Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ahojte tak dnes som bola na poradni a este stale sme ritkou dole 😉,uvidime cim nas prekvapi za dva tyzdne,mate niektora problem s krcovymi zilami?ja som dneska spomynala doktorovi ze ma bolia zili dal mi Detralex koksomplatila som zan v lekarni 11€to neni uz na predpis 😖
@tinci http://www.pampyshop.com/detail.php?zbozi=1584696 Tuto uz mame doma a je fajnucka makkucka a myslim ze teplo mu v tom nebude len sa mi zda byt nejaka mensia ale nevadi....a dalsiu co mame tak to kupila mama v polsku a ta sa aj viaze a je troska vacsia....inac mam nachystane na doma klasicke perinky
@danculka24 ktoru pediatricku mate kocky?
@bambulla Hm tak to je smutne s tym platenim a je to coraz horsie a este aj bude.....mali by zrusit povinne poistne.....a kto chce platit zdravotne poistenie tak nech si plati ale potom u lekara a v lekarni nic a kto si nechce platit ze je malo chory napriklad tak nech si neplati ale ked pride k lekarovi alebo do lekarne tak plnu sumu vsetkeho.Lebo takto platime aj zdravotne poistenie cely zivot a prides do lekarne alebo k lekarovi a platis aj tak.Co sa tyka krcovych zil.....striedavu sprchu na nohy....zacinas teplou a koncis studenou a vykladat nohy hore.....to je aj na opuchy aj na posilnenie cievnych stien......
Taakze prietoky ok, malicka ma 2137g, dostali sme DVD tak sa teraz doma vytesujeme a materska od 2.4. 😀
A zajtra mi konecne dojde set do postielky co som objednala, huraaa
Ooo a aktualna vaha +19kg 😅
@pokito gratulujem, a vidim že mame rovnaky nastup na matersku 😀, lekarku mne odporučila oxiba lebo ja som chcela na Rovniankovej / Vrabcovu/
@danculka24 dufam ze sa stretneme v porodnici 😉
@janusha33 no,uz aj ja mam okna umyte,ale kedze ma dnes manzel rozculil,tak som zacala davat dole zaclony ,ze idem prat a on sup handra do ruky a umyl vsetky okna 🙂 a zbalila som si zakladne veci do nemocnice,keby nahodou 🙂....
@lilianka1199 No tak to si idem aj ja uz nieco pobalit aby sa nepovedalo....ja som dnes vyumyvala vchodove dvere a troska upratala terasu lebo vietor v spolupraci s nasim hafanom tam nanosil bordel a poprala som Riskovi farebne veci......a zajtra budem troska v pivnici a spajzi robit poriadky a nieco aj uvarim nech si mamina po nocnej oddychne......ale neviem co mam varit.....
@tinci mne ma prist zavinovacka zajtra,tak som v ocakavani 😉 ,teplo v tom nebude,ved obcas je v maji este chladno,to je tazko,ja budem mat jednu taku klasicku a jednu taku tenku letnu do kociarika,ak bude horuco,a je to len cista bavlna a babo sa do toho len tak zavinie....a z tej hrubsej sa da vybrat vnutorna vlozka,ktora je tepla...
ahojte, zase potešujúca info z televíznych novín, vraj má nová vláda škrtať na výdavkoch na rodinnú politiku, tešíme sa
auuuuu opúchajú mi nohy a ruky a že hrozne 😒 😒 😒 už ani kotníky nevidieť
@lilianka1199 super taku objednavam, tazko povedat ako asi bude ale leto hadam koncom maja este nie...je to vecicka mozno na 2-3 tyzdne ale dobre sa v tom babo drzi kym nadobudnem istotu drzat take drobciatko...
Ahojte buduce mamičky ak nahodou čakate diečatko túto jar a mali by ste zaujem kupiť veľmi lacno výbavičku oblečenia dajte vedieť. Moja malá je narodená v apríly takže by sa vám mohi zísť veci po nej. pa a veľa šťastia
No tak uz mam zisteneho toho pediatra,takze to len pri porode nahlasim meno pediatra a ked porodim tak bud muj muz alebo mama pojdu za nim ze som uz porodil a ked pridem domov z porodnice tak sa mu zavola ze som doma a ze on pride k nam.Aspon u nas je to tak ze prvy a asi aj druhykrat ide pediater za novorodencom a potom uz na poradnu idem normalne.A papiere mu posielaju z nemocnice.Akurat prepustaciu spravu asi mu davam ja....ved to mi este povedia.
@lilianka1199 My uz mame doma,jednu som si objednala a jednu kupila mamina v Polsku a uz som ich obe vcera vyprala,dnes ich iba prezehlim a nachystam a do autosedacky mame taku modru sikovnu autosedackovu,tu uz mam nachystanu.
dievcata nemate link na nejake tehu tricka s kratkym rukavom? radsej nech je tam trocha elastan, mozu byt aj jednofarebne, v bazaroch nic schopne nevidim..
...tak nakoniec vyhrala tato, ma aj o trosku vacsie rozmery:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=10778159&tab=1
ozaj v tom budu vase babence spinkavat? Chystate sa ich davat do spacich vakov ?Lebo nasa bola zakazdym odkopana a zostalo jej to doteraz 😖
@bambulla je tusim na predpis,inak stoji 16 eu...a od 1.aprila si ho uz budes aj na predpis platit celý..ha,nova liekova reforma🙂)som citala v novinách.a tak to bude napr.aj s Nurofenom pre deti a ine analgetiká tiez platime celu sumu!som si dala este Nurofen u pediatricky predpisat,zide sa.a zily mam aj ja otrasne,len neberem tbl.len si ich natieram a nosim stahujuce pancuchy
@janinkad uz to asi zacalo, malej kožná predpisala 2 masticky a jedny tabletky a po preratani doplatkovej sumy som zistila, ze som doplacala asi 80 percent celkovej sumy, dobre nie? A kazdy mesiac musime este aj platit odvody, kam to vsetko speje???... Ideme par krat do roka k doktorke, ale na to ohlad neberie nikto, vrrr.
No ta to je dnes pocasie,chvilu svieti slnko potom lejak,krupy.....a ja ze co mi je tak nedobre dnes.No a uz mame doma dalsie veci do porodnice pre mna....takze sa asi zbalim,ze pre istotu,aj ked viem ze tu budem zakopavat o tasku ale ked ju supnem pod postielku tak to snad bude ok.Ale najprv si idem oddychnut.
@pokito pozerám, že bude mať peknú váhu bambuľka..
ináč i ja som sa šialene obalila, minule som si skúsila - presnejšie povedané pokúsila obbliecť blúzku, čo mi bola pred tehu voľná - nehrozí ani vrchný gombík zapnúť a aj rukávy som pekne vyplnila.. uf dúfam, že to dám dole inak mením celý šatník..
keď tak čítam, tak ma to trošku i upokojuje, že nie som v tom extra priberaní sama a takmer všetky s nižšou štartovacou váhou sme teda riadne nabrali 😎

baby ake zavinovacky mate pre drobcov nakupene? Ja som nasla toto
http://kojenecke-potreby.babybazar.sk/krasne-za...
ale nebude jej v tom uz teplo?...