Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ahojte baby, dnes som mala poradnu a krčok mám skrátený na 2,5cm.
ako ste na tom vy v 34tt tehotenstva?
hladala som niečo na nete ale nenašla som nejakú tabulečku na toto.
@cobhan , @janusha33 ahojte kocky, tak mi sme dnes tiez po poradni a nasa mala sa tiez neumudrila a stale je otocena koncom panvovym..... doktoro ma na piatok objednal k prof. primarovi, nech sa na mna pozrie a aby rozhodol o sposobe porodu. Uz sa zacinam pomaly zmierovat s cisarskym, dufam, ze teda tak rozhodne aj profesor, lebo malinka uz vazi 3200g, takze uvidime, kedze termin mam 4.5......
@janusha33 juj, psychika vela robi a sa mi paci ze ste dufas v otocenie aj manzel ta podporuje. Drzim palce. Akokolvek to dopadne, nech ste zdravucki a ok.
...a obehala som aj cinaky a nic az v jedinom som nasla jednu podpir za 4EUR, no vaham, 75C telovej farby, ale asi si ju kupim aby som nieco mala a ak bude po porode treba este vacsiu, kupim potom.
mozno smiesna otazka, ale - potrebujem do nemocnice zupan? 😕 Vobec nenosim zupany, neznasam ich 🙂 To si ho musim kupovat iba kvoli tomu, ci mi daju nejaky erarny? 😎
@jarabica123 a ku ktorej doktorke chodis??inak ja som dnes bola po 3 tyzdnoch,teraz idem opät o 2 tyzdne,to uz bude zaciatok 36tt u nas,a vtedy mi urobi aj posledne odbery krv,vyter na steptokoka a prietoky.robi ich ona ,nemusim aspoň do nemocnice.potom by som uz rada isla do nemocnice,aj ked sa to nemusi povinnne ako je to v knizke ze posled.mesiac uz nemocnica,ale ja pojdem.a inak tiez ma nie vzdy pozerala na sone,a tiez neviem miery,lebo bud bola poskrucana,ze sa jej to nepodarilo a dnes zasa mala hlavu velmi nizko.aj jej to skreslovalo týzdne tehotnosti.tak uvidim nabuduce.
@cobhan jemine ako obdivujem tvoje nervy ohladne hlašok manžela, mna by porazilo 😀, co sa tyka teda starostlivosti o tehotne, tak som dost prekvapena že sa nerobia niektore vysetrenia, ale tak asi tam je to normalne, ja sice citim tiež rozdiel že nechodim do sukromnej ambulancie kde Ti lekar urobi vždy sono, obcas mi to prislo aj luto že len tri krat počas tehu to priamo v nemocnici robia aale tak už dobojujeme, mame za par 😀
@linlin ja mam pocit, ze nasa sa dnes snazila otocit, lebo jogu v brusku robila cele poobedie, az ma to niekedy bolelo. Drahy sa mi pozrel na brucho a hovori, ze aha, kleslo ti brucho....reku nekleslo, len sa naskladala uplne dole a som zvedava ktory koniec tela vystrci smerom hore 🙂 ...zatial sa nerozhodla a vegeti si natiahnuta krizom
@danculka24 no to vies, drahy berie vsetko tak nejak v pohode...a obycajne aj ja, ale tieto tehotenske hormony so mnou robia divy. Veci, ktore normalne hodim za hlavu riesim a riesim a riesim...a samonasieraci mechanizmus funguje a potom som nervozna..a pak pridem do bodu, ked sa zbadam, ze co mi sibe, sak sa zaoberam uplnou blbostou 🙂.
Ja som tu mala take velke sono len raz...v 14tt..predtym bolo jedno v 8tt ked zistovali, ci bije srdiecko. Ale odvtedy som bola dvakrat...jeden krat som si pripadala ako kus masa, lebo lekar na mojom sone vysvetloval indickemu lekarovi co tam vlastne na tej obrazovke vidi a moj drahy sa len postavil za nich a tiez natahoval krk, aby cosi videl...a monitor mali otoceny k sebe, takze ja som tam len lezala a pocuvala o com sa ti dvaja lekari bavia a potom som to este v skratke tlmocila drahemu, lebo rozumel z lekarskej hatlaniny sotva polovicu. A posledne tam bola lekarka, ktora to len prebehla, ze srdiecko bije, baby je zle otocene, uvidime sa o mesiac. Utz bol taky kratky, ze drahy ani nestihol prebehnut dva metre k obrazovke, aby cosi videl...a ja som rozoznala len hlavu a nohu, lebo zrovna vtedy mala kopla. Este som sa pytala, ze ci sa moze pozriet, ci je to fakt baba a vraj sa neda, lebo blbo lezi...a boli sme vybaveni.
Viem, ze tu baby chodili k polskym sukromnym lekarom a to nechcem...no a slovensky lekar je az v Dubline, co je od nas 250 km, tak to velmi nepripada do uvahy.
@cobhan ano tehotenske hormony a samonasieraci mechanizmus funguje aj u mna, ja tiez rozoberam kraviny nad kt by som sa niekedy ani nepozastavila 😀
Dobre rano kocky ;)
@1982zuzka ja som bol min. týždeň v poradni (to bol34tt.) a krček nebol vôbec skrátený, kŕče ani tvrdnutie bruška zatiaľ nepoznám a aj tak som dostala magnesium a ďalšia poradňa o 2týždne - to už bude aj krv a výter.
Pri skrátenom krčku by si mala čo najviac odpočívať, aby sa neotváral ďalej - segra ho mala na 2cm skoro 3 mesiace a malá sa narodila len o 11dní skôr, čo je vlastne už v termíne. Ale musela sa naozaj šetriť a čo najviac ležať 😉
No dnes som sa zobudila s takou bolestou hrdla ze asi pojdem navstivit svoju obvodacku.....je to velmi neprijemne,citim to na mandliach a bodlo by teraz Calcium chloratum alebo nejaka kalciova injekcia ale neviem ci nieco z toho mozem takze radsej pojdem za obvodnou a uz sa aj objednam na predoperacne vysetrenia.
ako nocnu koselu si beriete? co planuejete mat na sebe pri porode? taka modna otazka 😀
@janusha33 tak to asi vyskusam aj ja...musim zacat civit, lebo sa zblaznim od bolesti medzi lopatkami. Netusim z coho, ale uz dva dni to tam ma vsetko stuhnute. Inak posledne dni snivam o tom, ako po porode nabehnem zase na svoj system, cvicenie, xbox kinect, prechadzky...taekwondo asi az od septembra, ale aspon cosi bude.
@keira nocne kosele nemam, tak som poprosila draheho, aby mi vybral nejake tricko, co ma na spanie a chce sa ho zbavit. Zalovil v skrini a nasiel nejake XXXL, co ani sam nevedel odkial ho ma - takze nejake emocionalne naviazanie nehrozi ako v pripade inych veci 🙂 a navyse toto ma ako bonus vpredu gombiky, co on na trickach neznasa. Uplne idealne do nemocnice :D

@stvura mne na zahu nastastie stale zabera Fatra 🙂