icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

danculka24
23. mar 2012

@alicia28
@jagu81tak sory že sa miešam do temy ale preboha rozum sa mi zastavil ked citamˇ ja poznam vela ludi co z porodnice s vajickom neodchadzaju
ale maju dieta len tak v aute v naruci...,,,vraj to policajci akceptujuˇ, ved to vajičko služi na ochranu babatka, teda ja si neviem predstavit že by som ho takto niesla domov, chore.......nezodpovedne

mirkave
23. mar 2012

@svetlusska @alicia28 @jagu81 presne-nejde o to,ci to prikazuje zakon,ale ide o to,ze nejaky idiot moze do nas naburat a....... ☹
neriskovali sme nic pri simonke-a to vtedy este neboli autosedacky povinne.a teraz,podla toho aky dementi sadaju za volant?vajco podla mna musi byt.nehrozi ist bez vajca alebo bez vacsej sedacky niekam na aute.stratu zivota svojho dietata nechceme riskovat.

mirkave
23. mar 2012

@danculka24 presne s tebou suhlasim

danculka24
23. mar 2012

@mirkave ma skoro prekotilo ked som to čitala 😀

mirkave
23. mar 2012

a ked je babo maly jedak-ako bola nasa simonka,tak vajco sa da vyuzit v pohode az do jedneho roku.aj kamoska,ktorej syncek bude mat rok v maji,tak je stale vo vajci a zmesti sa do neho.a to papa normalne........

mirkave
23. mar 2012

@danculka24 ty kokos sak to je na porazku.nejde o pokutu.ale ide o zivot mojho dietata.a to si myslim,ze je viac ako nejaky mily policajtik,.co mi povie:"jeeeeeej v pohode,mozte ist,idete s porodnice"
osobne by som davala vacsie pokuty za to,ze poniektori riskuju zivoty svojich cerstvo narodenych ratolesti........

danculka24
23. mar 2012

@mirkave veru mas pravdu

mirkave
23. mar 2012

@alicia28 je super,ze mas isofixovu.ale nemozem suhlasit,ze len autosedacka nad 300E je dobra. my nemame autosedacku nad 300E a sme s nou nadmieru spokojni.pokial sa dobre a spravne upevni,tak splni svoj ucel.
na druhej strane : poznam par ludi,co maju drahu autosedacku len tak volne polozenu v aute..........ziadne upevnenie ani nic 😖 vrazdila by som za to.alebo maju upevnenu sedacku-a dieta nezapnu pasmi-to ma aky zmysel?????

ludska hlupost nepozna hranic ☹

janusha33
24. mar 2012

@mirkave Mama uz zacala komunikovat lebo som vcera isla k nim do prace na vysetrenie a pokial ide o nasho drobca tak je stale akcna.....no a oco....vidno ze ho to stve sa vcera vtieral ale nenecham mu to len tak prejst.Nech si uvedomi ze my nie sme dokonaly......

janusha33
24. mar 2012

@mirkave Ja myslim ze to zalezi od lekara.....ja som v 33.tt a som mala ist od 1.4.na matersku ale na poradnu idem az 11.4. a ze vtedy ma vypise na matersku....ze budem dlhsie dostavat peniazky.....ja som neprotestovala.....sak som aj tak doma....mozno keby som chodila do prace tak je to ine ze by som mlela z posledneho..

janusha33
24. mar 2012

@linlin Jeeej super,vdaka za info.....len som kdesi citala o tom dochodkovom ze ak mas II.pilier ze to tiez treba niekde nahlasit.Lebo takto plati stat odvod iba do socialnej poistovne.

janusha33
24. mar 2012

@mirkave No to mas pravdu.....keby hlupost kvitla tak polka Slovenska zakvitne....my budeme mat zdedene vajce od brata a oni kupovali v septembri nove lebo sa stahovali do Nemecka tak chceli pre drobca nieco bezpecnejsie a lepsie takze tu novu zdedime my lebo ich mladsi drobc sa do nej uz asi nezmesti.....este zvladne v nej mozno cestu z Nemecka a potom nam ju nechaju a kupia druhu autosedacku lebo tomu starsiemu kupovali tiez novu autosedacku.A ako poznam brata tak ten si da pozor na kvalitu....takze sa tesime ze sme prisli k vajcu ako slepe kura ku zrnu.A potom uz autosedacku kupime....muzik je je taky autickar takze tiez kupime nejaku dobru aby bola aj bezpecna.

cobhan
24. mar 2012

@jagu81 to uz nasu preslo...ale asi 2 tyzdne sa budila o 4tej rana a do 6tej nacvicovala zabavny program. Dnes som sa konecne po dlhej dobe vyspala a rano dosiel drahy o pol siedmej a to ma zobudilo a samozrejme aj ju. Takze o siedmej som si uz nadavajuc robila ranny caj a teraz sedim na pocitaci a cakam kym sa preberiem do pojazdneho stavu.

cobhan
24. mar 2012

@mirkave tu ta ani z nemocnice nepustia, kym neprinesies vajicko. Jednoducho bud manzel pride s vajickom a tak si vezme mimino alebo mimco ostava v porodnici az kym sa vajicko nezozenie. Ale aj mna niekedy ide rozdrapit ked vidim ako niekto vozi 3rocne dieta bez sedacky, nepriputane na prednom sedadle.

lucyfuk77
24. mar 2012

@danculka24
@mirkave : presne tak kocky, nenosime 9 mesiacov pod srdcom babatko, aby sme ho v sekude stratili cestou z porodnice! Viem, ze to nie je lacna zalezitost, ale existuju bazare, internet a urcite sa najde aj nejaka kamoska, co ho rada na ten den pozicia ( v pripade, ze rodina nema auto, ze ho vyuzije tak 3 x). Nikdy vsak neriskovat bez. Inak na youtube je na to dost brutalne video, co sa stane ked drzite babatko v perinke....

tinci
24. mar 2012

...ja ked som s malou odchadzala z porodnice, tak uz vo vajicku mi asi 20 minut zaspala v porodnici kym som vybavila vsetky prepustacie papiere a potom este spala celu cestu domov co je asi 30 minut takze vobec sm nemali problem ze by sa jej tam nepacilo...Uz ked bola vacsia a sem tam plakala vo vajicku tak sme zastali a trosku s nou pochodili vonku a ked uz velmi vymyslala tak sme kupili sedacku aby sedela v smere jazdy - mala asi 8 mesiacov - a odvtedy ma cestovanie velmi rada, a rada v aute aj spava 🙂

tinci
24. mar 2012

...inak nezacinaju vam opuchat nohy? Ak ano mate nieco proti tomu resp. na zmiernenie opuchov ? Snazim sa vylucit sol kde sa da, ale kedze som s malou doma a som cez den stale v pohybe tak asi aj to je pricinou opuchov....Zatial mi to nejak neprekaza, iba si nemozem obut balerinky na ktore som sa tesila , ale bojim sa ze to bude iba horsie 😒

linduska86
24. mar 2012

@linlin ahoj a ked ma zamestnavatel v priebehu PN-ky prepustil tak co mam robit s tou materskou??

tiuska77
24. mar 2012

@cimage no tak to nieje také zle som myslela že tam Vas nejako "nutia" robiť takmer až do pôrodu 😝

janusha33
24. mar 2012

@linduska86 Nooo pokial viem tak ta nemoze prepustit pokial si PN a navyse ked si tehotna.....ale tiez som nad tym rozmyslala ze co v pripade ak firma jednoducho skrachuje.....u nas v praci je to tiez take vselijake lebo pokial by nam poistovne nedali zmluvy ako chceli minuly rok napriklad tak sefka musi jednoducho skoncit......neviem ale ako je to toho roku lebo som PN a ide to nejak mimo mna.Mozno na inspektorate prace by ti vedeli poradit.Pokial si tehotna je tam uz nejaka ochranna lehota myslim,ale nie som si ista.

janusha33
24. mar 2012

@tinci No na opuchanie je dobre ich vykladat co mozno najcastejsie hore a cievna gymnastika.......to ked sa sprchujes tak si osprchuj najprn nohy chvilku takou fajnou teplou vodou a potom studenou a zase teplou a zase studenou a tak to striedaj a ukonci to studenou.Pri teplej vode sa stena ciev roztahuje a pri studenej sa stahuje....cize to striedanie sposobi ze cievne steny cvicia a tym sa posilnuju.Tiez mi jeden cas puchli nohy ale som spomalila tempo a zacala viac oddychovat a stale ked si sadnem si ich niekde vylozim......takze uz je to puchnutie len take nepatrne ale ja ho tam vidim aj tak.a tiez je dobre ked sedis alebo lezis vylozit nohy hore a pocvicit troska s clenkami, prstami na nohach....ale tak aby si mala nohy nad urovnou srdca.....to budes normalne citit ako sa ti odkrvuju nohy a potom na chvilku zlozit dole aby sa vratila krv do ciev.....a potom zase vylozit hore a pocvicit a zase dole.....ja tak robim ked lezim v posteli tak bud ich vylozim hore na stenu alebo na fit loptu, ktoru si dam na postel a pocvicim a zlozim.

lucyfuk77
24. mar 2012

@linduska86 no, nie som si ista, ale to ta nesmie. Za prve si na PN a za druhe si tehotna....

cimage
24. mar 2012

@tiuska77 Nie, to je kazdej maminy vec kedy chce ist, ale samozrejme kazda chce robit co najdlhsie aby bola co najviac doma s malym.

lunnka
24. mar 2012

@linduska86 @lucyfuk77 @janusha33 mohli len asi keby pracovala na dohodu, dobu urcitu..si myslim, ci nie?

a ohladom toho II. dochodkoveho to je ine ako dochodkove poistenie, nieco som nasla tu http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

lunnka
24. mar 2012

@lunnka aha a este neviete ci treba nastup na matersku ohlasit osobne do zdravotnej poistovne alebo to robi zamestnavatel?

lunnka
24. mar 2012

@janusha33 a mi napadlo este co si spominala s nastupom na matersku neskor ako 6 tyzdnov pred terminom..aj to tam niekde spominali na tej stranke ze take sa neda, o to budes mat kratsie vyplacanu matersku, aj ja som tak spekulovala ze sa dat vypisat co najneskor a potom dlhsie poberat matersku no neda sa to tak..

lunnka
24. mar 2012

@linduska86 neviem ci pomoze tento odkaz lebo nepoznam detaily ale skus niekde na zaciatku je priklad Katariny http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...

lunnka
24. mar 2012

@linduska86 Počas tehotenstva mi skončil pracovný pomer.

Skončením pracovnoprávneho vzťahu zanikne aj nemocenské poistenie. Zákon pamätá na prípady tehotných žien, ktorým zanikne nemocenské poistenie počas tehotenstva: skončením pracovného pomeru začína plynúť ochranná lehota. Ochranná lehota je od januára 2011 8 mesiacov (do 31.12.2010 bola ochranná lehota 6 mesiacov). Ak tehotná žena počas týchto 8 mesiacov ochorie, má nárok na nemocenské, ako keby bola zamestnaná. Nárok na materské vznikne, ak ochranná lehota trvala ku dňu začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu určeným lekárom alebo skutočným dňom pôrodu (§ 50 zákona).
🙂

tinci
24. mar 2012

@janusha33 super tak to skusim aj to sprchovanie a cvicenie, dakujem za pomoc 🙂

tinci
24. mar 2012

@janusha33
@linduska86 mna tiez zamestnavatel prepustil pocas PN a tehotenstva ale to som bola na PN uz 4 mesiace, takze to uz asi narok mal.Ako odskodne som dostala 3- mesacnu vyplatu...