icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
18. mar 2012

@mirkave No je taky suprovy, nie je ani velmi sladky ale je chutny.....som si nikdy nemyslela ze kombinacia puding a kysla smotana moze tak uzasne chutit.

janusha33
18. mar 2012

@lilianka1199 Stacia ti aj dve stolicky a nejaky pevny flek kde si ich das a jeden stolik na cajik.....a pekne si sadnes na jednu stolicku,na druhu si vylozis nohy ,cajik si das na stolik a pekne sa vyhrievas na slniecku.....no uzas.....da sa to aj na balkone.....ale tak uz ked robis nejaku grilovacku tak je dobry altanok.....my sme mali predtym len taku terasu pred domom a stolicky a vecne nejaky slnecnik, a minuly rok to zakryli ale je to v podstate otvoreny priestor,v zime tam muz parkuje auto aby nemal namrazu na aute a v lete si tam vysedavam ja.....ale vcera bolo tak krasne a na slniecku teplucko ze som neodolala a musela vylozit stolicky a vyhrievat sa.

lilianka1199
18. mar 2012

@janusha33 no,takto to riesim aj ja,stolicky a stol mam,dokonca aj hojdacku,len ten altanok chyba,ked zavolam navstevu v lete si posediet 🙂

janusha33
18. mar 2012

@lilianka1199 Ja chcem teraz hojdacku.....len si pockam kym klesne cena lebo aj v tescu stoji 55 eur a to mi je luto dat tolko za nu.....myslim ze este klesne cena tak si pockam.....a budeme sa s Riskom hojdat na slniecku

katkamiki
18. mar 2012

@janusha33 Dakujem pekne, zajtra mu zavolam a skocim za nim... Ked som doma, tak pohoda, len nemozem nic namahave robit.. :( ...Uvidime 🙂

katkamiki
18. mar 2012

@mirkave Dakujem pekne, skocim za nim 🙂

janinkad
18. mar 2012

@janusha33 obcas sleduj aj letaky z Lidlu na hojdacku,aj tam maju dobre...nasi taku maju a vies aka je suprova,pevná!!!su ale dve velkosti,mensia aj väčsia,neviem kolko stala,lebo to dostal otec.ale viem ze odtial.

petra1209
18. mar 2012

Včerajší celodenný výlet do Viedne a BA dopadol s totálne opuchnutými nohami, ktoré ešte aj dnes mám ako medveď 🙂

tiuska77
18. mar 2012

@petra1209 a čo si bola nakupovať? Či len taky vylet?

gugolina
18. mar 2012

Ahojte som tu prvý krát, 🙂 termin mam 31.5 🙂 chcem sa vas spýtat ci mate nejaka skusenost, alebo rovnaký problém ako ja . Mávam taky divny pocit na plucach taky tlak, moze mi to tlacit malinky na pluca? Niesom nachladnuta, nemam horucku ani nadchu, necitim sa zle a predsa mam pocit na plucach skoro ako pri chorobe.... mate s tym niektora skusenost je to normalne? dakujem za radu

petra1209
18. mar 2012

@tiuska77 boli sme pozrieť na výsteve motoriek a odrazu sme pobehali po Ikey, Kike a všetkých možných obchodoch 🙂 pokúpili nejaké vecičky do detskej izby a tak

tiuska77
18. mar 2012

@petra1209 ja tak chcem isť do Ikey ale neoplatí sa trepať len kvôli tomu do BA 😒

alicia28
18. mar 2012

@gugolina , ahoj ,,skus si to vygooglit,
ja som v takom termine ako ty, mam sice 6.6. rodit ale uz idem mat druhe tak dufam ze pojde von uz v maji,,nech to mam uz za sebou, take pocity ja nemam,,,
mne sa robia v kuse kutiky na ustach a to je malo B2 tak musim do lekarne ,,,lebo tie tehu-vitaminy mi asi nestacia,,,uz mi to ide hore krkom,,ked si dam masticku mam den pokoj a na druhy den zase kutiky,,,stale natierat,,,ide ma porazit,,musim to riesit,,,
ale tlak na plucach to nemam,,dieta mi beha v bruchu ako na basketbale v jednom kuse,,to bude zase akcne ked sa narodi,,,uz sa mozem tesit 😀 budem mat doma dve komeeeeeeety 😀

castania
18. mar 2012

@katkamiki ahoj,ja som kvoli tomu bola na infuziach.po 2 tyzdnoch ma pustili domov a odvtedy kludovy rexim.urcite by som sla na pohotovost,radsej ako predcasne porodit.drzim palceky

tiuska77
18. mar 2012

No žienky mam pocit, že začína horšie obdobie čo dať na seba keď je tak pekne, do zimušnej bundy som ešte ako tak vošla...ale čo teraz ja nemám absolútne nič v skrini a do materskej ešte 2 týždne 😒 , neverím že by som povedala nech sa ešte ochladí ☹ , dnes som behala v manželíkovej mikine 😀

janusha33
18. mar 2012

@alicia28 Ja mam skor herpes ako kutiky.Lenze ja som aj pred tehu mala casto herpes, som alergicka takze imunitu mam oslabenu tak ci tak......ale teraz co beriem tabletky zo suseneho kozieho mlieka tak chvalabohu nemam zatial nic a aj alergiu zatial zvladam v pohode.A co som pozerala tak su tam zastupene vsetky vitaminy a aj sa to odporuca tehotnym a dojciacim zenam.Ten tlak na plucach nemam ale mam tlak pod pravym rebrovym oblukom a to viem ze mi tam nas tanecnik tlaci lebo je v polohe zadockom dole,cize hlavicku a ramena ma niekde okolo rebier.....a niekedy sa tak natoci ze si musim ist lahnut na chrbat aby mal dost miesta lebo mi tak tlci na rebra.A mocovy mechur a ruru ma ako futbalku......

katkamiki
18. mar 2012

@castania Dakujem pekne, dnes to bolo trochu lepsie, myslim si, ze som to mala z vyssim topanok... Nemala som ziadne jarne topanky na nizkom opatku, tak som chodila len v tych vyssich... Ale vcera som si kupila uplne nizke cizmicky bez opatku a dnes sa mi lepsie chodilo, ale zavolam zajtra mojmu lekarovi. Este raz dakujem.

any395
18. mar 2012

Dievčatá z KE a okolia, kto by mal záujem o prípravu na pôrod, nižšie presný popis: 🙂

Intenzívna príprava VŠETKO O PÔRODE
prednáška samostatnej pôrodnej asistentky s ukážkami
vhodná aj pre blízku osobu k pôrodu
Kedy? 23.3.2012 (piatok)
Miesto a čas Centrum Essence, Štefánikova 6, (3.posch.) Košice
od 15.00 – 18.00 hod.
Poplatok 1 pár 22€, jedna osoba 11€
(s obdržaním potvrdenia o príprave blízkej osoby k pôrodu)
Čo si doniesť? minerálku,vodu,čaj...
seba s dobrou náladou
O čom?
• nástup pôrodu, príznaky začínajúceho sa pôrodu, všetky fázy pôrodu
• pôrodný proces - čo sa deje s mamičkou a bábätkom
• čo je dôležité vedieť a prečo
• ako sa dá pomôcť vlastnou aktivitou a dať predpoklad zdarnému priebehu pôrodu
• význam podpory a nehy blízkej osoby – ako môže byť nápomocná (ešte aj doma)
• info o postupoch v pôrodnici - od príjmu cez vstupné vyšetrenia, rutinné zákroky
• proste sa zoznámiť so všetkým, aby mamičku nič neprekvapilo a nezneistilo 
Lektor
Mgr. Anastázia Furmanová, licencovaná pôrodná asistentka
mob. 0907025298; facebook
Výkon certifikovanej pracovnej činnosť PFP (psychofyzickej prípravy na pôrod)
od roku 2004
Objednávka
1. Poplatok poprosím uhradiť najneskôr do 21.marca na
č.účtu: 664 588 8024; kód banky: 1111; variab.symbol: vaše priezvisko
2. po úhrade poplatku nahlásiť účasť na mail: por.asist@gmail.com s uvedením
mena a priezviska, počet osôb

fide
18. mar 2012

@katkamiki ahoj ja ma s tym tiez problemy a v poslednom case brutalne bolesti....neviem ake davky beries ale dr ti urcite zvysi davku teda ak je vsetko okrem tvrdnutia bruha v poriadku ... myslim teda ci sa neotvaras ...za 24h mozes zobrat dokopi 2 gramy magnezka ... ja si to stale tak snazim rozlozit ze 3x dene 250mg + ked sa necitim dobre tak hned 2 ale 2 gramy nikdy neprekrocim... v nemocnici na zastavenie kontrakcii pri predcasnom porode do infuzky davaju 2gramy.........mozno len potrebujes zvysit davku ale ja by som na tvojom mieste sla za dr... ja mam v utorok poradnu tak sa to snazim nejako dovtedy vydrzat ... verim ze sa neotvaram lebo ak ano tak do terminu to stravym v nemocnici .....jednoznacne treba lezat a v takej polohe ako to ma babo rado....

fide
18. mar 2012

@janusha33 jaj veru ze aj my sme uz vytiahli zahradny nabytok ...a ja som vcera asi 2 hodiny vysedala tu na nete a kukala som nejaky zas pre deturky ...chcela by som aby ked budeme vonku aby si aj mala uzivala a aby som nemusela stale kukat ze ci nepadne ...v utorok kupim nove podsedaky aby ma na ritke nechladilo ...a tiez pojdem vydenzifikovat pieskovisko ....ja by som chcela mat krstiny na dvore teda grilovacku ...teda ak Boh da a bude vsetko v poriadku. ...

alicia28
18. mar 2012

@janusha33 , ahaaaaaaaaa tak tento tlak som mala aj ja v 6 mesiaci
ale potom v 7 mesiaci mi to ustupilo, niekedy to bolo take neznesitelne bolestive ze som sa bala ci to nie je zlcnikovy kamen alebo pankreas alebo nieco sa mi stalo ale ked to ustupilo tak som rada,,,
zatial je to ok a uz sa bolest nevyskytla,,,
,no vselico nas bude este trapit kym porodime,,
ja uz mam prelezaniny lebo spat na chrbte sa nemoze a tiez na pravom boku sa nemoze spat
/ to asi vies ze sa nemoze, lebo na chrbte si tlacis na tepnu hlavnu a nezasobuje sa telo krvou a tak isto dietatko,,a na pravom boku si zase tlacime na dolnu dutu zilu a potom placenta nie je zasobovana kyslikom - krvou tak to je zle pre dieta /
..........tak spim len na lavom a uz ma cely bok boli 🙂 musime zvladnut nic ine nam neostava 🙂

petka296
18. mar 2012

stale mam pocit, ze mam malo veci pre drobca... Som sama?

1982zuzka
18. mar 2012

@petka296 nie si sama, ja mam stale pocit ze sme na nieco zabudli. nedavno som sa nakoniec aj rozplakala, ze urcite nam nieco chyba a neviem co.

petka296
18. mar 2012

@1982zuzka no ved presne toto... pripadam si uz ako neschopna, toto je moje 1. babo a neviem co este treba dokupit, napr. kolko dupaciek mam mat, a taak. Je to stres. Nechcem aby nieco chybalo. A bojim sa toho, ako budem malu oblikëkat, ci budem vediet odhadnut co a ako... No som rada, ze v tom nie som sama, lebo uz som si pripadala ako blbec, fakt. Inak ja mam termin na 31.5. 🙂 a cakam dievcatko 🙂

mirkave
18. mar 2012

@petra1209 mama medvedica 😅 booooze,ja si uz viem predstavit svoje nozicky,ake budu pri konci tehu-plne,opuchnute ako dva koly ☹ ale tak patri to k nasmu stavu 😉 😀

1982zuzka
18. mar 2012

@petka296 mozno je to tym ze cakame nase prve babatka🙂 kde budes rodit? ja v ruzinove aj ked som povodne chcela u kocha ale 1200 je predsa len dost :( hlavne kedze som musela zostat uz od januara doma.
ja som si aj spisala zoznam co mam, kolko kusov a ake velkosti. dala na kontrolu svagrinej ktora ma dve deti, s tym zoznamom sme isli do obchodu a dokupili sme co mi chyba. stale ale neviem v com z porodnice, chcem aby to bolo to najkrajsie oblecenie na svete ale neviem nic najst. a chybaju veci pre mna ako je noc.kosela do porodnice. prsne vlozky a pod. kupujeme uz aj plienky postupne lebo ako hovorim som PN takzs penazi je menej a to este v socialnej poistovni stratili moje papaiere takeze stale som nedostala ani cent :( inak my budeme mat chlapceka 🙂

mirkave
18. mar 2012

@gugolina vitaj medzi nami 😉
pokial mas na mysli,taky divny tlak a dychavicnost,tak ta je zevraj v tehu normalna 😖 kolkokrat mi stacilo spravit par krokov a par pohybov a uz som ledva lapala po dychu.akoze mi to normalne prejde po chvili,ale je to neprijemne

cimage
18. mar 2012

Baby nestresujte, ja som prvorodicka a z toho stres nemam ci mame vsetko kupene. Ak nieco bude chybat,tak sa dokupi. Je vela obchodov, takze urcite budu mat co budeme potrebovat a verte mi,ze urcite mame aj vela veci navyse. Ja mavam skor obavy z porodu, ale nejak to prezijeme 😉

mirkave
18. mar 2012

@tiuska77 volnejsia mikina to isti aj u mna 😀 a ked je rano,ked chodim so siminkou do skolky, trolilinku chladnejsie,tak sa natlacim do dvoch mikin a je 😅

mirkave
18. mar 2012

@petka296 ja mam veciiiii,ze by sa mi mohli tusim aj 2 deticky narodit 😉
dnes som mala na navsteve sestru a ta sa vytesovala,ze co vsetko jej posuniem po simonke a neskor aj po tobiaskovi.si myslela,ze mam pre nu nejakych par kuskov.a ja som jej ukazala dva plne velke vacubagy dievcenskych veci a plnu komodu chlapcenskych a neutralnych veciciek .som sa normalne vytesovala s nou,ako sa tesila 😀
cize asi mam dost veciciek.ale to vies-vzdy sa nieco najde,co sa mi bude pacit a comu neodolam a co uuuuuurcite budem potrebovat............ 😉 😅 😀