Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Dnesna poradna : ja sklamana, lekar sklamany, preco? Dieta ma u 3 tyzdne posunutu hlavicku na krcok, krcok mam makky uz 2 tyzdne, no moj lenivec sa nie a nie narodit. Ani sa len neotvaram ☹ ak neporodim do buduceho piatku musim ist na monitor... 😒
@lilianka1199 Ozaj baby a nie je nahodou spln mesiaca alebo nov?Ja napriklad vtedy zle spim alebo nespim skoro vobec.Zatial ako tak spim ale velmi lahko sa zobudim.a navyse nam chodi na dvor liska a pes ide zbesniet vtedy.Sice on ide zbesniet aj ked vidi macku u suseda.a to ma vie tak lahko a rychlo zobudit.
No moj krpec je dnes nejaky divny......tlaci ma okolo zaludka ale brutalne,brucho ma dole boli akoby som mala kazdu chvilu dostat menstruaciu a navyse ten vytok sa nejak objavil zase.Zatial to ale este neriesim.Kontrakcie nie su takze zatial nestresujem.Ale ani mame nic nehovorim lebo ta by ma asi priviazala o postel.
@lilianka1199 veru skoda, no nevadi...napiseme si potom;) srandovne je ze aj chlapcekov cakame, mozno az si futbal zahraju 😀
ja tiez neviem spat 😕 dnes nad ranom o 4tej som sla na wcko a potom maly boxoval a som sa hodinu a pol prevalovala a potom kazdu hodinu budila...asi nam nasi malicki robia trening na obdobe po porode 😀
@stvura chystam lebo nejak mi ten cas rychlo leti, s malou nabehame kilometre cez den, este je roboty okolo domu a vecer ked uspavam malu vacsinou skor zaspim ako ona, takze to radsej chcem mat nachystane.
Mne sa male uz dost tiska von, brucho mam uz dost klesnute, tak som radsej na nu pripravena aj ked podla predch. porodu to asi tak nebude...ale mam zase uplne ine tehotenstvo aj pocitovo aj navonok tak by sa mohlo vypytat trosku skor.
Drzim palce s deturencami budete to mat chvilku fakt huste, aj nasa v noci spavala medzi nami ale odkedy mi zacala pravidelne v spanku okopkavat brucho tak sme jej kupili peknu detsku postielku a krasne neprerusovane v nej spi celu noc - sice je vedla manzelskej postele, ale ja sa konecne mozem po vyse troch rokov vyspat.
@janusha33 inak vies co ja som pri Davidkovi vobec nemala doma kontrakcie,iba taky divny pocit akoze na menzes,som sa tak rano zobudila,tlak dole,teda dost silny,trochu aj vytok skoro krvavy bol.tak hovorim mojmu,vies co ja sa citim nejak divne,nejake tlaky tam mam ,ze podme radsej do nemocnice(38tt)a on ze co stresujem,ale isli sme.A na ambulanciu pride doktorka ze ako sa mame a tak,vysetrila ma a ja na 4cm otvorena......takze podme na to!ja cakam kontrakcie,bolest krizov a nic.dali infuzku na kontrakcie,prepichli mi vodu a za nejake 2 hodky bol na svete.Tolo k tvojim tlakom 🙂
@janinkad Uuuuuuf ta to si mi nemala teraz ani hovorit.A nas drobec je dnes nejak hore nataceny lebo extra ma tlaci na rebrach a zaludku a peceni.Ale musi vydrzat este tento vikend lebo som bola leniva ist si dnes pre vysledky z predoperacnych takze pojdem az v pondelok tak az potom sa moze narodit.Tak snad cez vikend sa nic nezomelie.
@danculka24 ahoj, tak v stredu o 14:00 na odd. anesteziologie. (to este musim zistit kde sa to nachadza)
@pokito nas to hlavne vyplasilo, lebo stale bolo vsetko ok a normal a zrazu bum-bac. V pondelok mam uz rezervovanu sanitku do Dublinu, len sa este nevedia dohodnut, ci tam idem len na otocku alebo na dlhsie. Dnes prisli s tym, ze je tam miesto aj pre draheho, ale uvidime.
Dobra sprava je, ze uz mam svoj laptop a internet, tak mozem pisat viac a nie len cez telefon ako doteraz 🙂
@tinci no, lebo podla toho co tu pisete som mala pocit ze som jedina co abstinuje :D a mm to poctivo dodrzuje, boji sa, aby mi nejak neublizil.. niekde som citala ze sa ten streptokok tak moze dostat hlbsie do porodnych ciest, asi fakt netreba spekulovat.. a ma zmysel pit ten caj aj v 39.tt? ak hej pojdem pozriet do lekarne..
@cobhan Ja som strasne nahnevana na ten irsky sprosty system...
To si akoze nevsimli skor ze malo pribera? Hrozne volaco. A my sa tu stazujeme na slovenske zdravotnictvo.
Ale hlavne ze na to prisli a co sa tyka toho ds, tak s toho si tazku hlavu nerob, to by mala viac znakov. Napr zvacsene oblicky, kratku nosovu kosticku atd.
@pokito vsetko ostane je ok...tiez som lekarke hovorila, ze tych znakov DS je viac a ze hadam nebudu plasit na zaklade tohoto jedneho. Ale zrejme musiet informovat o vsetkych moznostiach, aby boli kryti, keby nieco.
Mna to stve tiez, lebo pred troma tyzdnami spravili 20 sekundovy scan a to, ze je dieta male si vsimla az v stredu Indka lekarka, ze sa jej to nejako nezda. Keby tam bola, ta co minule, tak ma posle domov s tym, ze vsetko je ok.
@cobhan držim silno palce vsetky
@pokito dakujem, už najvyssi cas tam ist, ked spominas DS asi si bola aj na genetike ?
@danculka24 ano, tam bol iba taky rozhovor so mnou a manzelom kde zistili ze pribuzny asi nebudeme 🙂 a vysvetili mi, ze riziko 1:180 znamena ze jedna zena zo 180-tich s vysledkami ako som mala ja statisticky privedie na svet babatko s ds. Co znamena ze riziko je skoro 0,5%.
Jeeeej co som sa dozvedela tak u nas sa v porodnici za spinal neplati.Mamina mi to zistovala ze sa narocky pytala aj aristky takze sa neplati lebo to je ako urgentna standartna starostlivost.Takze supeeeeeer.

Boze to bola dnes noc... Vobec som nepala a neoddychla si... Mala som strasne plytky spanok, stale som sa budila.
Ozaj baby aj vy pri pohyboch baba pocujete pukanie alebo mlaskot? Ci to len mne sibe? 🙂