Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@jagu81 No ja tiez magnesium ziadne....akurat to zelezo.....ale to tiez beriem nezodpovedne ako pride 😀 .Ved teraz budem mat dost zeleza bude cvikla,mnamky vcera som ju robila.No tak nas si asi dupe ze on vonku nepojde alebo co.Ale ked inac neda ze sa neotoci tak mame obaja smolu a cisarsky nas neminie.No co uz.To bude asi po mne tvrdohlavy.....no ved koniec koncov bude to byk 😀
@janusha33 práveže mne magnesium predpísal aj keď je zatiaľ všetko OK, preventívne? neviem.
Ako robievaš cviklu? ja poznám len tak klasika v sladko-kyslom náleve ako prílohu. Železo som mala našťastie dobre, to som rada🙂
Tak my sme na hrane - býk, blíženci uvidiíme čo z nej nakoniec, ale asi tiež býk, to už tie rohy občas cítim pod rebrami 😀
@jagu81 No tak cviklu normalne vcelku uvaris,davame aj dve tri cukrove repy,ocistim a postruham na struhadle na takom struhadle ako ked struhas zemiaky na bryndzove halusky.Takze je z toho potom v podstate akoby kasa.Do toho dostruham este troska umyteho ocisteneho chrenu.Vsetko zmiesam pridam troska cukru,octu,soli a mletej rasce.Vsetko dobre premiesam a necham postat.A ked sa nam po Velkej noci zvysi tak to len nalozime do flias a dame sterilizovat.ale tiez si nakladam taku na kocky porezanu v sladkokyslom naleve.Ale tato je ze original velkonocna cvikla by som povedala.
@stvura My s chrenom nemame problem lebo ten nam rastie v zahradke pri plote a ma riadnu silu.Chren rozrabame otcovi so smotanou.Ten ma taku silu ze ked si dam len na spicku lyzicky ta mi oci tlaci vonku.A cvikla je vyborna,ma vela zeleza,viac ako spenat,takze my cviklu tiez mozeme.Ku masku je tiez vyborna,ale to by u nas nebola Velka noc bez cvikly.
@janusha33 tak to ticho zavidim ☹(((((( ja som zase celu noc nespala lebo ma boli cele ucho a cela lava strana a je to cim dalej horsie,neostava mi asi nic ine len navstivit usno-nosno-krne ☹
@kisasonka83 No tak to radsej chod, idu sviatky aby si potom nemusela behat po pohotovostiach.Nie je to sranda,z toho sa ti moze zapalit aj tvarovy nerv a ochrnie ti polka tvare,nic sa neboj da sa to liect aj rozcvicit ale chvilku to trva a nie je to prijemne.Ja mam z toho normalne ze fobiu.....asi preto lebo som uz mala par takych pacientov....a aj deti....ale tym sa to pekne rychlo vie upravit.Preto ani neodporucam brat male babatka do nakupnych centier napriklad.....klimatizacia robi svoje
Dnešné pásy dopadli super, nemuseli sme zostať v nemocnici 🙂
@jagu81 Presne ako ja. Niekedy by som si babatko najradsej uz privinula k sebe, neviem sa ho dočkať, a niekedy mam pocit, ze nech je ešte čo najdlhšie v brušku, sa bojím, že nebudem vedieť, čo s ním...🙂.
reakcia na reláciu Medicína na temu Moderné metody porodov
http://www.zenskekruhy.sk/akcie/nase-aktivity/i...
@michalienka25 no však to, my sme dohodnuté s maminou, že príde na týždeň k nám, keď nás pustia z pôrodnice, lebo zatiaľ si neviem predstaviť, ako to všetko zvládneme. Mama bola takto vlani aj u sestry a bola rada, že jej pomohla zvládnuť ten šok na začiatku 😎
Prave som sa vratila z tesca, taky blazninec tam je ako pred vianocami....hruuuza.
Ale kupila som si cerveny melonik a uz som aj polovicku spraskala, mnam aky bol sladucky...
Teraz lezim a funim jak slonica a do vecera navstivim wc asi sto krat 😝
@michalienka25 Nic sa neboj urcite budes vediet.Ja som tiez nad tym minule rozmyslala ze to ako casto ho mam krmit a ci sa budem vediet onho postarat,ale potom som si povedala ze nejak to zvladnem.Keby mi Pan Bozko neveril ze sa onho dokazem postarat tak by ho neudrzal v brusku tak dlho ale by som potratila hned na zaciatku ked to hrozilo.Takze sa neboj a sestricky v nemocnici nam tiez povedia co a ako.
@pokito mnaammmm kurnik ja sa dnes chystam do carrefouru mohli by aj tam mat, par dni dozadu som snivala o melone
@michalienka25 mam podobne myšlienky obcas, ale neboj zvladneme
@danculka24 V tescu su melony myslim ze v akcii.....tiez som na nich pozerala v letaku zeby som si dala ale nepojdem teraz kvoli melonu do tesca a ine mi netreba lebo muzik prave odbehol z prace este podokupovat nejake drobnosti co sme zistili s mamou ze nemame.
Ahojte kocky, tak vcerajsiu poradnu mame za sebou, vysledok z vyteru ohladom steptokoka je negativny, takze super, ale co je horsie, ze sme stale neni otocene 🙂 dr. vravel, ze uz je mala pravdepodobnost, ze sa otoci, lebo vraj do konca 36tt by malo byt babo pripravene na porod a otocene dole hlavickou, tak neviem ☹ teraz znie otazka, prirodzeny porod, alebo cisarsky rez?? Hmmmm, ale nejdem si s tym zatazovat hlavu cez sviatky, uvidime co povie opat o tyzden na poradni....
@jagu81 no jasné, že maminka aj nám príde pomoct. Neviem, ako by som to bez nej zvladla, hlavne kupkanie babatka a tak. Ved ja som nikdy nedrzala v rukach hole novorodeniatko...Jaaaaaaaj 🙂 .
@janusha33 Jasne, ze to zvladneme. Ved nejedna zena to zvladla, tak preco nie ja, ty, my, no nie?Ale proste ten strach tu je, ze fakt nebudem vediet, co robit...
@danculka24 zvladneme, ved sme zeny 😉
ahojte zienky, ozyvam sa po dlhej dobe. Bola som neskutocne dlho v nemocnici a mala sa nakoniec narodila v 35tt. Je zdravucka, len taka drobulinka, ucime sa papat a hadam nas coskoro pustia domkov.

@janusha33 Tak bodaj by sa Riško otočil! bolo by super, nie? ja som bola včera v poradni, naša je našťastie stále hlávkou dolu, tak verím že už to nebude inak. To máš pravdu tie rontgenove oči by som chcela, ale mám obavu, že by som malú špehovala 24h 😵 už som fakt netrpezlivá, chcela by som ju už mať v rukách, potom ma zas chytí panika ako to všetko bude a najlepšie je to takto, nech si tam ešte pekne pláva - ak má kde, ešte má dosť času ísť von 🙂 Inak včera mi Dr. predpísal magnesium aj keď neviem prečo, bruško zatiaľ netvrdne, ani kŕče, aj krčok že je OK, tak nechápem