icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
10. apr 2012

@cobhan No a v piatok je piatok 13.takze to bdue asi uzasny tyzden s krasnym vyvrcholenim

svetlusska
10. apr 2012

@oxiba vav pekna vaha 🙂

cobhan
10. apr 2012

@tinci no ja mam zase opacny problem...mala sa este neotocila a hlavickou mi tlaci na plexus, tak sa nemozem vobec predklonit a v robote za pocitacom sedim ako keby som zjedla pravitko. Nehovoriac o fakte, ze jej kopacne uz maju znacnu silu a ked sa trafi do mocaku, tak mam pocit, ze vyletim z koze.

tinci
10. apr 2012

baby co ste boli na PN kedy vas doki vypisal na MD - 8 alebo 6 tyzdnov pred terminom? Ja mam s tym problem, lebo moj ma vypisal 8 tyzdnov vraj to tak bezne robieva a socialka mi vyvolava ze to nemoze, vraj sa da iba 6 tyzdnov pred porodom. Ani jeden nechce ustupit a nakoniec z toho budem mat problem ja - 2 tyzdne hlucheho obdobia 😠....si ma pohadzuju medzi sebou ako vrece a teraz neviem kto ma vlastne pravdu vrrr...

janusha33
10. apr 2012

@linduska86 No hej to je tiez pravda len by som nerada aby ho niekde drazdili alebo tlacili alebo co....a napriklad som videla aj parfumovane,co by som asi novorodencovi nedala vobec.No nic,popytam sa svagrinej alebo uz nejake len kupime.

oxiba
10. apr 2012

@svetlusska hm, to je a da zabrat to nosit 😉 uz prvy mal porodnu hmotnost 4 kg. . Rodim extra velkych synatorov 🙂

janusha33
10. apr 2012

@tinci No ja som este stale PN a mna vypise na MD 4 tyzdne pred terminom.....co pokial viem tak sa tiez nemoze ale to mi asi posunie v tom pripade termin.Nechcela ma prehanat len kvoli papierom do mesta takze to odlozila na poradnu a tu mam az teraz v stredu.

tiuska77
10. apr 2012

@janusha33 awoj, no ja beriem 25 do pôrodnice vraveli, že 5 na deň potom mam doma ešte zvyšok toho balíka a ešte jeden a už mam nakupené len 2 veľkosť..to mali v metre super akciu tak som kúpila 4 balenia 😀

oxiba
10. apr 2012

@janusha33 nuz s tymi plienkami to mas tak, ze kazdemu dietatku sedi nieco ine... Urcite kup newborn baby, napr huggies su viac eko,bez parfemu a s vyrezom na pupocny kyptik, mojmu prvorodenemu viac sedeli, trochu menej udrzia ako pampersky, tie pojmu najvacsi objem mocu, no moj maly sa z nich vysypal... Pocitaj s cca 6-8 ks na den, pomocene mozu byt, pokial tam supnes zozadu prst a necitis vlhkost, ale v exkrementoch ho nechat nemozes, by mu to vystipalo ritku... Newborn balik ti staci 1-2 ks... Tolko moja skusenost

tinci
10. apr 2012

@janusha33 hm to je opacny pripad, 4 tyzdne pred TP sa tiez nemoze ale ked ti vie posunut termin tak to je super, v mojom pripade musi ustupit asi iba doktor lebo socialka ma svoje pravidla, ale je to divne ze to u neho takto bezne funguje a este sa asi nikto voci tomu neohradil, muselo to samozrejne padnut na mna 😠Nerada riesim veci medzi dvoma ludmi a musim byt sprostredkovatelom...

cobhan
10. apr 2012

@janusha33 ani nehovor...uz teraz mam dost..v robote som sama, sefstvo je na beneficnom golfovom turnaji, cely tyzden ich neuvidim a roboty ako na kostole...a najhorsie je, ze teraz sa uz nedokazem moc sustredit..takze 15 minut robota a 45 minut cosi ine (vacsinou predychavam kopacne malej) 🙂

svetlusska
10. apr 2012

@oxiba tak to teda hej, mas riadnych valibukov 🙂

tinci
10. apr 2012

@cobhan tak uz ma najvyssi cas sa otocit ak este bude mat nato priestor, mna zase dost boli panva a casto citim dolu akoby pichnutia, nozickami mi zase tlaci do rebier takze neviem spat ani na jednom boku a rano sa vacsinou zobudim s tym ze lezim na chrbte, asi to moc nie je dobre ale neviem to ovplyvnit...Drzim palce nech sa mala otoci, alebo by ti nevadil cisarak?...

tiuska77
10. apr 2012

@tinci to je fakt choré, ved som na nete čítala, že môže ťa lekár dať aj 8 týždňou ale potom sa ti len skráti materská, vždy by to malo byť tých 34 týždňou...a teba si naťahujú, oni maju vedieť ako to chodi...fakt sme smutny štát 😒

tinci
10. apr 2012

@tiuska77 som z toho na nervy lebo doktora aj poistovnu mam tak 3/4 hodinu cesty autom a kedze som doma s malou tak tieto vybavovacky su dost velky problem a musim niekoho otravovat aby si zobral dovolenku, kazdy ma svoju pravdu - nepravdu a ja som ako somar..

cobhan
10. apr 2012

@tinci beriem to tak, ze prinajhorsom pojde von cisarskym...rozhodne by som neriskovala normalny porod koncom panvovym. Tiez sa rano zobudzam tak, ze lezim na chrbte a mam pocit,ze je to najlepsia poloha na spanie..na lavom boku ma tlaci baby, na pravom sa jej zase nepaci a stale sa hybe, takze len na chrbte sa mi da ako tak spat. Vacsinou sa zobudim tak, ze som na chrbte,ale nohy mam dobre ze nie na plafone 🙂

lilianka1199
10. apr 2012

@tinci mna dala lekarka na marodku 6 tyzdnov pred porodom a to som bola na marodke od zaciatku tehotenstva, treba najst na nete, aku ti dala diagnozu, lebo podla toho zalezi, 8 tyzdnov je len pri problemovom tehotenstve......

janusha33
10. apr 2012

@cobhan No tak nas neviem ci sa uz otocil,dozvieme sa zajtra ale nieco sa urcite zmenilo lebo ma prestali priserne boliet krize a sa mi nejak lahsie hybe.Predtym som na chrbte vedela lezat max.cca 5 minut, sa mi zle dychalo tak som hned sla na bok.samozrejme ze som sa potom prevracala lebo raz zacal boliet jeden,potom druhy.....a teraz sa rano zobudzam na chrbte a dycha sa mi relativne v pohode.len ma boli pod pravou lopatkou ale to tam mam isto nieco zablokovane to som mala uz aj predtym.

tiuska77
10. apr 2012

@janusha33 no to môže byť aj mne keď sa malička obrátila ma prestali bolieť kríže...tak držím palce na zajtrajšie vyšetrenie 😵

leonna
10. apr 2012

@tinci mna chcel tiez vypisat 8 tyzdnov pred, no ked som mu to vysvetlila, tak s tym nemal problem....ak ti na socialke povedali ze mozes ist len 6 tyzdnov, tak si to urcite vybav u lekara, lebo ti hrozi ze nebudes mat matersku. ja som nastastie nakoniec zistila ze mozem ist aj tych 8 tyzdnov a na socialke to v mojom pripade nebude vadit...

lilianka1199
10. apr 2012

@tinci mna dala lekarka na marodku 6 tyzdnov pred porodom a to som bola na marodke od zaciatku tehotenstva, treba najst na nete, aku ti dala diagnozu, lebo podla toho zalezi, 8 tyzdnov je len pri problemovom tehotenstve......

lilianka1199
10. apr 2012

@tinci inak ja som mala so socialkov problem,lebo som sla na matersku o jeden den skor,vsetky papiere od marodky a materskej som musela opravovat,bola som na socialke 3x,koli tomu,ze februar mal 29 dni a lekarka to posunula...no jeden bordel.....

janusha33
10. apr 2012

@lilianka1199 Jaj to ani nehovor take.....ta ja sa uz chystam do porodnice,uz som zmierena s tym ze idem skor ta ja nebudem mat cas behat po socialke.

1982zuzka
10. apr 2012

@tinci ahoj ja som bola PN od januára a vypísal ma riadne 6 týždnov pred pôrodom resp. ešte skôr lebo som si čerpala dovolenku.

tinci
10. apr 2012

@janusha33 urcite bude uz otoceny teda drzim palce, kazda zmena nieco znamena to zena vzdy vyciti a hlavne teraz ked mame cas sa viac sledovat a aj sa musime sledovat. Daj zajtra vediet ci sa nieco nezmenilo, tiez by som velmi chcela normalny porod hoci ten prvy bol tazky, dlhy a velmi bolestivy ale ten pocit ked mi malu po par minutkach dali do narucia, to je zazitok na cely zivot pre mamu a tiez pre ocka ak sa nato odhodla 🙂

janinkad
10. apr 2012

@janusha33 vela bab z mojho okolia pouziva dm/babylove,a ja som rozmyslala nad nimi,ale u nas je aj sklad kde predavaju Helen Harper za dobru cenu a pouzivala som ich pri Davidkovi a bola som spokojna,ani raz sa mi nevysypal,tak asi znova pojdem na ne

janja2502
10. apr 2012

ja kupujem stale plienky z polska. Su presne take iste ako pampersky a ja som s nimi velmi spokojna.

janja2502
10. apr 2012

my sme uz dnes s dcerou volali na maleho, nech uz pride medzi nas, ze mamke uz je tazko. Som v 38tt tak by uz pomaly aj mohol. 🙂

cobhan
10. apr 2012

@janja2502 ja som v 34tt a tiez sa dnes citim, ze by som to uz rada mala za sebou 🙂 nechcem sa vidiet v akom stave budem o mesiac

zlobinka
10. apr 2012

no tak som zase dopadla, isla som na pasy, tam som bola vyse hodinu a nakoniec mi vyvolavali kontrakcie, prijali ma do nemocnice, uz som podpisovala papiere na cisarsky no nakoniec sa mala umudrila a vsetko dopadlo dobre a nakoniec nas pustili domov,manzel si vyskusal nacvik donesenia veci do porodnice...ma hned napadlo, ze stastie, ze som si veci nachystala..to by dopadlo, keby ma manzel chystal... 😀 ale vylakali ma teda riadne..som sa strasne bala o malu..chvalabohu som domka a oddychujem..hadam zajtrajsia poradna dopadne dobre..niekedy sa mi zda, ze mi to dopadne podla nalady doktorky...inak stale sme sa neotocili,tak sa uz teraz modlim,nech mi daju cisarsky,aby mala bola v poriadku...