icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

tinci
13. apr 2012

@janusha33 tak to teda potesi, teraz mas co robit so sebou aj bez choroby 😒 hadam sa z toho rychlo dostanes, drzim palce...

janusha33
13. apr 2012

@tinci No tak dufam ze ano......kupila som si fajnucky matovy cajicek tak si idem urobit s medikom a zalahnem do postele a budem oddychovat a citat knizku na styroch aby sa krpec otocil a pozriem nejaky film......doslova leharo kemping.....pratat budem zajtra,nechce sa mi dnes aj tak a nemame ani nejaky neporiadky takze nemusim.

jarabica123
13. apr 2012

@janinkad A myslis, ze by som sa mohla k tej Koseckej preradit teraz tesne pred terminom?? A do nemocnice v tom poslednom mesiaci, myslim, ze to vychadza na 36t,t mozem ist na vysetrenie bez toho aby som mala nejaky listok od mojej dr? Ja si myslim, ze hej, no musim sa na to popytat. Aspon budem spokojnejsia, ked ma aj niekto uny pozrie. A co cakate?? My dievcatko🙂
A tu Kerekovu si velmi chvalia, ze aj co sa tyka pristupu, ale aj odbornosti, tak snad budeme mat stastie a vsetko dobre dopadne, pekny den🙂

milacik0106
13. apr 2012

Ahojte babenky, ktorá z vás bude rodiť v Ke v Starej nemocnici (Rastislavova)? Máš už zoznam čo treba si zobrať so sebou do pôrodnice? Díky za odpoveď 🙂

suzan1111
13. apr 2012

@lucyfuk77 ahoj, dodrziavas pri tehu cukrovke prisnu dietu ci ani nie??ja ju mam totiz tiez ale som zufala,lebo ja sa neviem ovladat..ja mam furt chut na nieco mliecne alebo sladke..a maly tiez asi nebude velmi velky,chcela som darovat pupocnikovu krv a doktorka povedala,ze to tazko,lebo maly urcite nebude mat 4kg.

janusha33
13. apr 2012

@milacik0106 Ahoj ja tam budem rodit.Presny zoznam nemam,len tak co som sa tu docitala kto si co berie a co mi mamina povedala,ona tam totiz robi.Takze zupan,nocnu koselu(ale nemusis),papuce,do sprchy zabky,vlozky,lanolinovu mast na prsniky,sudocrem malemu na zadocek,plienky(na den pocitaju cca 8 kusov),jednorazove poporodne nohavicky(kupis aj v lekarni),ponozky, knizku(ak by som sa nudila)hygienicky potreby,osusku a dve mensie uteraky,a klasika pohar a pribor.Doklady donesie muz,to mu doma nachystam.....a veci pre maleho mu tiez nachystam na jednu kopku to donesie ked pride pre nas.

stvura
Odpoveď bola odstránená
janusha33
13. apr 2012

@suzan1111 No moj tiez neviem ci bude tolko lebo teraz ma 2900 g takze do 4000g asi za mesiac nedorastie.Nevadi, ked prestanem kojit tak si pojdem pustit zilou a to bude aj zanho.

milacik0106
13. apr 2012

@janusha33 Ahoj díky, a detičky sú s nami na izbe potom? a čo im treba okrem plienok a krémiku na prdelku ešte zobrať?

lucyfuk77
13. apr 2012

@suzan1111 ahoj, pre mna je velky problem dodrziavat 21SJ na den, nakolko som viac masozravec, ja zjem denne tak 6-max 8. Velky problem mi robilo nejedenie ovocia (hlavne ked to kocky pisali o jahodkach a melonoch). Ale sem tam som si dala kavu so zmrzlinou, alebo na sibacku jednu marlenkovu gulicku, len som to neprehanala...

lucyfuk77
13. apr 2012

@1982zuzka ... Niekde som citala, ze dieta musi byt poistene v tej istej poistovni ako matka, tak si to radsej popozerajte...

janusha33
13. apr 2012

@stvura Nie nebojim sa maty, mata mi pride uplne ze v pohode ale do 1,5l nadoby som dala jeden matovy a jeden visnovy cajik takze to mam mix s ovocnym ale aj tak.....pokial viem tak na dychacie cesty ma mata uvolnujuci ucinok a na traviace ustroje ma ukludnujuci.Lipovy caj pijem iba ked mam horucku....a teraz som ho pila v tehu iba raz lebo som sa bala.....lipa ma nejake ucinky aj na srdcce tak som velmi nechcela pit lipovy.....ale stacil mi taky slabsi lipovy a teplota presla ked som bola chora zaciatkom roka.Radsej sa budem nalievat cajom hoci aj ovocnym ako brat kadejake lieky.A teraz sa mi normalne az ziadala mata......neviem ci kvoli tym bolavym dutinam ze ma taku ukludnujucu vonu alebo preco.

janusha33
13. apr 2012

@lucyfuk77 Nemusi.....60 dni po porode prebera matkina poistovna zodpovednost za dieta cize je poistene akoby pod matkou automaticky ale ked das v priebehu toho poistit do inej nic sa nedeje.Mama mi hovorila ze mali pripad kedy sa narodilo miminko a malo nejaku vaznu poruchu a surne potrebovalo nejake lieky a kedze matka mala doveru tak to riesili cez doveru ktora odmietla zaplatit tie lieky tak rychlo poistovali dieta v inej poistovni ktora bola ochotna okamzite zabezpecit dietatku liecbu.

janusha33
13. apr 2012

@milacik0106 Deticky davaju k mamickam podla stavu mamicky.Ked je mamicke dobre tak ma miminko pri sebe, ked sa neciti dobre tak jej ho nosia len na kojenie myslim.Nooo tak na zaciatok ti pre miminko netreba okrem tych plienok a kremiku na prdelku nic.Az ked pride pre teba muz tak nech donesie veci na oblecenie pre maleho.

suzan1111
13. apr 2012

@lucyfuk77 aha,tak to si celkom uspesna..mne doktor povedal,ze nemam sa prejedat sladkym,ale nekazal mi pocitat sacharidove jednotky v jedle..co som citala,tak to by mali robit skor ozajstni diabetici,ktori maju poruchu pankreasu a su na inzuline. Mne povedal,ze ked budem mat obrovsku chut na sladke,radsej si dat polovicnu porciu,alebo nieco mensie..no mne sa to proste ziada, ja ked si nedam sladke,ja som hotova 😢 nervozna..a tak. Ja som si cez velku noc dopriala aj kolaciky, mam vycitky jak hovado ale vysledky som mala na kontrolach vzdy dobre a nasi mi zas hovoria, ze telo vie co potrebuje a ked sa mi to velmi ziada,mam si dat..mamina mi hovorila,ze tehu cukrovku nikdy predtym neskumali, ona jedla kopec sladkeho a vsetko bolo ok...tak ja fakt neviem..som z toho taka vyplasena,lebo aj by som chcela dietu dodrziavat,aj to nejde ☹ obdivujem,ze to tak super zvladas ze pocitas aj sach.jednotky 😀

janinkad
13. apr 2012

@jarabica123 ahoj,tak som ti to zistila,mozes sa dat preradit aj teraz,staci len priniest knizku a vysledky co mas,ostatne si uz ony vyziadaju,sami vybavia....a mozes ist aj v pondelok kludne,robia poobede od 13 do 17(obycajne dlhsie),v stredu normalne od rana a stvrtok zase rovnako poobede.Teraz robi svoju ambulanciu iba tieto 3 dni,lebo este je ostatne dni u dr.Silesa,co uz nebude ale dlho trvat,mozno nejaký mesiac...ja som teda spokojná,dufam ze to tak aj zostane,ale mam pocit ze je dôkladnejsia...my cakame tiez dievcatko,takze bude u nas parik: 🙂 u kerekovej som rodila prvý krat,takze skusenost mam..a dobru

stvura
Odpoveď bola odstránená
suzan1111
13. apr 2012

@stvura po vypiti glukozy pol litra..zle.. ☹ 8,2..na kontrole o mesiac na lacno 4.4,po jedle 3.9, teraz o dalsi mesiac na lacno 4.5,po jedle 6.7,lebo som nedodrzala odstup dve hodky..nemala som spraveny roztek na ranajky a este som isla do lidl kupit si jest..takze som si troska skratila interval 😖

stvura
Odpoveď bola odstránená
1982zuzka
13. apr 2012

@janusha33
@lucyfuk77
Ano potvrdzujem, prvých 60 dní je ochranná doba ale ak sa poistí dieťa tak už patrí tam, kde je poistené

milacik0106
13. apr 2012

@janusha33 Ďakujem si zlatá 🙂 a kedy máš termín? Možno sa stretneme v pôrodnici 🙂

janusha33
13. apr 2012

@stvura tak aspon ja neviem zeby okrem plienok a masti na prdelku trebalo este nieco.Ked pojdem v utorok sa opytam doktorky.

janusha33
13. apr 2012

@milacik0106 Ja mam termin 13.maja ale mam pocit ze to bude skor a navyse mi horzi cisarsky lebo budeme mat chlapceka a je otoceny panvovym koncom a to uz davaju na cisarsky pokial by sa neotocil.

petra1209
13. apr 2012

Dnešne pásy v poriadku 🙂 🙂 🙂

milacik0106
13. apr 2012

@janusha33 🙂 ja idem tiež na cisársky - plánovaný a malo by to byť okolo 15.5. 🙂 tiež čakáme chlapčeka a je otočený koncom panvovým 🙂

lunnka
13. apr 2012

tak dnes sedim a googlim chlapcenske mena, lebo keby naaahodou nebolo dievcatko ale chlapec treba zadat aj meno pre chlapca a nevieme sa zhodnut.. ja chcem adama, mm nechce ze nebude mat meniny... co myslite? je to az taka prekazka? a k tomu si dali aj susedia adama, aj ked mne to moze byt jedno, sused moze raz odist, neriesim, mm aj to trocha vadi...

janusha33
13. apr 2012

@milacik0106 Tak to sa asi chlapci nejak dohodli ze nas potrapia lebo ja nechcem cisarsky.Pekne cvicime macaci chrbat aby sa krpec otocil.

janusha33
13. apr 2012

@lunnka Noooo moze sa potom citit ukrateny o tu meninovu oslavu.

cobhan
13. apr 2012

@lunnka Adam je pekne meno. My mame pripravene varianty dievca/chlapec pre istotu. A to, ze by boli dvaja aj so susedom, to nevadi...ved aj v nasej generacii boli take mena, ze ked kricala mama z okna na syna, tak sa dalsich 5 obzrelo, ze ci to na nich 🙂

cobhan
13. apr 2012

@janusha33 su krajiny, kde meniny ako take ani nepoznaju 🙂. U nas sa z menin nikdy nerobila veda, dokonca ani z narodenin nie.