Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ahojte kocky..takze mi uz nebudeme majovky ale aprilovky..23.4 ideme rodit cisarskym rezom...🙂 takze onedlho budeme uz 3 🙂
@miskahanesova jejo tak sa držte!!!!! neh všetko dobre dopadne!!!!
a čakáme fotečky!
ako krásne sa nám to rozbieha 🙂
netuším, to som raz niekde čítala a aj v lekárni mi to povedali. má to niečo spoločné s kontrakciami pri pôrode....ale ja vždy hovorim, že to záleží od lekára. ja si neviem predstaviť že ho prestanem brat už teraz v utorok, mávam bolesti v podbrušku, krížoch,kludový režim a beriem 3000mg denne, bez neho netuším ako mi bude :(
@1982zuzka ja mam vitaminy Vapnik 500/ Mg 250 a kazdy den zjem tak jednu, dve. Strasne mam chut na kriedu a oni ako krieda chutia 🙂 tak ich chrumem ako zajac. Nechcem sa zase predopovat ani jednym ani druhym, ale ked vidim tie davky, co beru baby tu na MK, tak si myslim, ze nemam sancu.
@janusha33 jani to je ine ked ti tvrdne brusko,som nevedela aky je v tom rozdiel,lebo ked malicke sa zaprelo bud do jednej,alebo druhej polovice,mala som uplne tvrde brucho-ako kamen,ale to je ine,lebo pred tyzdnom mi po prechadzke stvrdlo brucho-uplne cele,az som nemohla chodit a len som predychavala..bolo to neprijemne.... 😒 esteze to nemam casto....
@lilianka1199 Lenze mne netvrdne cele brucho ale len taky pas cez stred,cez pupok......a momentalne je to take zmrazenie podbruska a vyjde mi to na pupok a tam sa mi to rozleje do stran a stvrdne mi tak pas brucha......a pritom dole a hore mam makke brucho,len ten stred je trvdy ako kamen.No nejak to vydrzime to stredy,snad neporodim ale zacinam mat obavu ze nebudeme majovi ale aprilovy.Mozno ani nie,mozno to je neico ine ale tak neviem cele popoludnie je to to iste a inerval je cca 2 - 4 minuty.Ae nie je to taka neznesitelna bolest, je to taky neprijemny pocit ako ked niekomu skruti creva pred brutalnou hnackou.
@janusha33 nooo to sa stava aj mne teraz, chystam sa to na najblizsej poradni povedat doktorovi...tak uvidim ze co mi povie.
@lilianka1199 nooo tak na mna su nastastie moje tehu nohavice dobre este stale hoc si musim dorobit pas lebo ten tehotensky co tam je tak mi uz nedrzi na bruchu tak ako ma a nohavice zo mna doslova padaju kedze ho mam na polke brucha :( a kupila som si asi take 3 tricka co su dlhsie a skoro ako pre tehotne tak nosim tie, len horsie je to s miknami a vetrovkou :( ale ako vravis dobojujeme ved uz nedlho :D
@lilianka1199 veru tiež si doslova pripadám ako veľkonočné vajíčko a napuchnutými nohami čo po pár minútach chodze fučí akoby práve bežalo maratón 😀 Podla mna sa tieto posledne tyzdne vychutnavat moc nedaju, teda aspon s takouto zatazou....
inak baby mate niekedy take bolestive pichanie zospodu? Moze to byt skracovanie krcka?....
@1982zuzka hej som rada ze sa to tu spomina..ja to sem tam mavam tiez..mam pocit ze mi maly rucickou dole skrabe asi🙂 ale ked trosku zmenim polohu..po chvili to prejde..najlepsie je lahnut si a vylozit nozky..mne aj tvrdne brusko a sek tam mam akoby menstruacne bolesti..o krizoch uz ani nepisem🙂
No dobry spanok mi pomohol aspon zatial necitim nic podozrive.Takze do stredy to vydrzime a potom sa uvidi.Co sa tyka oblecenia mam jedny nohavice co su mi dobre,dve mikiny co su mi este dobre a tricka s kratkym rukavom som este netestovala.Na doma nosim take obycajne,reklamne od sestry,su dobre dlhe takze parada a doma nosim muzove mikiny co ma okolo domu lebo z mojich mi trci brucho.uz to nemame daleko takze to uz vydrzime.Vetrovku som si prechodnu kupila takze s tym problem nemam ale v kostole som ani nebola lebo som sa nezmestila do kabata takze isla iba mama s otcom.
A neviem ci mi teraz neodisla hlienova zatka.........lebo som mala na intimke take hlienove cudo,taky maglajz nejaky ale bol ciry a svagrina mi hovorila ze jej bolo take hnedaste ci ake.Tak dufam ze to bol iba nejaky vytok.Joj ma porazi......uz nech je streda,aj ked sa uz tesim na drobceka ale ta este ma casu.
mno vyzeraa to tak ze zajtra asi navstivim moju obvodnu doktorku, som chytila od manzela a svorky nejakeho bacila...vrr a teraz mi tecie z nosa a skrabe ma v hrdle :(
@svetlusska Jaj tak len zalez do postele pekne aby sa organizmus velmi nenamahal a zajtra sup k lekarke.....a rychlo sa uzdrav
@lunnka ja som len dnes citala http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/hlie... ze to by teoreticky mohlo byt toto lebo na obycajny vytok toho bolo viac a bolo to cire ako sopel.Tak podla toho som usudila ze by to mohlo byt toto.A este ma mama vytocila a potom sa urazila.Aspon mi kus nebude hovorit ze sadni si, nic nerob,oddychni si a to nic nerobim......ako mam davat na seba pozor pri sedeni.....co sa mam furt sledovat aby mi z toho preplo a kazdu chvilu behala potom po pohotovosti a kade tade......takze aj dobre ze sa urazila.....by si uz kurnik mohla uvedomit ze menej starostlivosti je niekedy viac....aspon pokial ide o dospeleho cloveka....ma to vytaca ze zo mna robi niekedy doslova debila lebo som prvorodicka a neviem presne ake pocity ma v tomto stave cakaju.Miesto toho aby mi povedala ako to bolo u nej ked isla rodit,kedze to moze byt u mna podobne....jaj...nevadi....co sa tyka toho holenia tak zatial to zvladam sama bez pomoci manzela ale len po hmate a pamati.....a kontrola ci je to dokladne so zrkadielkom 😀 .
@suzan1111 presne s týmito vecami som bola u lekára :( napr. dnes sa ledva hýbem - dnes je to asi najhoršie doteraz. dole ma pichá, malý do toho kope ako divý do rebier.... dnes je fakt zlý den :( normálne mi je do plaču.
a to sa mi každú chvílu točí hlava - asi z toho všetkého alebo zmena počasia, ja neviem