mirkave
14. mar 2012

@janusha33 asi by som napisala maila do tv,ze ci neopravia svoj prispevok.neni normalne,aby vysielali taky zavazny prispevok a dali tam bez oznacenia archivne zabery z inej nemocnice.takto to mohlo vyzniet,ze to tvoja mamina vo vasej nemocnici sposobili ☹.verim,ze ju to nahnevalo 😖