icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

tinci
26. mar 2012

....inak baby co uz cakate druhe babo a mali ste pri prvom monitor dychu, budete ten isty pouzivat aj pri druhom?Lebo som sa docitala ze po dvoch rokoch uz nie je zaruka, ze tie senzory budu spravne reagovat, ale kupit zase dalsi je dost draha zalezitost tak neviem...A ak aj cakate prve budete monitor dychu kupovat?Nam pri Pajke raz monitor v noci aj zapipal a to som sa velmi naplasila a bola som velmi rada ze to mame...

jagu81
26. mar 2012

@tiuska77 je to zvláštne, však ona ani moc nepribrala, tiež som to nepochopila, prečo ju takto strašia. Inak prietoky ti kontrolujú pri sone okolo 30tt.

janusha33
26. mar 2012

@jagu81 No ja som zo zaciatku vobec nepriberala,tiez mi nebolo ani zle,ja som zacala priberat az nejak okolo Vianoc ked mi zacalo rast brusko tak vtedy zhruba.A doteraz to bolo dokopy nejakych 12 kg ale je to stale ine lebo jeden den sa odvazim a mam 92 a odvazim sa o dva dni a mam 90 takze to mam nejake premenlive.Ale tiez to neriesim,ved to potom vybehame a navyse bude leto takze budeme mat dost roboty a v lete mi aj tak nechuti jest ale tak stale nieco budem zobkat aby som mala dost mlieka.Svagrina mi radila ze ked budem kojit tak stale po kojeni nech neico zjem.....hoci len jablko alebo vody nech sa napijem.

janusha33
26. mar 2012

No dnes jaky sen sa mi snival.....ze som kojila dieta,som bola v tom ze to bol nas maly a potom som mala taku nejaku divnu zavinovacku,jak kosela to vyzeralo ci co......a som ho nevedela do toho zabalit a potm vstala mama po nocnej ze kedy mam kojit.Tak som jej povedala ze rano som ho kojila a ze teraz spi tak ho nebudem budit aby som ho nakojila,ze ked vstane tak ho nakojim.a nato prisla svagrina z Nemecka ze vezme maleho domov a mama ze nech ho najprv nakojim a potom aby nebol hladny.a zrazu bolo to dieta take ako moj synovec.No katasrofa sen......som hned rano pozerala do snara,tak mi vyslo ze dojcit dieta znamena ze budem mat starosti.

jagu81
26. mar 2012

@janusha33 sny radšej neberme vážne, teda aspoň ja určite, odkedy som tehotná, to je hotová katastrofa, už 2x sa mi snívalo, že mi zomrel manžel. Niekedy minulý týždeň, sa mi snívalo, že som porodila mrtve bábo ☹ takže moje sny už radšej neberiem vôbec do úvahy.....

tiuska77
26. mar 2012

@janusha33 jáj tak to asi až po tom 36. týždni sa u nás chodí... keď som ležala v nemocnici tak som videla, že to žienkam robili 2x denne... Ďakujem som o kúštik múdrejšia 😎 🙂

janusha33
26. mar 2012

@jagu81 No mne sa uz snivalo s nasim drobcom....raz sme ho isli krstit ale to bolo uz nejake vacsie babo lebo malo aj zubky....resp.bolo to male babatko v perinke ale malo zubky ako hrasky..... a potom raz s kojenim a teraz zase.......ako niekedy na sen uplne zabudne ale niekedy je taky zivy ze mi to vrta v hlave cely den.

janusha33
26. mar 2012

@tiuska77 Neviem kedy sa to presne ma ist.....

danielka1982
26. mar 2012

@janusha33 to ekg bábätka ako píšeš-myslím,že to bude CTG záznam,Mne to robili pri deťoch v 36 tt aj teraz mám ísť až v 36tt.Podľa toho aj vedeli ako som na tom s kontrakciami a ako je na tom bábo.A tá pupočná šnúra (Sono prietoky) t.j.v 30tt...Chcem sa ale opýtať,bola si aj na internom vyšetrení?Kdesi som čítala,že vraj netreba tak neviem,zatiaľ som nebola ale aj tak myslím,že to robia okolo 32tt-33tt ...

janusha33
26. mar 2012

@tinci Ja monitor neriesim vobec.....ja mam aj tak taky spanok ako driemoty takze....a ako sa poznam tak budem v noci hore castejsie ako drobec....a ked bude spat cez den tak bude mat pri sebe tu vysielacku a druhu si dam do kuchyne alebo za pas....sestra nam kupila taku super ze ma aj dost velky dosah a tu jeho cast pripevnim na hniezdo takze budem pocut ci dycha ci nie.....a aj tak ho pridem skontrolovat.Pokial by mal nejaky problem s plucami po narodeni tak to budem riesit potom ale teraz nechcem malovat certa na stenu takze to radsej neriesim.

janusha33
26. mar 2012

@danielka1982 Na interom som nebola.Nikto ma neposielal a ja sa tam tlacit nebudem.No teraz som v 33.tt a robili mi to teraz.Neviem kedy sa to ma presne robit a nakolko je vsetko relativne v poriadku tak to nejak neriesim kedy to ma presne byt.

janinkad
26. mar 2012

@lilianka1199
@masarykova
@pupavenka babenky aj ja som +11kg,a minule sa ma na poradni doktorka pytala ze kolko som pribrala v prvom tehu a ja ze 20kg..a ona ze,jej tak to sa musite este posnazit aby ste dobehli..🙂.a ja ze no tak to dobiehat urcite nebudem.ale vtedy som musela vela lezat,a som vysoka,tak to nejak nebolo az tak vidno na mne

tiuska77
26. mar 2012

@janusha33
@jagu81 ...ja už ani váhu neriešim...po kojení čo dúfam, bude najdlhšie ako sa dá..začnem makať na sebe...nabehnem do fitka, aspoň takú mam predstavu 😀 ..už teraz si pripadám jak pinguin..a manžel keď dačo večer papa..daj si, daj si, ešte ma núti. 😕 .. tak pre neho až tak hrozne nevyzerám xi ... no ja mam problém už paru dni že sa budím kvôli termínu jak divá..nechápem taka blbosť, a budím sa hlavne, že sa nenormálne potím 😖 ..neviem čím to je či tou mojou štítnou žľazou... ale zle sa mi spí kvôli tomu ☹

janusha33
26. mar 2012

@tiuska77 Mojmu muzovi tiez nezalezi na postave takze sa tiez nebojim,on sa len smeje rano ked vstavam tak kym sa vykotim s tym pupkom z postele.....a kym vyjdem po schodoch tak funim.....tak sa len smeje.....uz som mu povedala ze vezmem tri kila muky alebo cukru a mu urobim taky vankus a dam okolo pasa aby vedel preco tak pri vsetkom rychlo funim,ze ake to je ked sa nevie poriadne zohnut a ma zataz pred sebou 😀 Som mu povedala ze mu to dam okolo pasu nech si to vyskusa 😀 .Ale uz teraz sa snazi a pomaha ako vie.Teraz je doma lebo je PN kvoli narazenym rebram ale uz snad pojde do prace a ja budem zase sama doma,ale to uz nejak zvladneme ved uz to nemame daleko.Uz len april a potom sup do porodnice a potom uz bude lepsie lebo aj viac porobim doma,lebo teraz mama stale toto nerob,tamto nerob, chod si sadnut.Tak len posedavam kde pride a snazim sa nejak zahnat nudu.

alohim
26. mar 2012

@lilianka1199 ved to, asi mas pravdu, netreba to riesit 🙂 Ja mam v tom chaos, termin podla PM 1.5, podla USG v 12tt 15.5., potom v 22tt na 3D 11.5 a termin pod terajsich rozmerov je 19.4., no stale mi nechali ten povodny termin 15.5. 😕 tak uvidime ci skor rodit budem (ten april sa mi zda skoro), alebo babo bude velke, necham sa prekvapit.
Ale radsej takto, akoby mali nase babatka zaostavat, ja tiez nechapem, stravujem sa pestro a zdravo, az moj "pupcek-melon" a 12kg prirastok vahy som chuda a manzel je asketickej slachovitej postavy, obaja priemernej vysky (168 a 180) 😀 tak neviem ako sa nas maly tak pekne vykrmil 🙂

Inak tu je taka lepsia tabulka vahy plodu, kde je stanoveny nizky aj vysoky percentil. Hoci tie tabulky niekedy nemusia nic hovorit;) http://www.gynweb.cz/fetalni-medicina/vaha-plod...

@janusha33 sa cudujem ze ti take povedali, ze si mas upravit stravu, ked papas normalne. 12kg je ukazkova normalka. Ako vravis, vacsina ostane v porodnici. Toto tu uz bolo - ten link, no zasa som si pocitala: http://www.predporodnapriprava.sk/index.php?loc... a vyslo mi ze vsetko je placenta, babo, krv...a iba 4 kg ostava tuk. Tak to vydojcime 😎

pupavenka
26. mar 2012

@janinkad ja som tak isto pribrala pri prvom 20 kg, a snazim sa vecer krotit v jedeni, aby som to nedosiahla aj teraz.... ved o co menej priberiem teraz, o to lahsie sa to bude zhadzovat... teda dufam 😝

tiuska77
26. mar 2012

@janusha33 no môj je tiež na maródke mal úraz ale pri športe...ja sa ledva gúľam a chodím do práce a on doma vylihuje. 😎 ..ale aspoň pripravuje už postieľku natieral aj kolísku už natrel...tak mu stále píšem zoznam aby nezabudol čo všetko treba porobiť kým príde malička na svet 😵 ..a mal by isť na liečenie..tak dúfam, že stihne isť ešte tento mesiac potom by som nebola rada keby nebol doma keď sa mi bude blížiť pôrod..a možno pôjdem s nim budem tam vegetiť v bazeníkoch 😀

janusha33
26. mar 2012

@alohim Ono nie ze si mam upravit stravu doslova,ale ze si mam davat vacsi pozor na stravu.....aby som asi viac nepribrala,alebo aby drobcek nepribral mozno sa jej zdal na svoj vek velky lebo termin mam az 13.5. a za cely ten cas som nemala zmeneny termin ani raz.Tak ja som uz aj tymto smerom myslela ze ci to nie je preto a ked uz aj placenta dozrieva tak aby som neporodila skor ako treba lebo mozno placenta moze byt zrela a drobcek moze mat porodnu hmotnost (co uz ma aj teraz)Ale nemusi mat vsetko vyvinute tak ako treba.Napriklad teraz sa myslim vyvijaju pluca.....tak mozno preto.Ale tak ja jem tak ako doteraz,to na co mam chut a kedy na to mam chut ale zase vecer uz netrepem do seba nic,maximalne si dam nejake ovocie.Ale predtym ked som dostala chut na nieco slane tak nejake chrumky alebo cosi muselo byt po ruke....teraz radsej potlacim tu chut alebo ked velmi velmi chcem slane tak si urobim hrianky so solou.....ale snazim sa vecer co najmenej....

janusha33
26. mar 2012

@tiuska77 No tie bazeniky by som ti velmi neodporucala......ked tak radsej nejaky vanovy kupel ked ti to ale schvali lekar.....pokial v tych kupeloch bude termalna voda uz vobec nie....robila som v kupeloch a viem o com to tam je a pokial nechces nejaku mykozu alebo crevnu chripku tak sa tomu vyhni.Nam tam chodili aj nemci,vacsinou stary a oni by tu vodu za nic nevymenili takze im bolo jedno ze hnackuju alebo maju nejake tazkosti,neoznamili to a aj tak isli do tej vody a nechci co bolo potom v kupeloch....dezinfekcia vsetkeho kazde dve hodiny......ja som tiez cosi chytila a to som nebola ani vo vode,len nemka chodila na masaz a nepovedala ze ma problemy.....tak som vtedy schudla 😀 .Moj muz mal najprv problem v praci,urobil nejaky pohyb a cosi mu zaprastalo pri rebrach ale neriesil to, potom mali akciu z prace ze futbal.....tam sa dorazil,mesiac chodil v bolestiach do prace lebo nemohol ist na PN lebo nemal kto robit a teraz pekne uz mesiac sedi doma na zadku a oddychuje v ramci moznosti a ja pekne natieram chrbat.

janusha33
26. mar 2012

Dostala som jednu internu postu a nedalo mi to tu nepridat Je to od alicia28 :
nemusis mi nic vysvetlovat, ja sa len bavim na tom ze to vsetko zacalo tym ze som niekomu vysvetlila co isofix je lebo tu boli zienky mudre jak radio a ani nevedeli co to je,,a ked som im napisala co to je........ tak sa do mna obuli ze na to peniaze nemaju a ze sa vystatujem ze to mam
uplne pičenky
a co ze na to mam ? tak nech si zarobia a budu mat na to aj oni....ja mam peniaze a preco by som si nekupila taku sedacku ? a mam aj monitor dychu a vsetky tieto kravinky,,,a co ???? mam sa z toho posrat? kazdy si predsa kupi to naco ma...ja nemozem zato ze niektore zeny ziju z 220 € rodicovskeho prispevku alebo zo socialky....a co teraz,???,,ja mam penazi dost a kupim si co mi napadne,,,nechapem naco komentuju zo zavistou v ociach ked napisem kolko to stoji a naco tu sluzi,,
ved to je realita,,
pre mna za mna nech si kazdy kupi sedacku aj za 50€ mne je to srdecne jedno,
,ja nemam nudzu o peniaze a keby som sa chcela chvalit tak sa chvalim inde a nie tu na konikovi ......co tu vlasne vas ani nepoznam,,,naco by mi to bolo chvalit sa tu ? ked poviem ze nato mam a je to drahe to je hned uz chvalenie?
mne nikto nic nedal zadarmo,,moji rodicia su chudobny a platim im este ja aby prezili,,,zarobila som si sama, a preto ked niekto zavidi ...........tak nech pracuje cele dni za pocitacom ako ja 12 hodin aj viac,,,a potom uvidi co je to robota a zodpovednost,,,tu len babenky trepu kraviny sedia doma na ritke a nic z toho

uz budem mat druhe dieta,,,chapem ze prvorodicky su haklive a vztahovacne a vsetkeho sa chytia ...ale to su chuderky este neskusene ,,,ved oni zbadaju ked budu mat doma 3 deti a nebudu sa zaoberat kravinami ako teraz
a vela z vas tu zije s rodicmi v dome ako som sa docitala takze ziadne starosti nemaju lebo pomaly v 30 rokoch sa o nich stara mamicka a ocko,,,no doplacu z toho,,,ale kaslime na to ........mne je to uplne jedno ako si kto zije a chvalit sa tu nemam cim,,skor sa bavim nad hlupostu zienok slovenskych,,ja cestujem vela po svete pracovne ale taketo slipky ako na slovensku su malo kde,,,to je zavist -slovenska inak to neviem pomenovat

janusha33
26. mar 2012

Ja uz na nu nereagujem lebo to nema zmysle sa hadat s niekym takym. 🤐

lilianka1199
26. mar 2012

@janusha33 ja viem ako ste to mysleli,ale ju ako keby tesilo,ze Vas vytocila,tak ked si ju nebudeme vsimat,tak ju to vytoci viac 🙂,ved mi si tu piseme uz mesiace a trosku sa pozname 🙂
inak tu kocku mam na fb v piateloch a chcem jej to dat uhackovat,ale musim este ponakupovat to co naozaj potrebujem a potom budem kupovat veci pre radost 🙂

janusha33
26. mar 2012

@alohim No mne na prietokoch povedala vahu a ze placenta nam dozrieva takze mam dat pozor na stravu,nepochopila som tu uplne ze preco,ale zrejme preto lebo maly ma uz porodnu hmotnost a ked uz aj placenta dozrieva tak aby som neporodila skor mam termin lebo on moze mat vahu ale nemusi byt vsetko vyvinute ako ma byt.....tak asi preto.No bodaj by nemal taku vahu ked mi pojedol vsetko zelezo....cele tehu som mala zelezo v poriadku,na to si ja davam pozor a teraz mi zrazu na krvi vyskocilo ze ho mam malo...tak mi predpisali Sorbifer......fuj...

janusha33
26. mar 2012

@lilianka1199 Super je sikulka ja uz tiez mam u nej neico objednane,to sestra objednala.Velmi pekne su tie ciapocky

janusha33
26. mar 2012

@lilianka1199 Presne a nikomu nevadi kto ako kde byva a co ma a co nema,snazime sa tu tahat za jedne koniec,jedna druhej pomoct,podporit sa navzajom a nie osocovat a urazat sa.Proste ju uz neriesim a nekomentujem.

stvura
Odpoveď bola odstránená
janusha33
26. mar 2012

@stvura No ked som bola na prietokoch tak som zacinala 33.tt a maly mal vahu 2310g.Ja mam +cca 10 - 12 kg....je to premenlive jeden den mam +12 a o dva dni mam +10.Ale tak som si to nejak najlogickejsie tak vysvetlila ze nemam uz velmi priberat aby velmi nepriberal ani maly lebo je otoceny panvovym koncom dole(cize zatial ma cisarsky neminie,pokial sa neotoci) a aby sa nenarodil skor ako je treba,lebo on moze mat porodnu hmotnost ale tak nemusi mat este vsetko vyvinute ako treba.A aj placenta uz dozrieva tak aby nebola velmi skoro zrela asi,ale aj tak co som citala tak okolo 34.tt je placenta aj tak zrela a potom starne.Ale tak asi preto aby som neporodila skor ako je potrebne.

stvura
Odpoveď bola odstránená
leeenka26
26. mar 2012

Ahojte, velmi dlho som sem nepisala, patrim ku vam zienky, rada by som sa opytala, ze na tie prietoky CTG sa kedy chodi? A chodi tam kazda??

janusha33
26. mar 2012

@stvura No tak u nas ja som prva a maminy som sa ani nepytala ako to mala ona,brat ma sice dvoch synov ale to nerodil on ale svagrina 😀 takze co sa genetiky tyka tak ja som prva lastovicka a doteraz bolo vsetko ok ale minule som to riskla a postavila sa na okno ze ho umyjem,aj som umyla....ale potom mi nebolo dobre takze si musim uz zrejme davat pozor.Co sa mna tyka ja by som teraz bola schopna aj cely dom obielit ale co by bolo so mnou potom za to nerucim.Brucho mi netvrdne aspon som to zatial nespozorovala a mamina co viem tak nemala ani jeden porod cisarsky.ja som tiez chcela ist normalne aj Riskovi do bruska stale dohovaram ze nech sa otoci lebo nepojde vonku lebo ja nechcem ist na cisarsky ale ked tak ostane otoceny tak budem musiet lebo si nevezmem na triko ze bude mat potom problemy s ritkou alebo dojde k stlaceniu semennikov a nikdy nebude mat deti.Taky sebec nie som.Ale tiez som toho nazoru ze radsej klasicky porod a odtrpiet si nejaku bolest ako cisarsky a potom trpiet neviem kolko tyzdnov kym sa jazva a vsetko zahoji.