icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

prinzesz
18. apr 2012

kocky kedy vam robili a teda aj ako, ten vyter na streptokoka? ja zacinam 36tt a mne teda este nic nerobili... na poradnu idem az buducu stredu..

leonna
18. apr 2012

Tak my sa hlasime z porodnice.Nasa princezna nas necakane prekvapila a vypytala sa na svet 14.4. teda o tri tyzdne skor. Mala 2520g 47cm a je uzasna.Bolo to vsetko neskutocne rychle a som stastna,ze to mam za sebou.Baby vsetkym vam drzim palce.🙂

zlobinka
18. apr 2012

no dnes som bola u doktorky...tie bolesti brucha a tvrdnutie ...ze to mam z toho,ze sa skratil krcok a budem sa otvarat,ze to je normalne len kazda sa otvarame inak jedna dlho,pomaly,druha blizsie ku terminu..povedala,ze mam oddychovat, cosi porobit,alebo sa trocha prejst a tak dookola,ze to je normalne...nemam nasilu nieco robit..mam pocuvat svoje telo..a kludne aj cely den lezat ak mam taky den...zevraj to sa telo uz pomaly pripravuje..tak ma trocha ukludnila,lebo som sa bala o malu...ale,ze hlavne su pohyby...vtedy je vsetko ok....

tiuska77
18. apr 2012

@prinzesz no mne to robil už v 33tt čo tiež neviem či je oki, že to robil skôr...klasika so špilkou z dola 😝

cobhan
18. apr 2012

@tiuska77 tiez si hovorim, ze teraz je to uz na dve veci. Som nabrusena ako ziletka, takze prvy clovek, co sa nebude chovat tak ako sa ma si to nalezite zlizne 🙂. Mala sa asi unavila, tak mam pred sebou mozno polhodinku kludu, tak rychlo cosi porobim...ked sa hybe, tak som hotova

bambulla
18. apr 2012

@prinzesz mne v pondelok a to robil teraz v pondelok na poradni uz som 36 tt uz je otocena hlavickou dole a neskutocne sa mrvy cely den ale to je dobre pokial citim pohyby.

cobhan
18. apr 2012

@bambulla tak ja dufam, ze aj ta nasa bude o tyzden uz hlavickou dole, lebo diskusie s mojim drahym na temu cisarsky ma privadzaju do vyvrtky

bambulla
18. apr 2012

ja som prve mala cisarskym rezom a aj toto by som pristala pri prvom som prenasala tyzden cez vikend mi pychali myvolavacky a nic mi nezaberalo v nedelu mi odtiekla voda celu noc sa pozorovali ziadne bolesti nic som nemala a v pondelok rano vravim primarovi ze ci by sa to nemohlo ukoncit cisarskym rezom ked porod nepostupoval a on k.... mi povedal ze sme neni v amerike ze tam si zena zaplati za cisarsky tak jej ho urobia potom mi klesom tlak na 60/40 tak potom uz zacali vsetci stresovat urobili mi konecne cisarsky a to uz maly chytal niejaku infekciu ☹ ale bolo vsetko v poriadku tak asi taky mam zazitok s prveho porodu 😒

janusha33
18. apr 2012

@cobhan Ty si este stale v robote?To tam mas aj rodit ci co?Ti nedaju vobec oddychnut pred porodom?Nas je dnes spokojny....rano troska vystrajal ale teraz absolutny klud....sak tam uz asi ani nema vela fleku kde sa hybat tak radsej len spi a zbiera sily do zivota.

janusha33
18. apr 2012

@prinzesz No mne robili v 36.tt a to normanlne na poradni jak mi kontrolovala krcok a vtedy brala aj ster a vcera som bola po vysledky,chvalabohu negativny.

janusha33
18. apr 2012

@leonna Jeeeeeeeej gratulujem.Malickej prajeme s Riskom vsetko dobre do zivota,nech je zdravucka.Tesime sa s vami.

janusha33
18. apr 2012

@cobhan Juj len klud, nedaj sa vyvrtat.......bude sa musiet tatik starat ked bude nutny cisarsky.Neohrozis teraz predsa dieta.Malickej neprospieva ani ten stres ani nic zle.Uz to vydrzime,dobojujeme a co ma byt bude....ked budes musiet ist na cisarsky tak budes musiet.a ked nie tak nie.....Preto su rodicia dvaja aby sa jeden postaral ked druhy nemoze.

janusha33
18. apr 2012

@bambulla No pri takej odpovedi lekara by mne stupol tlak a by som si otvorila usta.Ja som zase taka ze ked su hnusny ku mne tak som aj ja k nim.....ale zase nei vzdy....ked je nejaka sestricka protivna tak jej s medovym usmevom poviem ze som tiez zdravotnicka a ze tak by sa chovat nemala a ked nema svoju pracu rada tak nech ide zametat cesty.A hned to zabera.....Jeden zdravotnik a je jedno ci je to lekar,laborant alebo sestra by sa tak nemal k pacientke spravat......ked uz tak by to mala slusne,empaticky vysvetlit ze jednoducho to nie je mozne ak to fakt nie je mozne.Lenze kopec ludi v dnesnom zdravotnictve tam nema co robit.

zlobinka
18. apr 2012

@leonna srdecne blahozelam....hlavne vela zdravicka obom prajem..potom daj foto princeznej 😀

cobhan
18. apr 2012

@janusha33 no moja je teraz natlacena na chrbticu alebo kde, lebo ma uplne seklo medzi lopatkami. Ani sa poriadne nemozem pohnut. A v robote ma este cakaju 3 tyzdne..aj ked neviem ako to zvladnem, lebo uz citim kazdy jeden den ako to je horsie a horsie

cobhan
18. apr 2012

@janusha33 no to hej...ale nas tatino ma o tom nejaku divnu predstavu 🙂 a navyse nechce ani pocut o spinalke. Lenze ako som zistila, tak tu celkovu anesteziu robia len uplne vynimocne, ked sa jedna o pohotovostny cisarsky a nie preto, ze tatko je moc uzkostlivy. A ja celkovu ani nechcem...on zase nechce spinal a vcera dokonca zabil, ze ci je anestezia nutna (zabudol, ze sa bavime o cisarskom a nie prirodzenom porode) a nechapal moj zdeseny pohlad 😀

lilianka1199
18. apr 2012

Som doma z nemocnice,joj vsade je jeden bordel,bola som objednana o 3 tyzdne,preto som tam sla dnes a cuduj sa svete,nevyhodili ma,povedala som,ze mam nariadene od lekarky sa hlasit hned v nemocnici,tak ma vzali,som sa ich opytala ci mam ist domov 🙂 ,lenze moja zlata lekakarka zabudla na výsledky takze v podstate aj tak neviem co mi je,ale tak monitor dopadol ok a aj ultrazvuk....vaha 2850g...dost nie 🙂....a mam prist znova v piatok....

cobhan
18. apr 2012

@bambulla mne lekarka povedala, ze ked sa mala neotoci, tak je bezpecnejsie porodit cisarskym ako sa pokusat o nejaky prirodzeny porod. Len mi pripomenula, ze sa mam setrit, aby to bol radsej planovany cisarsky ako pohotovostny. Normalne rozmyslam, ze ak by sa nemala k otoceniu, tak sa spytam, ci by sa nedal spravit cisarsky v 38tt, hned ako nastupim na matersku 🙂 inak by to robili v 40tt, v den planovaheho porodu

cobhan
18. apr 2012

@leonna Blahozelame k princeznicke 🙂

janusha33
18. apr 2012

@cobhan Tak mu povedz jednoducho ze nech sa nehneva ale o tomto ako budes rodit rozhodujes ty lebo je to tvoje telo a nedas si ho oslabit celkovou anestezou,ktoru aj tak robia iba vo vynimocnych pripadoch a nech sa s tym jednoducho zmieri ze sa ti asi nepodari rodit prirodzene takze budes potrebovat jeho pomoc a podporu na zotavenie.Vies postavit ho do roly silneho ochrancu a velekho pomocnika.Na chlapov treba niekedy ako na deti pouzit psychologiu.

janusha33
18. apr 2012

@cobhan No my mame iste ze sa neotoci....vcera sa doktorka vyjadrila ze taky vajčak ma problem sa otocit takze to uz ani nepredpoklada.asi som mala vtedy umyvat okna skor.Alebo neumyvat vobec.

gugolina
18. apr 2012

@prinzesz Mne robil výter na streptokoka tento týžden v pondelok bola som 33.tt + 4.den. Teraz cakam na vysledok bude v piatok ... dufam ze bude negatívny... 🙂

danculka24
18. apr 2012

@leonna gratulujem, prajem vela zdravička

danculka24
18. apr 2012

@lucyfuk77 a teraz už ok ?

aamanda
18. apr 2012

@leonna tak prajeme vela stastia zdravia a hlavne radostiiiii

cobhan
18. apr 2012

@janusha33 on to aj chape, len mna teraz dost vytacaju jeho zartiky a poznamky, ktore normalne prehliadam, ale posobenim tehotenskych hormonov ich akosi neviem stravit 🙂. Vies, poznamky typu...a to sa teraz 6 tyzdnov nepohnem z domu alebo co? a podobne. Uz tento tyzden pochopil, ze ked chce jest pri telke, tak si musi ist sam nabrat a priniest, lebo ja z gauca vstavam zasadne na etapy 😀 ...dokonca sa podujal mi pomahat pri vesani pradla. Samozrejme vzdy je to s poznamkami ake mam super tehotenstvo a male brusko a co by ine baby za to dali, keby im bolo takto perfektne 😝

cobhan
18. apr 2012

@janusha33 ja sa musim spytat na utz buducu stredu. Keby som aspon vedela, ci je velka alebo preco sa nechce otocit. Vcera ju lekarka kontrolovala hmatom a hovorila, ze je vzpriecena krizom a preto sa jej neda otocit...ona nikdy nebola vo vertikalnej polohe, vzdy som ju mala okolo pasa natiahnutu. Hadam budem o tyzden mudrejsia..inak uz mam +16 kg 🙂

oxiba
18. apr 2012

@cobhan ach jaj to si si vzala mierne stredovekeho muza 😉 porod s kolikom v ustach namiesto anestezy a este ti dovoli robit mu full servis.. No zlaty, kiez by sa tym chlapom dali presupnut tie nase bruska, spolu s nabratymi kilami, asi az vtedy by sa zbadali, keby im hrozil i porod 😀

lunnka
18. apr 2012

@cobhan no to ti nasi chlapi su asi podobni a to nechcem pisat ze vsetci rovnaki :D aj moj ze aka mam byt stastna ze vyzeram ako vyzeram, ze mam akuratne brusko a ze nemusim vkuse lezat v nemocnici..no porovnava s najtazsimi pripadmi co mu mam na to povedat.. urobi ale polovicato, ked zurim ze to je dobre povie..takzetak, strasne s nimi ;))
mama ma zas kroti nech ho stale neupozornujem ze sa mi na to nakoniec vykasle uplne..no nech sa uz nezblaznia z tolkej roboty, to este nevedia co ich caka :p inak pomaha-len ten system ked vidim, navsetko stale dost casu, dviha ma z gauca :D

cobhan
18. apr 2012

@oxiba Keby sa dalo mu to brusko supnut aspon na par dni, tak on by sa zbadal 🙂 ale zial neda sa. On to berie inak...ze mam super stavbu tela a siroku panvu a rodit bude jedna radost, ze co maju povedat baby s uzkymi bokmi a podobne. A ze chodit do roboty nie je problem, lebo tam vlastne nic nerobim, len sedim v kancelarii a obcas sa prebehnem do mesta cosi vybavit (a mam jedno, ci sedim doma alebo v robote). Uz som si hovorila, ze keby som bola nejaka upipana panicka, tak teraz lieta okolo mna ako sarkan..ale ja sa priznam, ze mi nieco je, az ked je uz fakt zle...takze skoro nikdy 🙂