Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
a štavu z kyslej kapusty 😉
a podrvene lanove semienka, susene slivky, psylium a hlavne vela vela vody...
Baby, ja mam zase iny problem 🙂 dnes ma cely den strasne, ale strasne prehana, uz od 6 rano.. :( za cely den som zjedla len suchare, banan, horku cokoladu a cierny caj a teraz zase.. :( uz neviem, co si mam dat...
ahojte,
chodim vas sem obcas spehovat 🙂 ale prispejem len ked vazne mam cas a co k teme,
teraz mi to neda, lebo sa bavite o tom zeleze a s tym mam bohate skusenosti...
v tehu je v zasade kazda baba anemicka, lebo zvysenym objemom krvi sa krv zriedi, a teda mate mozno aj tu istu hodnotu hladiny zeleza, ale vo vyssom objeme...kym vam hemoglobin neklesne pod 110 jednotiek (norma je od 125 vyssie), netreba tabletky, ja som v minulom tehu mala aj 97 ale prezili sme a mala vobec anemicka nebola. a to som brala tabletu denne,aj pocas kojenia. v tomto tehu uz mam 2 tablety takze o zapche vam mozem romany pisat 😀 mne najlepsie zabera bezkofeinova kava s mliekom na lacno a za tym asi pol litra vody - a hned ficim na wc.
a este ako sa tu bavite o cvikle a pod., je to fajn, ale moj hematolog tvrdi, ze beztak sa najviac a najlepsie zelezo vstrebava z cerveneho masa (hovadzie a telacie hlavne) a potom este trescia pecen. ze by som musela zjest tak 5kg salatu, orechov a co ja viem coho, ale jeden riadny hovadzi steak to prebije.
takze maso, maso,maso aj kazdy den...
a ak uz aj uzivate tabletky, ci uz Aktiferrin, Sorbifer Maltofer atd., najlepsie tak nalacno hodinu pred jedlom zapit ovocnym dzusom, niecim, co obsahuje vit.C, a potom ale nejest nic s vapnikom, lebo ten blokuje vstrebavanie zeleza...cize nic mliecne ani kofein, kavu caj by ste na to nemali, inak to straca vyznam...
len preto o tom pisem, ze to pocuvam dookola na kazdomesacnej kontrole 😔
drzte sa, uz sa nam to vsetkym blizi.... 😵
Ahojte mamicky dnes som dosla z poradne ... rano sa mam hlasit na prijme v NR nemocnici ...skracuje sa mi krcok a maly je extremne nizko .... tak sa mam dnes pobalit :( som z toho trocha hotova leboked mi dr zacala hovorit o tom ze dostanem injekciu na dozrievanie plucok a ze radsej nech idem do nr lebo v lv nie je inkubator tak mi nie je vsetko jedno......myslite ze ked uz daju infuzku na vyvyn plucok ze uz nutne musi ist babo von????ja by somchcela potiahnut co najdlhsie.... ☹
Este mi napadlo to ze sa skracuje krcok znamena ze je to uz take zle alebo to moze byt preventivne ze ma posiela??? moja dr je taky psycholog ze som z nej normalne nemohla vyjsť... ona to tak vsetko s pokojom a kludom....
@janusha33 mno ja teraz tiez beriem ten feronat, ale tak zapcha sa zatial nedostavila 🙂 tak dufam ze to tak aj zostane 🙂
@fide drzim prsteky a nech je vsetko v poriadku 🙂
@michalienka25 juuuu tak to je riadny sok, tak aspon budes mat komu robit copiky 🙂 my sme velmi chceli dievcatko a sme sa aj smiali ze ked sa dakto pytal ze co to bude tak ze sme robili dievcatko, a doktor nakoniec povedal ze to bude chlapcek ale nech je hlavne zdravy 🙂
@fide ☹ fuha, no držim palce teda silno silno nech je všetko v poriadku
Ahojte, no ja dnes ultrazvuk a prietoky na hranici, o tyžden znova kontrola, kurnik len neviem čo to znamena ked to nedopadlo dobre aky to može mat vplyv, nerobil mi to moj lekar ☹ a placenta je vraj nižšie zasahuje do spodne steny spodnym okrajom ani tu som sa nič viac nedozvedela len že uvidime vraj ☹
@danculka24 to mam aj ja tu placentu ... neviem nakolko ti zasahuje dole ale ak by bola velmi nizko v porodnych cestach tak je potrebna sc lebo babo by sa pri porode mohlo udusit ...to ako by sa rodilo do vankusa....ale hovorim mozno je to iba okraj a nic sa nedeje...a prietoky zabespecuju ziviny a kislik pre babatko....to sa da spravit infuzkami alebo injekciou...
@mirkave ja som bola praveze strasne stastna,ze to bude dievcatko,to by sme chceli o 1% viac🙂.
baby dakujem vam vsetkym za odpovede ohladom tych povinnych prehliadkach.nemam pocitac iba cez mobil pisem,tak to ide blbo a neviem vas ''oznacit''.
no a este jedna otazka.uzivala niektora z vas candibene proti mykoze?mne to vcera predpisal,zaviedla som si to,ale straaasne ma to tam stipalo...mate podobne skusenosti?dakujem.
@fide neviem či je uplne dole to mi nepovedal, len že do porodu uvidime, a tie prietoky vraj kontrola o tyžden, ja som už teraz nervna a co bude este do buduceho utorku ☹
@tiuska77 ahoj, ja mám čelový teplomer microlife a je super, rýchly a malého ani nezobudil, keď sme mu merali večer teplotu.. ušný sme si odskúšali v lekárni a normálne to zabolí pri dávaní do ucha+ treba dokupovať násadky..teplomer do riťky je vraj najpresnejší, no táto alternatíva ma nelákala..
ahojte,chcela by som sa aj ja pripojiť k vašej skupine,tiež čakame babo koncom maja,ešte nevieme čo to bude,ale mame už doma dvoch chlapcov,tak sa nechame prekvapiť,chcem len povzbudiť fide,že všetko bude v poriadku,ja som to mala pri obidvoch chlapcoch,to davaju injekciu na podporu vyvinu pľuc,ak by si nahodou porodila aby bolo riadne vyvinute,ale sa neboj dieťa ti udržia aj do 40 tyždna,ja som ich tiež mala velmi nizko,hlava mi tlačila dole a ked som chodila som mala pocit že mi vypadne,narodili sa jeden v 37 tyždni a mladši bol narodeny v 38 tyždni,su zdravy a nič im nechyba a ešte niečo pôrody boli take rychle že mi nestihli dať klistir,pri prvom som bola už od 35 tyždna na 7 cm otvorena,hlavne je isť k lekarovi ak sa niečo deje,držim všetkym palce čo to maju po prvykrat,nestresovať a tešiť sa z buduceho prirastku.
@margarita čo sa týka toho železa súhlasim s tebou, či skôr s tvojim lekárom - som vyštudovaný výživár (VŠ) a niekedy, keď čítam tie bludy mám dosť.. zvlášť keď píšu jedzte
bylinky a pod. na obsah železa - to by sme ich museli jesť ako králiky a po petržlenovej vňati v nadmernom množstve by sme si akurát odpálili obličky...
pečeň sa ale v tehotenstve neodporúča, taktiež makrela a mečúň, vysoký obsah železa má vaječný žĺtok, červené mäso, zo strukovín šošovica - červená nenadúva, cvikla má rovnako veľa železa či už surová alebo varená - stav surový či varený nemá na obsah minerálov žiaden vplyv...
@danculka24 nuž s tou placentou má fide pravdu, keď ju budeš mať veľmi nízko tak ťa čaká SC...
neboj všetko bude OK, niekedy vedia lekári zbytočne vystresovať..
PS. ozaj už si riešila tú detskú lekárku?
@oxiba no pokial sa nič horšie nemože stat iba že bude CS tak to je OK, chcela som tam ist dnes kedže som mala behaci den ale nejak mi neostalo energie resp. skor mam pokazenu naladu a stresujem tak som to nesla ani riesit,musim kuk kedy je tam poobede a vymaknut ju asi pred koncom ked ma menej ludi, paradoxne dnes som sa bavila s kamoškou a aj jej mala k nej chodi 😀
@danculka24 Jaj no uz sa zacinam asi bat lebo v piatok idem aj ja na prietoky tak dufam ze bude vsetko v poriadku.....a ze sa aj nas Tancujuci oblak dovtedy otoci a tak uz ostane
@michalienka25 Ja som mala canesten pocas tehotenstva ale to mi len muz z lekarne vybral lebo to boli akurat sviatky.A kym som sa dostala k lekarke tak uz bolo vsetko ok takze som jej len o tom povedala.
@oxiba O cvikle viem uz davnejsie preto ako darca krvi mam nachystanu sterilizovanu cviklu vo flaskach v spajzi ale teraz mi nejak dlhsiu dobu nesla na chut tak som nejedla......a teraz mam malo zeleza lebo ten nas borec si vsetko zobral.....to bude z neho nejaky zelezny muz asi 😀 😀 .Hlavne nech je zdravy
@danculka24 To uz treba riesit detskeho lekara?To nie je este skoro?Sice ja mam na vsetko cas......pokial sa maly neotoci rodit nejdem....nechcem ist na cisarsky.

@janusha33 tak to potom odporucam ten slivkovy dzus, kavu, teplu vodu - najlepsie rano a podobne protizapchove opatrenia....