icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lucyfuk77
19. mar 2012

...teraz sestricka v poradni : jeeej aka ste uz velka ;)

zlobinka
19. mar 2012

..posledny tyzden v praci..ide na mna nostalgia...aj chybat mi budu,ale fest sa tesim,ze budem domka..pomaly si vsetko pripravim...a konecne budem lenosit-teda aspon to mam v plane 😀

lilianka1199
19. mar 2012

@janusha33 Aj ja som objednana na prietoky v piatok, mne lekarka ukoncila marodku trosku skor,aby som mala veget,este ked som tam bola naposledy,tak povedala,ze februar mal 29 dni,tak mi to posunula o dalsi den,preto sa tak tesim,a kedze je vonku tak krasne si to vychutnam 🙂 a prechodku na pripoistenie budes potrebovat,kedze ti pokracuju do dalsieho mesiaca,potom to pojdes ukoncit 🙂

lunnka
19. mar 2012

@katkamiki mne je tak uz dlhsie, ale tak riadne to zacalo koncom 30.tt, vtedy ma hospi. a ze mam skrateny krcok maternice a hlavicka nalieha na vchod..nastastie som uzavreta, ale ako som na tom teraz netusim, za chvilu mam poradnu tak budem mudrejsia..je to hrozne ked je pekne vonku a ja sa nemozem poriadne hybat, len nabalkone chvilu postojim a rychlo sadnut/lahnut.. no ale nevydrzime nieco? ;)

inak neviete mi niekto poradit ako mam riesit monitory ked sa nemozem velmi chodit a s odvozom mam problem? sanitku asi nemozem volat, ci ano?

katkamiki
19. mar 2012

@lunnka no uvidim, ci ja vydrzim do buduceho tyzdna, kym pojdem na poradnu... :( Ja aj ked dlho stojim, napr. vcera som varila a potom poumyvala riady a uz ma to bolelo. Niekedy ma tak riadne picha v boku.. :( a presne to, ze cez vikend bolo tak krasne a nemozem chodit na dlhe prechadzky.. :( Uz to nejako musim vydrzat. A co sa tyka tych monitorov, tak podla mna by si mala moznost zavolat sanitku, ale to by si musela mat nejaky papier od svojho gynekologa..

lunnka
19. mar 2012

@katkamiki hej asi sa jej opytam.. ja mam presne take iste bolesti, dobre je este rano ked je brusko po noci ukludnene, ale kazdy vacsi dlhsi pohyb na nohach mi robi problem, niekedy chodim zohnuta tak ma stahuje v podbrusku..potom si nadavam :p zajtra mam ist k dr. uz teraz sa bojim (a to este chcem dochodit pripravu na porod co som si zaplatila- utesujem sa ze som v nemocnici keby co nemam daleko..)
co sa tyka varenia, upratovania to uz takmer nic nerobim, vsetko je na mm, len presne ako tu uz niekto pisal citim sa hrozne tak by som chcela nieco urobit, cely den tu cumim na vsetko a cakam kym sa muz vrati z roboty, aby som ho hnala do dalsej

katkamiki
19. mar 2012

@lunnka No tak potom mi napis, co ti povedal lekar... Uvidim potom, ci ja sa ozvem mojmu 🙂 Presne aj ja, musim az zohnuta chodit, je to hrozne :( Ja som este nezacala ani pripravu, mne zacina az 3.4 a este chodim do roboty, tak neviem... :(

lunnka
19. mar 2012

@katkamiki ty este robis? tak to by som nezvladla.. a sediet mozes? ja mam problem aj ked dlhsie sedim.. tiez som mala zacat s pripravou v aprili ale nastastie som si ju presunula o mesiac skor, aj tuto mam problem dochodit..

katkamiki
19. mar 2012

@lunnka No este robim 2 tyzdne :( A to chodim do roboty peso 20 mi a z roboty zase 20 min. Predtym mi to vyhovovalo, ale teraz je to uz tazke.. :( A presne ked sedim za stolom, tak je to tazke tiez.. Musim sa stale vystierat. Maly tam ma malo miesta, stale kope a niekedy je to na nevydrzanie... :(

lunnka
19. mar 2012

@katkamiki ja som takisto chodila do prace peso cca 20min, sme na tom rovnako vidim 🙂 a bola som rada ze sa hybem, ale bolo to cim dalej tazsie tak som uz nechcela riskovat

katkamiki
19. mar 2012

@lunnka A ty si teraz na PN-ke? alebo uz na materskej? Mne to zacalo od minuleho tyzdna sa tak zhorsovat.. :( predtym som bola v pohode.

lunnka
19. mar 2012

katkamiki PN uz od zac. februara, matersku by som mala zacat 29.3.

katkamiki
19. mar 2012

@lunnka No tak to mas dobre, uz oddychujes dlho... Ale asi si tie bolesti mala uz skor ako ja... JA zacinam matersku az 7.4... :(

pokito
19. mar 2012

@lunnka ahoj a aky dlhy mas krcok? mne sa za mesiac skratil o 0,7 cm, teraz mam 3,7 cm. A to som pn a vacsinou lezim...

lunnka
19. mar 2012

@katkamiki ano no.. oddychovala som a jedna cesta k dr. a skoncila som v nemocke.. ale mam to dlhsie ako ty

lunnka
19. mar 2012

@pokito ja som mala na konci 30.tt 31mm, teraz neviem, ked ma prepustali po tyzdni z nemocky som bola na tom rovnako.. ja zas moc nelezim, tak rozne, posedavam, trocha prejdem nieco spravim ale nie vela a ked boli zas si lahnem.. asi to flakam :(

pokito
19. mar 2012

@lunnka no super, ja som vcera koncila 30 tt a podla toho ako to postupovalo minuly tyzden tak budem na tom asi podobne, ale moja dokina ma ukludovala ze je to v norme, tak neviem.....ale rada jej verim 🙂

lunnka
19. mar 2012

@pokito mne povedali ze hlavne ze som uzavreta, ze nic dramaticke, len telesny klud uz a no sex :D

fide
19. mar 2012

@lunnka no ked ta to poteši my abstinujeme od 6.9. 2011 takže kym budem uplne v poriadku na užitie si bude akurat leto cca 10 mesiacov 🙂 pri Eliške presne rok 😎 vyzeralo to ako tenkrat poprve 😀

fide
19. mar 2012

@janusha33 no my to mame najpraktickejsie práve koli detom kedze ich tam bude pozehnane...zahraju sa v piesku na hombacke smykacke ....a usadit ja nemam problem , mame velky dvor. Je mi to jednoduchsie ako pre kazdeho chystat miesto pri stole ...bude to skor ako samoobsluha, take volne....a svagrinku mam tiez v pozehnanom stave ma termin koncom jula a s bratom obaja budu promovat 😎 a sestra s manzelovým bratom maju skusky takze tiez to musime trocha nejak zladit a uz ani nehovorim o tom ze cela rodina to ma k nam okolo 400km....tak chcem aby sme si to spolu uzili nech to nie je take bluzkove naskrobene....

pokito
19. mar 2012

@lunnka no ta my abstinujeme uz od zaciatku, mala som to odporucene lebo mam nizko polozenu maternicu, riedim krv a za sebou 2 aborty, chudatko moj mg 😅

pokito
19. mar 2012

pisem jak pripecena, este ze sa daju opravit preklepy 😀

lunnka
19. mar 2012

@fide nema ma to preco tesit :D
@pokito co manzel, ja som nabita hormonmy po usi ;D

dulkagabulka
19. mar 2012

dulkagabulka Dňa 26.3.2012 bude na STV2 odvysielaná relácia Medicina, ktorej témou budú Moderné metódy pôrodov. Hosťami relácie budú prednosta nemocnice na Kramároch, Doc. MUDr. Igor Rusňák CSc. a riaditeľ sanatória Koch MUDr. Vladimír Cupaník, PhD.. Členky OZ Ženské kruhy pripravili pár diváckych otázok, ktoré zaslali redakcii STV a ktoré si môžete prečítať v príspevku . Nevieme či otázky budú aj hosťom relácie položené. Ak vás otázky zaujali a chcete vidieť odpovete, pozrite si reláciu v pondelok dňa 26.3.2012 na stanici STV2

http://www.zenskekruhy.sk/index.php/akcie/pozyv......

pokito
19. mar 2012

@lunnka ja som zasa nejaka frigidna, vobec mi to nechyba, mozno raz za cas ked sa ku mne mg tak pekne prituli si na to spomeniem.....................

tinci
19. mar 2012

@lucyfuk77 no asi aj mna to caka od poslednej navstevy u doktora brusko riadne narastlo, az sa divim ako je mozne ze mi ta koza na nom nepraskne a male nevyskoci 😨

lunnka
19. mar 2012

Dievcata co vsetko bude treba vybavit pri ziadosti o materske? Platim si aj DNP.
-lekar mi vystavi 2x ziadost
- s jednou pojdem za zamestnavatelom a ten mi ju po vypisani posle na socialku
- s druhou mam ist ja na socialku (ziadat o materske z DNP)
a to je vsetko?
Teraz som citala ze sa podava aj tzv. Oznamenie sporitela o ucasti na starobnom dochodkovom sporeni (ked mam II. pilier), pisu ze do 30 dni od priznania platnosti materskeho, aby mi dalej platili aj pocas materskej dovolenky dochodkove sporenie, je to pravda? dakujem 🙂

sisaadam
19. mar 2012

@fide to fakt? tak to prečistí, mám sa na čo tešiť:( a bude aj kvetinová vôňa?;)

sisaadam
19. mar 2012

@fide ja ani nie, ja som na rizikovom od januara, ale ospalá nie som. skôr si myslím, že som zlenivela doma:( a možno to súvisí už s jarnou únavou tá tvoja ospalosť🙂 inač prvý a posledný trimester je príznačný väčšou túžbou spať, to už som čítala aj počula viackrát, takže si to tak neber🙂

janja2502
19. mar 2012

ja sa zasa unavena necitim. Mozno je to tym, ze uz pekne svieti slnko. Ale ani v noci sa mi nechce spat. Ale som rada, v piatok mi zacina materskaaaaaa. huraaaa, mozem chodit von 🙂