icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

jagu81
12. apr 2012

@lucyfuk77 uff to máš toho dosť, tak veľa šťastia 🙂

jagu81
12. apr 2012

@cobhan aj ja sa už teším do fitka 🙂 neviem kedy sa síce bude dať, jasné že kojenie bude dôležitejšie, ale aspoň sa konečne rozhýbať, lebo tie pohyhy čo dokazujem teraz, hrôza. Včera som sa rozhodla, trošku okopať okolo kvietkov no a ešte dnes ma z toho bolia kríže 😉

oxiba
12. apr 2012

Caute koceny, mna dnes asi klepne, trepem sa na Antolsku na poradnu - podla web. Stranky nemocnice a cuduj sa svete zas tam maju 100-rocny rozpis, ktory je neaktualny a mudr. Robi az zajtra, pokial nema dovolenku... Absolvovala som si rannu prechadzku okolo Drazdiaka-jazero pri nemocke smerom domov, lebo pri autobus. Zastavke ziaden automat na listky... Nuz ako sa hovori v zdravom tele zdravy duch a zajtra si dam repete 🙂

lunnka
12. apr 2012

@1982zuzka ja som mala na zac. 31tt krcok 3,1- skrateny, odvtedy mi nemerali, len kontrolovali ci som uzavreta .. takze by si sa mala riadne setrit, nechodit..ja ratam kazdy den k dobru 😉

jarabica123
12. apr 2012

@janinkad No chodim ku Valaskej, chodila som ku Silesovi, ale nejak sa mi nezda byt taky dobry odbornik ako pred tym, preto som odisla, a tato doktorka tiez nie je boh vie co. Este zo zaciatku bola fajn, ale teraz vela veci odflakne a ked sa jej aj na nieco pytam, neda mi ani odpoved. A mam strach, pretoze som bola na 3D v Hlohovci a tam mi dr. povedal, ze mam placentu velmi nizko, a spredu, a ze mozno bude treba cisarsky rez, ak sa to neupravi. A teraz naposledy mi robila sono v 30tt a ked som sa pytala na tu placentu, tak stale sa tej odpovedi vyhybala, tak neviem na com som, preto chcem ist aj ja do nemocnice, nech ma radsej pozru aj tam. Ty chodis ku komu? A budes aj rodit v To? ja hej. Tak sa dtrzte 😉

cobhan
12. apr 2012

@lunnka 3.1 je skrateny krcok? mne tu povedali, ze len ked je hodnota pod 2.5. Ja som mala 3.08 v 25tt a odvtedy sa o to nikto nezaujimal, vraj je to v norme.

lunnka
12. apr 2012

@cobhan uhm, par tyzdnov predtym som mala dobry-nepamatam presne viac ako 4 a ked som mala 3,1 poslali ma do nemocky, ale ze nic dramaticke kedze sa neotvaram, len prisny kludovy rezim.. ano 2,5 je hranica..niekde som citala..jaj a neviem ci to bolo podstatne ale ze hlavicka nalieha na vchod mi vsade pisali a ten 3,1 cervix mi podciarkli

cobhan
12. apr 2012

@lunnka aha...lebo mne to kontrolovali v 22tt, tam som mala tusim 3.14, v 25tt bolo 3.08 a potom to uzavreli, ze v pohode a nikto ma uz zdola nekontroloval. Mala este nie je otocena, tak nema co naliehat na vchod (aj ked obcas mam pocit, ze sa ho snazi rozkopat...zeby mala karatistka? 😀 ) U mna kludovy rezim nehrozi, kedze mam pred sebou este mesiac v robote...

lunnka
12. apr 2012

@cobhan no, ja viem z toho co pises sa obcas nestacim divit.. ako to v Irsku chodi..na druhej strane si myslim ze vsetkeho vela skodi, najma v mojom pripade by mi nepridal napriklad ten skrining na zaciatku co sa robi spojeny s AFP- nedala som si to robit a myslim ze som sa usetrila stresu- baby to tu riadne riesia a tie hodnoty vedia niekedy vystrasit aj ked je vsetko nakoniec ok.. aj sono zakazdym nie je asi dobre- moj nazor

janja2502
12. apr 2012

ahojte baby, mam taky pocit, ze mi rano okolo piatej odisla hlienova zatka. Tak teraz uz len cakat na porod. Niekde som citala, ze aj ked odide, rodit sa moze aj o 2 tyzdne. 😕

1982zuzka
12. apr 2012

@jagu81 dakujem za info, no ja mám aj krče, aj tvrdnutie bruška - ja mám tuším všetko :( ale vôbec by mi nevadilo ak by malý prišiel už v 38tt 🙂 ale zas hlavne nech je donosený, zdravučky, spokojnučký!

1982zuzka
12. apr 2012

@keira ja si asi na pôrod vypýtam "firemnú" nemocničnú a potom svoju.

1982zuzka
12. apr 2012

@lunnka dakujem za info, mám prísny kludový režim - Mg 3000mg až do 37tt - vtedy idem na UZV, monitor, vyšetrenie a uvidíme čo bude dalej.

cobhan
12. apr 2012

@lunnka ja som tiez bola rada, ze tu screening nerobia, pretoze sa poznam, ze by som stresovala...na druhu stranu som si myslela, ze v 20tt bude abnormality & development scan a nic take sa nekonalo, tak som sa musela uspokojit s tym, ze baby ma dve ruky, dve nohy, hlavu a srdiecko 🙂. Vzdy ked zacnem kvoli volacomu podobnemu stresovat tak si len pripomeniem, ze nase stare mamy nemali nic z toho a nasi rodicia su tu a v pohode 🙂

janinkad
12. apr 2012

@jarabica123 aj som si tak tipovala na nu🙂)ja som k Silesovi prestala chodit este pocas prveho tehotenstva,nakoniec som bola od 26 tt rizikova(co som si sama vypozorovala a sama som isla do nemocky) a u neho to bolo "akoze"ok..tak odvtedy chodim ku Košeckej,je na poliklinike na Valaskej starom mieste a som spokojna,aj sa porozpravame,aj vysetrenie porobi,aj dava pozor ,kedze prve tehu bolo vselijake...budem rodit v TO,a aj preto chcem ist od 36 tt do
nemocky,aby som sa o porode porozpravala a chcela by som u dr.Kerekovej rodit,takze preto.ale moja dr.vravela ze niekto ani nejde dole,az na porod .chodia az do konca na amb. tak sa drz a daj vedet co si vymyslela

pokito
12. apr 2012

@1982zuzka ahoj, tak som sa pytala na ten krcok, mne dnes sice nemerala, ale 2,5 je v norme, ked ho mas tuhy a neotvaras sa vsetko je OK 😉

1982zuzka
12. apr 2012

@pokito ja nemôžem prečítať po mojom doktorovi čo mi zapísal do tehu knižky :( ale kázal mi len ležať a min. chodiť ..... ale hádam to bude ok, v najhoršom nebudeme májový ale aprílový 🙂 na druhej strane sa zasmejem, ked nakoniec budem prenášať a budú mi davať vyvolavačku 🙂

janusha33
12. apr 2012

@jagu81 No tak na porod mi aj svagrina hovorila ze mi daju ich erarnu koselu ....takze nebduem nicit svoju....xixi....a potom si uz dam svoju.No a nakoniec som ani nesla k lekarke, pekne olejikovy zabal na krk a cajicek a idem zaliezt do postele s cajikom.

janusha33
12. apr 2012

@janja2502 Hej hej takze este necakaj.....este vydrz.

pokito
12. apr 2012

@1982zuzka mmm asi stuplik tlaci na krcok, tak lezkaj, nech ta doma obskakuju, na to sa dobre zvyka....

petra1209
12. apr 2012

Pánečku ako ma dnes pobolieva popod brucho ledva sa hýbem a ešte aj zospodu ma akosi začalo pichať och joooj, cítim sa ako keby ma tank prešiel 😒

jagu81
12. apr 2012

@1982zuzka tak už len oddychovať a vydržať takto pekne 2v1 čo najdlhšie 🙂

jagu81
12. apr 2012

@janusha33 u nás je asi zvykom, že si každá prinesie svoju košelu, aspoň segra tak hovorila, ale však to je už najmenej čo ma bude v tej chvíli trápiť 🙂 tebe držím palce nech ste rýchlo fit a hrdlo nebolí 😉

leonna
12. apr 2012

no podla mna si zatial uzivajte, ze nemusite este chodit kazdy tyzden do poradne. aspon mne sa taaak nechce. a vsetky tie vysetrenia. cely den som zabila v nemocnici....a v utorok zase...radsej by som uz len lezala doma s vylozenymi nohami a cakala kedy to pride :D

cobhan
12. apr 2012

dnes som si konecne kupila nejake veci do nemocnice a mozem zacat balit tasku. Ale az ked sa dam trosku dokopy...irske pocasie ma dnes dostalo. Idem z firmy, slniecko..zahnem za prvy roh, chytili ma krupy...dobehla som do banky, mokra ako mys...pockala kym prestane prsat, vyslo slniecko, pustila sa spat do roboty a na polceste ma chytil taky lejak, ze som dosla uplne premocena. Teraz susim veci, pijem horuci caj a cakam kedy mi prestane byt zima ☹ a potom sa hadam dostanem k baleniu tej tasky, konecne 😀

petka296
12. apr 2012

@1982zuzka setri sa Zuzka, vela lezkaj a nechaj sa obskakovat 🙂

lucyfuk77
12. apr 2012

Sumar dnesneho dna: cukor OK, kedze som pred porodom, uz tam nemusim chodit - esteze tal 😉.
Morfologia a prietoky OK, krpec sa ma k svetu, vazi 3050g ... Xi xi a to sa mi vyhrazali, ze budem mat kvoli cukrovke mega dieta :-P
Doviezli nam chladnicku: nezmesti sa do vytahu ☹ chybaju 3 cm...

janusha33
12. apr 2012

@jagu81 Uz som si dala olejovy zabal tak snad to zaberie....

janusha33
12. apr 2012

@leonna No ja idem na poradnu do porodnice v utorok a to v pondelok este musim utekat za sefkou do praxce potvrdit papier na matersku a v utorok by som to odniesla do socialnej a potom si asi v stredu pojdem poriesit tie predoperacne len si zajtra zavolam a sa objednam.....bo zase jak tam pridem a sama babka co samozrejme nema casu a vrazdi pohladom uz len ked sa postavim ta ma porazi.Tasku uz mam relativne celu zbalenu, este take drobnosti ze pribor,pohar,zubna kefka a pasta a sampon.

1982zuzka
12. apr 2012

@petra1209 žeby už čoskoro??? 🙂