Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@mirkave jeeej si zlata 🙂 Uz to berem tak, ze ak nieco nebudem mat, tak poslem mm do obchodu, alebo ja s nim zbehnem. Ono vzdy sa moze stat, ze niektore veci ani malemu nedas a nieco ti bude just chybat, to je zivot. Ale nie sme dokonale. A babu to bude asi aj jedno. Hlavne, ze je v teple a napapane 😀
Teraz sa zameram na plienky a na veci do porodky.
@petka296 s tou cestou z porodnice mame rovnake myslenie, aj tak domov pojdeme v juny kedze sme obe koniec maja, ak by predsa len sa nase babatka ponahlali a zauradovali by traja zmrzli tak nasi chlapi budu mat zopar dni na to aby nieco dokupili ale ja mam aj zopar teplejsich suprav sice vo velkosti 62 a 68 ale v pripade nudze sa daju pouzit. ja hlavne budem chystat tasku na cestu domov pre maleho aj pre mna pre dve verzie pocasia nech ten moj nie je stresovany 🙂 ved auto odveze.
inak ja napr.vobec nemam stres zo samotneho porodu, mozno je to tym. ze som vzdy mavala pri MS velke bolesti, hlava sa mi tocila, od bolesti som si obcas aj grcla a tiez spolieham na kamaratku epiduralku, rodit ma bude moj gynekolog, aj to ma ukludnuje. jedine coho sa bojim je klistir :( mozno smiesne ale je to tak.
@1982zuzka auto odvezie 🙂
No porod, este sa nebojim, pride to na mna asi tesne pred 🙂
min rok som mala zdravotne problemy a rezali do mna bez lokalky niekolko krat, takze na bolest som zvyknuta. Nakoniec to skoncilo operaciou a po nej uz vobec necitim bolest...
Dufam, ze mi to vydrzi aj cez porod 🙂
Ten klistir je hnusna vec, mne dali pred operaciou taky cipok a to bolo v pohode, tiez ta to vycisti, ale je to prijemnejsie a nemusis hned bezat na wc ked to na teba pride.
@petka296 ozaj a plienky som objednavala z netu, mam ich 30 ks vraj to staci, velke plienkove osusky mam zatial len dva ks, tak este jeden dva ks kupim, viac vraj netreba. jednorazove plienky kupujeme az velkost 2 (3-6kg), pochybujem ze budeme vazit menej. ale kupili sme len dve balenia, lebo nemam istotu ci nebudeme mat na tu znacku alergiu. napr. svagrina pouzivala vzdy pampers, raz kupila hugies a maly sa jej tak vyhadzal na celom tele z nich ze skoncili u lekara a susedka mi tiez spominala ze mali podobny problem. tak isto nekupujeme ani detsku kozmetiku lebo netusime ci nebude mat maly citlivu pokozku a pod. to mi vraj povedia v porodnici co mu mam kupit. flasky na krmenie mam zatial len dve - znovu vraj cumel nie je ako cumel a kamoska vystriedala niekolko typov cumlov ci uz na flaske alebo tych beznych. ktore vyhovovali jej malemu. takze to tiez az potom
inak baby ako ste na tom s vahami a mierami? Ja mam 8 kg navyse a 106 cm tam kde bol kedysi pas 😝 a veru mam co robit ked sa mam postavit alebo obut, esteze cizmy su uz odlozene aj s botaskami je dost roboty 😖
Navyse ten moj drobec v brusku si uz vie doslova vydupat co samu paci alebo nepaci, aj jeho vahovy prirastok je niekedy riadne citit 😀
@1982zuzka ved to, ze netreba kupovat vela drogerie, babo by sa malo umyvat vo vode a len s mydielkom ritku a zahyby, pazuchy. Zbytocne kupovat vsetko co nam ponukaju. Tiez v porodnici poradia co treba. Mne vela ludi radi plienky pampers premium care od 2-5kg, no kamaratka mi v piatok povedala, ze jej maly mal na nich alergiu. Ja asi kupim viac znaciek, aby som otestovala, co bude malej vyhovovat. Pri najhorsom poslem manzela do obchodu, a potom ked zistime co vyhovuje objednam vo velkom z netu.
@tinci ja mam navyse nejakych uz 12-13 kilo 😅 a moj stihli pas ma 102 cm 😀 sexi postavicka 😉
k teniskam sa ledva ohnem a snurovanie je olympijska disciplina o zlatu medailu.a ked vidim spinku nejaku na koberci?radsej sa tvarim,ze ziadnu nevidim,lebo zohnut sa je uz nadludsky vykon 😒
@petka296 ja som sa roky trapila tym,ze moj milovany muzik videl ako mi davaju klistir ☹ a ked som to minule spomenula-cca vyse 5 rokov po porode,tak na mna kukal jak puk,ze aky klistir???? 😨 tvrdil mi,ze som ziadny klistir nedostala,ze si vymyslam.potom sme sa ujednotili na tom,ze sestricka sikovne mojho draheho poslala nieco zobrat do inej miestnosti,alebo ja neviem co.a v ten moment som dostala klistir 😀 on vooooobec nevedel,ze nejaky klistir prebehol.a ja krava sprosta som sa tym trapila od simonkinho narodenia az doteraz 😅 a risko o nicom nevedel 😀 sestricky asi vedia ako nato
@1982zuzka klistiru sa bat nemusis ... nie je to az take strasne ... mne to pri prvom porode nerobili lebo som dosla s tym ze sa uz 2 dni iba vyprazdnujem a mam tlaky....a pri operacii mi robili klistir nejake praktikantky 😎 ale nejak moc to nepomohlo ..........ja sa skor bojim poporodných bolesti...a toho aby nenastali nejake komplikacie....a aby bolo babo v poriadku...
@mirkave ja si ku svojim tehotenskym kilam pridavam osobne este 3 kilecka co som nezhodila po prvom porode, takze celkovo to vychadza viac ale s tym bruskom sa da robit stale menej veci a pravdupovediac zacinam zamestnavat moju 3,5 rocnu dcerku ktoru to zatial celkom bavi, a potom mi este aj da pusku alebo ma pohladi po brusku, to nema chybu 🙂 potom este sem tam muzovi pripomenie ze "tato ty musis na maminu davat pozor" ale tak vazne ze sa musime smiat 🙂
@petka296 pri vysetrovani poslu manzela vonku ...teda aspon mne to tak robili ... myslim ze nie je problem povedat vtedy ze chces aby ti klistír dali tak aby tam manzel nebol.... mne napr. bolo uz blbe ze manzela posielaju za kazdym prec kedze sa nadomnou vystriedalo kopec dr.....no museli ma sledovat zospodu aby mi nepraskla uretralna cista... 😖
pokito, ahoj my sa pozname este z fora: Po lete 2011 zaciname... Vsak?

@1982zuzka rodit budem v Martine, aj ja musim vsetky veci rozlozit vedla seba, popisat co mam a podla zoznamu dopisat co este treba. Tiez v com z porodnice. Kupujes aj deku do autodedacky? Mne sa to zda zbytocne... Ja som rozmyslala, ze dam body, kosielku, dupacky, rukavicky, ciapocku, mozno nejaky svetrik a v autosedacke prikryjem deckou. Manzel bude parkovat hned pri vchode do porodnice a tych par metrov hadam nebude vadit ak pojdeme takto.
Veci do porodnice tiez este nemam, planujem kupit tento mesiac alebo buduci. Doteraz som aj ja bola na PN takze presne viem ake to je. A tiez mi meskali mesiac s vyplatenim davok... Plienky objednavas z netu alebo kupujes v obchode? a ako s obycajnymi latkovymi?