icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janja2502
10. apr 2012

ja uz mesiac ani nevydrzim. Minule som sa otocila na posteli a tak ma zabolela koza na bruchu, ze som si normalne myslela, ze sa mi brucho roztrhlo. 😀 Ale nastastie nie.

cobhan
10. apr 2012

@janja2502 ja som tak pred tyzdnom nevedela, co sa deje...kychla som a do toho sa asi mala pohla...a chytil ma taky krc do brucha, ze mi az slzy tiekli...asi 2 minuty ma to drzalo a potom som to este dalsich 15 predychavala...ak takto vyzeraju kontrakcie, tak neviem neviem ako sa budem tvarit

janja2502
10. apr 2012

ja si pamatam, ze sa mi az ruky triasli od bolesti 😒

katuskaaa29
10. apr 2012

@cobhan tieto stavy zvyknkem mat aj ja, ked zle lezi alebo sa hybe nasa mala a ja potebujem kychnut tak to je pohroma, a niekedy to mam aj vtedy ked potrebujem si nos vyfukat

danculka24
10. apr 2012

@tinci ja som bola pn od zaciatku tehu, a vtedy sa dava 8 tt tak ma informoval lekar, na materskej som od 2.4.

danculka24
10. apr 2012

@cobhan mici zaciname 33 tt 😀

cobhan
10. apr 2012

@katuskaaa29 no hej, ale ja mam pocit, ze sa teraz hybe stale 🙂 a uz sa bojim aj zakaslat 😀

cobhan
10. apr 2012

@danculka24 nejako to nechapem s tym 33tt ...

danculka24
10. apr 2012

@cobhan ja som to preto napisala lebo si tusim pisala že si 34 tt, a mame rovnako termin a tu to hadže tyžden dopredu preto som to napisala

janusha33
10. apr 2012

@zlobinka No pri dievcatku zvyknut aj nechat na prirodzeny ked sa neotoci ale u chlapcov je to automaticky cisarsky kvoli tomu ze pri normalnom porode by mohlo dojst k stlaceniu semennikov.Uvidime zajtra co sa dozvieme,uz sa neviem dockat.

linduska86
10. apr 2012

@janusha33 neorientuj sa len podla znacky..to ti poradim..🙂

linduska86
10. apr 2012

@danculka24 no to som si aj ja vsimla ze nejako tu to hadze tyzden vopred.lebo lekarka mi povie stale cosi ine a tu akoby neviem nejako dopredu to islo..som rada,ze to nejde len mne

danculka24
10. apr 2012

@linduska86 hej tiež som na zaciatku pozerala že mi to nejak nesedi, a potom Mirka spominala že jej to tiež hadže tyžden dopredu takže nie si sama určite 😀

cobhan
10. apr 2012

@danculka24 no hej...34ty tyzden..cize 33+nieco 🙂 ale ja mam stale pocit, ze to bude skor

cobhan
10. apr 2012

@linduska86 no mne minule lekarka zahlasila, ze som v 30tt...bola som vtedy 32+0...ze ona tie prve dva tyzdne nepocita 🙂. Ja mam termin 29-31.maj, tazko povedat kedy, lebo vychadza to na 29, podla sona 29/30 ale sono robili naposledy v 14tt a odvtedy len odpisuju z karty, co tam vidia napisane a obcas si nejaky lekar aj den prida 😀

katuskaaa29
10. apr 2012

@cobhan ten pocit som mala niekedy aj ja, ale ked treba tak treba ci uz kychat alebo kaslat

danculka24
10. apr 2012

@cobhan ooki kazda ratame inak 😀, jasne že babo si rozhodne, prečo maš ten pocit že pojdete skor ?

janusha33
11. apr 2012

@cobhan Ja mam tiez taky vnutorny pocit ze pojdem skor.A sa budem smiat ked to bdue hned na zaciatku maja,moja super sefka ma 4.maja narodky a to mi je ako druha mama.Takze by som brala aj ten termin.

cobhan
11. apr 2012

@danculka24
@janusha33
Neviem, skratka mam pocit, ze pri mojej aktivite a sposobe zivota sa to vsetko spusti o nieco skor. Mozno by som bola pokojnejsia, keby som vedela, co robi krcok napriklad...ale tu kontrola spociva v tom, ze sa ma lekar spyta, ci citim pohyby 🙂 opise z karty udaje od predchadzajuceho lekara a dovi o mesiac. Kamoska cakala dvojicky a prva kontrola ''zdola'' bola tyzden pred ich narodenim. Ja som mala dva interne utz len preto,ze v 2011 som mala dve konizacie krcka maternice, tak si chceli byt isti, ze sa neskracuje predcasne.
Inak mam v plane este sutaz v nasom klube 29.aprila - ale to som povedala, ze pojdeme tak, ze v kufri bude nalozena taska do nemocnice, vajicko, veci pre babo a keby ma to nahodou chytilo, tak sa nic nedeje, lebo do nemocnice je to odtial 20 km 😀

Pomaly uz trenujem manzela, ze ma zabudnut na srandy typu '' Ja si vybehnem na ryby ( k moru to je 130 km)'' alebo ''Sak ked sa ti nebude chciet, tak pojdem na tu sutaz sam'' . Akosi mu nedochadza, ze teraz sa uz mozu veci zvrtnut kedykolvek 🙂 a ja by som nerada soferovala do nemocnice sama 60 km.

janusha33
11. apr 2012

@cobhan No presne,ani mojmu muzovi to nedochadza ze uz teraz kedykolvek sa to moze spustit a on si veselo pojde na pivo.Tak uz minule dostal hubovu polievku ze nech sa laskavo uvedomi lebo ja soferovat do nemocnice nebudem.Tak on samozrejme hrdina ze nech sa nic nebojim,ze stale je priatel na telefone.....tak som mu povedala rovno ze aby sa na nas ten jeho priatel nevykaslal a si budem volat zachranku.A navyse zacina v nedelu robit nocne,takze cely tyzden bude na nocnych ale cez den bude doma.Tak dufam ze to zvladneme nejak aj ked uz teraz viem ze sa bduem bat ked pojdu aj rodicia do nocnej.Ale nic, my to s Riskom zvladneme.

jagu81
11. apr 2012

Tak dnes som sa rozhodla, že najvyšší čas seriózne začať s prípravami - takže plná práčka plienok a obliečok na zavinovačky sa už krúti a pomaly hádam aj veci do pôrodnice pobalím, veď čo ak to bude skôr?

petka296
11. apr 2012

@jagu81 ja som uz tiez poporala plienky a obliecky na zavinovacky. Dnes sa chystam dat do pracky dalsie vecicky 🙂 A mozno aj pomaly balit do porodnice. Aspon som taka kludnejsia a spokojnejsia 🙂

oxiba
11. apr 2012

Dobre ranko kočky 🙂 taak ja som sa dnes zobudila a pozeram kleslo mi brusko, pomaly sa blizime do finale...

@cobhan ja som bola minule tehu tiez extra akcna, svokrusa mi tvrdila, ze porodim za pochodu.. Nakoniec som prenasala... No byt tebou asi tiez nosim v kufri celu vybavicku do porodnice 😉 a asi by ma kleplo, keby mi drahy tak spasoval ako ten tvoj, ze rybacka...

jagu81
11. apr 2012

@petka296 však? nejak ma už začína chytať nervozita, však pokúpené mám už skoro všetko, už len najaké detaily, ale asi to dám aj do tašiek, lebo veci sú popchaté všade kde bolo miesto 😵

mariankach
11. apr 2012

jeeej, dobre ranko babule, ako vas citam, s nostalgiou spominam na cas pred 3 mesiacmi, ked som to "uz" cakala 😀 . Drzim vam vsetkym palce, nech mate drobatka zdrave. Moja mala ma v piatok 3 mesiacky a je to riadny papkacik veru 🙂.

petka296
11. apr 2012

@jagu81 ano, presne ako u nas. Aj my uz len drobnosti z lekarne ako lieh na pupcek a tak... A tiez to mam vsade. 🙂 Vcera sme prestavovali spalnu tak uz mam aj trosku viac miesta tak to dnes dokoncime aby som mala kde davat poprate vecicky 🙂

petka296
11. apr 2012

@mariankach dobre ranko, vela zdravicka prajem 🙂 a rodili ste v ZA?

jagu81
11. apr 2012

@mariankach Dobré ránko, dcérka má krásne meno, aj naša bude Michaela 🙂 tak nech ste zdravučkí a krásne rastie papkáčik 😉

mariankach
11. apr 2012

@petka296 my sme rodili v MT s epiduralkou a neviem si vynachvalit. Ja sa bolesti teda nebojim, vydrzala som skoro az do konca bez EPI, ale poslednu hodinu uz som nevydrzala 😀. Do MT chcem ist aj nabuduce 🙂.

mariankach
11. apr 2012

@jagu81 jeeej, tak to pekne 🙂, my sme Misku vybrali hned nejaky 13TT, ked sme podla testu zistili, ze to bude dievcatko. 😵