icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lucyfuk77
26. apr 2012

@lunnka toto ja pocujem prvy krat... Treba jest vsetko s mierou, jedine comu sa vyhybam ja je surove maso, pasteky a surove vajicka. Inak jem aj hriby aj syry aj vsetko ostatne 😉

jarabica123
26. apr 2012

Babulky, ktore si tiez platite dobrovolne nemocenske poistenie a sli ste z PN uz na matersku, ako to je?? Tiez sa ziadost o matersku vypisuje dva krat ako aj PN?? Alebo len raz?? Lebo v poistovni mi jedna "mila" pani tvrdila, ze staci jedna, ale tu citam, ze dve. Ja uz som z toho cvok, uz dva krat sa mi stalo, ze som nedostala vyplatenu Pn, ja hovorim, ze toto sa moze stat len na Slovensku, a keby som slobodna mamicka a nemam pomoc od rodiny a muza, tak co zostanem na ulici?? Mam uz na to nervy, tu sa nic neriesi a prejde kazdemu vsetko, ale je to smutne:(( A tie akoze mile panie v socialnej poistovni nemaju chybu, sa rady nedockas, kazda ta posle za druhou, a kazda povie inak:((

lunnka
26. apr 2012

@lucyfuk77 no ze v GB je to jedna z prvych veci na ktore upozornuju buduce mamicky - asi to nebude az tak zle teraz som nieco pocitala... len po dovareni treba hned do chladu, nenechavat vonku dlhsie, co je jasne

lunnka
26. apr 2012

@jarabica123 ano gynekolog ti musi vystavit dve materske, jedna sa da zamestnavatelovi, druha na socialku..akurat vcera mi prisiel list, za marec som mala vyplatenu PN a par dni uz z materskej ako DNP z maxima

janusha33
26. apr 2012

@1982zuzka Presne ja tiez nemam nejak brutal velke brusko.Teraz som bola na porradni a bola tam kocka v 35.tt a takmer vobec nebolo na nej vidno ze je tehotna.Takze velkost bruska nie je podstatna...

janusha33
26. apr 2012

@lucyfuk77 Ja tiez zjem vsetko.Surove vajicko by som ani nezjedla a co sa tyka maska tak sme mali aj zabijacku ale ja surove nedam do ust nic.......jedine co tak domacu klobasku nejzem uvarenu lebo mi uvarena nechuti......ale to je v podtstae tiez tepelne upravovane udenim takze to nie je surove.Tak toto mozem a aj som jedla a nic mi nebolo.Aj huby som jedla aj hubovu prazenicu lebo som mala na nu neskutocnu chut.

janusha33
26. apr 2012

@lunnka Coooo toto pocujem prvy krat.....ja som si neraz varila aj ryzu v mlieku a ked som to neodhadla a urobila jej vela tak ked vychladla tak som ju pekne uskladnila v chladnicke a mala som aj na veceru zohriatu.a tu sme obaja a nic nam nie je.To som fakt toto netusila......

oxiba
26. apr 2012

@lunnka doteraz ziaden seriozny vyskum nedokazal skodlivost jedal ohrievanych v mikrovlnke, jedlo ktore urobis vo vacsom mnozstve musis vsak okamzite po vychladeni odlozit do chladnicky, mraznicky, aby sa ti tam nemnozili bakterie a plesne... Jedlo, ktore si uz zacala jest a nedojedla radsej vyhod.

O com sa polemizuje su musly tycinky, ovocie v nich je sirene a obilie je mnoho krat napadnute plesnami...
No aj tak nemas moc na vyber, potravinarskym firmam pod pokrievku nevidime 🙂

janusha33
26. apr 2012

@1982zuzka Hm no u nas si musis doniest aj svoj pohar,aj pribor aj toaletny a pre babatko pcoitaju 8 plienok na den co ja viem.Co sa zvysi ti vratia samozrejme.O chvilku si tu budu nosit aj vlastne paplony a vankuse pacienti.Ale hlavne ze ciganky dostanu vsetko...

janusha33
26. apr 2012

No tak sme doma z poradne,vsetko je ok len ma dnes vysetrovala ina doktorka a troska jej spadla sanka ked robila prietoky,lebo pri vyseterni myslela ze to nalieha hlavicka a to naliehal asi zadocek lebo ona netusila ze je koncom panvovym.Tak ma potesila ze tak asi prvy majovy tyzden ma hospitalizuju pokial sa nieco nezmeni.Teda nie buduci tyzden ale az dalsi......takze sa bude zrejme cakat do terminu.Och.....takze este dva tyzdne.Predoperacne tiez uz mame iba pre vyseldky musim ist.Ale inac je vsetko ok.Krcok je skrateny na 2 - 2,5 cm udajne.Tak uvidime.ja by som sa nepohnevala keby sa maly rozhodol nabuduci tyzden ze chce ist von.

lunnka
26. apr 2012

vsetkym vam robia prietoky, vazia, meraju, mne od 30.tt nic... :(

cobhan
26. apr 2012

@stvura
@oxiba
@200283 áno, baby má len 1740g aj ked ja aj mm máme dosť malé hlavy, tak to môže skreslovat. V našom prípade by mali skôr merať nos - ten nemámať po kom malý. 🙂
Od včerajška som nemocnici na steroidovych injekciach, aby sa dovyvinuli pľúca co najrýchlejšie. Dnes spravia ešte nejaké merania a potom sa rozhodnú co ďalej.

danculka24
26. apr 2012

@cobhan moja držim palce

danculka24
26. apr 2012

ahojte babule viete mi poradit co na herpez ? hubu mam jak kacer, v lekrani mi nedaju na to nič, a nemam s tym nejak skusenosti

cobhan
26. apr 2012

@danculka24 ďakujem. A na ten herpes skús zovirax.

pokito
26. apr 2012

@danculka24 Achoj kacicka, ja som si davala herpesin, ale ak ti vadi dat si to v tehu tak skus canadent tinkturu alebo to jednoducho potieraj liehom, takym aky kupis v lekarni, najlepsie najsilnejsi ( ja mam ten spiritus cum benzino 96%) Ale doki povedal ze mozem kludne aj ten herpesin alebo zovirax 3x denne (zlozenie je rovnake, len herpesin je lacnejsi 😉 ) 😀

pokito
26. apr 2012

@danculka24 ooo a ak neberies vitaminy daj si b-komplex

danculka24
26. apr 2012

@cobhan
@pokito dakujem kočky, ten zovirax sa bojim v tehu, ja som si dala na to zubnu pastu ale nic to nerobi, skusim skor ten lieh, ja herpez nemavam a akurat teraz mi to v tehu musi vyskocit ☹

janinkad
26. apr 2012

@danculka24 a ked si ho dostala raz,rataj ze uz sa ti pri vycerpani,prip.strese robit castejsie.Raz mi to mama hovorila,myslela som si svoje ale ked som ho asi pred 2 rokmi prvý krat v zivote chytila,uz sa ozaj tvori hocikedy.Naposledy som mala pred tyzdnom.Mne pomaha ten hojivý zazrak z Oriflemu,to vajicko.castejsie natieram,a za takych 5 dni je prec!skus

janusha33
26. apr 2012

@danculka24 skus kremik thermal herpes....ja pouzivam ten a tiez ked som tu pisala ze mam herpes tak mi jedna kocka pisala ze ten mozem.Ale potom ten hojivy zazrak z oriflame co je aj ten vie zabrat.Alebo sa rovno v lekarni opytaj nieco na herpes pre tehotne,ved to by ti mali nieco dat.

danculka24
26. apr 2012

@janusha33
@janinkad dakujem za rady, to vajicko mam tusim aj doma >/D

danculka24
26. apr 2012

@cobhan
@pokito
@janinkad
@janusha33 dakujem baby este raz, idem ja s tou mojou kacacou hubenkou si namiesat z vasich rad nieco nech to co najskor prejde 😀

tinci
26. apr 2012

@lunnka o tej ryzi som nic take nepocula 😒 takze si ju prihrievam bezne...

oxiba
26. apr 2012

@danculka24 no najmenej skodlivy mas na herpes cajovnikovy olej, mne najlepsie zabera viru merz, to keby ti nezberal zovirax, virumerz ma inu ucinnu latku, mne sa to po zoviraxe vzdy zhorsilo.. Resp. Daku zinkovu mast 😉

oxiba
26. apr 2012

@danculka24 ked sa bojis pripravkov proti herpesu staci ti hodit do vyhladavaca nazov pripravku + pribalovy letak a hned mas vsetky info, podla toho sa napr. Viru merz pocas tehu moze, no nie na velke plochy..

oxiba
26. apr 2012

@cobhan pozeram, ze s tvojej malej zabky urobia este v brusku kulturistku, kedze bude na steoidoch... Ono su tie udaje o hmotnosti vselijake, mne sa pri Petkovi sekli o pol kila dole a to typovali den pred porodom...
Tak ci tak drz sa 😉

oxiba
26. apr 2012

@pokito cau cau ako dopadla poradna?

pokito
26. apr 2012

@oxiba ahoj, cuduj sa svete dobre. Cervix skore "0" Samirka ma 2644 g, na pasoch ani naznak kontrakcii...
Zajtra rano sa pojdem dohodnut na antolsku ako budem chodit, takze maj oci na stopkach. Asi si obleciem cerveny kozeny kabatik... 😉

oxiba
26. apr 2012

@pokito Malicka krasne spolupracuje 😉

OK takze budem vyzerat ako slimacik (s tymi ocami na stopkach) 🙂
Dufam, ze to zajtra pojde rychlejsie ako min. Tyz., to som tam trcala 2,5 hod. ..
Inac zajta ma byt straaaasne horuco, 29 stupnov, vsak tam dusu vypustime...
A to si uz nekupujem ziadne nove oblecko, len cakam kedy splasnem, takze musim pohutat do,coho sa narvem 😀

tiuska77
26. apr 2012

@lunnka... mne robil teraz v 36tt prvy krat pietoky a meria od začiatku na každej poradni ale vahu mi tiež ani raz nepovedal 🙂