icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janinkad
20. mar 2012

@danculka24
@janusha33
baby a kedy chodite na prietoky?nie je to nejak skoro?mne na poradni povedali ze to robia az v 36 tt...aj pri prvom si pamätám ze mi to robili neskôr

danculka24
20. mar 2012

@janusha33 noo ono ja som si stale hovorila že mam čas, aale ked som po dnešnom dni ostala vyplašena ☹, nakupila som veci do nemocnice pre seba rychlo a pobalim nech to mam pokope, rychlo kupila Lovelu a šup ho asi cez vikend prat, a buduci tyžden vybavim matriku a pediatra

danculka24
20. mar 2012

@janinkad ja som bola dnes, som 30 tt+2

lunnka
20. mar 2012

@janinkad to su dve veci asi monitor a prietoky, pravda? ja som sa dnes pytala kedy zacnem chodit na monitor a ze od 36. tyzdna
@danculka24 a co na matrike?

danculka24
20. mar 2012

@lunnka no nie som vydata, takže aby mala malinka priatelove meno 😀

lunnka
20. mar 2012

@danculka24 jaj lebo ja ze som zas na nieco zabudla 😀

danculka24
20. mar 2012

@lunnka ak si vydataa tak niee 😀

janusha33
20. mar 2012

@katkamiki Cucoriedky....

janusha33
20. mar 2012

@janinkad Ja budem v piatok zacinat 33.tt a mi kazala prist.Lebo moja doktorka bude sluzit v nemocnici kde budem aj rodit a tam robia aj prietoky takze idem rovno za nou.

alohim
20. mar 2012

Prietoky za nami, máme 2300 g🙂 všetko je ok, malý "valibuk" nás chce prekvapiť ako vyzerá, ukázal sa nám iba na chvíľočku z profilu, uško, líce a mal vyšetrenie na háku, stále sa otáčal a skrýval za rúčky. Dr. hovorila, že má veľký rastový náskok, a podľa tohto USG vyzerá nie na 32/0 ako podľa posledného USG ale na 36.týždeň 😨
Čo si myslíte, ôže sa to spomaliť, alebo si mám začať baliť veci a narodí sa v apríli? Vraj všetko je možné... 😀

@janusha33 s tým železom mám to isté aj ja, dokonca to železo bolo tak nízke, že sa mi točila hlava,...ale lekárka mi predpísala veľmi dobý doplnok - Ferro-Folgamma, a to okrem železa obsahuje aj kys.listovú (folát) a vit.B12 (kobalamín) - vitamín nevyhutný pe krvotvorbu, teda to železo sa lepšie vstrebáva ako pri iných doplnkoch a taktiež mi nerobí zápchu ani to druhé akurát, že divne sfarbuje "odpadový produkt" 😅 Samozrejme okrem toho jem aj "skutočnú stravu".
Jedine čo mi na železe vadí, že musím medzi užívaním a magnézkom si dávať odstupy, lebo vraj spolu strácajú účinok a tak niekedy zabudnem jedno z toho vziať 😅

@fide Držím palce, verím, že to bude ok, kamoška mala tiež taký problém a nakoniec prenášala 😉 prehováraj bábätko, že má ešte čas, ono ťa poslúchne, funguje to.

Otázka k MD:
A mám za sebou dnes poradňu, no iba so sestričkou, lebo Dr. je na PN a aj dlho bude. Mala som ísť na poradňu 3.4. kedy mám nástup na MD, ale objedali ma na až po Veľkej noci., no vraj so mnou tlačivo na materskú spíše sestrička 2.4. To potom ten odchodna MD platí, nemusm ísť o práce 3.4. keď to tlačivo tak natesno odovzdám? Sorry, že sa tak hlúpo pýtam, ale nejaká som dopletená.

mirkave
20. mar 2012

@erika439 mne osobne morska voda a take tie somarinky vobec nepomahali ☹ tak som bola nutena striekat olynth,nasivin a teraz mam muconasal plus.ide ma slaktrafit,ale tak ked nemozem dychat ☹ ..........

mirkave
20. mar 2012

@prinzesz 4D ultrazvuk mam za sebou.a fotit sa chcem dat,len si musim dohodnut termin 😀 sa neviem dockat

mirkave
20. mar 2012

@fide mojenko ☹ normalne sa bojim s tebou 😖 ale verim,ze vsetko dobre dopadne.nase bruskove slniecka su na tom v tomto case s vyvinom docela dobre.len tie plucka treba podporit .......... budem na vas mysliet a modlit sa,aby bolo vsetko v poriadku 😔
akurat dnes sme sa s mg bavili o tom,ze co ked by sa nas drobcek pytal na svet skor............ ☹
drzim palceky

mirkave
20. mar 2012

@janinkad popravde-ja ani nemam paru,co su prietoky 🙄 pri simonke si to nepamatam............ teda-nepamatam si,kedy,kde a ci mi to robili...........zajtra na poradni mi snad nieco povedia

mirkave
20. mar 2012

@danculka24 sup-sup sa hned aj vydat a je 😀

janusha33
20. mar 2012

Baby nic sa nebojte,sme v skupine ze Porod v maji 2012 takze tak aj vsetky porodime.A nase majovcatka budu zdravucke a silnucke ako slniecko v maji uz zvykne byt.Takze hlavne ziadne stresy,lebo stres len vsetko zhorsuje,uzivajme si to vorvanenie,lebo po maji nam to uz bude chybat.....budeme lietat aby sme vsetko stihli a 24 hodin nam bude na jeden den malo.Takze teraz pekne oddychovat a uzivat si jemnucke slniecko aby v maji mohli prist nase silne slniecka.

mirkave
20. mar 2012

@alohim ono ked das tlacivo aj v den nastupu na matersku-je to ok.len potom asi nestihnu spracovat papiere a mozno by si peniaze dostala az o mesiac neskor.myslim si.

adamspac
20. mar 2012

@fide ??? ...preco rozoberat uplne normalne veci??? v kazdej porodnici davaju instruktaz... a keby nieco lekarne funguju... Ja som rodila na Antolskej a nebol problem... Ked bolo treba dali vlozky aj podlozky... a kosele boli samozrejmostou : O ))

adamspac
20. mar 2012

@danculka24 ??? ...preco rozoberat uplne normalne veci??? v kazdej porodnici davaju instruktaz... a keby nieco lekarne funguju... Ja som rodila na Antolskej a nebol problem... Ked bolo treba dali vlozky aj podlozky... a kosele boli samozrejmostou : O ))

aamanda
21. mar 2012

@alohim to je v pohode s tou MD. tam su dolezite datumi a mas cas to do prace poslat do troch prac. dni a to iste plati ak to posielas na socialku, teda tam mas cas ku koncu mesiaca🙂

petka296
21. mar 2012

baby som v 29+5tt a mala je otocena nohami napred. vy mate ako otocene?

janinkad
21. mar 2012

@mirkave mne teraz pomohla Vincentka na striekanie,ale poviem ti stale som ju no nosa valila🙂aj ked som nemala pocit upchatého nosa,a pomohlo.to mi poradili ked som s Davidkom chodila teraz po krcnom.

janinkad
21. mar 2012

@janinkad Muconasal tusim tehotne nemôzu,nemali by...

janinkad
21. mar 2012

@petka296 moje otocene nejak priecne..hlava sice dolu,ale az niekde dole vzuadu pri chrbtici,nozicky ako keby pod lavými rebrami,trochu nad pupkom a chrbatik asi nejak oproti...takze taký komický polobluk,ako kolač🙂)ak takto zostane,co dufam ze nie,tak som indikacia na sc.

janinkad
21. mar 2012

@lunnka tak u nas to teda asi ten 36 tt volaju prietoky...myslim vlastne to vyzivovanie dietatka a tak

renca99
21. mar 2012

@janinkad prosim ta to ako ta mineralka vincentka, ci nejake kvapky? a ako si si to dovala do nosa? diiiik

janinkad
21. mar 2012

@renca99 hej nazov ako ta mineralka,ale su to kvapky,normalne ako sprayova forma...Quixx teda vobec nepomahal,a toto mi pomohlo

janusha33
21. mar 2012

@janinkad To som zatial aj ja lebo nas ma nozicky dole a hlavu niekde pod pravymi rebrami cize v podtstae nejak sedi alebo stoji alebo co....

suzan1111
21. mar 2012

@fide Neboj sa, urcite to nie je take vazne, ja ked som bola v nemocnici na pozorovanie kvoli tvrdnutiu bruska,boli tam baby, ktorym sa skracoval krcok a tiez im dali pre istotu injekciu na vyvin plucok ale neznamenalo to,ze hned porodia, jedna tam lezala chudatko uz mesiac,ale mala fakt kratky krcok a povedali jej ze musi vydrzat do 34tt, po ukonceni 34tt je to uz vpodstate asi ok,ked sa babo narodi, je dost velke a vyvinute na to aby bolo vporiadku, cize tej babe povedali,ze po 34tt ju pustia normalne domov a keby to na nu prislo,tak pride naspat do nemocnice..tak ak by si to mala velmi zle,nechaju ta tam lezat do 34tt, pricom stale robia monitor a sleduju ci mavas kontrakcie alebo nie,ked nebudes mat kontrakcie cely tyzden pozorovania..tak ta mozno aj pustia domov..ak nie,tak to tam budes musiet vydrazat do 34tt a potom ta urcite s kludom pustia domov,neboj sa..vsetko bude vporiadku..este budes mozno aj prenasat a zase som pocula ze baby,kt.maju skrateny krcok rodia potom ovela lahsie a porod je jednoduchsi a rychlejsi..takze v tom negative aspon nej. pozitivum..budem na teba mysliet a urcite to bude ok 😉

petka296
21. mar 2012

@janinkad a uz ti doktor spominal cisarsky? ja som bola na sone tento pondelok a poradnu mam az 3.4. a moj doktor moc nerozprava na vsetko sa ho musim vypytovat.